Dodaj do ulubionych

Pan od wakacji

08.04.10, 20:13
Najprzyjemniejsze w planowaniu wyjazdu wakacyjnego jest właśnie szukanie noclegu, porównywanie ofert, oglądanie zdjęć, czytanie przewodników i wytyczanie marszrut. Nawet gdyby ktoś mi dopłacał, nie zleciłabym tego obcej osobie ...
Cudownie jest wyszukiwać wodospady w Alpach, ceny kolejek linowych w Dolomitach, wejściówki do muzeów w Hiszpanii czy promocyjne oferty domków w sercu Anglii ...
Obserwuj wątek
    • Gość: gox Re: Pan od wakacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 20:26
      Chyba, że ktoś pracuje w branży turystycznej wtedy ma tego serdecznie dosyć ;)
      • Gość: Kuba. To jakaś masakra... IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.10, 23:07
        Ciekawe czy placi podatki od tych pieniędzy za doradztwo.. I co to w
        rezultacie ma przynieść za efekt? Oszczędność pieniędzy? W biurze
        podróży ceny miałby porównywalne? Oszczędność czasu? Przecież i tak
        wszystko trzeba zrobić samemu. To jakieś kretyństwo... Może to kawał?
        • Gość: Olik Re: To jakaś masakra... IP: 193.41.113.* 09.04.10, 23:07
          Czemu kawał? Żeby przygotować się do samodzielnego wyjazdu trzeba spędzić trochę
          czasu czytając przewodniki i siedząc przed komputerem. Po pierwsze lubię mieć
          plan, co chciałabym zobaczyć, a po drugie szukam cen, hoteli, opinii na
          TripAdvisor, itp. Do trzytygodniowego wyjazdu przygotowuję się jakieś 3
          miesiące. Z tym, że dla mnie jest to prawie tak samo przyjemne, jak sam wyjazd.
          Natomiast mogę zrozumieć, ze ktoś nie ma na to czasu, albo nie wie, jak i gdzie
          szukać. Sama też parę razy pomagałam znajomym zaplanować podróż.
          Natomiast wydaje mi się, że ten pan nie będzie miał za wielu klientów: ci,
          którzy jeżdżą sami, to jednak z reguły osoby, które same się też do tej podróży
          przygotowują; czasem tylko korzystając z rad innych podróżników. A jeśli ktoś
          zupełnie nie ma czasu na nic, to kupuje wycieczkę z biura podróży...
    • spacey1 Re: Pan od wakacji 18.06.10, 21:49
      Ja się dziś właśnie dowiedziałam o Panu od wakacji i chyba skorzystam. Dlaczego?
      Nie mam czasu ani wiedzy na wyszukiwanie najkorzystniejszych połączeń lotniczych
      i hoteli, nie wiem, z jakim wyprzedzeniem to robić, gdzie szukać. Zawsze
      zazdrościłam ludziom, którzy to potrafią, a teraz mogę to komuś zlecić. Ja
      akurat nie znajduję w tym przyjemności, więc chętnie zdam się na kogoś. Pracuję
      intensywnie, ponadto prowadzę dom i mam dwoje niedużych dzieci, trudno mi
      znaleźć czas na planowanie podróży, natomiast nie gustuję we wczasach all
      inclusive, wręcz przeciwnie, nazywam moje wakacje "all exclusive". Ostatnie
      kilka lat wynajmujemy dom w Bieszczadach i buszujemy po górach. W przyszłym roku
      chciałabym pobuszować po pięknych zakątkach Grecji albo Portugalii.
      Aha, nie jest to reklama, dziś polecił mi tego pana mój znajomy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka