Gość: ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 19:59 Troche długi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Uczennica TH Re: Hotel Bristol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 19:38 Piękny opis ale mało zdjęć..hotel godny podziwu, ładny i stylowy, miła obsługa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Szewczyk Re: Hotel Bristol IP: *.itpp.pl 03.11.05, 15:15 Byłem Dyrektorem Firmy Pracownie Konserwacji Zabytków w Warszawie Oddział Konserwacji Architektury Monumentalnej w latach 1985-1990. W tym czasie remontowalismy HOTEL BRISTOL. Wykonaliśmy stan surowy z wymianą np. między innymi 12346 m2 stropów w b. trudnych warunkach ówczesnych czasów. Kiedy skończyły się pieniądze INWESTORA tzn. "ORBISU", sprzedali hotel firmie angielskiej "Hoffman-Makulan". Zeszliśmy z placu budowy. Podczas remontu byliśmy na łamach wszystkich mediów. Krytykowano nas i nie tylko. Ale nikt jak do tąd nic nie wspomniał o trudzie polskich rąk i rzemiosła polskiego w restytucji hotelu. O warunkach w jakich pracowaliśmy nie będę wspominał, bo dziś nikt by nie uwierzył !! Moim marzeniem jest, które napewno się nie ziści, zwiedzenie hotelu a szczególnie "apartamentu Paderewskiego" na I-szym piętrze, który sam tak nazwałem, gdyż mieszkał tam Ignacy Paderewski. Tak potem ten narożny apartament nazywano zawsze pisząc o hotelu "Bristol". Z poważaniem Ryszard Szewczyk e:mail - medarex@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: confero Re: Hotel Bristol IP: *.icpnet.pl 03.11.05, 23:08 Proszę zadzwonic do Pani Moraczewskiej z Bristolu.Z pewnościa Pana oprowadzi po hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś