Dodaj do ulubionych

Londyn lotniska

IP: *.cps.ucm.es 23.01.04, 15:25
Hej!Kto wie jak i za ile (mniej wiecej) mozna sie dostac z Heathrow na
Gatwick i Stansted???Bede bardzo wdzieczny za jakies info. Chce leciec z
Hiszpanii do Polski przez Londyn. Dzieki. POZDRO
Obserwuj wątek
    • mike_mike Re: Londyn lotniska 23.01.04, 16:56
      Gość portalu: Pablo napisał(a):

> Hej!Kto wie jak i za ile (mniej wiecej) mozna sie dostac z Heathrow na
      > Gatwick i Stansted???Bede bardzo wdzieczny za jakies info. Chce leciec z
      > Hiszpanii do Polski przez Londyn. Dzieki. POZDRO

Jeśli masz przesiadkę ze zmianą lotniska, to poproś przy odprawie o kwitek na
      bezpłatny przejazd. Ale dla pewności zadzwoń jeszcze do BA.
      • mike_mike Re: Londyn lotniska 23.01.04, 17:00
        mike_mike napisał:

> Gość portalu: Pablo napisał(a):
        >
        > > Hej!Kto wie jak i za ile (mniej wiecej) mozna sie dostac z Heathrow na
        > > Gatwick i Stansted???Bede bardzo wdzieczny za jakies info. Chce leciec z
        > > Hiszpanii do Polski przez Londyn. Dzieki. POZDRO
        >
        > Jeśli masz przesiadkę ze zmianą lotniska, to poproś przy odprawie o kwitek na
        > bezpłatny przejazd. Ale dla pewności zadzwoń jeszcze do BA.

O ile oczywiście oba przeloty masz BA, bo jeśli nie to nie przysługuje... Qrde
        nie mogę sobie przypomnieć ile to kosztowało, ale drogo dosyć..

• Gość: frequent flyer Re: Londyn lotniska IP: 80.241.130.* 23.01.04, 18:58
          gdy ostatni raz zeń korzystałem, kwitek przysługiwał przy połączeniach BA-BA z
          których jedno musiało być międzykontynentalne (longhaul in other words) - ale
          skoro pytek wspomina i Stanstead - będzie się raczej tłukł loł-kostami i za
          połączenie zapłaci - kilkanaście GBP w jedną stronę, niestety
          • mike_mike Re: Londyn lotniska 26.01.04, 11:20
            Gość portalu: frequent flyer napisał(a):

> gdy ostatni raz zeń korzystałem, kwitek przysługiwał przy połączeniach BA-BA
            z
            > których jedno musiało być międzykontynentalne (longhaul in other words) - ale
            > skoro pytek wspomina i Stanstead - będzie się raczej tłukł loł-kostami i za
            > połączenie zapłaci - kilkanaście GBP w jedną stronę, niestety

A to przepraszam, ja jak przez Londyn lecę to tylko za ocean...
    • Gość: Aga Re: Londyn lotniska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.04, 17:05
      Z Heatrow na Stansted najlepiej dostac się w następujący sposób:
      Na Heathrow wsiadasz w metro i dojeżdżasz do dworca Victoria. Stamtąd co pół
      godziny odjeżdża pociąg na Stansted. Pociag jedzie ok. godziny i kosztuje
      bodajze 10 funtów, ale tę cenę nalezałoby sprawdzić.
      Pozdrawiam.
      • Gość: frequent flyer Re: Londyn lotniska IP: 80.241.130.* 23.01.04, 19:07
        Gość portalu: Aga napisał(a):

> Z Heatrow na Stansted najlepiej dostac się w następujący sposób:
        Nienajlepiej - dalej wyjaśnię
        > Na Heathrow wsiadasz w metro i dojeżdżasz do dworca Victoria. Stamtąd co pół
        > godziny odjeżdża pociąg na Stansted. Pociag jedzie ok. godziny i kosztuje
        > bodajze 10 funtów, ale tę cenę nalezałoby sprawdzić.
        > Pozdrawiam.
        Wszystko prawda z tą Victorią, ale tylko jeśli chodzi o Gatwick Express IMO.
        czas podróży też prawie trafiłaś bo GE jedzie na gatwick ok 30 minut. na
        Stansted zawsze się jeźdźiło z Liverpool Street Station. Czy coś się zmieniło -
        odwróciłem się tylko na chwilę?
        www.visitbritain.com/usa/fact_files/travel/to_britain/airport_transfers/l
        ondon_gatwick.htm - tu są lepiej sprawdzone fakty o dojeździe z/do Gatwick
        wszystkie trzy londyńskie lotniska łączą linie National Express :
        www.nationalexpress.com/p.cfm?n=gai
        W zasadzie, Ago, skopałaś wszystko co się dało. Ale chciałaś dobrze. Sorry
        Gregory
        • Gość: Aga Re: Londyn lotniska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.04, 19:23
          Jezus Maria!!! Biję sie w piersi, masz rację, pomyliło mi się, nie Victoria,
          tylko Liverpool Street! Boże, strasznie przepraszam za wprowadzenie w błąd.
          Ale tam faktycznie można się dostać metrem. I potem juz pociągiem na Stansted.
          Nie wiem, czemu mi się ta Victoria przyplątała :(
          Musze odkręcic to w jeszcze jednym watku, bo tam tez życzliwie wprowadziałm
          kogoś w błąd.
          Pozdrawiam.
    • Gość: Kristoff Re: Londyn lotniska IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 25.01.04, 23:41
      Witaj
      Za nic w swiecie nie jedz przez centralny londyn!!
      Z Heatrow na wszystkie inne lotniska jezdzi masa autobusow
      Ja jechalem z Heatrow do Gatwick-przejazd 1h cena niepamietam dokladnie okolo
      10£ czestotliwosc przynajmniej co pol godziny
      Niema sie czym martwic-no chyma ze korkami na M25:-)) bo tamtedy jedzie
      Pozdrawiam
    • Gość: mm na Stanstead IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 09:50
      national Expressem jeździ co 30-40 minut, jedzie godzinę i 25 minut (średnio) i
      kosztuje to w jedną stronę 20 GBP trasa - terminal - terminal. nic prostszego!
      zajrzyj tutaj:
      www.nationalexpress.com/enq/enq.cfm?Step=3
      • Gość: mm i na gatwick IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 09:55
        za 15 GBP tez NAtional Expressem, tej jeździ co 10 minut, i jedzie 1,10 - 1,20
        godz.
        Sory za link powyżej - nie otwiera się. Szukaj po prostu na
        www.nationalexpress.com/neh.cfm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka