Dodaj do ulubionych

FSH-pytanie

11.12.03, 11:48
Cześć dziewczyny !!!!!
Chciałam zapytac czy któras z Was miała moze problem z obnizonym poziomem
FSH - mój jest praktyczne na poziomie zerowym. Czy da się to jakos
unormować. prawdopodobnie i tak nie mam szansy na naturalne poczęcie - PCO,
podwyższony poziom prolaktyny, obnizone estrogeny, zerowe FSH i beznadziejne
wyniki męża, ale tak z ciekawosci pytam???? zwaracam się do was, bo mój
lekarz jest na miesiecznym urlopie a ja dostałam wyniki i tak sobie się
załamuje coraz bardziej sad
Obserwuj wątek
    • Gość: dora Re: FSH-pytanie IP: *.prosper.pl / 213.17.165.* 12.12.03, 14:37
      Cześć Kiciek,

Mój problem jest całkiem odwrotny, gdyż poziom mojego FSH jest bardzo wysoki. W
      pierwszych dniach cyklu powyżej 20, w środku cyklu pow. 60. Ten stan również
      nie pozwala mi na podejście do zapłodnienia pozaustrojowego (pierwsza próba
      zakończyła się niepowodzeniem, przy bardzo dużej stymulacji nie urósł mi ani
      jeden pęcherzyk). Sama nie wiem co mam na ten temat myśleć. Cały czas biorę
      bromergon, ale nic się nie poprawia. Kompletnie nie wiem, co robić dalej. Mój
      lekarz chyba też nie ma pomysłów. Poradźcie, dziewczyny, które uparały się z
      podobnym problemem.
      • Gość: kathrin78 Re: FSH-pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.03, 16:51
        Wysokie FSH świadczy o wygasającej rezerwie jajnikowej i niestety sytuacja
        zapewne będzie się pogarszać. Lek, który bierzesz jest na zbyt wysoką
        prolaktynę, FSH nie obniży.
        Wiem, że to smutne, ale być może warto spróbować z innym rodzajem stymulacji,
        bo czas ucieka.
        • Gość: dora Re: FSH-pytanie IP: *.prosper.pl / 213.17.165.* 15.12.03, 11:40
          Jaki lek jest zatem na obniżenie FSH? Leczę się w Novum w Warszawie, dlatego
          dziwię się, że dostałam bromergon skoro mam problem z FSH. O jakich innych
          rodzajach stymulacji myślisz? Napisz proszę, bo tak jak mówisz, czas ucieka...
      • Gość: margo Re: FSH-pytanie IP: 212.160.130.* 15.12.03, 11:42
        ja tez mam problem z wysokim FSH i LH. Diagnozowanie problemu zajęlo moim
        lekarzom (róznym, w tym doba na oddziale na Karowej w Warszawie, laparoskopia,
        HSg i inne) 2 lata i w końcu odesłali mnie do poradni niepłodności. Myslę, że
        szkoda czasu i peniędzy wydawanych na zwykłych lekarzy, oni i tak na końcu
        rozłożą ręcę. Teraz mój nowy lekarz (z poradni niepłodności) próbuje
        wykorzystać ecorton do stymulacji jajników. Brałam dodatkowo takie tabletki
        ziołowe Maca i po odstawieniu zastępczych hormonów była istna rewolucja. Miałam
        mnóstwo pęcherzy, lekarz az się za głowę złapał. Ale jak wykazały badania
        hormonów jajeczkowania nie było. Może w następnych miesiącach coś się zmieni,
        mam nadzieję. Zapytaj lekarza o terapie z encortonem.
    • Gość: magdall Re: FSH-pytanie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.12.03, 18:02
      Proponuje powtórzyć badania. ja miałam zbyt wysoki poziom kiedy badałam go 2
      mies.temu ( 14 a mam 29 lat) ak się okazało, teraz wynosi trochę powyżej 8
      czyli jest ok. Zrób ponownie badanie bo te wyniki mogą być zafałszowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka