Gość: Leliwita Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.umt.tarnow.pl 21.03.05, 10:12 1.Tarnów 2.Zamość 3.Gdańsk 4.Wrocław 5.Kraków Pozdrawiam i zapraszam do Tarnowa www.tarnow.pl/indexa.php Odpowiedz Link Zgłoś
compor Re: Ranking najładniejszych miast... 27.03.05, 22:07 1. Zakopane 2. Krakow 3. Jelenia Gora 4. Wroclaw 5. Gdansk/Sopot/Gdynia zagranica: 1. Berlin 2. Budapeszt 3. Londyn 4. Rzym 5. Ateny 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:44 1. Wrocław (jak raz pojedziesz to się zakochasz i nie wrócisz.........)+ fajne ziomy na których zawsze mozna polegac 2.Gdańsk 3.Kraków a reszta to śmiecie i gó.. z warszawą i łodzią na czele błahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
blusy Re: Ranking najładniejszych miast... 30.07.18, 16:01 Zapraszam do Zamościa. www.blusy.pl/index.php/2018/07/26/zamosc-padwa-polnocy/ Odpowiedz Link Zgłoś
pawwka Re: Ranking najładniejszych miast... 31.03.05, 23:15 1.3miasto(za różnorodność!od schludnej Gdyni,secesyjnego Sopotu po manierystyczny, poharatany Gdańsk) 2.Toruń(z mostu przez Wisłę wygląda jak Heidelberg!!!) 3.Łódź(za turpizm) zagranica: 1.Dubrownik(kto nie był,ten nic nie wie) 2.Lizbona(tam już pachnie Ameryką Południową) 3.St.Petersburg Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: Ranking najładniejszych miast... 01.04.05, 02:39 1 WROCŁAW-klimat przez całą dobę!:) 2 SANDOMIERZ-sama historia-no i to wzgórze! 3 PRZEMYŚL-ciekawy! 4 SANOK-radosny:)- i skansen też super! 5 ŻARY-Z INNYCH POWODÓW:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:06 Wrocław (za ten zachodni styl i zajebisstych ludzi) i Kraków (za tą polskość i stare miasto) to miasta bezkonkurencyjne a potem długo po tym gdańsk i poznań, może szczecin a warszawa brudna zawszona obleśna wschodnia ujkraińska ruska a warszawiaacy uważają się za niewiadomo co(łódź z resztą też brzydka) :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:48 Wroclaw Breslau Wrocław Breslau Wrocław Breslau pozdro dla ziomali z wrocławia !!!!!!!!!!44!!!!!!!!!!! WROCŁaW jesteś the best a potem krak z danzigiem :) wrszawa wekkk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz.z.zamoscia Najpiekniejszy Kraków, potem Gdańsk i Zamość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:59 1. Kraków - bez dwóch zdań 2. Gdańsk - piękne miasto 3. Zamość- magiczne miejsce ( chociaż wiem ,że jestem stronniczy) 4. Wrocław 5 Lublin Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Zamościa jest cudownie:-))) J Odpowiedz Link Zgłoś
triskell Re: Ranking najładniejszych miast... 09.07.05, 22:55 Polska: 1. Wrocław (zdecydowanie) 2. Toruń 3. Chełmno 4. Płock 5. Gdańsk Świat: 1. Brugia 2. Lubeka 3. Wiedeń 4. Berlin (ktoś pytał, jak może się podobać - w moim przypadku to w dużej mierze fascynacja filmem Niebo nad Berlinem) 5. Siena, Amsterdam, Kowno, Helsinki, Seattle Odpowiedz Link Zgłoś
odil Re: Ranking najładniejszych miast.... 10.07.05, 22:44 Lembork Wrocław Kraków Sopot Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Ranking najładniejszych miast... 22.07.05, 13:33 1. Sandomierz 2. Kazimierz 3. Cieszyn na pozostalych miejscach poszczegolne dzielnice (katowicki Nikiszowiec, krakowski Kazimierz) 1. Nowy Jork 2. Barcelona 3. Bratyslawa 4. ex equo Praga/Budapeszt 5. Filadelfia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:48 O, zgadzam się. Zarówno co do Sandomierza, jak i Barcelony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12 stoc Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.lublin.mm.pl 22.07.05, 15:21 1. Lublin - coś niesamowitego, tam się oddycha historią 2. Kraków 3. Olsztyn 4. Sopot 5. Kazimierz nad Wisłą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julo Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.krak / *.crowley.pl 22.07.05, 16:31 Świdnica, Sopot, Limanowa, Chełmno, Polanica-zdrój taka kolejność, bo małe miasteczka są najpiękniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Destiny Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.resetnet.pl 28.07.05, 13:13 1.Lublin 2.Gdańsk 3.Kraków 4.Łódź 5.Olsztyn świat: CARDIFF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirabela Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 16.09.05, 14:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirabela Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 16.09.05, 14:54 a moze ktos by w końcu podliczyl głosy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka-z-aten Re: Ranking najładniejszych miast... IP: 62.38.31.* 18.09.05, 12:17 1.krakow 2.istanbul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Ranking najładniejszych miast... - a Szczecin? IP: *.at.man.szczecin.pl / *.at.man.szczecin.pl 20.09.05, 13:13 Czy warto odwiedzić Szczecin (i oczywiście dlaczego)? To miasto przewiłało się w niektórych postach, ale chciałbym dowiedzieć się nieco więcej na jego temat. Z góry dzięki! Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Castorp Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 01.01.06, 20:31 A może najładniejsze miasta w poszczególnych województwach Warmińsko-mazurskie:Frombork,Reszel,Lidzbark Warmiński pomorskie:Gdańsk,Gdynia,Hel zachodnio-pomorskie:Szczecin,Kamień Pomorski,Trzebiatów kujawsko-pomorskie:Toruń,Chełmno,Nieszawa wielkopolskie:Poznań,Leszno,Grodzisk Wlkp lubuskie:Międzyrzecz,Ośno Lubuskie,Sława dolnośląskie:Świdnica,Jelenia Góra,Kłodzko opolskie:Nysa,Brzeg,Głogówek śląskie:Cieszyn,Bielsko-Biała,Pszczyna małopolskie:Stary Sącz,Biecz,Kraków podkarpackie:Przemyśl,Krosno,Dukla lubelskie:Zamość,Lublin,Szczebrzeszyn świętokrzyskie:Pińczów,Sandomierz,Chęciny łódzkie:Łowicz,Piotrków Trybunalski,Uniejów mazowieckie:Płock,Pułtusk,Węgrów podlaskie:Sejny,Tykocin,Drohiczyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irkm Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.devs.futuro.pl 30.09.05, 10:31 Polska 1.Łódź 2.Gdańsk 3.Wrocław 4.Przemyśl 5.Bielsko-Biała Zagraniczne (nie wszędzie byłem, więc trudno ocemić) Wydaje mi się 1. Berlin 2. Wiedeń 3. Lwów 4. Waszyngton 5. Praga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Satan of Swing Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 16:44 Polska - byłem w większosci miast, wiec tu z dużym przekonaniem: W klasie pow. 100 tys.: 1. Lublin 2. Kraków 2. Bielsko-Biała 4. Poznań 5. Warszawa W klasie 25-100 tys.: 1. Sandomierz 2. Świdnica 3. Zamosć 4. Chełm 5. Piotrków Trybunalski (ale jaki zaniedbany!) w klasie miasteczka: 1. Kazimierz Dolny 2. Leżajsk 3. Sucha Beskidzka 4. Nałeczów 5. Łęczyca (niestety też zaniedbana...) Za granicą, ale tu tylko wśród tych, co widziałem: 1. Wilno 2. Kowno 3. Lwów 4. Drezno 5. Tarnopol Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
holah Re: Ranking najładniejszych miast... 31.10.05, 10:31 Tarnów-śliczne miasto.Pierwszy raz byłam tam parę miesięcy temu. podrózuję dużo po Polsce i jak na razie nie mam kotrkadydata. gustuję w średnich miastach, nie interesują mnie molochy, ktorych charakter skupia się wokól starówki czy jakiegoś jednego wyosobnionego miejsca, gdy cała reszta to syf. stąd mój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
monami5 A wiec.... 13.11.05, 00:02 W Polsce: 1. Krakow 2. Torun 3. Gdansk 4. Zakopane 5. Malbork Zagranica: 1. Rzym 2. Rzym 3. Rzym :-) Najbrzydsze zas jest Los Angeles gdzie mam przyjemnosc (?) wlasnie przebywac!..... Odpowiedz Link Zgłoś
signal00 Lista 15.12.05, 14:35 1. Przemyśl 2. Toruń 3. Gdynia 4. Olsztyn 5. Rzeszów 1. Boston 2. Dublin 3. Vancouver 4. Reykjavik 5. Bristol Do tych co sądzą że na wschód od Torunia czy Poznania nie ma już miast - to właśnie tam sa miasta wybudowane przez Polaków. Chwalenie jakiegoś miasta tylko dlatego że jest niemieckie to brak szacunku do historii i kultury swojego kraju. Warszawa też ma swoje uroki, tak samo jak Lublin i wiele innych polskich miast. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
blondyna2005 Re: Ranking najładniejszych miast... 04.01.06, 23:36 z tych co znam to Kraków i Sandomierz. lubie takie klimaty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1986 Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.toya.net.pl 07.01.06, 22:35 Polska: 1. GDAŃSK - mrówy chodzą po plecach, gdy widać, jaka to musiała być kiedyś metropolia na skalę europejską... żywe świadectwo złotego wieku Polski. 2. WROCŁAW - ale raczej za ogólny klimat niż za szczególne miejsca. Jestem pod wrazeniem fali, na jakiej znajduje się to miasto. Jak tak dalej pójdzie, to wygryzie Kraków ze szczytu krajoznawczych "lektur obowiązkowych", a to będzie niewątpilwie trzęsienie ziemi :) 3. KRAKÓW - może faktycznie trochę przereklamowany (niektórym starówka może się wydawać zapyziała w porównaniu z poniemieckimi, "europejskimi" starówkami na zachodzie Polski) ale nie można popadać w skrajnosć i pisać rzeczy typu "nie wiem, co was tak w tym całym Krakowie zachwyca" . Temu miastu po prostu należy się szacunek i uznanie, bo to kawał naszej historii. Tylko myślę, że Krakowowi potrzeba "świeżej krwi", trzeba wyeksponować jakąś jego drugą twarz, bo wytrawnym poszukiwaczom takie rzeczy jak kościoły, Wawel i rynek bardzo szybko się przejadają. 4. TORUŃ - strasznie dawno tam nie byłem, ale zawsze mnie zachwycał i musiał sie znaleźć w piątce :) 5. (na razie na piątej pozycji) ŁÓDŹ - co tu dużo mówić... trzeba przyjechać i odkryć samemu. Bo Łódź, jak ktoś to ładnie powiedział, zazdrośnie strzeże swego piękna. Nie obnosi się z nim tak jak te wszystkie miasta, nastawione na masową turystykę. Na razie jest opluwana i krzywdzona przy każdej możliwej okazji. Ale przyjdzie dzień, że się przebudzi, i jeżeli jutro nowoczesno-zabytkowy, dwukulturowy, "trend-owaty" Wrocław wygryzie "muzealny", będący zakładnikiem swej historii Kraków i spółkę, to pojutrze wielokulturowa, naukowo-artystyczna Łódź umiejętnie łacząca swą wyjątkową przeszłość z otwierającymi się perspektywami będzie tym miastem, które wygryzie Wrocław :))) Ciekawe kto potem wygryzie Łódż? Może Katowice? :) Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLlwia Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:16 Więc zapraszamy do Torunia! Czas odwiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Lubliniec & Nowy Sącz IP: *.sanetja.pl 05.08.06, 11:50 Lubliniec to najładniejsze miasto górnego śląska, natomiast Nowy Sącz najładniejsze miasto Małopolski!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Lubliniec & Nowy Sącz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 21:24 zdecydowanie Nowy Sącz to najpiękniejsze miasto w małopolsce i nietylko Polecam to miasto wszystkim którzy lubią oglądac zywe znaki histori i niekiedy przeszłości całej Polski. Polecam jedną stronke na której jest dużo zdjęc pokazujących piękno tego miasta saczwobiektywie.w.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk_Ww Re: Ranking najładniejszych miast... IP: 213.199.196.* 08.01.06, 01:47 Polska: 1) WROCŁAW 2) WROCŁAW 3) WROCŁAW Reszta Świata: 1) Wiedeń 2) Strasburg 3) Praga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Ranking najładniejszych miast...PRZEMYŚl IP: 62.93.41.* 09.01.06, 00:46 Przemyśl Wrocław Kraków Sandomierz Gdańsk Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful.boy Re: Ranking najładniejszych miast...PRZEMYŚl 10.01.06, 13:55 1. Kraków 2. Przemyśl 3. Toruń 4. Rzeszów 5. Gdynia 6. Lublin 7. Białystok 8. Olsztyn 9. Świnoujście 10. Sopot Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Zamość 10.01.06, 14:07 1. Zamość - Miasto Idealne 2. Kraków 3. Wrocław 4. Przemyśl 5 Lublin 6.Warszawa 7 Malbork 8.Toruń 9. Zakopane 10.Gdańsk Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Zamość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 10:36 A moge spytać czemu Malbork jest ładniejszy od Torunia czy nawet Gdańska? Przecież tam oprócz pięknego, owszem, zamku jest jedno wielkie blokowisko!!! Była tam przed wojną Starówka, po wojnie zabudowano ją blokami. Nawet choć jednej ładnej ulicy Malbork nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: Zamość 11.01.06, 11:11 Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie Malbork to miasto obronne dlatego zwróciłem na nie uwage ale Zamość, który był w swoim czasie twierdzą znacznie bardziej mi się podoba zapraszam na forum również forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=100J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Zamość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 21:50 polskie 1. Toruń 2. Gdańsk 3. Sopot 4. Zakopane 5. Wrocław 6. Wilno 7. Lwów zagraniczne 1. Rzym 2. Granada 3. Luxemburg 4. Trier 5. Amsterdam 6. Paryż 7. Lizbona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Najwspanialsze miasta IP: 83.238.144.* 12.01.06, 13:57 1 ) Toruń i Chełmno - oba trzeba koniecznie zobaczyć 2 ) Kraków 3 ) Gdańsk 4 ) Kielce - za niesamowite widoki , Telegraf i Karczówkę 5 ) Opole miasta europejskie 1 ) Budapeszt 2 ) Praga 3 ) Lwów Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Zamość 20.01.06, 17:29 Głosuję tak jak Janusz - na pierwszym miejscu Zamość bezapelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baku Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.ostnet.pl 21.01.06, 20:25 1.Kraków 2.Gdynia 3.Rzeszów 4.Toruń 5.Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cch Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.marton.net.pl / 80.51.206.* 25.01.06, 23:00 Z mniejszych miast - proponuję Chełmno (kujawsko-pomorskie) - piękne małe miasteczko, położone na wzgórzu (9?), mury obronne z czasów krzyżackich, jedne z najdłuższych, piękny rynek z ratuszem, wiele zabytków - kościołow; widoczki super, ładny park - planty; stary cmentarz - zabytek klasowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Ranking najładniejszych miast... 02.02.06, 11:49 1 Płock najpiękniejsze miasto Mazowsza i jego stolica 2 Kraków 3 Wrocław 4 Gdańsk 5 Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 18:19 Moje typy: 1. Toruń 2. Gdańsk 3. Wrocław 4. Sandomierz 5. Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justasz Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 13:27 Powiem Wam szczerze, że bardzo mnie zdziwił Lublin na tej liście! :) mieszkam tu ponad 6 lat i z trudem się do niego przekonuję! :) chyba go nie doceniałam! :) obiecuję poprawę :) a wracając do temetu to moim faworytem jest Wrocław! zdecydowanie!Poza tym typuję Kazimierz Dolny, Kraków, Zakopane i Gdańsk! Co do miast zagranicznych to z tych co odwiedziłam póki co wygrywa Monachium, Praga i Lwów. Piekny jest tez Budapeszt i Salzburg! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:24 Bo ludzie z Lublina jak idą przez miasto, to nie patrzą wyżej swojego nosa. A mijają w ten sposób prawdziwe skarby, do których są tak przyzwyczajeni, ze ich w ogóle nie dostrzegają. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=734 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justasz Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 10:24 dzięki za linka! super zdjęcia! serio! nie ma niestey Lublin szczęścia do gospodarzy-brakuje im chęci czy pomysłów żeby z tych wszystkich pięknych "rzeczy" wydobyć ich blask! to mnie najbardziej drażni w tym naszym kozim grodzie! :( a co do niedoceniania Lubina to wyrażam skruchę i naprawdę obiecuję, że będę teraz patrzeć powyżej swojego nosa! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hofff Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 08:38 wroclaw duszniki kazimierz gdansk swidnica paryz nicea londyn antwerpia gandawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 08:57 Gdańsk ładny? Ludzie! Jedna ulica nie moze decydowąc o tym że miasto jest ładne! Antwerpia? Przecież to miasto jest ochydne:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Ranking najładniejszych miast... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:37 Z polskich: 1.Toruń, 2.Szczecin, 3.Wrocław, 4.Kazimierz Dln., 3.Sopot; a z zagranicznych: 1.Dubrovnik, 2.Amsterdam, 3.Sevilla, 4.Florencja, 5.Ryga. Tak na marginesie to nie znoszę tak często wymienianego tu Paryża. Odpowiedz Link Zgłoś