Dodaj do ulubionych

Gdzie w Polske

IP: *.dsl.club-internet.fr 23.04.10, 18:50
tak zeby byly spacery na mozliwie plaskim terenie, piekne okolice , woda
(rzeka lub jezioro) i KONIECZNIE dobra baza tzn. pensjonat lub hotel dobrze
wyposazony i z pysznym zarelkiem???? Pomocy , blagam!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mazinka Re: Gdzie w Polske IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 21:05
      Witaj, nie wiem, co prawda, skąd jesteś, ale polecam Boszkowo (20 km od Leszna)
      nad jeziorem Dominickim. Ośrodki położone są w lesie, jezioro jest czyste (zakaz
      pływania pojazdami silnikowymi), dużo ścieżek do spacerów, stadnina koni, mini
      zoo we Włoszakowicach (3 km od Boszkowa), galeria ptaków w Górsku (12 km).
      Na nocleg Hotel (bodaj nazywa się Sułkowski, ale głowy nie dam, nigdy w nim nie
      nocuję, bo mam swój domek), albo domki w różnych ośrodkach - o różnym standardzie.
      Z jedzeniem nie ma tez problemu, bo w Boszkowie jest bardzo dużo punktów
      gastronomicznych z każdym możliwym jedzeniem - od domowych obiadów po fast-food.
      Polecam. Jeżdżę tam co roku z dziećmi i zawsze chcą tam wracać. Niezależnie od
      długości pobytu, zawsze jest im za krótko.
      Pozdrawiam ciepło,
      Mazinka
      polskadladzieci.pl
      • Gość: mieszkanka Re: Gdzie w Polske IP: *.centertel.pl 23.04.10, 21:23
        Zoska, ale mnie rozbawilas tekstem, ze na plaskim terenie -
        konkretne plany :D

Podaj koniecznie rejon Polski o jaki Ci chodzi, bo miejsc jest tyle,
        ze ciezko strzelac jaki typujesz, co z tego,ze rozpisze sie o
        poludniu Polski a Ty jedziesz nad Baltyk ....
        • horpyna4 Re: Gdzie w Polske 23.04.10, 21:53

A co w tym jest śmiesznego? Niektórzy po prostu pod górkę mają
          zadyszkę, co odbiera im przyjemność spaceru.

• Gość: zosia Re: Gdzie w Polske IP: *.dsl.club-internet.fr 23.04.10, 23:23
            No wlasnie. Mam meza chorego na serce i pod gore nie moze chodzic. Po plaskim
            terenie zasuwa jak rowerek.Dajcie dalej pomysly, prosze. Dziekuje za dotychczasowe.
            • horpyna4 Re: Gdzie w Polske 24.04.10, 10:31

A znasz Supraśl? Leży w Puszczy Knyszyńskiej, 15 km od Białegostoku.
              Jak nie znasz, to poguglaj sobie. Są pensjonaty i domy wczasowe,
              chociaż niewiele. Okolice są przepiękne, sama miejscowość też.
              A przynajmniej jedyna w swoim rodzaju.
            • mazinka Re: Gdzie w Polske 25.04.10, 22:03
              Skoro mąż nie za bardzo może chodzić po górkach, to może Koronowo za Bydgoszczą
              - w lasach, nad jeziorem i płasko. Bardzo ładnie. Byliśmy w samym środku Puszczy
              w ośrodku należącym bodaj do służby więziennej, bardzo ładnie położony, nad
              jeziorem, z pomostem, sprzętem wodnym, z wyżywieniem.
              Pozdrawiam,
              Mazinka
              polskadladzieci.pl
              • Gość: zosia Re: Gdzie w Polske IP: *.dsl.club-internet.fr 25.04.10, 22:26
                Dziekuje za wskazowki Suprasl wydaje sie byc dobrym pomyslem , z moich nawigacji
                w internecie wynika , ze terny piekne i do Bialegostoku blisko , wiec moze uda
                sie tez wyskoczyc na jakis koncert. Troche tam gorzej z baza hotelowa .Nawigujac
                w internecie trafilam w tamtych okolicach na Pensjonat Uroczysko Zuborek- czy
                ktos z Was zna to miejsce?
                Mazinka , piszesz o osrodku w Koronowie . Czy moze pamietasz jakis namiar na ten
                osrodek?
                • 184l Re: Gdzie w Polske 25.04.10, 22:39
                  Nie Zuborek , tylko Zaborek- czy ktos zna?
                • horpyna4 Re: Gdzie w Polske 26.04.10, 08:08

Noclegi w Supraślu:

noclego.pl/noclegi/suprasl/

Ja nocowałam w pensjonacie Zajma, jest blisko wody i przystanku
                  autobusowego. Tak samo zresztą dobrze położona jest Bohema, ale już
                  nie było wolnych miejsc (załatwiałam krótko przed zeszłorocznym
                  majowym weekendem).

Żeby się "ukulturnić", nie trzeba nawet wyskakiwać do Białegostoku.
                  Supraśl jest siedzibą teatru Wierszalin.

A puszcza jest piękna i nie trzeba do niej daleko iść. Stary las
                  zaczyna się tam, gdzie się kończą domy. Warto też wybrać się do
                  Kruszynian (meczet), po drodze jest też Kopna Góra z arboretum.
                • Gość: Mazinka Re: Gdzie w Polske IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 23:37
                  Podaje link www.zacisze.pl
                  Ładny ośrodek, w lesie (0 sieci komórkowych ;) lasy grzybne, wypożyczalnia
                  sprzętu, wyżywienie.
                  Dużo dróg pod rower, albo "pieszkom".
                  Polecam.
                  Mazinka
                  polskadladzieci.pl
    • Gość: Kamil Re: Gdzie w Polske IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 15:23
      Polecam okolice Puszczy Białowieskiej i Białowieży. Dokładnie mam do Polecenia agroturystyczne gospodarstwo Twój Raj, położone na skraju lasu tuż przy Zalewie Siemianówka. Zarazem masz piękne dziewicze tereny Puszczy Białowieskiej i wodę Zalew Siemianówka. Co do samego ośrodka to jest to drewniany domek wykończony w bardzo wysokim standardzie. Wyżywienie można zamówić u gospodarzy, naprawdę smaczne regionalne podlaskie jadło i co najważniejsze bardzo zdrowe. Możesz obejrzeć gospodarstwo na tej stronie www.twojraj.com.pl
    • dorota.k2 Re: Gdzie w Polske 06.05.10, 20:52
      Kaszuby są fajne :)
      ale ja mam je na co dzień, wiec w tym roku wybieramy się na Śląsk :)
      tu jest dość szeroka baza: www.gosilesia.pl/pl
      znajdziesz, noclegi, dojazdy, ciekawostki, restauracje.... moze coś Cię
      zainteresuje :)
      pozdrawiam :)
      • sparkle_breeze Re: Gdzie w Polske 17.05.10, 00:00
        Bardzo przydatna baza, ja już z niej skorzystałam i planuję skorzystać
        jeszcze raz na początku czerwca :D
        • dorota.k2 Re: Gdzie w Polske 21.05.10, 10:47
          czyżby czerwcowy weekend na Śląsku się szykował?
          • sparkle_breeze Re: Gdzie w Polske 23.05.10, 23:37
            Dokładnie tak :D Będzie Ogrodzieniec, może troszkę spacerów po górach,
            w końcu Beskid Żywiecki to fajna miejscówka na łażenie :)
            • dorota.k2 Re: Gdzie w Polske 27.05.10, 16:24
              no to już zazdroszczę ;)
              zdaj relację po powrocie :)
              jeśli wybierzesz się do AdrenaLinaParku to koniecznie napisz jak to tam wygląda,
              bać się czy nie ;)
              • sparkle_breeze Re: Gdzie w Polske 30.05.10, 23:43
                Nie ma sprawy :D Na pewno napiszę :D Mam nadzieję, że uda mi się
                wszystko zobaczyć, a przyznam, że z chęcią bym się jeszcze na ten
                festiwal kuchni śląskiej załapała:
                slaskiesmaki.pl/pl/aktualnosci/pokaz/127/Znamy_juz_program_Slaskich_Smakow
                • dorota.k2 Re: Gdzie w Polske 06.06.10, 13:54
                  oo.. też bym chętnie spróbowała tych śląskich potraw, chociaż już kilka
                  przepisów sobie wydrukowałam z blogu knedlika i będę próbować, jednak mam
                  wrażenie, ze na śląsku śląska kuchnia lepiej smakuje niż na kaszubach ;)
                  • sparkle_breeze Re: Gdzie w Polske 07.06.10, 00:40
                    Ha! No pewnie, tak w domu to tylko namiastka ;) Najlepiej to w ogóle
                    pojechać do takiego gospodarstwa agroturystycznego i się przekonać na
                    własne oczy i kubki smakowe jak kuchnia śląska wygląda :D
                    www.youtube.com/watch?v=sopzVi-K0kY
                    • dorota.k2 Re: Gdzie w Polske 07.06.10, 19:54
                      no może być fajnie :)
                      odbiegając nieco od kuchni polecam industriadę: industriada.pl/
                      Szlak Zabytków Techniki ma swoje święto, żałuję, że nie załapię się na ten
                      termin, ale może komuś się taka informacja przyda
                      • sparkle_breeze Re: Gdzie w Polske 09.06.10, 23:12
                        Aaaa! To ja biorę w piątek urlop na żądanie :P A najlepsze, że jak zwiedzę 5
                        miejsc to mam szansę wygrać w tym konkursie Szlaku Zabytków Techniki :) Tylko
                        muszę poczekać, aż na stronie się pojawią te dowody... Zrobię mojemu
                        niespodziewajkę i go wywiozę :P Jako Pan inżynier powinien docenić industrialne
                        klimaty ;)
                        • dorota.k2 Re: Gdzie w Polske 10.06.10, 10:55
                          no skoro pan inżynier to koniecznie niech się zabiera za budowanie zobotów :)

oto cytat ze strony www.industriada.pl:
                          "KONKURS „Budowanie zobotów”

Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie budowania zobotów podczas INDUSTRIADY.
                          Do dyspozycji 3 różne materiały, 6 lokalizacji i wiele nagród!

* Zabytkowa Kopalnia Węgla Kamiennego „Guido” w Zabrzu (klocki) - od 14.00 –
                          18.00
                          * Elektrociepłownia Szombierki (kartony) – od 15.00 – 19.00 (ustalone)
                          * Radiostacja w Gliwicach (styropian) - od 16.15 - 19.00
                          * Zabytkowa Kopalnia „Ignacy” w Rybniku (kartony) - od 12.00 - 16.00
                          * Park Staszica w Częstochowie (klocki) - od 12.00 – 16.00
                          * Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku w Chorzowie (styropian) - od 13.00 -
                          17.00

Zapewniamy:

* świetną zabawę
                          * dla wszystkich biorących udział w konkursie jedyne w swoim rodzaju,
                          pamiątkowe magnesiki na lodówkę z wizerunkiem zobotów
                          * dla najaktywniejszych mapy i przewodniki po Szlaku Zabytków Techniki
                          * 6 unikalnych przenośnych pamięci „Szlak Zabytków Techniki”, które rozdamy
                          podczas zabawy najciekawszym budowlom
                          * dla najlepszego zobota całej INDUSTRIADY specjalny zestaw Lego Mindstorms,
                          klocków z których można skonstruować prawdziwego robota!"
                          • dorota.k2 Re: Gdzie w Polske 24.06.10, 14:35
                            na Szlaku Zabytków Techniki trwa jeszcze jeden konkurs:
                            www.zabytkitechniki.pl/industriada2010/konkurs_na_szlaku.html
                            a moze ktoś już się zarejestrował? my w weekend jedziemy ;)
                            • sparkle_breeze Re: Gdzie w Polske 27.06.10, 00:00
                              Konkurs jest naprawdę super :D I nagrody też fajne:
                              1 x THERMOMIX – robot kuchenny łączący funkcje ponad dwudziestu
                              urządzeń
                              5 x iROBOT – inteligentny odkurzacz
                              15 x ROBOACTOR – sterowany interaktywny robot
                              Trzeba przyznać, że ciekawa koncepcja konkursu :) Takie zbieranie
                              pieczątek... A ile można się nauczyć i zobaczyć przy okazji! :)
    • asterzd1982 Re: Gdzie w Polske 23.05.10, 23:46
      Ze swojej strony mogę polecić miejscowość Radków, wprawdzie znajduje się ona w Górach Stołowych, ale nie koniecznie trzeba po nich chodzić. Można pozwiedzać Okolice Nowej Rudy, czy też Kotlinę Kłodzką
    • basiak9inc Re: Gdzie w Polske 25.05.10, 23:01
      Ja bykam tutaj, bardzo fajnie i dobre jedzenie :www.relaks-holny.pl/
    • Gość: natka Re: szczawnica góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.10, 23:26
      polecam szczawnicę a fajny pensjonat to willa widokowa www.widokowa.pl
    • Gość: Mira Re: Gdzie w Polske IP: *.87.102-84.rev.gaoland.net 19.06.10, 14:32
      Jak masz dobrze zjesc, to polecam to miejsce :
      www.relaks-holny.pl/
    • katarzyna1603 Re: Gdzie w Polske 20.06.10, 11:30
      Hej!
      Nie wiem czy jesteś amatorką agroturystyki, ale ja ostatnio byłam 60 km od Wawy
      w gospodarstwie agroturystycznym Politowizna. Nowy obiekt, w tym roku oddany do
      użytku, położony w lesie, nad wodą(mozliwość wędkowania), z dala od wsi i
      cywilizacji;-)
      Więc polecam. Gospodyni co prawda nie gotuje ale wiem że może zamówić obiad w
      sąsiedztwie(oczywiście super tanio).
      Zamieszczam link ze szczegółami i kontaktem.
      www.eholiday.pl/noclegi-ag0465.html
      • Gość: alalalal Re: Gdzie w Polske IP: 188.33.235.* 21.06.10, 14:59
        Tylko HELLL :):):)
        uwielbiam to miejsce :) jestem stały gosciem od trzech lat :)
        Jak juz jest sie na Helu, warto na czyms popływać, ja wybieram sie z
        nimi www.surfcamp.pl, szkolenie kitowe wychodzi zdecydowanie
        taniej niz indywidualnie :)
    • Gość: Yaris68 Re: Gdzie w Polske IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 09:22
      Oferuje komfortowy piętrowy dom na Suwalszczyznie dla 8-10 z
      bezpośrednim
      zejściem do j.Wigry (ok.50 metrów) 4 pokoje,salon z kominkiem i TV,2
      łazienki, duzy taras na poranną kawkę z widokiem na jezioro,dużo
      ogród, huśtawka, piaskownica,wszystkie meble ogrodowe,
      leżaki,gril,hamak,rowery do zwiedzania okolicy.Na wypadek chłodów
      kaloryfer elektr. w każdym pokoju Wolne do 11 lipca i od 21 sierpnia
      Więcej info pod 606 675 672
    • nadmor-ska Re: Gdzie w Polske 27.06.10, 19:30
      Ja polecam Mielenko, jeśli ktoś lubi morze i las. Jest tam wyjątkowy mikroklimat i spokój..... Niewiele jest już nadmorskich miejsc gdzie możesz spokojnie pospacerować, nie masz pod nosem budek z zabawkami i ciuchami a do tego nie trzeba się bić o miejsce na plaży. Dla mnie to najpiękniejsze miejsce nad morzem.
    • teddybear90 Re: Gdzie w Polske 30.06.10, 10:58
      Wejdź sobie moja droga na stronę www.czasatrakcji.pl !
      Ja też tak sam nie wiedziałem gdzie, co i jak... i szukałem aż znalazłem :)
      • Gość: Bezuhen Re: Gdzie w Polske IP: 212.191.0.* 02.06.11, 13:22
        Ja ze swojej strony mogę zaproponować następujące inspiracje do wybory rejony
        Polski pod kątem podróży:
        pprzewodnik.blogspot.com/2011/02/niech-plusy-przysonia-minusy.html
        pprzewodnik.blogspot.com/2011/05/gdzie-na-weekend-czerwcowy-w-boze-cialo.html
        pprzewodnik.blogspot.com/2011/02/hity-turystyczne-czy-wasne-odkrycia.html
        jeśli nad wodę to : pprzewodnik.blogspot.com/2011/04/gdzie-na-wode-subiektywny-ranking.html

A może tydzień na tratwie, nawet bez schodzenia na ląd:
        pprzewodnik.blogspot.com/2011/05/tratwa-po-biebrzy.html
        Może komuś się przyda :-)

• Gość: Felipe Re: Gdzie w Polske IP: *.ip.netia.com.pl 07.06.11, 13:31
      Odwiedź Venę na Mazurach (www.venaclub.com). Wyjedziesz oczarowana pięknem, stylem i jedzeniem (jak ja z narzeczoną w zeszłym roku). Coś niesamowitego, aż dziwne że się tak nie reklamują jak inni...
    • noclegibialowieza Re: Gdzie w Polske 08.06.11, 08:44
      Już podpowiadam...pensjonat "U Jasia i Małgosi" w Czerlonce niedaleko Białowieży. Położenie super, bo w samym środku puszczy, wyżywienie ekstra, a miejsc do spacerowania full. Polecam. Byliśmy z mężem w listopadzie i bardzo miło wspominamy tamten wyjazd.
    • ewelinka11931 Re: Gdzie w Polske 28.06.11, 14:38
      polska ma wiele ciekawych atrakcji polecam do tego przewodnik po Polsce tu masz link tu napewno cos znajdziesz
      www.krodo.pl/?pwid=7c7b1296ece6424fa7a80e5a38c681fc
      wszystko ładnie i przeszyjcie opisane
    • Gość: MARYŚ Re: Gdzie w Polske IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.11, 14:17
      Ja tam lubię jeździć do Torunia, mam w mare blisko, bo tylko 2,5h drogi i zawsze tam się dobrze bawię. Noclegi też mają w porządku i do tego w samym centrum np:www.hotelbb.pl/
    • Gość: fan_turysta Re: Gdzie w Polske IP: 195.226.198.* 12.07.11, 10:46
      Nie ma to jak przygoda na splywie kajakowym. Niedawno bylem na splywie na malo znanej rzeczce Pliszka i bylo naprawde super, przyroda niezniszczona przez czlowieka. TUtaj mozecie znalezc wiecej info www.kajakarnia.pl
    • Gość: agroturystykajura Re: Gdzie w Polske IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 13:27
      udeż w agroturystykę, polecam serwis Agroturystyka na Jurze

Sprawdziłem i naprawdę polecam! dużo informacji,itp

Agroturystyka Na Jurze

Witam,

spotkałem się ostatnio z bardzo ciekawym serwisem internetowym opisującym Agroturystykę oraz Hotele, Motele, Pola Namiotowe, Restauracje, na Jurze Krakowsko Częstochowskiej, serwis posiada bazę noclegową, ale także wszelkie informacje i ciekawostki na temat Jury.

serwis to
      Agroturystyka Na Jurze

Baza agroturystyczna na Jurze
      Szlaki piesze
      Szlaki konne
      Szlaki kajakowe
      Szlaki wspinaczkowe
      Szlaki Nordic Walking
      Szlaki samochodowe
      Szlaki rowerowe
      Ścieżki dydaktyczne

I tym podobne, wszystko pięknie opisane, naprawdę polecamy ten serwis!!

Pozdrawiamy
      Agroturystyka na Jurze
      M-T
    • noclegibialowieza Re: Gdzie w Polske 13.07.11, 10:27
      Świetne miejsce to Puszcza Białowieska. Piękne miejsce do długich spacerów, rzeczka też się znajdzie...a noclegi polecam w Galerii Kresy. link w sygnaturze
    • Gość: justyna Re: Gdzie w Polske IP: *.komnetpc.pl.z.tpnet.pl 08.08.11, 16:33
      mogę polecić fajne miejsca na wakacje:
      - morze – www.osrodek-przystan.pl
      - jezioro – www.centrum-zatonie.pl
      - góry – www.osrodek-orion.pl
      Znakomita kuchnia i piękne miejsca oraz przyjemna obsługa – sama byłam więc mogę polecić 
    • Gość: gosc Re: Gdzie w Polske IP: *.pools.arcor-ip.net 15.08.11, 10:59
      www.rezerwuje.pl/p,182
    • alkaa7 Re: Gdzie w Polske 15.08.11, 14:10
      Polecam fajne miejsca na wakacje:
      - morze – www.osrodek-przystan.pl
      - jezioro – www.centrum-zatonie.pl
      - góry – www.osrodek-orion.pl
      Znakomita kuchnia i piękne miejsca oraz przyjemna obsługa – sama byłam i nie żałuję!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka