Dodaj do ulubionych

kuba hotel globalia turquesa

IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.10, 21:32
witam wybieram sie na kube ijestem nowicjuszem, czy ktos moze mi podpowiedziec co zwiedzic jakie wycieczki, czy od rezydenta czy od biur lokalnych.prosze oopinie o hotelu i o samej kubie, oraz czy jest bezpiecznie. bede wdzieczna za wszystkie sugestie. czekam na podpowiedzi i dziekuje.
Obserwuj wątek
    • frequentflyer Re: kuba hotel globalia turquesa 24.11.10, 00:17
      żaden hotel w żadnym resorcie nie ma nic wspólnego z Kubą jaką warto zobaczyć. ja byłem na dwutygodniowym objeździe zorganizowanym na własną rękę, sypiałem po kwaterach i do żadnego kurortu nawet nie zajrzałem. z wynajęciem samochodu nie ma żadnych problemów (choć głównie hyundaie i10, prawie bez bagażnika, więc większość gratów jeździła na tylnej kanapie na widoku), benzyna jest, śniadania podaje właściciel kwatery, na kolację zaprasza wszędzie kolejka chętnych restauratorów albo też kwaterodawca. brakowało głównie drogowskazów na skrzyżowaniach (GPSy są zabronione) ale na każdym skrzyżowaniu stoi kilkudziesięciu czekających na podwiezienie bo transport publiczny poza Hawaną zasadniczo nie istnieje, więc pokażą gdzie skręcić), nie brakowało dziur w asfalcie, czasami w ogóle asfalt gdzieś wcięło. dolot na własną rękę Virgin Atlantic (loty w środy i niedziele, ale z Gatwick, przy czym w drodze "Tam" trzeba gdzieś koło Gatwick zanocować bo wylot na tyle wcześnie że żadnego połączenia się nie łapie. Było OK, ale stosunek ceny do jakości mało korzystny. No i bez hiszpańskiego może być trudno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka