Dodaj do ulubionych

mrużę oczy

14.07.10, 11:05
mam w planach na sierpień mniej - więcej taką trasę po Polsce (na 10-14 dni): Toruń - Łowicz - Arkadia - Białobrzegi - Kazimierz nad Wisłą - Zamość - Zwierzyniec - ? - Pełele - ? - Toruń

Chciałabym raczej omijać większe miasta i jeśli się da dzikie tłumy. Co warto zobaczyć po drodze? Znacie może te okolice i możecie coś podpowiedzieć? Zwłaszcza jeśli chodzi o te znaki zapytania.
Za wszystkie wskazówki z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • mazinka Re: mrużę oczy 14.07.10, 21:30
      Jak będziesz w Zamościu, to może warto zahaczyć również o Łańcut i Leżajsk (grób
      cadyka, bajeczna bazylika i browar ;)
      a jak wschodnia część Polski, to może jeszcze któryś fragment Tatarskiego Szlaku ?
      Pozdrawiam,
      Mazinka
      polskadladzieci.pl
      • w_deszczu_rosne Re: mrużę oczy 15.07.10, 09:24
        Dzięki, nie mam pomysłu właśnie na ten wschód - w ubiegłym roku trochę w tamtych okolicach jeździłam, tyle, że wyżej. A co myślisz o tej trasie, jeśli chodzi o czas? Nie za dużo jak na 10-14 dni?
        • mazinka Re: mrużę oczy 15.07.10, 14:49
          Zależy od srodka lokomocji. Jeśli wybierasz się autem, to bardzo sensowna trasa
          - w sumie ok. 1700 km i krótkie jazdy (np. Łańcut-Zamośc to ok. 130 km).
          Bedziesz miała dużo czasu na zwiedzanie :)
          Polska wschodnia jest bardzo interesująca i ma jeszczę tę pewną "dzikość",
          tajemniczość, której brak Polsce zachodniej. Myślę, że
          Bohoniki i tatarskie mizary oraz może po drodze Rzeszów (bazylika) są też warte
          uwagi.
          My jeździmy co roku na takie objazdówki i jak się sensownie przemysli trasę, to
          naprawdę można dużo zwiedzić. W ub roku zrobiliśmy 3000 km w 14 dni zwiedzając
          naprawdę dużo interesujących miejsc.
          Jak masz jakieś szczegółowe pytania, służe odpowiedzią :)
          Pozdrawiam,
          Mazinka
          polskadladzieci.pl
          • w_deszczu_rosne Re: mrużę oczy 17.07.10, 10:09
            Będę jechała samochodem, ale nie chciałabym spędzić w nim większości czasu :) Zastanawiam się, czy może być problem z noclegiem np. w Kazimierzu Dolnym czy w Zwierzyńcu. Z reguły jeżdżę "na dziko", bez wcześniejszych rezerwacji, by nie być nimi związana, ale z tego co wiem to Kazimierz jest bardzo oblegany, trochę się martwię, czy coś znajdę. Dziękuję za pomoc :)
            • Gość: Mazinka Re: mrużę oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 16:30
              Pokusiłam się o sprawdzenie Twojej trasy w mapach Google - masz bardzo sensowne
              przejazdy - nie zabiorą dużo czasu.
              My jeździmy z dziecmi, więc noclegi "na dziko" odpadają - zreszta, ja bym tez
              chyba psychicznie nie wytrzymała nie wiedząc, gdzie będą nocowac ;)

Najczęsciej szukamy noclegów przez booking.com albo po prostu szukając w sieci
              ciekawych noclegów wokół interesujących nas miejscowości, często znajdujemy je
              kilka kilometrów dalej, ale za to lepszy standard i cena :) Jakby co, to pisz
              jeszcze :)
              Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu,
              Mazinka
              polskadladzieci.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka