garraretka 04.05.11, 14:37 Ja bym dodała Durdle Door w Wielkiej Brytanii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adi Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 16:59 i czym niby te plaze wyrozniaja sie od innych? Pracowalem w marketingu w jednym z hoteli w Grecji i Ameryki nie odkryje jesli powiem, ze jest roznica badz duza roznica miedzy tym co widac na zdjeciu a tym co jest w rzeczywistosci. Nie widze nic specjalnego w tych plazach, wnioskujac po samych zdjeciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.public.twinsnet.pl 04.05.11, 17:13 Dueodde. Odpowiedz Link Zgłoś
besir1 Re: Najpiękniejsze plaże Europy 04.05.11, 17:55 Czy przeoczylem jakies rozszerzenie granic Europy? Toz jeszcze niedawno konczyla sie na Bosforze. Rowniez Cypr zawsze wyszczegolniany jest w zestawieniach krajow azjatyckich, a nie europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.05.11, 12:18 Prawda! Cytuję wikipedię: "Państwo Cypr jest położone na wyspie o tej samej nazwie. Znajduje się ono w Azji – na terenie Bliskiego Wschodu we wschodniej części Morza Śródziemnego, na południe od Turcji." "Od 1 maja 2004 roku jest członkiem Unii Europejskiej." Stąd można teoretycznie przymknąć oko ;-) Osobiście uważam, że polskie plaże są piękne, poza tym zdecydowanie Majorka :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Najpiękniejsze plaże Europy IP: 82.160.22.* 07.05.11, 19:36 Obecnie Cypr jest podzielony na dwie strefy: grecką- którą raczej zalicza sie do Europy , bo przeciez jest w Unii od 2004, i turecka- zapewne z tego powodu jest częściowo zaliczany do Azji. pozdrawiam paula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koc Re: Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.kki.krakow.pl 24.05.11, 13:10 i pewnie dlatego że leży w Azji, jest członkiem UE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitoogorkach Re: Najpiękniejsze plaże Europy IP: 78.147.134.* 05.06.11, 14:00 Czyli jak polska gra z cyprem w ME to rozumiesz ze gra z krajem azjatyckim ? ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henbor Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 18:14 Dla mnie w Świnoujściu jest piękna plaża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.146.222.56.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.05.11, 23:01 Popieram w 100% Świnoujście. Dlaczego w Top 10 nie ma żadnej polskiej plaży? Skoro nie ma znaczenia pogoda i temperatura wody;), to z pewnością mamy się czym pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adalbert Re: Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.11, 23:21 Plaże nad Bałtykiem są PIĘKNE??? To jakiś żart??? Odpowiedz Link Zgłoś
besir1 Re: Najpiękniejsze plaże Europy 05.05.11, 06:39 pomyslalem podobnie , jak i Ty :) Czy nasi "patrioci" zapominaja, ze Baltyk to najbardziej zanieczyszczone morze swiata? Zapominaja, ze na wiekszosci plaz nadbaltyckich w sezonie to i szpilke trudno tam dorzucic? W czym wiec jest to piekno? ...ze szerokie? Takich w samej Europie jest cale mnostwo. No i ta temperatura wody "zachecajaca" do kapieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.11, 21:31 Bałtyckie plaże w Polsce sąnajpiękniejsze, ale żadne zdjęcie tego piękna nie odda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuriTuri Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.ap.siedlce.pl 04.05.11, 20:07 Najpiękniejsza plaża jest w Białogórze Odpowiedz Link Zgłoś
pryszcze.duszy Najpiękniejsze plaże Europy 04.05.11, 21:10 "Navagio Beach, Zakynthos, Grecja" To zdjęcie robi marketing dla całej wyspy ale mało kto wie że plaża jest dostępna tylko od strony morza więc obejrzy ją raz lub 2 ten kto wykupi rejs lub 2 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le_catabas Re: a gdzie plaże Francji!? czy też Włoch? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 21:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sea Re: Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.toya.net.pl 05.05.11, 08:36 ale fajnie sie ze statku skacze po rejsie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmijkm Re: Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.13, 12:56 można wypożyczyć motorówkę i byc tam codziennie, a na prawdę warto, raj na ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dii Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 21:56 Laguna Balos - Grecja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 00:12 A ja polecam informacje na stronie www.airportsbase.com Tam coś super na wakaje sie znajdzie tu w Europie: Włochy, Chorwacja, Grecja. Korsyka a moze Portugalia ( Azory czy Madeira)Jeszcze musze popracowac nad Hiszpania W jednym miejscu dla wielu miejscowosci linki do : informacje turystycznej, hoteli, pogody, mapy samochodowej czasami nawet restauracji i zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 07:43 popracuj nad templatem bo strona z wyglądu super jakbyśmy mięli lata 90-te :D Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Najpiękniejsze plaże Europy... 05.05.11, 07:46 1. Dlaczego ten wątek znalazł się na Forum Turystyka na świecie a nie Europa? 2. Ciekawe czy Autor zestawienia widział i wziął pod uwagę m.in. takie plaże jak: # Portugalia - Algarve - Marinha i Falesia: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,81148750,85733859.html fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,81148750,85570819.html # Włochy - Sardynia - Cala Mariolu i Torre dei Corsari: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,113560939,116815390.html fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,113560939,115856235.html # Grecja - Lefkada - Egremni i Porto Katsiki: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,100476449.html fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,100506884.html ??? bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Najpiękniejsze plaże Europy... 05.05.11, 12:52 > 1. Dlaczego ten wątek znalazł się na Forum Turystyka na świecie a nie Europa? Mnie też to trochę dziwi... może tu znajdziesz inspirację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.lewandow.net.pl 05.05.11, 10:33 Nie ma w zestawieniu najfajniejszej plaży czyli Balos na Krecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebylec Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.pools.arcor-ip.net 05.05.11, 11:05 hmmm plaze zastawione parasolami i lezakami nie wzbudzaja mojego podziwu brakuje mi wsrod zdjec krety z niepowtarzalna elafonissi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g.e Re: Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.mh-hannover.de 05.05.11, 15:02 Je! Tarifa i pare innych na zachod: Paloma i Bologna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seboc Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.ip.netia.com.pl 05.05.11, 12:19 Turcja (ta bardziej plażowa część) i Cypr nie leżą w Europie, leżą w Azji, proszę redaktora GW. Podobnie Wyspy Kanaryjskie, mimo, że to terytorium hiszpańskie, należą do kontynentu afrykańskiego. Ale poziom GW dawno sięgnął dna i ryje głębiej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cub Korsyka IP: *.171.114.178.static.crowley.pl 05.05.11, 12:24 Le Petit Sperone albo La Ficcajola na Korsyce są milion razy ładniejsze od większości tu przedstawionych, a zwłaszcza tych zjebcerskich "kurortów" z leżakami i parasolami ... gdzie jest ich "piękno" to ja nie mam pojęcia - ten milion ludzi na 1m2 to atrakcja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satyron Re: Korsyka IP: *.play-internet.pl 24.05.11, 11:37 witaj jesli znasz plaze Ficaghola niedaleko Piana zapewne tez zapoznales sie z pobliska d'Arone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redondo Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.11, 13:14 Polecam Playa de Moraifg niedaleko Morairy/Cumbre del Sol w Hiszpanii www.panoramio.com/photo/12690428 Odpowiedz Link Zgłoś
pieniadzezrobsam Polecam Czarnogórę zanim Rosjanie zrobią z niej... 05.05.11, 14:45 drugie Lazurowe Wybrzeże ................... Czy wierzycie w darmowych doradców finansowych? pieniadzezrobsam.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thiefunny Super plaże - Kreta i Andaluzja IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 19:00 Hejka, Polecamy plaże na południu Krety: Elafonissi: www.magimik.pl/kreta/dzien6.html#a_6_23 oraz Preveli: www.magimik.pl/kreta/dzien9.html#a_9_24 , która jednak w zeszłym roku została zniszczona w pożarze i trochę potrwa zanim się zregeneruje... A w Hiszpanii/Andaluzji/Almerii najlepsza jest De Monsul: www.magimik.pl/andaluzja/dzien13.html#13_08 , gdzie był kręcony Indiana Jones :) Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
mama.niunia Re: Super plaże - Kreta i Andaluzja 06.05.11, 09:59 Jakiś żart to zestawienie??????????????? Elafonissi i Balos sa cudowne. Bol w Chorwacji to pomyłka jakaś. Sardynia ma cudne plaze, a Gragano we Wloszech? Ktoś chyba naprawde nie ma pojęcia o czym pisze. Polskie plaze (znam zachodnie wybrzeże) sa piękne. Ale morze zimne i brudne :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Super plaże - Kreta i Andaluzja IP: *.home.aster.pl 06.05.11, 18:28 Jak ktoś będzie we wschodniej części Krety, to polecam wycieczkę na (naprawdę bezludną)wyspę Chrissi (stateczkiem z Ierapetry) - tamta plaża jest dopiero cuuudowna, błękitna woda, biały piasek (chociaż przy wejściu do wody są skały)... www.holidaycheck.de/reisetipp-Urlaubsbilder+Insel+Chrissi-ch_ub-zid_7273.html?mediaOrder=4&action=detail&detailPage=7#detailView I te zdjęcia nie kłamią!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaaaasne Re: Polecam Czarnogórę zanim Rosjanie zrobią z ni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 16:01 pieniadzezrobsam napisała: > drugie Lazurowe Wybrzeże > ................... > Czy wierzycie w darmowych doradców finansowych? > pieniadzezrobsam.blogspot.com/ Raczej im nie wyjdzie. Predzej skonczy jako prywatny folwark mafii rosyjskiej i jej bogatych dziw**k. Tak czy inaczej, drugi raz juz tam nie pojade. DZICZ PANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Najpiękniejsze plaże Europy 08.05.11, 10:38 Po Złotym Rogu na Bracziu nie da się chodzić boso, podobnie żwirowo jest na prawie całej w Oludeniz a takich małych, prawie piaszczystych zatoczek jak część proponowanych jest nad morzem Śródziemnym tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAMALO Re: Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.rzeszow.mm.pl 05.06.11, 21:46 eeeeeeeeeeee tam nie da . Da się da, kamyczki maja ok 2 cm wielkości i są gładkie , więc całkiem spoko się chodzi . A tam dalej u nasady tego cypla jeszcze jest plaża dla golasów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.05.11, 21:09 Większość pokazanych plaż ominę szerokim łukiem - zbyt komercyjne. Skoro brak w zestawie plaż w Gaskonii nad Zatoką Biskajską to znaczy że zestawienie jest mocno niekompletne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balkandriver Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.ip.netia.com.pl 13.05.11, 17:30 Jedne z najpiękniejszych plaż, na jakich byłem, to dzikie plaże w Albanii. A z tych turystycznych - Zatoka Jale nad Morzem Jońskim(też Albania). Zerknijcie na moją stronę www.fotolandia4x4.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalenka Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.cela.pl 15.05.11, 09:58 Ja w tym roku chciałabym się wybrać na Kretę, czy ktoś może wie w której części wyspy są najpiękniejsze plaże? Zawsze chciałam tam polecieć. Jak to dobrze, że ceny powolutku spadają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renek Plaża w Alcudii - Majorca IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.05.11, 17:58 Naprawdę fajne miejsce na wypoczynek. Piaszczyste plaże ciągnące się kilometrami. Zabytkowe stare miasto, cudowne widoki z Formentor. Urocze miasteczko Valdemossa. Naprawdę warto wypożyczyć auto (ok 50Euro za dobę) można wtedy dużo więcej zobaczyć. Stolicę Palma też warto zobaczyć, szczególne starą część miasta z wąziutkimi uliczkami i uroczymi restauracjami. Ja wząłem ze sobą navigację Garmina i się opłacało. Ma wgrane POI atrakcji turystycznych co było pomocne. Bardzo mile wspominam tę wyspę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Najpiękniejsze plaże Europy IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.11, 18:30 Cudne to zdjęcie! =) Nie wiedziałam, że w Europie jest tak pięknie!!! Gdyby zdjęcie nie było podpisane pomyślałabym, że to Karaiby, albo Floryda. Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: Najpiękniejsze plaże Europy 20.05.11, 15:15 W Europie to mało plaż widziałam, ale podoba mi się plaża w Rzucewie koło Pucka. Odpowiedz Link Zgłoś