Gość: Marta IP: *.cnb.com.pl 19.05.08, 14:51 Co tam warto zobaczyć, gdzie niedrogo przenocować (2+2), gdzie tanio zjeść, a przy okazji możej jakieś imprezy plenerowe. dodam, ze dla dwóch rodzin( 2+2*2) Proszę o wszelkie porady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nik Re: Kazimierz dolny nd wisłą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 23:02 Kazimierz ma klimat,masa fajnych miejsc w samym Kazimierzu i w okolicy, ale błagam nie jedź tam w długi weekend: masa ludzi, samochodów, w knajpach kolejki... nie polecam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kazimierz dolny nd wisłą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 14:27 Tak, tak najlepiej jechać w tygodniu... przynajmniej spokojnie można po spacerować, warto pojechać np w listopadzie. Zamek i okolicy wyglada naprawde super!!! zamki.eurlopik.pl/?kazimierz-dolny,40 Przy okazji warto odwiedzic zamek w Janowcu: zamki.eurlopik.pl/?janowiec,41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eko Re: Kazimierz dolny nd wisłą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 17:10 Z całym szacunkiem dla Miasta, ale mnie, jako częstemu bywalcowi miejscowości, ostatnio kojarzy mi się ona z małą, starą, niewietrzoną szafą, pełną stęchłego i przesiąkniętego naftaliną powietrza.... I gdyby nie okresowe spotkania biznesowe, chętnie odpuściłbym sobie dalszy pobyt w tym mieście na całkiem długi okres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kazimierz dolny nd wisłą IP: *.cnb.com.pl 21.05.08, 18:47 piszcie czekam na wszelkie relacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Kazimierz dolny nd wisłą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.08, 22:36 ja szukam jakiegos noclegu dla doch doroslych osob z dzieckiem malym. szukalam czegos na stronach z noclegami, ale tak jakos nie bardzo t odo mnie przemawia. moze mozecie cos poradzic? wybieramy sie na jakies 4 dni. bylabym wdzieczna za jakies namiary na fajne noclegi, niedrogie, bez sensacji, jesli chodzi o komfort. zwyczajne miejsc gdzie mozna przenocowac, zjesc i mies gdzie dziecko wypuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kazimierz dolny nd wisłą IP: *.cnb.com.pl 23.05.08, 19:04 Jeszcze nic nie znaleźliśmy, szukamy kwatrey albo domku Odpowiedz Link Zgłoś
rioterini Re: Kazimierz dolny nd wisłą 31.05.08, 23:15 Info i zdjęcia o Kazimierzu. Polecam osobiście: weekendowo.aspnet.pl/wypady_z_id.aspx?id=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kazimierz dolny nd wisłą IP: *.chello.pl 03.06.08, 21:36 Nie wiem czy pytanie nadal aktualne. My (ja ze swoim mężczyzną) byliśmy w Kazimierzu w dniach 16-18 maja. Z noclegiem w centrum był problem, więc wybraliśmy gospodarstwo agroturystyczne pod Kazimierzem: Anna Rożek, ul. Cholewianka 67a. Byliśmy bardzo zadowoleni. Duży dom, kilka pokoi do wyboru, oddzielne wejście dla gości, do dyspozycji kuchnia, a przed domem grill. Co do zwiedzania to w Kazimierzu oczywiście ruiny zamku i baszta , kościół farny, Sanktuarium Matki Boskiej Kazimierskiej i teren klasztoru, kamieniołomy, cmentarz żydowski, spichlerze i kamienice, można też popływać statkiem. Warto pojechać do Janowca gdzie znajdują się ruiny zamku. Na drugą stronę Wisły (gdzie znajduje się Janowiec) można przeprawić się promem z Kazimierza, a następnie ciuchcią. W okolicach Kazimierza - dosłownie kilka kilometrów jest ciekawe miejsce - Męćmierz, gdzie znajduje się cudowny wiatrak, a wokół piękna panorama. Przed Kazimierzem jest też fajna ruinka zamku w Bochotnicy - trochę trudno ją znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kazimierz dolny nd wisłą IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.06.16, 20:32 Przestroga! "Na Bulwarze" Bulwar7, Kazimierz Dolny "Restauracja" jeżeli tak można nazwać to miejsce :istna tragedia jak dla mnie !! Zamawiając filet z piersi z surówkami i frytkami ,dostałam pieknie podany lecz w środku kąpletnie surowy kotlet , po czym zwróciłam kobiecie obsługującej tam cały talerz informując ją ze jest on surowy.Kobieta odpowiedziała mi "dobrze" i zabrała talerz . Po czym po chwili przyniosła mi to samo z wymieniomym mięsem za to na sałatce znajdowały sie czarne kręcone włosy (wyglądały jak włosy łonowe ) . Gdy straciłam cierpliwość i oznajmiłam ze żądam zwrotu pieniedzy ,oczywiście informując panią z jakiego powodu , usłyszałam po raz kolejny"dobrze" po czym pani przyszła zwracając pieniadze i odeszła gdy zapytałam czy nie należy sie jakiekolwiek "przepraszam " za zaistnałą sytuacje Pani nawet sie nie obruciła i odeszła. Jestem oburzona ta sytuacja jak i obsługą bez grama kultury . Nikomu nie polecam tego miejsca ! Odpowiedz Link Zgłoś