Dodaj do ulubionych

Pierwsze starania w nowym roku - 2004

IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 26.12.03, 13:39
Dziewczyny znów nowy cykl. Mam nadzieję, że będzie szczęśliwy bo pierwszy w
nowym roku....
Melduję się grzecznie 1 d.c - to już ostani dla mnie cykl starań...potem
badania itp.
Pozdrawim Was serdecznie!!!!
Nikola
Obserwuj wątek
    • Gość: martka_k Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.acn.waw.pl 26.12.03, 15:10
      nikola, szkoda, myslalam, ze Ci sie uda... sad
      Ale nic to, na pewno uda sie teraz! Zaczynamy Nowy Rok!
      U mnie 12 dc, na razie spokoj smile
    • Gość: Bianca Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 15:17
      Cześć dziewczyny i ja się melduję, u mnie 26 dc, także nowy z początkiem
      stycznia i nowe starania.Trzymam za nas wszystkie kciuki!!!Pozdrawiam!!!!
      • Gość: Lidka Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 18:36
        ja 30d.c., w Sylwka chce robic test , no chyba ze wczesniej mnie przechytrzy
        @ sad(( chcialabym zrobic mojemu mezowi prezent, ale jak nie to przylanczam
        sie do Was w styczniu, mam nadzieje ze w tym miesiacy przylaczy sie do Nas
        mniej osobek!!!!
    • Gość: kation Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 18:52
      Melduję się, kobitki 11dc i chandra, bo przed sekunda dowiedziałam się, że
      siostra mojego męża "wpadła" (lub jak to sama określiła- "wypadek przy pracy").
      Próbują sie narazie powoli oswoić ze swoim szczęściem... No, coż, my staramy
      sie ze wszystkich sił już pół roku, a dzidziuia, ani śladu...
    • Gość: Ania Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.gala.net.pl 26.12.03, 20:32
      Halo,halo-umnie 9 dc,pojawił się już śluzik,mimo iż owulację będę miała
      równiutko 31 grudnia.No chyba,że się coś wyjątkowo"poprzestawia".Biorę
      wiesiołek i muszę się zaopatrzyć w ten cudowny syrop.PA
    • Gość: gg Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.12.03, 21:11
      Dopisuję się i ja. 8 dzień cyklu. Będzie trzeba starać się w pierwszy dzień
      Nowego Roku. Nie wiem tylko czy starczy nam sił po całonocnej zabawiesmile))
      gg
    • Gość: nalo Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.03, 23:50
      No to dolaczam sie i ja. 8 d.c., to chyba ostatni cykl jeszcze bez wspomagania
      owulacji. Biore wiesiolek i Hormeel S. Przytulanko jakos po sylwestrze... smile
      Niestety, moja zla cera nie rokuje dobrze i pewnie znow nie bede miala owu, no
      ale coz, moze dobra zabawa mnie zrelaksuje, pomysle o czyms innym i ...
      Pozdrawiam i zycze samych dwoch krech w Nowym Roku!!!
    • Gość: Alaska Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 27.12.03, 11:46
      Witajcie. U mnie 3 dc. Niestety przyszła @. Niech ją...Test był negatywny, ale
      jeszcze sie łudziłam. Zaczynam z wami nowy rok i miejmy nadzieję , że
      szczęśliwszy dla wielu z nas.
    • Gość: Aga lublin Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 14:57
      witamsmile)) u mnie 11dc smile))) co prawda bez stymulacji, ale działamy, przytulanko
      co 2 dni, nie nastawiam się ,ale wszystko może się zdarzyćsmile))) trzymam kciuki
      za Nas wszystkie smile)
    • Gość: vikas Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.aster.pl 28.12.03, 17:12
      Witam Nikola!Wiem,że dziś miałaś się testować.
      Z tego co piszesz to Twój 1 dc więc jednak @
      przyszła!? Bardzo mi przykro!!!!!!!!!!!
      Tymczasem moja się spóznia drugi dzień,
      ale to nic nie znaczy.Ostatnio pojawiła się
      w 33 dc-mam jeszcze dwa dni by się testować.
      Poza tym żadnych objawów oprócz tego,że zakłuje
      raz w lewym,raz w prawym boku.
    • Gość: liwia Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 19:59
      Hej przyłaczam sie i ja u mnie 20 dzień cyklu i znów wyczekiwanie Pozdrawiam
      • Gość: Paola Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: 82.139.13.* 28.12.03, 21:20
        U mnie 24 dz.c więc w Nowym Roku wszystko się rozstrzygnie. Byłam w czasie
        owulacji chora więc nie nastawiam się na jakiś cud...ale może...czyż nie wbrew
        wszelkim przesłankom o niepowodzeniu, rzecz staje się CUDEM?
        • Gość: Fulvia Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: 212.244.167.* 29.12.03, 08:10
          u mnie niestety 2 dc, mimo clo i bromergonu @ przyszła i to o dziwo w 25
          dc!!!!!! a cerę mam koszmarną, zresztą samopoczucie teżsad(((
          • Gość: dziobek2 Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: 213.195.181.* 29.12.03, 09:20
            u mnie 7 dc, clo 3-7 dzien, samopoczucie ok, ciekawe co dalej ????Trzymam
            kciuki za nas wszystie!!
            • Gość: Nikola Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 09:37
              Hej dziewczyny! Chyba znów mam jakiś problem. Dzisiaj 4 d.c. i kłują mnie
              jajniki...nie wiem jak to wytłumaczyć..ale lekko zakłują (lekki ból)i za chwilę
              ból puszcza i tak dosyć czesto....to nie jest już miłe.
              Okres miałam średni bywały gorsze ale jak zwykle bolesny....Po zatym, zwykle
              trwa 6 dni. A dzisiaj zauważyłam, że nin juz prawie nie ma - 4 dzień. Dodam, że
              brałam duphaston od 17-26d.c. Co to może być? Miałyście kiedyś tak?
              Proszę napiszcie!
              Dzieki! Nikola
              • Gość: vikas Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.aster.pl 29.12.03, 09:45
                Kiedyś trafiło mi się 5-cio dniowe
                plamienie,potem za 10 dni okres.
                W pażdzierniku miałam tylko 2 dni @,
                co u mnie jest bardzo dziwne,ale
                widać może się tak dziać po duphastonie.
                Może to również świadczyć bardzo wiele
                i nic.Pisałam kiedyś,że czasami kobiety
                będąc w ciąży mają okres nawet do 6 miesiąca.
                Robiłaś test sikany,czy z krwi ten drugi
                wykluczyłby, lub potwierdził tą teorię.
                Nikola głowa do góry!!!
              • Gość: Fulvia Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: 212.244.167.* 29.12.03, 09:47
                Hej Nikola
                mnie też czasami coś kłuje etc., ale jak na razie bez efektówsad a co do @ to
                też takie miewam po luteinie... kiedyś bez leków albo na proszkach anty -
                normalne 5 dniowe, a teraz różnie 2, 3, 4 dniowe...
                F.
                • Gość: Paola Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: 82.139.13.* 29.12.03, 12:14
                  Ja zauważyłam u siebie anomalie właściwie bez leków. Więc tym bardziej nie
                  wiem gdzie leży przyczyna.
    • vikas Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 29.12.03, 15:21
      Korci mnie żeby zrobić ten
      cholerny test.Chciałabym wiedzieć,
      żeby nastawić się odpowiednio
      na bal sylwestrowy.Jeśli nie
      wytrzymam to jutro dam znać jaki
      wynik.Trzymajcie kciuki one są
      takie pomocne.Objawów nadal żadnych.
      • Gość: Nikola Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 15:28
        Trzymam MOCNO!!!
        Buziaczki!
        Nikola
        • vikas Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 29.12.03, 15:32
          Dzięki bardzo!Właśnie mierzę
          tempkę i ma 37,4 choć ta niewiele
          się liczy może nie jest bez znaczenia
          zwłaszcza,że jej nie odczuwam
          tak jak wcześniej.
          • Gość: Nikola Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 10:43
            Vikasku! Co u Ciebie! Testowałaś?
            Myślę o Tobie i trzymam kciuki za Ciebie! MOCNO!!!!
            Będzie dobrze!!!
            U mnie 5 d.c temp. 36,3....znów to ranne mierzenie - budzenie się o 5.30. sad
            ale jak trzeba to trzeba....
            Pozdrowienia!
            Nikola
        • Gość: Lidia Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: 212.69.77.* 29.12.03, 15:33
          Ja mam 21 dc. (normalnie moje cykle są 25-dniowe)więc czekam z niecierpliwością
          do soboty -03/01/2004. Obecnie troche kłucia w dole plus bolace piersi (ale to
          chyba normalne przed @) jakieś 2-3 dni temu trochę było dziwnie w brzuchu -
          takie rozciagnaie ale równie dobrze mogły to być jelita po świątecznym
          obżarstwie !
          zastanawiam się tylko nad jendym - Sylwester zapowiada się "balowo" no i tak
          myślę czy pić ten alkohol (oczywiście umiarkowanie !!!) czy w ogóle nic poz
          łykiem szampana. Myslałam o zrobieniu testu w środę rano - ale to by był 23 dc.
          więc chyba za wcześnie ????? Jak myślicie ? Pozdrawiam
    • vikas Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 30.12.03, 10:49
      Nie zrobiłam testu.Główna przyczyna
      oczywiście strach.Może jutro się odważę.
      Teraz mam inny problem.Mianowicie
      wdała mi się jakaś grzybica(w ciąży to częste,
      ale nie ma powodu do radości),piecze,swędzi!!!!!!!!
      Stosuję azulanowe płukanki,ale może któraś
      z Was zna inne skuteczne metody zwalczania
      tej przykrej dolegliwości? Proszę o pomoc.
      • Gość: Nikola Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 11:04
        Też słyszałam o takich dolegliwościach...w ciąży smile. Moja przyjacółka tak
        miała....u niej jakieś sędzenia trwały krótko chyba trzy dni. Nie wiem
        dokładnie co brała...wiem tylko że podmywała się szałwią i rumiankiem...
        Dobry jest równiez clotrimazolum, ale chyba nie jest wskazany w ciąży...nie
        wiem dokładnie. Kiedyś była o tym mowa na forum.
        Nic się nie martw...wszystko bedzie dobrze...cierpiwości! Wiem, wiem to jest
        mniej realne..smile To w takim razie jurto teścik? Juz nie mogę doczekać się
        wyniku.
        Nie wiem czy Ci pomogłam ale miałam dobre chęci smile
        Pozdrawim i trzymam kciuki!!!
        Nikola
        • vikas Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 30.12.03, 11:15
          Dzięki bardzo Nikola.Kupię rumianek
          i szałwię.Jeśli jutro rano @ nie będzie to
          robię test.Pewnie nic z tego.Jutro 33 dc,
          a w zeszłym miesiącu też tak było i @
          przyszła.Trudno Nowy Rok przywitam z tą jędzą!!!
        • Gość: a.p5 Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.03, 11:27
          Z tych naturalnych sposobów, to najlepsze są chyba okłady z jogurtu naturalnego
          (nie słodzony i bez żadnych ulepszaczy albo kefir), zmień majtki na
          bawełniane , zero słodyczy i pij napoje z cytryną i jogurty. Nie rób płukanek,
          bo nie są wskazane i nie kąp sie w gorącej wodziesmile
          Pa.
          • femalespirit Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 30.12.03, 13:47
            Vikas, ratowac sie mozesz globulkami z propolisem - na mnie dzialaly, w aptece
            bez recepty. W ciazy bezpiecznym lekiem antygrzybicznym jest nystatyna, ale to
            musi Ci przepisac lekarz. Podmywanie sie tantum rosa zlagodzi to swedzenie i
            pieczenie.
            • vikas Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 30.12.03, 18:20
              Dzięki!Wypiłam już chyba z litr kefiru.
              wzięłam też nystatynę(po moim mężu nie dokończył
              opakowania)i od razu jest lepiej.
              Przez to zapalenie pewnie przesunie się
              @.Dodam,że brzuch nie pobolewa w ogóle,
              jak to zwykle bywało w te dni.Sama nie wiem,
              czy łudzić się nadzieją.
              • Gość: Nikola Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.03, 08:18
                Vikasku! Co u Ciebie? Robiłaś test?
                Czekam na wiadomosci!!!
                Pozdrowienia! Trzymam Mocno kciuki!!!
                Nikola
                • Gość: Paola Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: 82.139.13.* 31.12.03, 12:43
                  Vikasku daj znać jak test!!! Czekamy i zaglądamy tu co chwilę a Ciebie wciąż
                  nie ma....
                  • Gość: vikas Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.aster.pl 31.12.03, 15:41
                    Dopiero usiadłam do komputera.
                    Skończyliśmy załatwianie na dziś
                    spraw urzędowych.Testu nie robiłam!
                    Zmierzyłam rano temperaturę i już
                    wiedziałam,że nie ma sensu go robić.
                    Czekałam sama nie wiem na co- na cud!!!?
                    Właśnie dostałam @!33 dc jest więc nie do
                    przeskoczenia.Trudno-w lutym in vitro
                    i nie ma,że boli.Nie dam się więcej
                    oszukać!
                    Teraz robię się na bóstwo,manicure już
                    gotowy,potem głowa i na bal!nie mam
                    zamiaru płakać,będę się bawić do upadłego
                    czego i Wam życzę.
                    Wszystkim życzę takich wspaniałych ludzi,
                    jakich tu się spotyka.Życzę wam wiary,siły,
                    radości i aby Nowy Rok przyniósł jak
                    najwięcej BOBASKÓW.Dziewczyny głowa go góry
                    będzie dobrze,bo inaczej być nie może.Pa!
    • Gość: mafka Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.crowley.pl 31.12.03, 17:16
      Wspaniałego Sylwestra, spełnienia marzeń w nowym Roku a szczególnie tego
      jednego....Obyśmy za rok debatowały o tej porze na innym forum np ciąża lub
      małe dziecko...I nieco skonfundowane niemożnością wyjścia na bal(bo brzuchy i
      pieluchy) radowały się maluchami...Życzę tego Wam i sobie.Zmykam dokroić
      ostatnią sałatkę-radosne party ze znajomymi.Uściski i do zobaczenia w 2004
      roku!!!!mafka
      • Gość: Nikola Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 02.01.04, 15:58
        Hej dziewczynki! U mnie 8 d.c. temp. w normie samopoczucie też może być.
        Już pojawia się śluz płodny i wczoraj rozpoczeliśmy przytulanko smile...planujemy
        teraz co 2 dni. Staram się wyluzować...nie wiem czy mi to wychodzi... ale chęci
        mam dobre.
        Pozdrawiam Was cieplutko! U mnie na Śląsku piękny śnieżek za oknem!
        Nikola
        • Gość: Malaga Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: 217.153.60.* 02.01.04, 16:07
          Witam Was Dziewczyny!
          My również mamy duże nadzieje na nowy 2004 rok
          dziś 3 d.c i po raz pierwszy będę brać CLO - bardzo się boję
          powikłań, torbieli itp. - ale jak nas tak dużo bierze ten lek
          to chyba nie jest tak źle
          Życzę Nam Wszystkim powodzenia w 2004 Roku i każdej parze która tego pragnie
          dwóch kresek
          PA!
    • hop_angel Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 02.01.04, 17:52
      Cześć dziewczyny,

Przede wszystkim życzenia noworczne spełnienia naszych wspólnych marzeń o
      bobasku. A teraz paradoks. Przyszła dziś @, 31 d.c., testowałam 29 i wynik
      negatywny a więc była spodziewana. Ale wiecie co jest najśmieszniejsze. Mam
      wrażenie, że przegapiłam ten cykl. Otóż owulacja była w 17 d.c. po pregnylu. 16
      d.c. miałam monitoring, były dwa pęcherzyki 17mm i 18 mm ale mój pan doktor
      powiedział, że on nie wie czy one jednak pękną a po za tym miałam robiony test
      PCT, który wyszedł negatywny no jeszcze miałam tego dnia nieprzyjemną sytuację
      w pracy. Więc działaliśmy jeszcze wieczorem 16 d.c. ale rano 17 juz nie bo sie
      spięłam więc zostawiliśmy działania na wieczór. Jednak tego dnia były mego męża
      imieniny i jak na złość wpadli niezpowiedziani goście, którzy pokrzyżowali nam
      plany a 18 d.c. też dopiero działania były wieczorem. I jak tu nie mówić o
      pechu. Po prostu się załamałam. Ale biorę się do kupy i już niedługo znowu
      starania. Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i mam nadzieję, że styczeń będzie
      łaskawy.
    • Gość: kasialu Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 21:44
      Hej!
      Ja jestem w 24 d.c. i czekam na @ Wiem, że przydzie bo zawsze przychodzi. jakos
      ten początek roku nie napawa mnie optymistycznie niestety - nie chcę wiedziec
      jaki będzie...
    • jesica Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 02.01.04, 23:24
      Witam
      Ja tez juz zaczelam "zmagania" i mam nadzieje jak chyba wiekszosc znas ze
      teraz sie uda. Ja juz 7 miesiac tak sie staram. Moze ten rok przyniesie cos
      upragnionego nawet wrozba wigilijna mowila ze powiekszy sie rodzina smile)
      pozdrawiam
      Jesica
    • Gość: mbf Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.3vnet.pl 03.01.04, 17:06
      Wszystkiego DOBREGO W NOWYM ROKU!!! Ja jeszcze nie zakończyłam starego cyklu
      (24 dzień) ale wiem, że nic z tego bo robiłam już dwa testy i oba negatywne,
      więc przestałam się łudzić i zamęczać. Ponoć miałam owulację (byłam tylko raz
      u lekarza bo to był dzień przed Wigilią, a on na następny dzień nie przyjmował,
      ale powiedział, że dzisiaj lub jutro lub pojutrze najpóźniej powinno być - ale
      to wiąż nic pewnego, choc czułam kłucie w jajniku wskazanym przez lekarza).
      Same próby nie są jednak tak starszne jak życzenia Swiąteczne i Noworoczne
      brzmiące jednogłośnie "........NO I JAKIEGOŚ DZIDZIUSIA" Tak jakby "SPEŁNIENIA
      MARZEŃ" nie załatwiło sprawy! Ludzie są okrutni!!!! Miałąm łzy w oczach wcale
      nie ze szczęścia! Miałam ochotę wyć i życzyć babom po 50 tego samego a starym
      pannom męża! czasem lepiejzamknąć sie i nie mówić nic! No cóż teraz tylko
      spojrzenia "koleżanek" w pracy czy brzuch juz jest czy nie i tłumaczenie
      dlaczego nie mam ochoty na poranną kawę (mi nie może się poprostu nie chcieć -
      pewnie jest w ciąży!) Ludzie myślą,że to takie proste!! jak wy to znosicie
      zwłaszcza osoby starjące sie od kilku lat (mój starz to 5 mięsięcy i zaczynam
      mieć dość nie tyle czekania i starań co LUDZI.
      • brn Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 03.01.04, 17:20
        Po 9-ciu miesiącach walki z chorobą (w tym - pobyt w szpitalu)!
        Tydzień po ślubie smile - są dwie kreseczki !!!!
        Boże, jak się cieszę!
        Życzę Wam z całego serca tego samego.
        • Gość: martka_k Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.acn.waw.pl 03.01.04, 22:45
          brn, gratulacje!!!!!!!!!!!!
          I, oczywiscie, najlepsze zyczenia slubne...
          Dbaj teraz o siebie-masz dla kogo!
          • Gość: Renia Pierwsze starania w nowym roku - 2004 - do Vikaska IP: 62.233.197.* 04.01.04, 09:19
            Kochany Vikasku,
            trzymałam mocno kciuki za Ciebie i przykro mi, że się nie udało. Myślałam o
            nas wszystkich w Sylwestra, życząc Wam i sobie BOBASKA. Nie raz ratowałaś mnie
            z opresji, za co szczególnie Tobie dziekuję. Trzymam kciuki za in vitro,
            bądźcie dobrej myśli. U mnie 2 lata starań, dzisiaj 28 d.c. i nic nie czuję.
            Novum nie daje szans na naturalne poczęcie sad. Pozdrawiam Was mocno.
            • Gość: vikas Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 - do Vi IP: *.aster.pl 04.01.04, 21:38
              Jestem szczerze zaskoczona,że komuś
              pomogłam w jakikolwiek choćby malutki
              sposób.To pozwala mi wierzyć,że nie żyję,
              żyjemy na daremnie,jeśli potrafię sprawić
              przyjemność,czy odrobinę radości.Dzięki
              Teraz mam nieco małego doła i czuję
              się zmęczona,ale nie podaję się.Jeszcze
              nie teraz.Wierzę,że w końcu się uda mi i Wam.
              Dziś 5 dc nowe szanse,a in vitro przekładam
              na następny lutowy cykl.
              Trzymam kciuki Reniu.Dobrze,że nic nie czujesz
              to dobry objaw.Koniecznie daj znać,co u Ciebie
              się dzieje i z całego serca zyczę dwóch kreseczek.Vika
    • pikaczkot Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 05.01.04, 13:36
      Dziś 2dc, miałam nadzieję, że nowy rok powitam już nie sama, ale tak się nie
      stało. Teraz będę przyjmować guajazyl, witaminę B6 i kwas foliowy.
    • Gość: brygida Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 17:19
      ja swoje staranie zaczne dopiero w lutym. Narazie jestem na tabletkach anty.
      Mam nadzieje ze efekt odbicia zadziała, Jestem pełna nadzieji.
      Trzymam za wszystkie kciuki które zaczynaja wczesniejsmile
      • Gość: Nikola Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 05.01.04, 19:42
        Witam Dziewczyny!
        U mnie dzisiaj 11 d.c. - dzisiaj przytulanko...smile
        Piję Guajazyl, jem: wit.B6, folik i cynk.....mojemu mężowi też dostarczam do
        organizmu smilewitaminki. Powiem jednak szczerze, że nie nastawiam się na
        dzidziusia.....jestem strasznie nerwowa...dlatego chyba z tego nic nie
        wyjdzie...ale powinno się to okazać 22 stycznia. Potem badanie nasienia itp....
        Pozdrawiam Was serdecznie! Trzymam za Was wszystkie kciuki!!!
        Nikola
        • Gość: Jesica Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 do Nikol IP: *.zawiercie.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 21:47
          Wita Cie...
          Mam pytanie odnosnie preparatow ktore zarzywasz smileGuajazyl B6 i cynk lekarz Ci
          je przepisal czy na wlasna reke je zarzywasz tn syrop i witaminki sa na
          recepte????
          Pozdrawiam
          Jesica
          • Gość: Nikola Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 do Niko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 07:57
            Hej! Syrop i witaminki są bez recepty. Biorę je na własną rękę.Chyba mi nie
            zaszkodzą. Lekarz zalecił mi tylko folik. Syrop piję kilka dni przed owu a
            potem odstawiam.Resztę witaminek jem przez cały cykl jeden raz dziennie.
            Pozdrawiam!
            Nikola
            • Gość: Jesica Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 do Niko IP: *.zawiercie.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 20:32
              Witam
              Dzieki Nikola smile) tez sobie kupie i moze stanie sie cud.
              pa
    • brita5 Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 06.01.04, 11:50
      Po grudniowym poronieniu i badaniach u gina (PCO) zaczynam sie juz starac o
      dzieciatko od nowa gdyz nie ma zadnych przeciwskazan zeby czekac. Tym razem
      jednak podejde do tego spokojnie, bez termometru, testow owulacyjnych,
      obliczania dni cycklu. Co bedzie to bedzie. W pierwszej ciazy bardzo sie
      staralam i uwazalam i niestety nie udalo sie.
      Trzymam kciuki za wszystkie starajace. Oby Nowy Rok byl bardziej przyjazny.
      Britta
    • Gość: kation Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 20:59
      Wpisywałam się już wyżej w 11dc, a tu już minęło parę dobrych dni i dziś 23dc.
      Tempka wysoka, lekko pobolewają piersi, ale po pierwsze to przecież typowe dla
      2 fazy cyklu, a po drugie biorę Duphaston. Czekam, ale jestem bardzo wyciszona.
      Jakos tak spokojniutko mi na duszy... Mam nadzieję. Jutro 10 dzień po owu, lecz
      u mnie chyba nadal za mało odwagi na test...
    • vikas Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 09.01.04, 18:49
      Witam wszystkich.Dawno nie zaglądałam
      i widzę,że wątek zniknął.Może otworzyć
      starania styczeń?!
      U mnie 10 dc piję, guajazyl chciałam
      brać wiesiołka,ale nie wiem czy nie jest zapózno.
      Od którego dc bierzecie wiesiołka?
      Bierzemy się do pracy od jutra i tak
      co drugi dzień może się wstrzelimy.
      Nie już we mnie emocji,ale o tym już pisałam.
      Czekam co czas przyniesie.Teraz bez żadnej
      stymulacji więc pewnie niewiele się zdarzy.
      Prawdopodobnie dam sobie spokój na dłuższy czas.
      • Gość: Nikola Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 11:44
        Cześć Dziewczynki! Nie zaglądałąm ostanio...próbuję wyluzować i chyba troszkę
        mi się to udało..tak naprawdę to muszę teraz dobrze pomyślec który ma dzień
        cyklu smile....19 d.c tempka 36,8...owu była prawdopodobnie w 12 d.c. dodam, że
        przed owu tempka wynosiła 36,1-36,4...po owu 36,6, 36,7, teraz od trzech dni
        36,8. Nie wiem co z tego będzie - jednak nie nastawiam się na cud.To mój
        ostatni cykl starań przed badaniami. Trudno...teraz- albo badania albo nie.
        Chyba wolałabym to drugie....smilewszystko wyjaśni się po 22 stycznia.
        Pozdrawiam Was Serdecznie! Piszcie co Was!
        Nikola
        • Gość: thmwag Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.eltur.com.pl 13.01.04, 12:27
          U mnie stara bieda. Nic się nie dzieje. Jałowe czekanie. 27 dc. Absolutnie nic
          nie czuję, ani na @ ani na jej brak. Chyba łapię doła, że nic nie wyjdzie. Do
          szpitala na laparo nie chce mi się iść bo boję się jak diabli nowych nacięć na
          brzuchu. No i wogóle chyba dziś jestem nie w sosie bo męczy mnie wszystko.
          No nic, muszę się wziąć w garść.Pozdrawiam
          • Gość: koziki Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 13:19
            Dołączam się. Dziś 1 d.c. Dół wielki, ale dzieki mężowi na pewno poprawi mi sie
            nastrój. W tym cylku zaczynam stymulację CLO i wiążę z tym duuuuuże nadzieje...
            jeśli się nie uda pójdziemy z mężem dokładnie się przebadać. Powiedzcie mi
            Dziwczyny czy długie cykle 34-37 dniowe mogą być bezowulacyjne? Pozdrwiam...
            • Gość: landrynka75 Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 IP: *.72.58.108.Dial1.Miami1.Level3.net 13.01.04, 16:33
              Dolaczam sie.
              Po leczeniu : Diane-35, Androcur, Bromergon i Metformax, badania nie wyszly
              zle,tzn o wiele lepsze niz przed (zbilam ladnie testosteron z 6,0 na 0,7),
              wiec zdecydowalismy sie z lekarzem (prof. Krzysiek), ze odstawiam Diane i
              Androcur a zaczynam brac kwas foliowy i mozemy zaczac starania z nowym rokiem.
              Dzis juz 17 dc a od 9 dc bylo przytulanko co dwa dni, wiec zobaczymy co los
              nam przyniesie. Moja prolaktyna jest troszke ponad norme (30), wiec nie
              zastawiam sie na wielki cud juz z pierwszym cyklem staran. Na razie jestem
              spokojna i wiem, ze kiedys sie nam uda!
              Powodzenia wszystkim, glowy do gory,
              usmiechnicie sie, jutro bedzie lepiej!
              Magda
    • vikas Re: Pierwsze starania w nowym roku - 2004 14.01.04, 10:52
      Witam wszystkich! Dziś 15 dc przytulanie
      trwa.Temperatury nie mierzę nie mogę
      się przełamać.Zresztą ona też oszukuje.
      Dziewczyny pisały, w którymś wątku, że miały
      normalną lub niewiele różniącą się od
      wcześniejszych, a mimo to były w ciąży.
      Nie będę się stresować tempką.Jedyny właściwy
      objaw ciąży to brak @ i tego się trzymam.
      Odczuwałam pobolewanie jajnika z lewej strony
      więc może owu będzie,lub była.Natomiast pomimo
      picia guajazylu nie ma płodnego śluzu, ale to może
      jeszcze nie czas.Bardzo chciałabym żeby się pojawił
      wtedy szanse dla "chłopaków" są większe.
      Myślę ,że trzeba otworzyć nowy wątek starań cd.
      oczywiście,jeśli ktoś ma ochotę o nich pisać.
      Pozdrowionka i trzymam kciuki za wszystkich się starających.Pa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka