Gość: Nina IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.04, 16:18 Proszę o opinie na temat hoteli w Tunezji. Nie wiem, którt wybrać, a nie chcę lecieć ,, w ciemno". Interesuja mnie hotele:Dimess, Kilma, Les Piramides i Bilbane. Może ktoś był, napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Re: Tunezja IP: *.gda.computerland.pl 02.08.04, 19:07 Zrobiłem stronke z mojego pobytu w El Bousten Club w Hammamet w Tunezji. Może Ci coś pomoże :) www.tunezjaurlop.republika.pl/pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek MRB Re: Tunezja IP: *.gda.computerland.pl 09.08.04, 14:27 Oczywiscie mialo byc : www.tunezjaurlop.republika.pl ("pozdrawiam" miało być na koniec listu :) pozdrawiam :) Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 12:32 mój znajomy był w Les Pyramides. Baardzo zadowolony. A Bliban chyba nie, chociaż mówili, że w centrum dużego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belika Re: Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 13:27 Odradzam Blibane, jest przy ryczącej nocami dyskotece.... ale za to koło pachnącej rogalikami piekarni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 12:35 Ja znam tylko hotel Bilbane i stanowczo odradzam. Jest do bani! Pamietaj ze to co pokazują na zdjęciach całkowicie mija sie z tym cvo zastaniesz w rzeczywistości na miejscu!! W Tunezji jeśli masz hotel 3* tzn że jest dwu* bo standard jest obnizony o jedną giazdkę. Ja byłam w Nur el Kantauoi i nawet było ok tylko s[przątaczka się kigała od roboty. Słyszałam że Les Piramides jest fajny ale nie wiem bo nie byłam. Mam nadzieję ze ktoś Ci doradzi miłego wypoczynku pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Tunezja/LES PIRAMIDES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:52 ludzie, skad Wy macie informacje , ze les Piramides jest fajny??? to chyba tylko pracownicy triady takie opinie pisza, bo musza. W skrocie: SYF, SYF i jeszcze raz SYF!!! na scianach grzyb, w laziencie grzyb, sprzataczka przychodzi codziennie i jedyne co robi, to sklada posciel we wdzieczne kokardki i przestawia buty, zeby bylo widac "ze sprzatala". A stolowka to jeden wielki chlew! przez 143 dni TO SAMO MENU, rownie smierdzace jak cala stolowka. Poza tym nic sie nie dzieje , codziennie te same animacje, trwajace zaledwie do 23. No i alkoholu sie tez nie napijecie dobrego, wiec lepiej zabierzcie ze soba flaszke. To telegrafoczny skrot, chcecie dowiedziec sie wiecej, albo zobaczyc zdjecia z "kolorowej" rzeczywistosci? piszcie: mm_cc@o2.pl , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Tunezja/LES PIRAMIDES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:56 oczywiscie spedzilam tam 14 nie 143 dni, ale mysle ze menu jest to samo cale lato;) a co do klimy: na pewno uslyszycie, ze jest sterowana indywidualnie: owszem, trzeba wejsc na stoleczek i wsadzic dlugopis w otwor po prawej stronie... jedynie wtedy sie zalaczy klima, inaczej nie dziala. Od rezydentek sie niczego nie dowiecie, pomocy raczej tez nie uzyskacie. To wielkie Panie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Tunezja/Nabeul?Hotel Kheops IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:58 i nie liczcie na to, ze jak wezmiecie hotel Kheops "czterogwiazdkowy", znajdujacy sie obok Piramides, to spotka Was tam cos lepszego... te hotele maja jednego wlasciciela, prawie niczym sie nie roznia. Odpowiedz Link Zgłoś
barlog_77 Re: Tunezja 09.08.04, 11:16 Ja odradzam Hotel El Hanah Beach w Sousse. Przed wylotem widziałem tu kilka pozytywnych opinii o nim, i stwierdziłem że są zupełnie bezpodstawne. Hotel jest stary i jest to jeden z niewielu hoteli, które są własnością Państwową. Wszystko jest niby utrzymane jako tako, ale jednak jest stare. Windy niby 4, ale oczywiście jedna albo dwie nie działają. Poza tym logika tych wind jest tak irytująca, ze cholery można dostać. Jeśli jedna widna stoi piętro od ciebie, to na pewno przyjedzie ta która ma najdalej, zatrzymując sie do tego na każdym piętrze. No traaaaaaagedia. Poza tym basen przy Hotelu jest chyba publicznym basenem. Pełno arabusów, z czego co drugi to złodziej. Giną rzeczy na potęgę. Jedzenie oczywiście straszne. przez dwa tygodnie jedliśmy to samo. Stary chleb i bułki, ciągle jaja i dżem. Najlepszą częścią posiłku były arbuzy :)). Rozmawiałem z różnymi ludźmi w Sousse i Hotel El Hanah Beach jest chyba najgorszy w mieście. Oczywiście klima też co jakiś czas wysiada (lub śmierdzi z niej). Jendym słowem, omijajcie ten hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 14:15 No ja lecę 31.08 do Tunezji z Triadą i namówili mnie na Les PyramidesCzytałam wiele opinii na temat różnych hoteli i jest ich tyle....ile ludzi piszących na forum.Więc chyba nic nie doradzę.Ale ktoś mógłby i mnie oświecić co do Pyramides ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: Tunezja IP: *.labedy.pl / *.crowley.pl 24.08.04, 16:22 ja tez lece 31.08 do Les Pyramides i musze powiedziec ze szukalam troche po internecie informacji o hetelu i bylam zaskoczona, bo w biurze powiedzieli mi, ze jest klimatyzacja w pokojach p czym przeczytalam w internecie (i to nie na jednej stronie), ze klimatyzacja jest za dodatkowa oplata:( wiec moze ktos mi cos wiecej powie o tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:10 W Triadzie klima w tym hotelu jest w kazdym pokoju bezpłatna, biuro nie ma tam wykupionych innych pokoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: Tunezja IP: *.labedy.pl / *.crowley.pl 25.08.04, 00:08 dziekuje bardzo:) juz mi lepiej, bo dostalam maila od osob ktore byly tam poza sezonem i mowily mi, ze klimatyzacja jest odplatna 10DN/dzien i podobno w katalogu triady jest to napisane (osobiscie nie znalazlam nigdzie takiej adnotacji!) jeszcze raz serdeczne dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allegra Re: Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 20:46 Ja tez z Triada 31.08, a juz jutro :] Byli tam moi znajomi 2 lata temu i byli bardzoi zadowoleni! Dali mi kilka rad jak postepowac (takze z niedzialajaca klima ;) ) wiec luzik. Nie nalezy sie tylko nastawiac na hotel 3*europejski, w koncu to Afryka :D Pozdrawam :) Odpowiedz Link Zgłoś