Dodaj do ulubionych

Prosze o porade

27.12.03, 20:01
Witam
Juz raz pisalam ale nei wiem czy udalo mi sie wyslac wiadomosc wiec napisze
jeszcze raz. Bylam niedawno u lekarza i on przepisal mi duphaston i folik
Duph. kazal zazyc od 15 d.c 2x1 tab.dziennie ja mam dosc dlugie cykle bo
nawet az 34 dniowe i moje pytanie czy ten lek nie zaburzy mi owulacji????
czytalam cos o jakis zakrzepach czy tak wczesne zarzycie leku nie zmarnuje
moijej sznsy w tym miesiacu???
Jessi
Obserwuj wątek
    • dominigag1 Re: Prosze o porade 28.12.03, 00:22
      Wręcz przeciwnie, duphaston pomoże utrzymać się ewentualnej ciąży, wyreguluje
      cykl a w następnym zwiększy szansę owulacji
      • jesica Re: Prosze o porade 28.12.03, 12:18
        Dziekiuje.
        Takie slowa sa czasem bardzo pzydatne. Teraz bede spokojniejsza. Ja dopiero
        zaczynam wiec nie jestem jeszcze bardzo wtajemniczona.
        pozdrwaiam Jess
    • Gość: kathrin78 Re: Prosze o porade IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.03, 12:46
      Duphaston nie zaburzy owulacji, jednak zasadą jest, że podaje się go dopiero po
      owulacji - ponieważ wcześniejsze podawanie nie ma sensu. 15 dc zapewne będziesz
      jeszcze przed owu (przy cyklach 34 dniowych owu może wystąpić pomiędzy 18-
      22dc). Bardzo możliwe, że duphaston wyreguluje cykle, jednak nie wpłynie na
      zaistnienie owulacji, a tym samym nie wpłynie na szanse na poczęcie, tym
      bardziej, że nie piszesz nic o wynikach hormonów.
      Kwas foliowy powinno zacząć się brać już na 3 m-ce przed rozpoczęciem starań.
      • jesica Re: Prosze o porade 28.12.03, 20:01
        Jak na razie nie robilam zadnych badan dopiero mam skierowanie na bad.
        TOXOPLAZMY PROLAKTYNY PROGESTERONU i jeszcze jedno ESNOCLIAL czy cos takiego.
        powiedzcie co to za bada. na czym polegaja?? i czy sa platne a maz ma
        skieowanie na bad. nasienia i posiew
        • Gość: Jess Re: Prosze o porade IP: *.zawiercie.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 21:19
          prosze napiszcie micos o tych badaniach pleas
          • Gość: thmwag Re: Prosze o porade IP: *.eltur.com.pl 30.12.03, 08:02
            Jess, bardzo na początku polecam lekturę wszystkich archiwalnych postów. Jest
            ono bogate właśnie w informacje na temat podstawowych badań hormonalnych (choć
            nie tylko). Wnikliwa lektura pozwoli ci nawet odnaleźć tabelę z normami jeśli
            takowe nie pojawią się na wynikach z laboratorium, dziewczyny opisywały również
            dokładnie w którym dokładnie dniu które hormony sprawdzać.
            Miłej lektury
        • Gość: kathrin78 Re: Prosze o porade IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.03, 19:28
          Progesteron nalepiej badać ok. 7 dni po owulacji (czyli np. dla cyklu 28
          dniowego, około 21 dnia) - jest to normalne badanie hormonu z krwi. Co do
          prolaktyny - lepiej być na czczo. Badania te bez skierowania są płatne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka