Gość: Michał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 14:49 a także małych miasteczkach;-))) 1. Wrocław 2. Kraków 3. Gdańsk 4. Świdnica 5. Zamość 6. Poznań 7. Warszawa 8. Kazimierz 9.Chojnice 10.Grudziądz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kret24 Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 05.01.06, 18:01 Bolesławiec Odpowiedz Link Zgłoś
es.pietros99 Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 06.01.06, 19:58 kret24 napisała: > Bolesławiec jasne że jest ok. ale jeszcze kilka latek myślę żę jakieś 2 do 3 i Wrocek będzie naprawdę Wenecją tej części Europy . POZDRAWIAM WROCŁAW !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gurken Mońki! - szczególnie w środe i sobotę :-) IP: *.monki.net.pl 06.01.06, 20:19 W Mońkach jest wspaniały rynek, a ściślej mówiąc bazar. Wszyscy w mieście mówią na to rynek, więc to jest rynek i już:D W środę i w sobotę ruscy zjeżdżają handlować, a rolnicy kupować. Zapraszam!!! Ciekawe widoki gwarantowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Uroczy Toruń... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.01.06, 17:56 Właśnie wróciłam z Torunia, przepiekne Stare Miasto, i mnóstwo pubów i kawiarenek z klimatem. Polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Uroczy Poznań.. latem! IP: *.netcom.poczta.pl / *.crowley.pl 08.01.06, 10:09 hołd dla rynku we Wrcławiu miłość dla poznańskiego (szczególnie latem.. cudo!) dalej uśmiech dla Gdańska i Torunia i szacunek dla Krakowa (za klimat nie wygląd) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKT A byliście kiedyś w Jaworze ( dolnośląskie ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 20:14 Chodzi mi o Jawor w województwie dolnośląskim, dawniej legnickie. Chodziłem po wielu ale tam jest tak urokliwie. Będąc tam pierwszy raz, usiadłem na jednej ławce, na drugiej... ... i byłem pod naprawdę wielkim wrażeniem. Uroki rynków, które są w większości na ścianie zachodniej są niesamowite. Jestem tam tyle perełek niedocenianych, czasami zaniedbanych ( bo to dawne niemieckie ). PS Absolutnie nie pochodzę z Jawora ani też z województwa dolnośląskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLiwia Re: Uroczy Toruń... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 18:22 Potwierdzam jest super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 02.03.06, 08:08 Ostrowiec Świętokrzyski:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madame.h Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 12:36 Erste Platz.....Breslau ! Mieszkam w Rynku,działa....MAGICZNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubu5000 Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.chello.pl 07.01.06, 22:27 na rynku albo przy rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Poznan nocą IP: *.netcom.poczta.pl / *.crowley.pl 08.01.06, 15:27 Wrocław za dnia a gdansk okazjonalnie toruń jeszcze kraków musi w koncu trochę zainwestować a nie zbijac kase na samym klimacie... (kocham kraków!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcu Piotrków, Zgierz i Koło! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:06 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgotka Zgierz???!!! IP: *.vline.pl / *.89.rev.vline.pl 21.02.06, 09:43 To chyba zart...? Zgierz to jedno z najbrzydszych miasteczek w Polsce, szaro, brudno i duzo roznego typu... hmmm... lumpkow... A fuj! Rynek w Piotrkowie moim zdaniem tez do pieknych nie nalezy ale juz znacznie lepszy od zgierza. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
border_zgierz Re: Zgierz???!!! 24.08.13, 00:44 a ty pewnie mieszkasz w słonecznej Florencji..... parszywa indokrynacja Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaczek3 Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 07.01.06, 16:24 Najpiękniejszym rynkiem w Polsce jest Kraków. Koniec, kropka, nie ma dyskusji :) Szkoda, że teraz taki rozkopany. __ Zdjęcia należy komentować a autora zmuszać do pokory obiektywni.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja24 Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 19:19 jak to rozkopany? chcialem pokazac krakow moje kobiecie, ukraince. mozesz napisac cos wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wiedziales? Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.net.autocom.pl 07.01.06, 19:23 polowa rynku rozkopana, ale jedyna okazja zeby zobaczyc dawne fundamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaaaaaaaaaa Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 20:01 a jednak Wrocław... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubu5000 Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.chello.pl 07.01.06, 22:29 zdecydowanie toruń > poznań, a tak na serio to typowałbym: kraków, zamość, warszawa (nie jestem z wawy) Odpowiedz Link Zgłoś
moskwa2004 Poznan jest uroczy:) 08.01.06, 15:35 letnim wieczorem gdy ogródki slicznie sie zielenią, podswietlone kamienice, czysto, bezpiecznie, z klimatem.... a wokół 200 pubów i wiele z cenami na studencką kieszeń!! uwielbiam tam jeździc.... spróbujcie choć raz............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 10:44 krakow jest wg mnie brzydki i nieatrakcyjny. de gustis no es disputatum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.gdynia.mm.pl 07.01.06, 23:04 "Rynek" w Chyloni zasluguje na pierwsze miejsce ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paprotka Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 23:32 Łagów -rynek, w ogóle całe maisto piekne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.chello.pl 08.01.06, 10:53 Chyba - "na Chyloni" :) Teraz juz nie ma klimatu, ale jeszcze jak nie byl odaszony i nie mial wyasfaltowanych alejek... Fajnie bylo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r_ora@wp.pl Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.swidnica.mm.pl 08.01.06, 13:30 Świdnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 19:57 1Gdańsk2Wrocław3Kraków4Toruń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiazet Re: Tarnów !!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 06.01.06, 22:54 Tarnów i te herbaciarnie na rynku, mmmm...aż chce się wrócić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lego Re: Tarnów !!!!!!!!! IP: 86.42.24.* 07.01.06, 19:30 hmm, silac sie na obiektywizm - Tarnow rzeczywiscie rzadzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowianin Re: Tarnów !!!!!!!!! IP: *.net136.okay.pl 09.01.06, 09:35 jakie herbaciarnie? rynek w tarnowie jest faktycznie niezly, ale w porownaniu z krakowem to padaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojna Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:04 Świdnica!!!!! Number 1!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:08 Gliwice Odpowiedz Link Zgłoś
kult_urka Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 06.01.06, 19:32 z dużych miast: KRAKÓW Z małych miasteczek: PILICA (cudowny klimat ryneczku,siedząc na nim można napisać książkę "Jadąc do Pilicy";)) i nagroda Nike 2006 murowana) chcę dokdać że nie mieszkam w żadnym z tych miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
kult_urka Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 06.01.06, 19:36 I jeszcze przypomniała mi się miejscowość w której byłam "przejazdem" w ostatnie wakacje: rynek w DUSZNIKACH ZDRÓJ jest śliczny, inny niż klasyczne rynki, po prostu cudowny za 30 lat kiedy pójdę na emeryturę chciałabym tam mieszkać (nie!! "jadąc do Dusznik" to większa szansa na Nike 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz.Kielczanin Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 16:30 Polskie rynki prawie wszystkie są lub byly piękne i nastrojowe,trzeba je tylko odkomuszyć , ponieważ peerlowskie nalecialości popsuja styl. Pzykladem jest moje miasto.Na zarośniętym rondzie dominuja pijacy,taksówkarze, zlodzieje a np. zabawa sylwestrowa odbywa sie na magistrackim parkingu.Kultury zero ale do czasu. Nowy, dobry prezydent podjąl już temat bo poprzednicy /z sld/nie mieli czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: 213.134.186.* 08.01.06, 08:09 Katowice! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.telia.com 08.01.06, 22:29 Najladniejsze rynk? Hmm, to zalezy co sie komu podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: wedle własnych doświadczeń IP: *.icpnet.pl 06.01.06, 19:29 Sandomierz, Lanckorona, Przemyśl, Kłodzko ładne inaczej: Nowa Ruda, Szydłów, Radków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.chello.pl 06.01.06, 19:37 Chełm, tez piekny..... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 06.02.06, 10:49 A gdzien u nas jedt rynek w Chełmie bo nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:47 Ladny i funkcjonalny (mowie o ilosci pubow klubow knajp) jest rynek w Gliwicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Pszczyna tylko Pszczyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:56 Najpiękniejszy rynek znajduje się w Pszczynie, bardzo miłe wrażenia estetyczne, a poza tym na rynku stworzono lodowisko, na którym w okresie zimowym można sobie pojeździć i przy okazji podziwiać widoki :) Odpowiedz Link Zgłoś
es.pietros99 Re: Pszczyna tylko Pszczyna 06.01.06, 20:00 ZAPRASZAM DO WROCKA TO DOPIERO ZOBACZYSZ WIDOKI !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: Pszczyna tylko Pszczyna IP: *.dsl.crchtx.swbell.net 06.01.06, 20:16 poznan.....mozna pograc w ping-ponga!!! i w klipe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzenifer Re: Wroclaw tylko Wroclaw IP: *.Red-83-50-65.dynamicIP.rima-tde.net 08.01.06, 13:35 We Wroclawiu tez mamy lodowisko i najpiekniejszy rynek na swiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex TYLKO RADOM !!! IP: 82.139.44.* 06.01.06, 20:08 Piekny rynek w stylu "Wczesny Obszczymur" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:09 Gniew! Odpowiedz Link Zgłoś
tangens Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 06.01.06, 20:10 Wrocław, Gliwice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaajaa Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:09 Tak, tak, Gliwice naprawdę mają ładny ryneczek. Nie jest duży, ale dzięki temu ma swój klimacik. Meszkam tu już parę lat i wcale nie brakuje mi Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
buchalter5 Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 06.01.06, 20:13 Serock Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kf Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:16 Chelmno!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lia Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:24 ŁÓDŹ - moje ukochane miasto :* Odpowiedz Link Zgłoś
ar.pl Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 09.01.06, 01:07 CHelmno - popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ich rozumiem Re: ??? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:53 W Gdańsku jest rynek - sledzie tam sprzedają, dość tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia KRAKÓW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:39 zdecydowanie. Po prostu kocham to miasto, a rynek uwielbiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielbicielka Krako Re: KRAKÓW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:48 Kraków - zdecydowanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Re: KRAKÓW!!! IP: *.acn.waw.pl 08.01.06, 10:41 z tym Krakowem to przesada - Wrocław bije na głowę wszystkie inne rynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Zielona Góra! IP: 213.223.113.* 06.01.06, 20:48 Wrocław, Kraków, Zielona Góra a z małych miast to Świdnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerhard hahahahaha IP: *.backiel.com.pl / *.backiel.com.pl 06.01.06, 21:09 ale się uśmiałem co ma piękny Wrocław do zgóry z ryneczkiem miasta 20 tysiecznego grunberga :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: hahahahaha IP: *.ztpnet.pl 08.01.06, 15:19 Niestety, wszędzie tam, gdzie powie się lub napisze cokolwiek dobrego o Zielonej Górze znajdzie się śmierdziel z Gorzowa, który musi wtrącić swoje 3 grosze i to wyszydzić. Nie jest to ranking największych miast tylko najładniejszych rynków, ćwoku. I wielkość nie ma tu znaczenia. A ja głosuję na Poznań, Wrocław i Leszno. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Cieszyn IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.06, 10:16 Jeden z najpiekniejszych rynków z pewnością jest w Cieszynie, zreszta jest to chyba jedyne polskie miasto,które ma 2 rynki, z tym, że 1 nie mieścił sięw Polsce wieć użyczony został Czechom:) Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Cieszyn 08.01.06, 15:50 Gość portalu: krk napisał(a): > Jeden z najpiekniejszych rynków z pewnością jest w Cieszynie, zreszta jest to c > hyba jedyne polskie miasto,które ma 2 rynki, Nieprawda. Lesko tez ma dwa rynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remikk Re: Cieszyn IP: *.ogec.krakow.pl 09.01.06, 08:54 Nie jedyne miasto... np. Kraków ma 2 rynki i to położone tuż przy sobie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sir galahad Re: Cieszyn IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 09.01.06, 16:38 I we Wrocławiu są przecież dwa rynki tuż obok siebie - Plac Solny i Stary Rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaaak toruń Re: Cieszyn IP: *.tzmo.com.pl 09.01.06, 17:56 torun też ma 2 rynki i to piekne obydwa, wroclaw też piękny chyba równomiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
xmila Re: Cieszyn 09.01.06, 17:56 nie dwa tylko trzy: Rynek, Plac Solny i Nowy Targ. Ten ostatni niestety stracił dużo z dawnej świetności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksa Re: Cieszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 12:10 Rynek w Cieszynie (polskim) jest faktycznie przesliczny A na pierwszym miejscu 1.1 Wrocław 1.2 Toruń Mniejszych miast jakos nie kojarzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyh Re: Cieszyn IP: *.static.mailbox.co.uk 09.01.06, 19:12 tylko w samym poslskim cieszynie sa przynajmniej 2 rynki, moze 3, roznie slyszalem. rynki zmienialy swe polozenie ze wzgledu na "migracje" miast. przesuwaly sie od strony czeskiej. pierwszy byl ponoc u podnoza teatru-ale tego nie jestem pewien. za to drugi-funkcje bazru pelni po dzien dzisiejszy jest usytuowany miedzy ul.gleboka a mennicza. co do rynku po czeskiej stronie... nie chce zabrzmiec megalomanska polska duma narodowa ale... rynek po drugiej stronie olzy to jakies nieporozumienie... co tam stoi na samym srodku(?) jaksa budka z kablami,przewodami...wokol tez nie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masmiks Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 06.01.06, 20:49 WROCŁAW bezapelacyjnie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ich rozumiem Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:51 1.Katowice 2.Szczecin 3.Tychy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianin Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.campus.unimaas.nl 08.01.06, 01:35 w Szczecinie nie ma rynku :( Odpowiedz Link Zgłoś
bandior Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 08.01.06, 18:37 Jako tako jednego glownego nie ma. Ale jako jedno z niewielu miast mialo takich rynkow kilka. Najwiekszym rynkiem ,zniszczonym w czasie wojny i nie odbudowany po niej bylby dzisiaja bollwerk nadodrzanski.Ciagnal sie nad brzegiem odry ponad 2km. Rynek weglowy,rynek sienny,rynek nowy,rynek warzywny to tylko niktore z tych z nazwami wlasnymi.Ponadto okolice starego ratusza,nowego ratusza,rynek starej gieldy,rynek na lasztowni i wiele innych miejsc skladajacych sie na obszar starego miasta powalalyby dzisiejszych mieszkancow.Pozostaja stare fotografie ktore to oddaja prawdziwy charakter miasta portowego 3 co do wielkosci w niemieckiej historii miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:55 Kolejnosci brak - ex aequo: W kategorii prawdziwe: Lublin, Kazimierz Dolny, Świdnica, Zamość, Lwów, Pszczyna, Zator, Piotrków Trybunalski. W kategori atrapy (w dużym stopniu odbudowane): Poznań, Warszawa, Wrocław. W kategorii pośredniej (elementy oryginalne pomieszane z fantazją konserwatorską): Sandomierz. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sususu Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.chello.pl 06.01.06, 21:04 ladny jest Lublin, najbardziej jak jest ciemno i mokro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pickwick Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 21:12 Pułtusk, najdłuższy w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 23:31 Lublin po ciemku:-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=734&w=33326021&a=34554263 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=734&w=33326021 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=734&w=32076021&a=33305968 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=734&w=32076021&a=33450767 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=734&w=32076021&a=33450767Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sususu Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.pronet.lublin.pl 07.01.06, 18:07 dzieki. bardzo mi sie podobaja. chyba zaczynam lubic to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:45 Zapraszam serdecznie - jest co oglądać - ponad 30 zabytkowych kosciołów, 5 starych cerkwi, liczne pałace, kamienice itp. I w znacznej części odnowione. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piolo ??? IP: *.ikatel.pl 07.01.06, 16:48 ATRAPA WE WROCŁAWIU??? CHYBA NA GŁOWĘ UPADŁEŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Niestety częściowo atrapa... IP: *.filg.uj.edu.pl 08.01.06, 12:59 Uwielbiam rynek wrocławski, ale to niestety w dużej mierze kopia (lub radosna twórczość powojenna)... Przeczytajcie tę rozmowe: wroclaw.hydral.com.pl/53,artykul.html Szczególne zwracam uwagę na fragment o tym jak to po 1945 r. na żelbetowe szkielety zniszczonych domów nakładano dekoracyjne fasady kamieniczek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia co za bzdura! IP: *.range86-129.btcentralplus.com 08.01.06, 17:50 szanowny gosc myslal i wymyslal bzdure rzadka! rynek w Poznaniu jest odnowiony a nie odbudowany! tak sie sklada ze nikt go nigdy nie zniszczyl i poza trzema zrekonsruowanymi fontannami wszystko jest jak bylo czyli XV i XVI wiek! Pieknie wyglada i trudno w to uwierzyc - ale jest po prostu ZADBANY! i jako jeden z niewielu w Polsce - zawsze taki byl! poza tym wpisany w dziedzictwo kulturowe Europy jest zabytkiem klasy 0! polecam - poza tym caly Poznan - jest wyjatkowo spojny,architektonicznie i swietnie rozplanowany przestrzennie, swietnie zorganizowany, oznakowany, czysty i pelen atrakcji! polecam - mimo ze nie jestem poznanianka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeff Re: co za bzdura! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 21:29 Rynek w Poznaniu...wolne zarty,z tymi ohydnymi budami w samym srodku przyklejonymi ni w 5 ni w 9 do ratusza po ktorym fikaja jakies durne koziolki. Krakow,Gdansk,Zamosc,Pszczyna -jedyny rynek w Polsce tuz obok pieknego pałacu,Cieszyn,w dalszej kolejnosci Wrocław....radze zwrocic uwage iz wszystkie za wyjatkiem Zamoscia zbudowanego przez Wlocha zbudowane zostaly przez Niemcow,niestety..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklepowa Ciekawe. Przed wojna zupelnie inaczej wygladal ! IP: *.cybernet.ch 10.01.06, 18:41 To dlaczego przed wojna zupelnie inaczej wygladal ?! Rynek poznanski to rekonstrukcja. Poznan ma urok, ale bez przesady. Co do atmosery: cmentarz parafialny. Park sztywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: festung breslau Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:41 Atrapa to Ty jestes!!! Nazywac Wrocławski Rynek atrapa to chyba jakas profanacja... Proponuje zobaczyc go wpierw a nie oceniac na podstawie ogladania Sylwestra w TVP2 <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bom Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:39 może nie odbudowane tylko odnowione, we Wrocławiu nikt nie stawiał atrap kamienic ani ratusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprostuja Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.cable.mindspring.com 06.01.06, 21:23 z mniejszych miast...zdecydowanie Klodzko i Pszczyna... a z duzych wiadomo...Krakow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek f. Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 21:36 no oczywiście najpiekniejszy rynek ma Świdnica i Wrocław, nie ma co dyskutować tylko jechac i zobaczyć na własne oczy, zapraszam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcaaron Re: Zamość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 22:15 z miast, które odwiedziłem: Wrocław Kraków Kłodzko Pszczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz PPZECIEŻ RADOM MA NAJŁADNIEJSZY RYNEK IP: *.chello.pl 06.01.06, 22:26 Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Weź bo Cie śmiechem zabije:)) 02.03.06, 08:09 heheheheheehehhehehehehe..Radom - miasto poraźka:))heheheeh Olimpijskie city:)) na każdym rogu dres:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moodram Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 22:29 Tylko Wrocław!!! I... jeszcze raz Wrocław!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanka KRAKÓW!!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.01.06, 22:41 wiadomo ze KRAKOW JEST THE BEST :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerres Nowe Miasto Lubawskie -bezwzglednie najladniejszy 06.01.06, 22:45 kto tu byl potwierdzi -piekny sredniowieczny rynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druidesse@gazeta.p Nowe Miasto Lubawskie -bezwzglednie najladnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 22:51 A tak Rynek jest rewelacyjny.Zachował się średniowieczny układ ulic. No Zyta Gilowska tutaj urodziła się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Nowe Miasto Lubawskie -bezwzglednie najladnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 09:33 Nie no w Nowym Mieście najładniejszy. Co tu dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halabama Re: Nowe Miasto Lubawskie -bezwzglednie najladnie IP: *.netcom.poczta.pl / *.crowley.pl 08.01.06, 15:29 Gość portalu: druidesse@gazeta.p napisał(a): > A tak Rynek jest rewelacyjny.Zachował się średniowieczny układ ulic. > No Zyta Gilowska tutaj urodziła się :) haha, no tak. Zyta dodaje uroku:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziz Re: Nowe Miasto Lubawskie -bezwzglednie najladnie IP: *.eltronik.net.pl 06.01.06, 22:57 Potwierdzam bardzo piekny rynek.Urodzilem sie tu i jest dla mnie urzekajacy !!! Odpowiedz Link Zgłoś