Dodaj do ulubionych

Wesołe miasteczko w Chorzowie

22.02.05, 10:53
Jak przez mgłę pamiętam wesołe miasteczko w Chorzowie. Wydaje mi się ono
kolorowe, pełne atrakcji i warte, aby tam przyjechać i pokazać je córce. A
może się mylę? Kto je lepiej pamięta lub mieszka w pobliżu? Czy ciągle
zjeżdżają tam autokary z całej Polski, czy może to miejsce jeż opustoszało.
Oczywiście chodzi mi o wiosnę czy lato, a nie teraz- zimą. Doradźcie, proszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: ociecpawla Re: Wesołe miasteczko w Chorzowie IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 22.02.05, 11:10
      sebkamichala. TAk tak, też wspominam z rozrzewieniem juz odległe czasy i
      wspaniałe magiczne ,urokliwe miejsce. Też chciałbym coś sie dowiedzieć. Może z
      wnukami bym sie tasm wybrał. Pierwszy raz byłem bodaj ze w 1966r.MOże się osta
      ło to miejsce.
      • ree-j-bie Re: Wesołe miasteczko w Chorzowie 22.02.05, 21:15
        teraz juz jest tam pusto i smętnie.
        Czasy się zmieniły.
        Gwarnie, tłumnie i kolorowo jest w okolicach supermarketu.
        • ree-j-bie Re: Wesołe miasteczko w Chorzowie 22.02.05, 21:30
          P.S. Jest XXI wiek, komputery, kina trójwymiarowe, masę innych atrakcji, więc
          taki n.p. plastikowy upiór w Pałacu Strachów nie jest już żadną atrakcją...
          W tym Wesołym Miasteczku jeśli chodzi o urządzenia, budowle itp. nic się nie
          zmieniło od 30-tu lat, podobnie jak w całej Polsce i to wcale nie jest
          wesołe....
          Mówiąc poważnie Wesołe Miasteczko stoi na skraju bakructwa i jesli nie zostanie
          wpisane do jakiegoś światowego rejestru zabytków i w związku z tym nie dostanie
          dotacji to zapewne zostanie wkrótce zaorane:)...
          • Gość: Monika Re: Wesołe miasteczko w Chorzowie IP: *.chello.pl 22.02.05, 21:54
            Witam, wcale nie jest tak źle:) w lato naprawe tętni życie, ja byłam tam 2 lata
            temu i było naprawde fajnie, pozdrawiam naprawde warto pokazać córce
            Pozdrawiam goroąco
            Monika
          • bmwariat Re: Wesołe miasteczko w Chorzowie 08.03.05, 16:35
            ale Planetarium i kolejka górska i kolejka torowa chyba istnieją nadal? Ja tam
            byłem ze 12 lat temu chyba..i ten wielki młyn:))
            • loginka1 Re: Wesołe miasteczko w Chorzowie 09.03.05, 11:26
              Planetarium nie jest częścią wesołego miasteczka i funkcjonuje nadal. Diabelski
              młyn jest, duże samoloty też, mini-rollercaster, fala i karuzele dla
              dzieciaków, nie jestem pewna co z kolejka torową, pozostał pałac strachów.
              Powtórzę jeszcze raz - na dziecku może to robić wrażenie, ale obawiam się, że
              wielu lunaparkowych weteranów, zwłaszcza znających atrakcje typu Prater czy
              Mirabilandia, może się odrobinę rozczarować.
              • Gość: m Re: Wesołe miasteczko w Chorzowie IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 17:12
                Kolejka wąskotorowa nadal istnieje, zajmuja sie nią ci sami ludzie , którzy
                zajmują się zabytkową wąskotorówką jeżdżącą na trasie Bytom - Tarnowskie Góry-
                Miasteczko Śl.
                Tutaj jest stronka z rozkładem jazdy i info (pod hasłem "kolej parkowa".
                • Gość: m Re: Wesołe miasteczko w Chorzowie IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 17:13
                  no i nie wkleiłem:
                  www.gkw.pl/index-pl.htm
    • loginka1 Re: Wesołe miasteczko w Chorzowie 28.02.05, 16:07
      Dla dziecka może być atrakcyjne, ale to juz nie to co przed laty... Znacznie
      mniej atrakcji i to mocno zaniedbanych. Mieszkam niedaleko, ale wybrałam się
      tam w zeszłym roku po wieloletniej niebytności i, cóż, rozczarowałam się. Tyle,
      że ja mam juz swoje lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka