Dodaj do ulubionych

pies czy kot? :D

18.06.07, 21:15
zauważyłam, że prawie wszyscy tutaj uwielbiają koty.. no i proponuję małą ankietę..
kot czy pies? które zwierzątko darzycie większym uczuciem..które podoba się Wam bardziej? i może potraficie podać powody?

ja od zawsze za wdzięczny obiekt piesczot uznawałam psa..wydaje mi się bardziej komunikatywny..skłonny do współpracy..miły towarzysz przy długich spacerach..zawsze chętny do zabawy

z kotami nie miałam większego kontaktu..wydają się bardziej niedostępne i kapryśne :P
Obserwuj wątek
    • avital84 Ja kocham psy. I mam podobnie jak Ty. :) 18.06.07, 21:16
    • izabellaz1 Pies:-) n/t 18.06.07, 21:17

• grogreg Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:17
      Pies kocha Cie bezwarunkowo.
      Z kotem to juz bardziej partnerstwo.

Z zona dazymy do ukladu: 2 psy i ilestam kotow - czyli dom na wsi.
    • minasz Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:18
      ja mam ptaka
      uwielbiam go głaskac i z nim gadac
      nieraz jak kazdy ptak nabrudzi ale co tam
      jedynym moim zmartwieniem sa jajka na ktorych co sie stanie jak wykluja sie
      jeszcze dwa jak z tym sobie poradze?????????????
      • ewa_err Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:25
        hehe
        (nie moglam sie powstrzymac)
    • wiarusik =^..^= 18.06.07, 21:19
      Kotek(chociaż jest czasem upierdliwy),a oto przykład:
      youtube.com/watch?v=eZiLSlhsLtk
    • deodyma Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:23
      kocham psy i koty.
    • trypel Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:27
      Kot a zaraz potem pies
    • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:31
      Kot a raczej koty

Pies siedzi i mysli "moj pan daje mi jesc, spaceruje ze mna, bawi sie. Jest
      taki dobry, musi byc moim krolem"
      Kot siedzi i mysli "moj pan daje mi jesc, bawi sie ze mna, przytule. Chyba
      jestem krolem"

A w kotach cenie to, ze nie mozna ich zmusic do niczego. Jesli kot przychodzi
      do mnie sie porzytulic to wiem, ze robi to bo sam chce i nikt go do tego nie
      zmusil.
      • obca1 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:35
        > Pies siedzi i mysli "moj pan daje mi jesc, spaceruje ze mna, bawi sie. Jest
        > taki dobry, musi byc moim krolem"
        > Kot siedzi i mysli "moj pan daje mi jesc, bawi sie ze mna, przytule. Chyba
        > jestem krolem"

daje do myślenia :D
        • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:37
          Kot poznaje nas na wskros, uczy sie nas.. i zna nasze przyzwyczajenia lepiej
          niz my sami :)
          • sapalka1 Re: pies czy kot? :D 19.06.07, 13:00
            oj to prawda :) mój dodatkowo pilnuje żebym nie chodziła spać za późno, przychodzi do gabinetu i drze mordke, że do łóżka mam iść. Pobudki też mi urządza, bo przecież sam nie będzie w domu siedział jak ja śpie :) Towarzyskie bydle, ale tylko na dystans,za to momenty kiedy przyjdzie się przytulić, usiąść na kolanach czy obok - naprawdę sie docenia :D
            • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 19.06.07, 13:03
              Te momenty przytulania sa wyjatkowo czenne szczegolnie z kotkami, kocurki sa
              bardziej przylepne i czesciej przychodza sie popiescic :)
              Siedze sobie w ogrodzie i obserwuje maluchy.. nie potrzeba tv anie radia.. one
              daja taki pokaz, ze wiecej nie trzeba :) O Nikusia wlasnie zlapala wazke :)
              • niezorientowany1 Stop ! Chodzi o tajską kuchnię ?? Kocina raczej ni 19.06.07, 13:07
                Kocina raczej nie jest specjalnie dobra - najlepsze są chyba pędraki na
                jaskółczych gniazdach :-))
                NN
              • sapalka1 Re: pies czy kot? :D 20.06.07, 13:03
                heh - moje kocie jest super myśliwym jeśli chodzi o komary, ćmy i inne robactwo którego się boję/nie lubie :) taki mały obrońca. Zgdzam sie ż enie trzeba tv :) nieraz przerywamy oglądanie super ciekawego filmu, bo kocie wyjątkowo uroczą pozę przyjmuje, albo miny stroi (np. "przyciszyć! za głośno jest! a co się tak gapicie!")albo robi coś akurat ciekawego, np obserwuje duchy z głupią miną... pozdrawiam miłośnika kotów głaski dla pieszczochów :)
    • i.nes Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:32
      Lassie czy Behemot? No zgadnij :D

--
      Life's a journey, not a destination.
      • obca1 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:35
        > Lassie czy Behemot? No zgadnij :D

przecież to niesprawiedliwe :P
        • i.nes Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:36
          no moja droga, co ja na to poradzę, że Behe jest w dechę, a do Lassie nawet nie
          mam rymu :PP

--
          • obca1 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:38
            to chociaż jakiegoś wilkołaka moglaś wrzucić do porównania..jeśli ma konkurować z diabelskim kotkiem :P
            • i.nes Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:38
              a znasz inteligentne wilkołaki?? bo ja nie spotkałam ;p

--
              • izabellaz1 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:42
                i.nes napisała:

> a znasz inteligentne wilkołaki?? bo ja nie spotkałam ;p

Ale może być Morderczy Przyjaciel albo pies z powieści Koontza
                "Opiekunowie"...każdy kot przy nim wysiada;P;P;P
              • obca1 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:45
                nie znam :((
                Behemot wygrał :)
    • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:36
      Zdecydowanie kotki :)
      • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:38
        I juz Cie lubie :)
        • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:43
          :)
          absolutnie zgadzam się z Tobą.
          Na względy kota trzeba zasłużyć, nie okazuje swojego przywiązania i radości bez
          powodu :)
          • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:45
            I nie trzeba z nimi wychodzic w paskudna pogode :)
            • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:48
              I świetnie ogrzewają w zimowe wieczory :)
              • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:50
                Moj kocurek przychodzi rano przed pubudka, popiskuje czekajac na zaproszenie a
                potem przytula mi sie do brzucha pod koldra :)
                • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:52
                  moja śpi u mnie "w nogach" a rano łasi się niemiłosiernie - co
                  oznacza "wstawaj, głodna jestem jak cholera!"
                  • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:54
                    W moich nogach spi najstarsza kotka a u zony jej srodkowa kotka :)
                    • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:58
                      Ale fajnie, ile macie tych koteczków? Ja bardzo bym chciała jeszcze jednego,
                      ale przez tą cholerną alergię (+ astma odalergiczna) raczej nie mogę,
                      przynajmniej teraz. Ale jeszcze coś wymyślę :)
                      • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:00
                        My mamy 3 kartuskie a rodzice maja hodowle bengalskich (www.bengal-
                        cats.ch). Zmien jej diete, calkiem mozliwe, ze masz alergie na jej karme a nie
                        na kota. Kupuj jej kurze piersi, mieso wolowe, i wazne serca kurze (max 1-2
                        dziennie bo przedawkujesz tauryne)
                        • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:04
                          dzięki :) w takim razie spróbuje jej zmienic dietke na zdrowszą. a alergia
                          niestety na koty - wszelakie testy potwierdziły :(
                          • uyu Re: pies czy kot? :D 24.06.07, 02:45
                            Moj maz tez mial alergie na koty i co? Poltora roku chodzil na zastrzyki i po
                            alergii :))) Za to ja zrobilam sie w pl alergiczka na pylki traw i wszystko co
                            kwitnie. Wracajac do kotow to jest to alergia na ich sline, dokladniej pewne
                            jej skladniki. I to sie leczy.
        • charlotte_de_corday Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:43
          Oddaję swój głos na kota, mimo, iż mam na ręku 10 cm bliznę, która już
          prawdopodobnie nigdy nie zejdzie. Ot, taka mała pyskówka z poprzednim kotem;P
          • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:46
            Zignorowalas sygnaly, ktore dawal... biedak nie mial innego wyjscia i dlatego
            zaatakowal.. zgadza sie??
            • charlotte_de_corday Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:52
              hmmm, gorzej, była chora z zaborczej miłości do mnie. I wściekle zazdrosna o
              mnie, kiedy sprowadziłam do domu małe kocię. No i trochę mi się oberwało.
              • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:55
                to tez jest zrozumiale.. ale pogodzily sie ze soba?
                • charlotte_de_corday Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:59
                  Anabel umarła:(((( I jakaś część mnie umarła z nią.
                  A ja już nie potrafię pokochać zwierzątka. Choć swoją obecną koteczkę bardzo
                  lubię.
                  • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:01
                    ['] przykro mi :(
                    • charlotte_de_corday Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:09
                      Dziękuję Ci, że mnie rozumiesz.
                      • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:11
                        Dwa lata temu umarl nasz najstarszy kotek Samuelek... wiem co czujesz.
          • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:46
            Ja nie mam blizny, ale za to od niedawna alergię na moją kotkę, którą mam już
            prawie 3 lata....
            • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:47
              o kurcze... zmienilas jej moze karme ostatnimi czasy?
              • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:50
                owszem na karmę light bo niezłą oponkę wyhodowała
                • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:53
                  wywal light, trujesz kota... kot tyje nie ze wzgledu na tluszcz a na skladniki
                  rosline i inne smieci w karmie.. karm go miesem a przestanie tyc. Karmy light
                  to jest jeszcze wieksze swinstwo niz "normalne" produkowane w Europie
                  • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:55
                    no co Ty? Daję jej royal canin dla kotek wysterylizowanych. polecana przez wet,
                    wcześniej eukanuba
                    • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:57
                      Trujesz... :( Royal jest dobry dla ptakow a nie miesozercow... Znam sie na tym
                      bo handluje karma
                      • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:00
                        więc jest jakaś karma, którą polecasz?
                        a sheaba jest ok? bo droga jak cholera :)
                        • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:03
                          shaeba to jest jeszcze wieksze swinstwo..
                          Kup to: www.canidae.com.pl/ felidae jest dla kotow. Jedna paczka 3 kg
                          wystarczy Ci spokojnie na ponad miesiac. Przestawienie na nia trwa ok miesiaca
                          a potem kotka zgubi tluszczyk i bedzie sie duuuzo lepiej czula. Gwarantuje za
                          ta karme
                          • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:08
                            dzięki, nigdy nie słyszałam o tej karmie... jest dostępna w sklepach czy tylko
                            wysyłkowo?
                            • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:10
                              Tylko wysylkowo. To jest amerykanska karma, sam ja importuje (nie do Polski) i
                              dlatego gwarantuje za jej jakosc.
                              • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:13
                                weszłam też na stronę amerykańską, zaraz składam zamówienie :)
                                • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:16
                                  amerykanska? Ja Ci podalem polska strone :)
                                  jesli nie bedzie mial lub bedzie jakikolwiek problem to daj mi znac, podesle
                                  Ci paczuszke
                                  • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:19
                                    polską sprawdziałam, a potem amerykańską :) dzięki :) mam nadzieję, że z
                                    zamówieniem nie będzie problemów, bardzo przyjemną cenę ma ta karma... :)
                                    • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:21
                                      nie jestem stanie ocenic, droga jest w porownaniu z innymi?
                                      • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:23
                                        sporo tańsza od royala czy eukanuby
                                        • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:25
                                          Gdy kota przestawisz to nie zmieniaj juz. Koty nie lubia zmian karmy, to jest
                                          bajka, ze koty sa wybredne. A jesli chcesz wiecej wiedziec o tym co o jak sie
                                          produkuje to UE dla zwierzakow to poszukaj sobie dyrektywy 1774.. Tylko nie
                                          czytaj przy jedzeniu...
                                          • wredna_ruda Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 23:06
                                            My naszego karmiliśmy na zmianę karmą i wieprzowym surowym serduchem. Mimo, że
                                            kastrat to nie przybieral na wadze i mial piękną lśniącą sierść. A najlepiej za
                                            surowizną przemawia fakt, że kot mruczal w trakcie jedzenia!
                                            • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 23:10
                                              Masz szczescie, ze kot jeszcze zyje.. wieprzowym miesem mozna zabic kota. Kazde
                                              inne ale nie wieprzowe. A za surowym miesem przemawia fakt, ze upolowane myszy
                                              nie pakuja sie przed zjedzeniem w puszki :)
    • iberia.pl Re: pies, n/t 18.06.07, 21:46

• kontik_71 Re: pies, n/t 18.06.07, 21:46
        Moglem sie zalozyc, ze u Ciebie bedzie pies :)
        • iberia.pl Re: pies, n/t 18.06.07, 22:08
          kontik_71 napisał:

> Moglem sie zalozyc, ze u Ciebie bedzie pies :)

bo?kot do mnie nie pasuje? :-)
          • kontik_71 Re: pies, n/t 18.06.07, 22:09
            Czyje sie to przez Twoje wpisy na forach :)
            • obca1 Re: pies, n/t 18.06.07, 22:28
              > Czyje sie to przez Twoje wpisy na forach :)

a jakie są kryteria..jeśli to nie tajemnica? :>
              • kontik_71 Re: pies, n/t 18.06.07, 22:30
                Iberia ma taki dosc ostry sposob komunikacji i wydaje mi sie, ze stara sie
                dominowac w watkach w ktorych pisze.. Dla osoby lubiacej dominowac to tylko
                pies, nad kotem sie nie podominuje :)
                • obca1 Re: pies, n/t 18.06.07, 22:31
                  mhm..wychodzi na to, że ja też to lubię? :D
                  • kontik_71 Re: pies, n/t 18.06.07, 22:33
                    hmmm.. nie wyczulem :)
                    • obca1 Re: pies, n/t 18.06.07, 22:35
                      może zbyt krótko tu jestem :D
                      • kontik_71 Re: pies, n/t 18.06.07, 22:37
                        Pogadamy za 2-3 tygodnie :) Bede Cie obserwowal :)
                        • obca1 Re: pies, n/t 18.06.07, 22:38
                          to koty tak wyrabiają zmysł obserwacji? to byłby poważny argument ZA :D
                          • kontik_71 Re: pies, n/t 18.06.07, 22:41
                            To chyba mam wrodzone.. uwielbiam obserwowac i skladac puzzle z kawalkow
                            informacji :) Mozna sie ciekawych rzeczy dowiedziec mimo, ze dana osoba nigdy o
                            nich nie mowiala :)
                • iberia.pl Re: pies, n/t 18.06.07, 22:42
                  kontik_71 napisał:

> Iberia ma taki dosc ostry sposob komunikacji

bledne odczucie, po prostu mam swoje zdanie i tyle, nie jestem z tych co to
                  zawsze wszyskim dokola przytakuja ....i nie daje sobie w kasze dmuchac.

>i wydaje mi sie, ze stara sie
                  > dominowac w watkach w ktorych pisze..

kula w plot, jesli mnie ktos atakuje to sie bronie, proste.

>Dla osoby lubiacej dominowac to tylko pies, nad kotem sie nie podominuje :)

moj pies ma inne zdanie-nie uwaza mnie, zreszta ja sama siebie tez nie uwazam,
                  za osobe dominujaca, choc byc moze niektorzy maja take wrazenie...pozory
                  myla :-)
                  • kontik_71 Re: pies, n/t 18.06.07, 22:46
                    I kolejny dowod :P I prosze nie zmuszaj mnie do napisania, ze brak Ci poczuca
                    humoru :)
                    Wez pod uwage, ze nie mam zamiaru Ci atakowac, jestem bardzo daleki od tego
                    • iberia.pl Re: pies, n/t 18.06.07, 22:48
                      bardzo specyficzne szwajcarskie poczucie humoru....
            • iberia.pl Re: pies, n/t 18.06.07, 22:39
              kontik_71 napisał:

> Czyje sie to przez Twoje wpisy na forach :)

chciales byc smieszny czy zabawny?W kazdym razie nie wyszlo Ci ani jedno ani
              drugie ...domorosly psychologu....
              • kontik_71 Re: pies, n/t 18.06.07, 22:42
                No i wlasnie tym wpisem potwierdzilas moje obserwacje :)
                • iberia.pl Re: pies, n/t 18.06.07, 22:47
                  kontik_71 napisał:

> No i wlasnie tym wpisem potwierdzilas moje obserwacje :)

nie bede Cie wyprowadzac z bledu ani udowadniac, ze nie jestem wielbladem.

Mam dla Ciebie propozycje-wrzuc mnie do niewidzialnych i nie odpisuj na moje
                  posty.Czego jak czego ale nieuzasadnionych wycieczek osobistych nie dzierze i
                  akurat po Tobie sie tego nie spodziewalam.
                  • kontik_71 Re: pies, n/t 18.06.07, 22:49
                    To nie byla wycieczka osobista i tak jak napisalem powyzej nie mialem zamiaru
                    Cie atakowac. Jesli tak to odebralas to przepraszam.
    • sloncezaoknem Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:52
      Zdecydowanie pies! :) Nawet w większych ilościach - sama mam trzy :))) Z kotami
      tez nie miałam zbyt dużo do czynienia, ale te, z którymi miałam, były
      nieprzewidywalne, całymi dniami ich w domu nie było, nie przychodziły na
      zawołanie. A psy uwielbiam za ich wierność, za to, że zawsze są chętne do
      zabawy, że tęsknią za mną, jak mnie nie ma w domu, a jak tylko przyjdę, to cała
      trójka łazi za mną krok w krok tak, że wiecznie się o nie potykam, za to, że
      teraz jak to piszę, mam na kolanach pewien wielki łeb, a pewien wielki ogon
      strąca właśnie papiery z kanapy ;)
      • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:58
        Lubisz dominowac co :)?
        koty tez tesknia za nami, potrafia nie jesc z tesknoty...
        • sloncezaoknem Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:40
          Nie wiem, czy koty tęsknią - nigdy nie miałam kota, tyle z nimi miałam
          kontaktu, co czasem u znajomych :) A co do dominowania - to chyba nie to,
          raczej nazwałabym to pragnieniem przewidywalności, bezpieczeństwa. Nigdy nie
          wiem, jak kot zareaguje, w kontakcie z psem nie mam tej niepewności. Chyba
          wystarcza mi nieprzewidywalności u ludzi, u zwierząt szukam jakiejś stałości
          reakcji :) Choć może wynika to z faktu, że mało znam koty.
          • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:45
            Koty sa przewidywalne i spokojnie mozna sie nauczyc znaczenia znakow, ktore
            daja. Np kot nie atakuje bez ostrzezenia i to wielostopniowego, oczy, uszy,
            ogon itp..gdy sie to zignoruje to trudno, zwierzak sie broni..
            • sloncezaoknem Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 23:05
              Czyli tak jak z psami - po prostu trzeba poznać "zwyczaje i obyczaje" :)
              Chętnie bym jednak kiedyś wzięła kotka, ale boję się, że ta moja sfora może go
              skrzywdzić :( No cóż, może kiedyś... Pozdrawiam! :)
              • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 23:11
                tak jak uczymy sie naszych partnerow :) Jesli wezmiesz malutkiego kotka 12
                tygodni to psy nic mu nie zrobia.. wszelkie maluchy dostaja fory :)
                • sloncezaoknem Re: pies czy kot? :D 19.06.07, 09:35
                  A jak podrośnie to też mu nic nie zrobią? Chciałabym wziąć kotka, ale bałabym
                  się o niego. Mam trzy psy, w tym jednego naprawdę dużego :( Nie chciałabym
                  któregoś razu zastać zagryzionego kociaka :( Wiem, że można wychowywać razem
                  kota i psa i wtedy jest dobrze, ale czy można dodać kotka do trzech dorosłych
                  psów... Chyba się jednak nie zdecyduję :(
                  • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 19.06.07, 12:44
                    Jesli nie sa to agresywne psy to dodanie kici nie jest problemem. Po pewnym
                    czasie kicia bedzie jezdzila na grzbiecie zadowolonego psa :) Oczywiscie jakies
                    ryzyko zawsze istnieje, ale tak samo jest gdy sie dodaje malucha do starszego
                    kota... U mnie takie wprowadzanie malucha trwalo przewaznie ok 2 miesiecy i w
                    tym czasie futro lecialo oj lecialo. Ale nie wolno sie wtracac, zwierzaki musza
                    same sobie te sprawy zalatwic :)
                    • sloncezaoknem Re: pies czy kot? :D 19.06.07, 13:12
                      No i przez Ciebie mam zagwostkę ;) Może rzeczywiście pomyślę o kotku? Jeśli
                      jest szansa, że się dogadają... W każdym razie dzięki za te informacje!
                      Pozdrawiam! :)
                      • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 19.06.07, 13:17
                        Wez malucha, najlepiej kocurka i wykastruj go w wieku 12-14 tygodni (tak mozna
                        a wresz nalezy, duzo latwiej znosza zabieg). Wtedy bedziesz miala pieszczocha a
                        nie samca walczacego ze wszystkimi dookola
                        • sloncezaoknem Re: pies czy kot? :D 19.06.07, 13:52
                          Dzięki za radę :) To będzie zoo - trzy psy, dwie papużki, rybki i jeszcze kotek
                          dojdzie :) Chyba nie jesteśmy normalną rodziną ;)))
    • trypel Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 21:57
      a co z qniem?? one też są super. Tylko do domu nie wchodzą
    • cudna_lalka Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:00
      Pies!!!

Kotki lubie ale takie malutkie.
    • flowerbomb5 Tylko kot 18.06.07, 22:01
      Albo najlepiej dwa kotki.
      Od lat hoduje persiki i jestem nieustannie zachwycona tymi pieknymi i milymi
      stworzeniami. Sa lagodne i przyjacielskie. Maja swoje zdanie, uspokajaja moje
      skolatane nerwy i ucza dystansu do swiata. Nie halasuja jak psy, nie trzeba ich
      wyprowadzac kilka razy dziennie, nawet jak czlowiek chory albo nie ma czasu.
      Zajmuja sie same soba we dwie i mozna je spokojnie zostawic w domu na caly
      dzien.
      Moje koty ciagle mnie zaskakuja ile rozumieja. Kiedys wrocilam bardzo
      zdenerwowana po ciezkim dniu, ktory zachwial moja wiare w ludzi, polozylam sie
      do lozka a moja piekna biala koteczka polozyla sie na mojej poduszce i ...
      zaczela uspokajajaco lizac mnie po wlosach jakby chciala powiedziec "nic sie
      nie martw wszystko bedzie dobrze".
    • annna84 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:02
      Hmmm, właściwie i to i to, ale chyba jednak wybiorę koty. Jak na razie mam ich
      sześć i jednego psa:)
    • obca1 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:04
      a z kotkami nie jest trudniej utrzymać czystość? :>
      • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:06
        Absolutnie nie.. domy w ktorych smierdzi kotem to sa domy w ktrych i tak by
        smierdzialo. Kot jest bardzo czystym zwierzakiem. Kiedy znalazlem malutkiego,
        bardzo chorego kotka. Byl tak chory, ze umarl nam po 3 dniach, ale do ostatniej
        chwili szedl do kuwetki...
      • wiarusik Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:43
        Żartujesz sobie?;)
        Mój kot wzięty z wolskiej piwnicy,od razu wiedział do czego kuweta służy.Trzeba
        ją regularnie sprzątać,bo inaczej faktycznie kot nie będzie się tam
        załatwiał,tylko do butów.Tak jak człowiek-siadasz na muszlę z niespuszczoną
        zawartością po poprzedniku?;)
        • obca1 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:46
          widzę, że kota można znaleźć wszędzie ;)
          • wiarusik Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 22:50
            Ma puszyste futro i jest bardzo zabawny oraz porządny;)
            Całkiem nie jak piwniczniak.A niby skąd brać kota?Ze sklepu to jednak
            frajerstwo,kiedy tyli łazi po ulicy;)
            Wzieliśmy młodego,dzięki czemu łatwo było go wychować:)
      • konrado80 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 23:20
        ja ze swoja kotka nie mialem problemu
        a znalazla ja moja siostra jak wracala do domu, jakis koles zatrzymal sie,
        otworzyl drzwi i wystawil czarny worek za drzwi i pojechal... siostra
        zatrzymala sie, sprawdzila a tam byl maly kotek... przez kilka pierwszych sni
        byla w szoku i nie mozna bylo jej zostawic samej... ale pozniej bylo juz ok
        na poczatku miala piasek, a potem juz stawala na parapecie, albo rano ok 4
        budzila mnie zeby ja wypuscic na dwor, a po ok 30 min mialczala za oknem zeby
        ja wpuscic do srodka...

jedne zwierzaki potrafia sie nauczyc, inne nie i zawsze beda robic gdzie chca...
    • ania.silenter kot n/t 18.06.07, 22:41

• jo.anna22 zdecydowanie PIES :/ na koty mam alergie ;) 18.06.07, 22:49
    • ziggy145 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 23:07
      zdecydowanie pies. z kotem nie pogadasz

www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2053993
      • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 23:12
        Nie pogadasz bo nie znasz ich jezyka...
      • monalisa26 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 23:14
        z kotem i pogadasz i pomruczysz!!!! :)
      • sapalka1 Re: pies czy kot? :D 19.06.07, 13:09
        jeju z żadnym psem tak nie pogadasz jak z naszym kotem, nawet mój mąż miłośnik psów jest tego zdania. Tyle, że nasz kot używa czasem bardzo brzydkich słów, np. jak się go budzi... Nie wiem gdzie się tego nauczył, bo na pewno nie w domu :D
        Serio jak się zna kota, to można nieźle z nim pogadać, a on jeszcze potrafi człowiekowi nawrzucać, bo np. z apóźno do domu się wróciło :D
    • konrado80 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 23:14
      u mnie od zawsze w domu jest pies, pozniej dolaczyl kot, a raczej kotka
      dlatego nie dziele uczuc na wieksze i mniejsze, i psy i koty lubie tak samo

dom bez tych zwierzakow, to dom pusty...
    • qw994 Kot :) 18.06.07, 23:16
      Za niezależność :)
    • wredna_ruda Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 23:20
      Trudny wybór. Stawialabym na kota, ale brak mi porównania, bo psa nigdy nie
      mialam, choć mój kot mial również psie zachowania: przychodzenie na zawolanie po
      imieniu (a nie jakieś tam bezosobowe kici, kici), chodzenie przy nodze w parku
      (no max. 2m od nogi), i przede wszystkim aportowanie pileczki. Zdaje się, że nie
      byl typowym przedstawicielem swego gatunku...
      • kontik_71 Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 23:22
        Moje tez tak robia.. aportuja, wracaja migiem do domu gdy je wolam. Jedynie nie
        chodzimy na spacery po parku :)
      • wiarusik Re: pies czy kot? :D 18.06.07, 23:22
        Moja kicia aportuje zabawkowe myszki;)
      • sapalka1 Re: pies czy kot? :D 19.06.07, 13:13
        heh mój kot tez na imie reaguje, czasem tylko jak nie chce wstac to sie odezwie z drugiego pokoju "czego znowu?"
        aportuje również,
        potrafi grać w piłeczkę z nami itd itd
        zmyślne bydle, ale i uparte jak diabli, jak nie chce czegoś nie przekonasz :D
    • akkknes kot!! 18.06.07, 23:51
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka