Dodaj do ulubionych

Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków

IP: *.xdsl.centertel.pl 03.02.11, 14:57
Słowacy rozumiem, ale Czesi?? Przecież oni nas nie cierpią! Bywam często w ich kraju, więc wielokrotnie miałam okazję przekonać się o tym. Tolerują nas, szczególnie w przygranicznych miejscowościach bo napędzamy im koniunkturę, ale tylko tyle.
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków IP: 212.180.165.* 03.02.11, 15:26
      Lepszym słowem byłoby "ignorują", ale to prawda. Jak widać, miłość jak w życiu może być jednostronna :)
    • princealbert troche bez sensu 03.02.11, 15:33
      ilu Ormian lub Rumunow poznal przecietny Polak? Pewnie statystycznie bedzie to 0,00002.

Rownie dobrze mozna sie pytac czy lubimy Marsjan.
      • Gość: lukasos Re: troche bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 16:14
        Otóż to... nie wiem po co oni robią te ankietki (bo badaniami bym tego nie nazwał). Dla przeciętnego Polaka Rumun i Rom to to samo.
    • princealbert Re: Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków 03.02.11, 15:35
      co to znaczy, ze Czesi nas nie lubia? Ciebie nie lubia czy mnie nie lubia?

Jak w ogole mozna byc takim debilem, zeby nie lubic/lubic milionow roznych ludzi, ktorych laczy jedynie obywatelstwo tego samego panstwa?
      • Gość: paweu Re: Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków IP: *.223.54.77.rev.vodafone.pt 03.02.11, 17:37
        no wlasnie. dlatego cale to badanie jest dla debili i robione przez debili. nie rozumiem jak mozna lubic lub nie lubic calej narodowosci. nie umialbym okreslic jaka narodowosc lubie czy nie, bo to czy kogos lubie czy nie nie zalezy od jego narodowosci.
        • Gość: wojtek Re: Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 18:46
          BRAWO princealbert i paweu. Co za DURNE badanie, sondaż. Zgadzam się z Wami w 100%. Spójrzcie wokół siebie ilu Polaków, w przeciwieństwie do Ciebie kradnie, śmierdzi, brudzi, chleje, jest chamami itd. Jak teraz Czech powie: "nie lubie Polaków", to kogo ma na myśli, Ciebie czy tych innych niekulturalnych. Co mądrzejsi Polacy powinni mówić "najbardziej nie lubię Polaków", bo to z ich strony spotyka mnie najwięcej nieprzyjemności i przykrości oraz "najbardziej lubię Polaków", bo to z nimi miałem najlepsze imprezy. itd.
          • Gość: dddd Re: Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków IP: *.elpos.net 03.02.11, 19:14
            niby kogo masz nie lubic i lubic najbardziej, skoro 99% z nich to POlacy;")
      • Gość: ab Re: Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 23:50
        Zależy co masz na myśli. To jest przecież pewien skrót myślowy.
        Mówiąc lubię Czechów mam na myśli to, że np. podoba mi się ich język
        i ogólnie dobrze się tam czuję. Wolę np. knedliki z piwem niż np. ślimaki z winem.
        Czuję ich poczucie humoru i pare innych cech.
        A nie podba mi się np. język hiszpański i nie lubię upałów, to też i mniej sympatii
        czują do hiszpanów. Ot tyle i tylko tyle. Co nie wyklucza, że są pewnie milony Hiszpanów
        sympatczniejszych od wielu Czechów. Podsumowując nie ma co dramatyzować nad takimi
        ankietami. Ich potępianie może być objawem lewackiej politpoprawności, która np.
        potępia badania inteligencji poszczególnych nacji.
    • Gość: andrew95 Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 17:40
      Jeśli chodzi o tę niechęć do Arabów, to na pewno nie ankietowali "naszych Pań". A nastawienie Polaków wydaje się być wypadkową .......... (eufemistycznie: pozytywnego nastawienia) Polek.
    • Gość: smutnybolek Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków IP: *.pools.arcor-ip.net 03.02.11, 19:14
      Jak mozna lubic innych,tak bardzo nienawidzac swoich.
      • krystin9 Re: Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków 03.02.11, 20:55
        Totalnie głupia ankieta.
        My zawsze najbardziej lubiliśmy kowboi z amerykańskich filmów
      • Gość: justas32 Re: Najbardziej nielubimy wszystkich IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.11, 20:57
        Bo w tym wypadku inni są odbierani jako OK - a swoi jako okropni ?
        Jak "mój" ma być z PIS-u, to ja mu dziękuję i nie chcę żeby był "mój".

Jak można nienawidzić całego narodu ? Normalnie.
        Polacy w większości nienawidzą Rosjan. Czyli jednak można.
        Hitler nienawidził Żydów. Podobnie jak Polacy.
        Słowacy, Węgrzy i Rumuni nienawidzą Cyganów.
        Nienawiść do "innych" i "gorszych" jest przynależna rodzajowi ludzkiemu.
    • Gość: Dreng Czechy i Slowacy to nasi bracia IP: *.ias.bredband.telia.com 03.02.11, 21:04
      Czesto o tym zapominamy ale nie ma bardziej podobnych do nas narodow niz Czesi i Slowacy. Szanujmy ich.
    • Gość: EasyGo Re: Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków IP: *.dhl.com 03.02.11, 21:35
      Twoj nick wiele chyba wyjasnia...takiej pindy nikt nie lubi a ze do Czech wyjezdzasz to na nich popadlo.Mieszkam w Pradze pare lat i uwazam,ze od Czechow moglibysmy nauczyc sie troche dystansu do samego siebie.Zdravim...
      • Gość: jhhj Re: Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 22:36
        Dystansu? Od Czechów? Czesi to największy naród bufonów w naszej części Europy i w większości bardzo nieprzyjemni ludzie. Rozumiem, że reprezentatywna grupa Polaków nie ma pieniędzy na wakacje i bazuje na głupawych pioseneczkach typu Jożin z Bażin, ale Czesi i Francuzi w czołówce rankingu to chyba jakiś żart.
        • Gość: Ross Re: Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków IP: *.customer.poda.cz 08.02.11, 12:37
          Zdá se, že máš s čechy špatnou zkušenost, to je samozřejmě třeba respektovat. Pokud mohu mluvit za sebe a okolí ve kterém se pohybuji tzn. Ostrava - Praha, myslím, že jsou poláci v CZE hodně oblíbení. Jsou nám více podobní něž například němci a rakušané.
    • teaforme plus albo minus 04.02.11, 02:31
      Dlaczego nie podano cale listy sympati i dyspatiii do danych nacji? Liste nalezaloby uproscic sumujac powyzsze, i tak gdy dana nacja jest darzona sympatia 40% w stosunku do 10% niecheci , na liscie powinna miec + 30 (40 + (-)10) itp. Z danych szczatkowych podawanych w gazetach wynika , ze wg CBOS tylko cztery nacje znalazly sie na minusie ...Arabowie, Moskale, Roma, Rumumi. Dziwic moze fakt, ze wiecej sympati jest do Moskali niz Arabow( wszystkich krajow), i Rumunow? nielubiani?....Skad te opinie? Rumuni to sypatyczni i kulturalni ludzie, a zla opinia idzie z bledna opinia wyrobiona przez prostych ludzi. Fakty! wiele prostytutek tzw tirowy z Muscovy w Polsce, czesto podaje sie za Rumunki, myslac, ze kierowcy czesciej wybiora osoby z Unii Europejskiej niz brudnej Muscovy z powodu miedzy innymi obaw przed brakiem tam podstaw higieny i szerzacych sie chorob. To zjawisko znane jest z calej Polskii innych krajow.
    • bearsden Re: Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków 24.02.11, 00:22
      Nie lubimy Rumunow? Ciekawy jestem skad ta opina? Ilu Polakow zna Rumonow? Jak ktos ma ciemniejsza cere od razu musi byc Rumun? Pracuje z Rumunka, Cyganka, bardzo sypmatyczna kobieta, dlaczego mam jej nie lubic? Bo ktos tam jej pochodzenia zebrze na ulicy? Nie kazdy czlowiek jest taki sam, nie oceniajmy nikogo po narodowsci. To glupi stereotyp.
      • bearsden Re: Najbardziej lubimy Czechów i Słowaków 24.02.11, 00:28
        bearsden napisał:

> Nie lubimy Rumunow? Ciekawy jestem skad ta opina? Ilu Polakow zna Rumonow? Jak
        > ktos ma ciemniejsza cere od razu musi byc Rumun? Pracuje z Rumunka, Cyganka,
        > bardzo sypmatyczna kobieta, dlaczego mam jej nie lubic? Bo ktos tam jej pochodz
        > enia zebrze na ulicy? Nie kazdy czlowiek jest taki sam, nie oceniajmy nikogo po
        > narodowsci. To glupi stereotyp.

Ps slowa Cyganie uzylem dla tych ktorzy nie rozrozniaja znaczenia Rumun-Rom
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka