Dodaj do ulubionych

Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac?

03.07.04, 22:01
Chcę zapłacić za wycieczkę maks. 1500 zł., planuję tydzień urlopu i chcę go
fajnie spędzic. Myślę, że za te pieniądze jest szansa na wycieczke
samolotową. Proszę poradźcie, czy czekać na last minute (urlop na początku
sierpnia), czy kupować już teraz. Jaki kraj polecacie?
Może to niewiele pieniedzy, ale tylko tyle mam...(za uwagi w stylu "zostań
nad polskim morzem" z góry dziekuję)
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.chello.pl 04.07.04, 00:05
      Litości, przestań bredzić !! O jakiej samolotowej wycieczce za 1500 zł ty
      mówisz???
    • bgrega Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? 04.07.04, 09:15
      zdecydowanie 1500 zl na wycieczke samolotowa to za malo, chyba ze przewidujesz
      wydanie nastepne 700 zl nawyzywienie, moze troche wiecej. Ale jesli interesuja
      cie wycieczki autobusowe to moge polecic objazdowke po wloszech, slowenii we
      wrzesniu na 7 dni za 600 zl. jezeli cie to interesuje to prosze o kontakt, ale
      dzis lub dopiero w srode.
      pozdrawiam basia
    • Gość: levti Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.07.04, 10:00
      Sprawdz oferty triady,mozesz cos znajdziesz.Ja lece do Turcji za 1550.
      • Gość: madzia Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 11:58
        uwaznie sledz oferty last minute z roznych biur, a napewno kilka dni przed
        wyjazdem znajdziesz cos za 1500 zl od osoby.( tylko nie wiem czy z
        wyzywieniem...)
        pozdro
        • Gość: levti Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.07.04, 12:02
          Ja lece do Turcji na 2 tygodnie z wyzywieniem za 1550 zlotych.(oferta Triady-
          wakacyjny szok cenowy).
    • Gość: Elcia Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 04.07.04, 12:48
      Witam!!!!!

Spokojnie znajdziesz taka oferte.

W tej chwili jest np taka:
      www.scanholiday.com.pl/v20/p/53090.php3?typ=CZ&wylot=WAW&dor=2&dw=1091181600&d2=0&d26=0&d714=0

Tansze oferty sa np w www.eximtours.pl oraz www.selectours.com.pl

pozdrawiam - Elcia

p.s. A osoby piszace ze nie znajdziesz takiej oferty albo ze bedzie to oferta
      bez wyzywienia lepiej niech sie nie wypowiadaja na tym forum. :/
      • Gość: irekk albo superlastminute www.ltur.com IP: 149.156.12.* 04.07.04, 15:27
        a
      • Gość: daniel Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.chello.pl 04.07.04, 15:39
        Oczywiście !!! Wszyscy mają pozamykać swoje pyski, bo tylko największa
        specjalistka od turystyki niejaka Elcia ma prawo się tu wypowiadać i tylko ona
        wie wszystko najlepiej. Tak więc milczeć hołoto!!! Mam do ciebie Elciu małą
        prośbę: zamiast ją odsyłać do tych biur podróży znajdź i podaj tutaj jakąś
        konkretną ofertę wycieczki samolotowej z wyżywieniem, której całkowity koszt
        (cena katalogowa+ opłaty lotniskowe+ ubezpieczenie+ opłata paliwowa+ opłata
        klimatyczna+ najdrobniejsze chociaż kieszonkowe ) nie przekroczy 1500 zł. Będę
        ci szalenie wdzięczny i dalej będę wraz z tobą uciszał tą bandę baranów, którzy
        nic nie wiedzą, ale się tu wymądrzają.
        • mala79 Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? 04.07.04, 16:57
          Dzięki wszytskim za pomoc.
        • Gość: Elcia Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 04.07.04, 21:22
          Witaj!!!!

Nie jestem zadna specjaliska ale prawie codziennie sledze oferty i zdaje sobie
          sprawe ze jest mozliwosc za ta cene znalezc fajna oferte. Wiec osoba piszaca ze
          jest to niezmozliwe myli sie.

>zamiast ją odsyłać do tych biur podróży znajdź i podaj tutaj jakąś
          > konkretną ofertę wycieczki samolotowej z wyżywieniem, której całkowity koszt
          > (cena katalogowa+ opłaty lotniskowe+ ubezpieczenie+ opłata paliwowa+ opłata
          > klimatyczna

Niech sobie wejdzie na oferte last minute z tych biur i bedzie wiedziec.

>+ najdrobniejsze chociaż kieszonkowe

mala nie wspominala o zadnym kieszonkowym

A co do oferty to podalam np oferte scanholiday. Jest to cena ostateczna. Wiec
          jezeli z takim biurem jak scanholiday mozna znalezc oferte do **** hotelu w
          tunezji wiec mysle ze w innych biurach takze.

Elcia :-)

• Gość: daniel Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: 212.244.167.* 04.07.04, 23:52
            Elciu - moja ty ekspertko od turystyki, tak bardzo na ciebie liczyłem, a tu
            takie rozczarowanie. Czyżbyś jednak nie mogła znaleść takiej oferty, bo widzę
            że znowu odsyłasz małą żeby sobie szukała. Czy wyjeżdżałaś sama kiedykolwiek
            bez pieniędzy na drobne wydatki, napoje,kartki pocztowe, napiwki,wycieczki
            fakultatywne,upominki,czy rezerwowych pieniędzy na lekarza lub lekarstwa?
            Lepiej już przestań sobie zaprzątać tą swoją główkę doradzaniem innym odnośnie
            wyjazdów zagranicznych samolotowych za 1500 zł.Ściskam cię w pasie pa pa
            • Gość: Elcia Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 05.07.04, 08:14
              hahaha Rozbawiles mnie.
              Wiesz co....najlepiej zeby mala poszla do biura porozy i sama sie przekona. A
              wyszukiwac dla Niej nie bede bo nie wiem gdzie chce jechac i do jakiego hotelu.
              A nie wiem czy przeczytales post mali, bo nigdzie nie pisze ze w tej cenie maja
              byc wydatki na miejscu.
              Widze ze jej polecasz zostanie nad polskim morzem.hahah

nie pozdrawiam
              Elcia
              • mala79 Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? 05.07.04, 14:57
                rzeczywiście nigdzie nie napisałam, że 1500 złotych chce się bawic w
                5.gwiazdkowym hotelu, w dodatku, żeby z tego opłacić imprezy na miejscu, a
                najlepiej jeszcze 600 zł. przywieźć do domu. Chodzi mi tylko o koszt wycieczki
                kupowanej w biurze...nie czekam na czerwony dywan i szampana na powitanie w
                drzwiach hotelu, ale z drugiej strony nie chce spędzic tygodnia w zapleśniałym
                apartamencie razem z czwórką przygodnie dokwaterowanych turystów..Wiem, ze to
                jest możliwe, dziękuje wszytskim za pomoc (szczególnie Tobie-Elcia)...nie
                wiedziałam nawet, ze taki temat wzbudzi tyle emocji;)))
                • Gość: Elcia Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 05.07.04, 15:12
                  Witaj!!!!

Znalazlam cos takiego:
                  www.tui.pl/strony/96213.php?pokaz[lm]=42294
                  www.scanholiday.com.pl/v20/p/50009.php3?dw=1092218400&typ=CZ&ilosc=7&dest=Turcja+Alanya&wylot=WAW&zakw=&dor=2&d26=0

Mysle ze musisz wybierac miedzy tymi krajami: Tunezja, Turcja i Egipt. Na
                  miejscu bedzie taniej niz w krajach europejskich gdzie musisz placic w euro.
                  Ale moze sie myle. :-)

Elcia

p.s.Najlepiej to idz do biur porozy :-)
            • Gość: uprzejmy Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 00:18
              Ty, daniel weż się lepiej do roboty jak nie chcesz się zameldować u pana ZL na
              10 pietrze.
        • derduch Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? 27.07.04, 00:16
          Debilu!!!
          -Jezeli potrafisz pisać to czemu nie czytać? Napisała wyraźnie że szuka 1500 za
          wyjazd a kaski ma 2500 czyli kieszonkowe 1000 zostaje jak byk
          -Po co piszesz na forum na którym nie masz NIC do powiedzenia???
          -Dzieciaku...
          A tak przy okazji to za niewielkie peiniążki to polecam Egipt. Raz że wyjazd
          nie za drogi to jeszcze na miejsu wiele nie wydasz, szczególnie w Hurghadzie.
          Polecam.
    • dominichen Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? 04.07.04, 19:47
      Mysle ze znajdziesz wycieczke za tyle.Ja bylam w Turcji na tydzien,last minute,
      we wrzesniu 2 lata temu z biurem GTI i z zupelnie wszystkim zaplacilam 1600 zl
      (czyli wyjazd z wyzywieniem + wszystkie koszty na miejscu).Ogladalam w tym roku
      tez oferte biura i mysle ze znajdziesz w tej cenie jakies fajne last minute.
      Poza tym Egipt tez jest tani-jesli w zeszlym roku zaplacilam za 2 tyg 1700 zl i
      to w sezonie to mysle ze nie powinno byc problemu...
      • miziek Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? 04.07.04, 20:27
        Wlasnie wrocilam z Turcji, za tydzien w Alanii, w systemie all inclusive
        zaplacilam 1190 :)
        No ale na poczatku sierpnia pewnie bedzie drozej :(
        Teraz szukam czegos od 16-17 lipca, na tydzien, za okolo 1200 i wierze, ze mi
        sie uda, a co :)
        Sprawdza na www.wakacje.pl
        pozdrawiam
        • des4 Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? 05.07.04, 08:13
          miziek napisała:

> Wlasnie wrocilam z Turcji, za tydzien w Alanii, w systemie all inclusive
          > zaplacilam 1190 :)
          > No ale na poczatku sierpnia pewnie bedzie drozej :(
          > Teraz szukam czegos od 16-17 lipca, na tydzien, za okolo 1200 i wierze, ze mi
          > sie uda, a co :)
          > Sprawdza na www.wakacje.pl
          > pozdrawiam

Bzdury. Sam przelot kosztuje 1100-1200 zł.
          • Gość: ewa Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.gizycko.mm.pl 06.07.04, 20:07
            ZNAJDZIESZ Z PALCEM W ....;.
            ale trzeba poszukac i nie dac sie nabrać na rzekome koszty!
            polecam travelplanet.pl ja byłam z nimi w Egipcie za 10 dni zapłaciłam 1200zł
            (ze wszystkimi opłatami) + kolacja wigilijna 250zł hotel 3* 2 posiłki.
            polecam ten sposób podróżowania - masz wiele za niewiele
            dzieki takim osobom jak patrz up - które lubia przepłacac aby tylko powiedzieć
            że wydałem 5000zł za osobę za tydzień!
            polecam też www.alfastar.pl
            www.wakacje.pl
            i inne biura także te lokalne za 1500zł mozna sie zabawić jest jeden warunek
            TRZEBA UMIEĆ
    • Gość: Millka26 Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 14:06
      Znajdziesz znajdziesz my w ubiegłym roku byliśmy na Majorce za 1300 zl od osoby
      w pieknym hotelu 3 *, z dwoma posilkami.
      Lecielismy z TUI, polecam.
      • Gość: channia Milka- jak Ci sie udało za 1300 z TIU? IP: *.azoty.tarnow.pl 23.07.04, 10:40
        Milka- jak Ci sie udało za 1300 jechac na wakacje z TIU? Oni nawet last minute
        maja drogie
        • mala79 Udało sie znaleźć!!! 24.07.04, 15:46
          Jednak udało sie znaleźć wakacje, za mniej niż 1500 złotych. W czwartek lecę na
          8 dni do Egiptu, ze Scanholiday ( last minute). Hotel 3*, la perla w
          Hurghadzie, dwa posiłki dziennie ( śniadanie, obiadokolacja). Zapłaciłam
          niecałe 1300 zł.
          Jak wrócę, opiszę czy się opłacało nieprzepłacać ;))
          • Gość: Stiwi Re: Udało sie znaleźć!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 22:00
            Jak na to biuro i taką cenę, to naprawdę niewiele zapłaciłaś. Generalnie nie
            musiałabyś się bardzo szczypać z wyborem, gdybyś przenzaczyła sobie na wyjazd
            koniec września, wtedy jest znacznie większy wachlarz ofert i za 1500pln, 2
            posiłki w 4* hotelu.

W tym sezonie letnim polski rynek turystyczny jest praktycznie pozbawiony
            typowych ofert last minute ze względu na słabą pogodę na początku lipca, ludzie
            w obawie, że taka pogoda się utrzyma (a przecież takie były prognozy) zaczęli
            masowo kupować i rezerwować wycieczki, stąd praktycznie ceny katalogowe.
            • Gość: anka Re: Udało sie znaleźć!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 15:56
              jest tylko jeszcze jeden problem, jeżeli ona chce lecieć sama to dopłata do
              singla ją zje
    • Gość: ona Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 11:01
      mozna jechac ale warunki za 1500 naprawde koszmarne
      • mala79 Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? 27.07.04, 22:52
        co do warunków to trudno mi ocenic, bo wyjezdzam dopiero w czwartek ( jak
        wróce, napisze). Jade ze scanholiday, wiec pewnie najgorzej nie bedzie, hotel
        3*, la perla (dosc dobrze oceniany na forum),...no i przypominam wszytskim
        niedowiarkom, ze jade tylko na tydzien, stad 1500 zł, nie jest wcale najnizsza
        cena...
        • Gość: Betty Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.04, 00:18
          Ja tez wybieram sie ze Scanem do hotelu la perla (tyle, ze w sierpniu) -
          bylabym baaaaardzo wdzieczna za przyslowiowa pocztowke z podrozy :-), a
          najchetniej za wszystkie uwagi/tips&tricks/wrazenia. czekam niecierpliwie (moze
          byc na: bmierze@sgh.waw.pl). I zycze udanego wyjazdu! :-)
    • Gość: czesiek Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.1.15.tuwien.teleweb.at 28.07.04, 14:58
      Przyjedz do mnie do Wiednia.Mam mieszkanie dwupokojowe i mieszkam sam.
      Moj telefon;0043 650 330 26 26
    • Gość: Jasio Re: Mam 1500 zł na wycieczke, gdzie jechac? IP: *.proxy.aol.com 29.07.04, 16:21
      Mala, znajdz sobie sponsora., a te 1500 zl zainwestuj w siebie.
      (zobacz np. post powyzej od Czeska z Wiednia)
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka