IP: *.aster.pl 14.04.07, 21:42
Ukochane tereny Cejrowskiego promować na portalu?
Gazeto!!!!:)
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Kociewie IP: *.tczew.net.pl 14.04.07, 22:47
      A ja zaprosze wszystkich do Tczewa :)
    • horpyna4 Re: Kociewie 15.04.07, 09:26
      No i co z tego? Zakładając, że jesteś facetem - czy jeżeli jakiemuś wrednemu
      typkowi spodoba się Twoja żona (bez wzajemności), to Tobie przestanie się
      podobać? Kociewie jest przepiękne, było takie, jak jeszcze Cejrowskiego nie
      było na świecie, a mam nadzieję, że będzie piękne również wtedy, jak wszyscy
      dawno o tym pajacu zapomną.
      Jeżeli o mnie chodzi, to nie trzeba Kociewia promować. Im mniej ludzi tam się
      wybiera, tym mniejszy tłok i większy spokój.
    • ilirian Kociewie - kiedyś pisane Gociewie, nazwa pochodzi 15.04.07, 12:40
      od tego, że była to enklawa gocka wewnątrz Słowiańszczyzny. Dialekty kociewskie
      zalicza się do wielkopolskich.
      • Gość: kociewiak Re: Kociewie - kiedyś pisane Gociewie, nazwa poch IP: *.ip.netia.com.pl 20.12.13, 13:55
        Z Kroniki Prokosza wynika ze Goci to Słowianie i nie zamieszkiwali niegdyś tych terenów, lecz nadal to czynią, ale już pod nazwą Kociewiacy.
    • Gość: Kicia Re: Kociewie IP: *.rtr.bait.pl 15.04.07, 14:01
      Tczew to dziura i tyle. Mieszkałam tam 30 lat.To jest tylko noclegownia dla
      Trójmiasta.Pracy nie ma, brak kina, brak fajnej restauracji. O 18:00 życie po
      prostu zamiera.Na Stare Miasto strach wyjść po godz. 18:00, szczególnie zimą.
      Cenię to miasto za jego historię, ale gdyby nie bliska odległość do Gdańska to
      nikt nie wiedziałby, gdzie leży Tczew.Taka prawda.
      • Gość: ;) Re: Kociewie IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 25.04.07, 17:20
        zgodzę się z Tobą ze Tczew to dziura ale to wina ludzi którzy nim zadzą-
        ponieważ od tylu lat jest ten sam prezydent i ci sami ludzie u szczytu to nic
        sie nie zmieni. Co z tego że teraz zrobili jakiś namiot gdzie niby mozna grac w
        tenisa i jest stary basen jak i tak młodzież nie ma co ze soba zrobić.No bo
        przecież lepiej jest postawic nowy market. Prace dostanie sie tylko po
        znajomośći- tak jest zwłaszcza w urzedzie- nawet jeśli jest ogłoszony jakiś
        konkurs to i tak na to miejsce juz maja swojego człowieka. To przykre że tczew
        nie potrafi zatzymać młodych ludzi po studiach, którzy mogliby coś zmienić.Ja
        tylko widze jak powstaja nowe markety i ok ostatnio jak byłam to widziałam ze
        coś dzieje sie nad wisłą.Tak sie zastanawiam czy oprucz placu zabaw nad wisłą
        jest gdzieś jeszcze jakiś? Nawet nie ma gdzie pujść z dzieckiem. Jednym słowem
        Tczew to klicha. Zawsze mazyłam żeby wrócić do Tczewa po studiach, ale teraz
        stwierdzam że oprucz rodziny to nie ma do czego. Mam nadzieję że coś zmieni sie
        na leszpe i chociaż na stare lata bedzie do czego wrucic, ale najpierw musi sie
        unas zmienic prezydent miasta i jego "anda" ;)
        • Gość: ;) Re: Kociewie IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 25.04.07, 17:20
          "banda"
        • Gość: serdelka Kociewanki.ROBIA.wianki IP: *.ipt.aol.com 27.04.07, 13:38
          Wybacz, o jakich studiach mowisz?
          Twoich, chyba nie?
          W tak krotkim tekscie zrobilas tyle bledow, zle sie robi.
          Studentka!
          Wiem, ze sie czepiam.
    • Gość: Kasia Kociewie IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.08, 11:38
      Jestem ze Starogardu i zgodzę się, że Kociewiacy się nie promują.
      Ale to jest właśnie ich urok, nie lubią mówić o sobie, przechwalać
      się. Ale kto zdecyduje się do nas przyjechać na pewno zobaczy równie
      wiele, a może i więcej niż w innych turystycznych regionach Polski.
      Zapraszam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka