Gość: Mik IP: *.dabrowa / 80.48.243.* 05.07.04, 09:25 Czy ktoś wybiera się w najbliższym czasie do Maroka do hotelu Kenzi? A może ktoś już tam był - proszę o info, pilne! Nie wiem czy warto płacić za te 5*, czy może lepiej wziąźć coś 4* Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Triada 7+7 Maroko Hotel Kenzi IP: *.autocom.pl 08.07.04, 20:50 My się wybieramy 26 lipca. Albo do Kenzi albo Medina Palace. Ma być 5*, są 2 hotele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Re: Triada 7+7 Maroko Hotel Kenzi IP: *.dabrowa / 80.48.243.* 09.07.04, 08:37 Byłabym wdzięczna za info na temat stanu tego hotelu oczywiście po Waszym powrocie. Życzę udanych wakacji i z niecierpliwością czekam na opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
luleczek Re: Triada 7+7 Maroko Hotel Kenzi 09.07.04, 11:36 Bylismy tam od 14 do 28 czerwca (pobyt). Zdecydowanie warto! Choc te 5 gwiazdek to wg standartu marokanskiego raczej, ale tym nie mniej jestesmy b. zadowoleni z hotelu; blisko plazy, wspaniala obsluga, bardzo dobre posilki, piekny ogrod z basenem. Wcale sie nie czuje wielkosci tego hotelu (dwa siedmiopietrowe budynki), jest raczej kameralnie. Trzeba tylko wziac pod uwage dosc duze, w porownaniu do innych hoteli, koszty tzw stale czyli oplata klimatyczna i napoje do obiadokolacji, gdzie np male piwo kosztuje 20 MAD, butelka wody mineralnej 15 MAD. Wydaje mi sie ze warto doplacic za 5*. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Re: Triada 7+7 Maroko Hotel Kenzi IP: *.dabrowa / 80.48.243.* 09.07.04, 14:03 Bardzo dziękuję za te informacje. Wcześniej oglądając na fotkach ten hotel miałam wrażenie, że jak na 5* to chyba nie za bardzo mają co pokazać i stąd tak ubogie zdjęcia, na których nic poza dwoma wysokimi blokami i panią w basenie nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Triada 7+7 Maroko Hotel Kenzi IP: *.chello.pl 09.07.04, 15:43 I właśnie dokładnie tak jest jak ci się wydawało. Są to dwa wielgachne bloki z niezbyt dużym jak na taką ilość ludzi basenem. Jedynym plusem tego hotelu jest to, że jest połażony bliżej plaży niż pozostałe hotele w ofercie Triady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Re: Triada 7+7 Maroko Hotel Kenzi IP: *.dabrowa / 80.48.243.* 12.07.04, 09:17 Mieszkałeś tam? Jeśli tak to opisz proszę troszkę więcej swych wrażeń z pobytu w tym miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iszka Re: Triada 7+7 Maroko Hotel Kenzi IP: *.dabrowa / 80.48.243.* 19.07.04, 12:52 halo, halo czy ktoś napisze cos więcej o hotelu Kenzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berbero Re: Triada 7+7 Maroko Hotel Kenzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 00:52 kilka dni temu wlasnie wrocilem z objazdowki 7+7 i pobytu w hotelu kenzi. celowo wybralem ten hotel z oferty, bo nauczony juz doswiadczeniem w krajach arabskich wiem, ze u nich trzeba brac 5*. potwierdzam, ze jak na warunki europejskie to jest rzeczywiscie (wg. mnie - ocena subiektywna) najwyzej dobre 4*. ale wszystko bylo jak najbardziej OK. po samych pokojach widac ciut zuzycie ale restauracja (z prawdziwie bogatym menu - raj dla wegetarian), hotelowe lobby (super kanapy do odpoczynku i saczenia drinkow lub herbatki mietowej przy muzyce granej codziennie na zywo przez fajny zespol), spory basen z ogrodem dajacym mozliwosc odizolowania sie od zgielku ulicy i ludzi gapiacych sie jak lezakujesz rekompensuja wszystko. jestem w 100% zadowolony i z objazdu i z pobytu. klientela to gl. niemcy (cisi i kulturalni), francuzi, sladowo wlosi/hiszpanie. zaleta jak brak nowych ruskich, ktorzy dzialaja mi na nerwy swym panoszeniem sie.uprzejma i nie narzucajaca sie obsluga. fakt - w barze i restauracji dosc drogo ale takie okazalo sie dla mnie cale maroko. ceny podchodza raczej powoli pod francje niz np. egipt lub turcje.wysoka taxa klimatyczna - 17 dh (ok 2 USD) za dobe!!! no i jeszcze jedno, mam jakas skale porownawcza, bo cala nasza grupa objazdowa podzielona zostala na 4 hotele. kenzi - wiadomo, anezi - 4*-ponoc tragedia pod kazdym wzgledem, brak klimy,jedzenie glodowe,argana - 4*- przyzwoicie, adrar - 3* - moze byc jak ten standard. odradzam ociekajacy brudem i smierdzacy stechlizna sud bahia - 3*- tego przybytku nalezy sie strzec w szczegolnosci. do zburzenia - bo remont nie ma juz sensu. zaleta jest, gdziekolwiek sie nie zamieszka, ze wszedzie jest sie prawie w centrum, przewaznie o rzut beretem od plazy publicznej. no i nalezy sie przygotowac na pogode, zdecydowanie odmienna niz w krajach basenu morza srodziemnego. tu mamy wplyw klimatu atlantyckiego. slonce wychodzi ok. poludnia zza chmur albo czasem jeszcze pozniej. opalic a nawet przypalic sie jednak mozna. generalnie polecam hotel kenzi wszystkim, ktorzy chca odpoczac w normalnych warunkach adekwatnie do zaplaconych pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Triada 7+7 Maroko Hotel Kenzi IP: *.dabrowa / 80.48.243.* 06.08.04, 15:01 hmm Odpowiedz Link Zgłoś