Dodaj do ulubionych

booking.com - anulowanie rezerwacji

IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.11, 23:07
Hej,

zrobiłam rezerwację poza Europą na booking.com. Przy robieniu rezerwacji nie musiałam podawać danych dot. karty kredytowej, bo hotel tego nie wymagał. W specjalnych warunkach pojawiła się informacja, że anulowanie pobytu 7 dni przed przyjazdem wiąże się z opłatą w wysokości 200 USD.
Mimo wszystko anulowałam rezerwację tego samego dnia, 7 godzin później.
I teraz pytanie: czy nie mając mojej karty kredytowej, tylko adres i telefon są w stanie w jakikolwiek sposób wyegzekwować ode mnie te 200 USD?
Nie orientujecie się, jak to może wyglądać?

Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: TOAT Re: booking.com - anulowanie rezerwacji IP: 62.77.79.* 28.07.11, 13:54
      Hi,
      Nic nie zrobia jak zrobilas to zgodnie z warunkami rezerwacji czyli co najmniej 7 dni przed. Ja czesto z nimi rezwerwuje i tez mialam kilka cancellations i nic sie nie stalo jak w terminie jest.
      • jorn Re: booking.com - anulowanie rezerwacji 29.07.11, 16:51
        Ale booking nie ma ogólnych warunków anulowania, tylko przekazuje warunki hotelu. Są takie, w których bezkosztowo nawet tego samego dnia po południu można odwołać; a bywają tez oferty bez możliwości odwołania.
        • voyager747 Re: booking.com - anulowanie rezerwacji 29.07.11, 18:29
          i są też różne taryfy tego samego hotelu i pokoju, z możliwością anulowania bezpłatnego i bez.
    • janek-zajac Re: booking.com - anulowanie rezerwacji 30.07.11, 00:26
      Witam
      Na pewno nie będzie żadnego egzekwowania należności. Tak, jak ktoś już mądrze napisał - to hotel ustala warunki bezpłatnego anulowania rezerwacji. Rezerwując pokój warto czasami zapłacić parę złotych więcej, aby mieć możliwość bezpłatnej anulacji pokoju. Czasami jest to tez porównywalna cena, ale u innego operatora. Czyli optymalnym rozwiązaniem jest możliwość zarezerwowania danego hotelu wybierając spośród kilku platform rezerwacyjnych dostępnych w danym serwisie.
      Pozdrawiam
    • Gość: gangrena Re: booking.com - anulowanie rezerwacji IP: *.ip.netia.com.pl 03.06.13, 22:27
      Jesli system rezerwacyjny nie wymaga podania karty przy rezerwacji, oznacza to ze rezerwacja ktora zakladasz będzie NIEGWARANTOWANA, lub inaczej, GWARANTOWANA tylko do 18:00 w dniu przyjazdu. A co za tym idzie, nie masz obowiązku anulować takiej rezerwacji, ona automatycznie wygasa po godzinie 18:00.
      To tak w super skrócie i według ogólnie przyjętych zasad. Niestety wiele hoteli niestety nie stosuje się do tych miedzynarodowych standardów, wiec zawsze warto zapoznać się z warunkami rezerwacji i anulacji. Duzo ciekawych informacji o sztuczkach hoteli znalazlam ostatnio na stronce www.anulacje.pl. Czy ktos to widzial? Maja tam tez super tanie oferty tak jakby z drugiej reki, zasatnawiam się czy ktos korzystal.
      • Gość: doamputacji Re: booking.com - anulowanie rezerwacji IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.13, 22:58
        Ja korzystałam. Dokładnie taki do doopy, jak twój żałosny spam. Za to gratuluję nicka. Adekwatny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka