Dodaj do ulubionych

biuro Oasis Tour, Tunezja

IP: *.wp.mil.pl 13.08.01, 22:24
czy byl ktos moze z biurem Oasis Tour w Tunezji? znalazlem oferte do miasta Bizerta, ale hotel z dwoma
gwiazdkami, czy to calkiem zle? i jakie sa ceny w Tunezji?
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaK Re: biuro Oasis Tour, Tunezja IP: 212.160.239.* 14.08.01, 10:51
      Byłam z tego biura w Tunezji tyle, że na wyspie Djerba.Mieszkaliśmy również w 2
      * kompleksie hotelowym.Sam bungalow w którym mieszkaliśmy nie miał specjalnych
      warunków ale nie było też tragicznie - dało się przeżyć.Natomiast jedzenie było
      super.Koniecznie trzeba wykupić wycieczkę najepiej jeśli będziesz miał taką
      możliwość to 3-dniową razem z safari.Była ona dosyć droga /ok.600 zł jeśli
      dobrze pamiętam bo było to dwa lata temu/ ale wartało.Jeśli chciałbyś wiedzieć
      coś więcej to napisz a ja sięgnę do mojego archiwum i może będę mogła więcej Ci
      pomóc.Mój adres: lais@interia.pl.Pozdrawiam.
    • Gość: OLa Re: biuro Oasis Tour, Tunezja IP: *.interchemall.com.pl 14.08.01, 14:55
      Byłam w Bizercie dwa lata temu, ale z Aladynem, w hotelu 3 gwiazdkowym, który
      był dość średniej klasy ale poza tym Tunezja jest wspaniała. Ceny jak wszędzie
      dla turystów drogo i trzeba negocjować (oni to uwielbiają). Niestety goście
      którzy byli z Oasis bardzo na opiekę narzekali. Hotel 2* chyba raczej do
      odradzenia (na pewno bez klimatyzacji i jedzenie podłe)
      Pozdrawiam Ola
    • Gość: idauk Re: biuro Oasis Tour, Tunezja IP: 212.75.127.* 16.08.01, 11:33
      Z oasisem nie byłam ale Tunezja jest rewelacyjna.
      2* to mało jak na arabskie warunki, lecz jeśli nie masz dużych wymagań...
      Tunezyjczycy sa b. mili i staraja się jak mogą.
      Wsiadając do taxi ustal cenę na początku - 10 km to ok. 1- 1,5 dinara - b.
      tanio; taxi to najtańszy srodek transportu.
      koniecznie wybierz się na przejadżkę na wielbłądzie - noiezapomniane przezycie.
      tunezja jest tania. nie ma też za bardzo co kupować - jedynie pamiatki. trzeba
      się koniecznie handlować: metoda jest taka, że oni mówią cenę, ty mówisz swoją
      i w tym momencie wiadomo jaką najmniejszą zapłacisz (twoja + jego dzielone
      przez 2) - musisz tylko dohandlować się do tej kwoty.
      weż coś cieplejszego - wieczory sa raczej chłodne - ok. 19 stopni - po
      dziennych upałach jest to naprawde mało.
      owady raczej nie dokuczają.
      jezeli nie chcesz nawiązywać blizszych znajomości nic nie mów o sobie
      miejscowym.
      w razie jakchkolwiek problemów wystarczy powiedzieć słowo: POLICJA, a będą cię
      ptrzepraszać 10 razy, że cie urazili.
      przy wymiabnie pieniędzy koniecznie zatrzymuj wszytkie potwierdzenia - nie
      wolno wywozić ich pieniędzy, a wymienią ci je jak pokażesz te papierki.
      owoce z targu można spokojnie jeść - kup malutkie winogrona i brzoskwinie,
      które są spłaszcone jak dysk.
      w razie pytań: idauksza@poczta.onet.pl
    • Gość: Pawel Re: biuro Oasis Tour, Tunezja IP: *.wp.mil.pl 16.08.01, 19:06
      dziekuje wszystkim za pomoc, okazalo sie jednak ze wyrusze do Grecji,a do Tunezji postaram sie w
      przyszlym roku, Pawel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka