haniala1 30.05.08, 20:12 Palanuję w lipcu wyjazd do Piwnicznej Zdrój. Może mógłby ktoś napisać coś na temat tej miejscowości- jak tam jest, jakie atrakcje, jak z zapleczem gastronomicznym, wycieczki po prostu wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wczasowicz Re: Piwniczna Zdrój IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.08, 22:26 Prosze wejsc na strone Piwnicznej zdroj i wszystkie wiadomosci sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haniala1 Re: Piwniczna Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 12:30 tak się składa, że stronę piwnicznej oglądałam kilka razy, ale chciałabym jeszcze poznać opinię na jej temat od osób, które tam były. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: Piwniczna Zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 10:52 bardzo urocza miejscowość, blisko szlaków turystycznych w paśmie Jaworzyny oraz w paśmie Radziejowej, jest gdzie chodzić :) jest przejscie graniczne na Słowację, mozna zrobic wycieczki np. do Bardejowa :) mozna spłynąć tratwami po Popradzie aż do Rytra, jest bardzo ładna Pijalnia wód mineralnych warta częstych odwiedzin, gastronomicznie tak sobie ale są miejsca gdzie mozna zjeść, warto też pojechać do Muszyny, Krynicy, mozna to zrobić nawet pociągiem, który przez dłuższy czas jedzie w tunelu :) niestety parkingi w Krynicy koszmarnie drogie, jest jeden minus Piwnicznej, leży zbyt blisko magistrali kolejowej na Słowację, w związku z tym pociągi hałasują w nocy dlatego kwaterę należy wybierać jak najdalej od linii kolejowej, chyba że ktoś śpi "jak zabity" ale poza tym same plusy, mapy i przewodniki kupi się w ksiegarni blisko rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minoka Piwniczna Zdrój IP: *.gprs.plus.pl 23.11.08, 18:54 a czy na sylwestra w piwniecznej bedzie snieg? wybieramy sie tam na 7 dni i mamy obawy, jak bylo w zeszlym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Piwniczna Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 08:25 Moja ukochana polska miejscowość w górach (a raczej pagórkach). Byłem tym kilka razy, niestety ostatni raz 7 lat temu i nie mam aktualnych wiadomości. Tym niemniej w przyszłym roku pewnie się tam wybiorę, bo po prostu tęsknię. Można pospacerować po okolicznych pagórkach (polecam trasę na Radziejową i Eliaszówkę - przy dobrej pogodzie widać Tatry, pycha jajecznica na Obidzy), wybrać się na Słowację, odwiedzić Krynicę, pojeździć konno itp. Jak nie było tam tak wielu turystów, to lokalni mieszkańcy byli super, teraz się to pewnie zmienia, ale i tak lepsza atmosfera niż w nastawionym na wyżyłowanie turyty Zakopcu. Pozdrawiam Fan Odpowiedz Link Zgłoś
haniala1 Re: Piwniczna Zdrój 05.06.08, 16:45 dzięki za informacje, pomogły mi podjąć decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haniala1 Re: Piwniczna Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 13:13 Znalazłam ofertę Piwniczna ul. Borownice- może ktoś wie jak to jest daleko od centrum Piwnicznej i czy warto tam rezerwować pokój czy szukać czegoś innego-będę wdzięczna za Wasze sugestie i informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: Piwniczna Zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 12:55 z planu miasta w necie wynika,że to jest jakas dzielnica Piwnicznej w kierunku na Rytro (główna droga), głównej drogi to ja bym unikała, ale zobaczę na realnym planie, niestety dopiero w domu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: Piwniczna Zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 09:22 jest tak jak przypuszczałam, Borwnice są oddalone od centrum Piwnicznej jakieś dwa przystanki autobusowe PKS-u, więc sporo polecałabym ci takie ulice jak: Szczawnicka, Słoneczna, Wilcze Doły, w kierunku na Kosarzyska (ale bliżej centrum, nie pod Obidzą) albo ul. Partyzantów, Halna, Sobieskiego ewentualnie Kościuszki (za rzeką) najlepiej zobaczyć w ofertach jak daleko od centrum www.piwnicznazdroj.com.pl/plan/ moja.piwniczna.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Piwniczna Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 23:57 Tak sie składa że jestem mieszkańcem. Skoro już tu wpadłem to opowiem coś nie coś. Jak dla mnie Piwniczna jest miastem bardzo nudnym... no ileż można po górach chodzić.. poza tym spływem to nic innego robić sie tu nie da... 0 kin czy jakichkolwiek innych rozrywek, gastronomia jest niezła.. w centrum 2 dobre restauracje polecam "Pod góralem" dobre jedzenie... Mieszkać można również blisko rynku nocami praktycznie nic tam nie jeździ. Na przeciwko mojego domu są pokoje do wynajęcia... ale skoro Państwu przeszkadzają pociągi to nie polecam, a więc polecę znajomą.. Sabina Śmigowska ulica Halna blisko rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haniala1 Re: Piwniczna Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 11:03 wydaje mi się,ze trochę przesadzasz z tą nudną Piwniczną, jadę na 2 tygodnie i myślę,że przez ten czas nie zdążę się nudzić tym bardziej, że nie będziemy przez cały czas siedzieć w Piwnicznej-(do kina i tak nie mieliśmy zamiaru chodzić, więc jego brak nam nie przeszkadza), gdyż w planach mamy również wycieczki po oklicznych miejscowościach oraz wypady na śłowcję min. na baseny termalne,ogólnie jestem dobrej myśli i myślę, że będziemy zadowoleni, kwaterę już mamy zaklepaną, dzięki za informację o gastronomii i poleceniu restauracji-przetestujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: Odpowiedź dla Tomka:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 13:20 tak się składa, że ludzie chcący wypocząć wręcz wybierają takie "nudne" miejscowości, jak mówisz :) nikt nie zakłada,że bedzie chodził do kina na urlopie albo na dyskoteki, bo to mamy na codzień w naszych dużych miastach, byłam w Piwnicznej i bardzo mi się podobało, obeszłam wszystkie góry dookoła a także odwiedziłam Krynicę, Muszynę, Stary i Nowy Targ a także zrobiłam krótki wypad na Słowację i w dalszym ciągu twierdzę,że jest to świetna miejscowość na spędzenie urlopu:)) a także bardzo malownicza z pięknymi widokami na zielone wzgórza wokół, Tomku, może spojrzysz na swoje miasto moimi oczami:) rozumiem, że młodzi ludzie chcą rozrywek ale turyści chcą raczej spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haniala1 Re: Odpowiedź dla Tomka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 17:52 nic dodać, nic ująć- mamy tajie samo wyobrażenie o urlopie i mam takie same wycieczki w planach jak opty- jestem przekonana, że dobrze wybrałam i będę zadowolona z wyjazdu i wyboru miejscowości- jadę juz 3 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 12:07 życzę ci hanielo miłego urlopu i pięknej pogody:) koniecznie wdrapcie się na Piwowarówkę, cudowny widok stamtąd się roztacza, chciałoby się tam zostać i codziennie gapić na zielone wzgórza, błękitną rzekę, rozsiane wszędzie domki, biały kościółek w dole :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haniala1 Re: :))do opty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 18:28 dzięki-napisz proszę czy ta Piwowarówka ( rozumiem, że jest to szczyt czy też wzniesienie) znajduje się w Piwnicznej czy trzeba gdzieś podjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: do Hanieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 13:33 cała Piwniczna leży raczej w dolinie wzdłuż rzeki, dookoła są wszędzie wzgórza przechodzące w pasma danych gór, chyba pisałam jakich, Piwowarówka jest takim pierwszym wzgórkiem przez który przechodzi szlak prowadzący w stronę pasma Radziejowej, dawniej po prostu osada z kilkoma domkami i mikroskopijnym kościółkiem, teraz należąca do samej Piwnicznej, szłam szlakiem od samego dołu Piwnicznej (chyba z rozwidlenia na Kosarzyska), więc trzeba się było nieźle wdrapywać:) potem nie było już tak stromo ale miejsce jest przednie jako punkt widokowy, najlepiej kupić mapy, tam są wszelkie opisy i szlaków, i atrakcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: korekta:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 13:46 we wcześniejszych postach miałam na myśli odwiedziny w Starym i Nowym Sączu a nie Targu a jeszcze polecałabym wyśmienite szarlotki w schronisku na Jaworzynie Krynickiej (dla leniwych jest wyciąg gondolowy z Krynicy), potem można przejść górami prosto do Piwnicznej (raczej się człowiek nie utrudzi tym przejściem), po drodze wstępując do schroniska na Hali Łabowskiej na naleśniki z jagodami :) pl.wikipedia.org/wiki/Jaworzyna_Krynicka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haniala1 Re: korekta:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 21:31 Opty- dzięki za wszystkie informacje, jutro o 4 rano wyruszam, opowiem po powrocie jak było. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: korekta:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 15:57 oj nie sadziłem ze wywołam taką dyskusje to i tu nie zaglądałem ;) ja opowiedziałem tylko o Piwnicznej od strony mieszkańca... Na piwowarówce o ile sie nie myle Koral buduje coś tam takiego wielkiego ;) nie wiem co to ale chyba tam. Polecam Obidze super jedzenia wycieczka fajna, no i gorące źródła w Vrbowie coś pięknego... tyle ze to nie u nas Odpowiedz Link Zgłoś
pin15 Re: :)) ach Piwniczna.............ach te widoki... 24.01.14, 15:38 Witajcie, Ja mam taką przystań w Piwnicznej, która jest super dla chcących odpocząć z dala od ulicy, miasta i hałasu - domki położone na żółtym szlaku na Niemcową, raptem kilometr od rynku, a jednak już "w naturze", gdzie widać dolinę Popradu i kościółek świecący swoja bielą z daleka. Piwniczna noclegi to dla mnie wyłącznie Domki na Polach www.piwniczna-domki.pl/krakowski - miejsce sprawdzone i sielskie!!! Tam już nie sięga hałas przejeżdżających pociągów. Aga, Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
szatannn Re: :)) ach Piwniczna.............ach te widoki.. 09.03.14, 01:11 Znam świetną stronę gdzie można znaleźć nocleg w naprawdę atrakcyjnych cenach: www.noclegowo.pl Sam z niej korzystałem nie raz i nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Piwniczna Zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 11:11 Tomku, czy ulica Zagrody to ustronne miejsce? Tak mi się wydawało z początku - bo to sporo poza centrum, ale gdy trochę poszukałem kwater w necie, okazało się, że przy tej ulicy jest cała masa ośrodków wypoczynkowych. Sam już nie wiem, czy jest sens w taką okolicę się pakować? - zależy mi na ciszy i "nudzie" właśnie ;) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Piwniczna Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 15:59 heh :) muszę przyznać ze zagrody to mimo wszystko będzie ciche miejsce chociaż sam nie wiem za bardzo gdzie to jest ale szczerze mówiąc tu wszędzie jest cicho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: Piwniczna Zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 10:54 Zagrody to jest dzielnica Piwnicznej, właściwie już za miejscowością jadąc od strony Rytra, leżąca przy głównej drodze ale też rozpościerająca się wgłąb dolinki, do centrum kawałek jest ale drogą bez chodnika (kiedys go nie było), może jakiś jeden sklep tam jest? szukając kwatery musisz zastrzec,żeby nie leżała przy głownej drodze przelotowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Piwniczna Zdrój IP: *.158.216.128.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.06.14, 23:21 Ostatnio odwiedziliśmy z mężem ten uroczy zakątek naszego kraju. Długi weekend to zbyt mało czasu by poznać lepiej tę okolicę, toteż nie będę pisać o atrakcjach turystycznych, chciałbym tylko podzielić się z wami jednym odkryciem: BAR CZERCZ !!!!!!!!!. Z zewnątrz nie przykuwa uwagi, mało atrakcyjny- raczej odpychający wystrój. Jeśli jednak nie dacie się zwieść pozorom otrzymacie świeży, pyszny jak u mamy i na prawdę niedrogi posiłek. polecam pysznego pstrąga oraz nie mniej smaczne- zupełnie jak domowe - pierożki. Odpowiedz Link Zgłoś