Dodaj do ulubionych

Oman wynajem auta.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 22:48
Mam pytanko gdzie najlepiej wynajac autko w Omanie ? Czy przez internet czy na miejscu ? Gdzie moge znalesc wiecej informacji na temat Omanu ?
Obserwuj wątek
    • nelciowata Re: Oman wynajem auta. 30.03.13, 19:57
      Ja wynajmowalam w Hertz przez inernet .Odbior i oddanie na lotnisku. Wszystko przebieglo bez problemu. Benzyna super tania, 90 gr za litr !!! mozna wiec poszalec z kilometrami.
      Wszystkie info o Omanie wyszukiwalam glownie w googlach i na tripadvisor np wpisujesz main attractions Muscat i wyskakują ci wylistowane atrakcje i opinie o nich z calego swiata, wiec jest to jakis przekroj. Ja bylam na krotkim objezdzie i Oman bardzo mi sie podobal. Jesli moge cos podpowiedziec, to smialo pisz.
      • caesar_pl Re: Oman wynajem auta. 30.03.13, 22:31
        A mozna tam dojechac z Dubaju samochodem?
        • nelciowata Re: Oman wynajem auta. 31.03.13, 19:38
          Mozna, tylko jesli chcesz wrocic do Emiratów trzeba wykupic znowu wize.. wyjatek stanowi enklawa Musandam.
          • Gość: Piotr Re: Oman wynajem auta. IP: *.helica.com.pl 29.04.13, 11:37
            Nelciowata 2 tyg temu byłem na granicy ZEA/Musandam i powiedzieli mi, że nie wjadę z powrotem do Emiratów. O to wprost ich nie spytałem, ale Polacy raczej nie dostaną wizy na granicy, nawet jeśli chcieliby wykupić nową.
      • Gość: miki Re: Oman wynajem auta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.13, 15:28
        Bedziemy 8 dni chcemy wynajac autko, co Tobie sie najbardziej podobalo , czyli punkty obowiazkowe w Omanie. Czy brac auto 4x4 ?
        • nelciowata Re: Oman wynajem auta. 01.04.13, 17:58
          Miki,
          rodzaj samochodu zalezy od tego jaki macie plan i gdzie chcecie dotrzec. Jesli zamierzacie jezdziac po gorach ( tak my) to 4x4 obowiazkowo.Jesli jednak nie, to duzo taniej znajdziecie inny samochod. Moje must see to : Muscat ( corniche, Fort,Sultan meczet dniem i noca , opera szczegolnie noca), Wadi Shab, żółwie na plazy k/Sur,forty w Nizwa, Jahbrin,Bahla,Wahiba sands,Jabal Akhdar,Musandam,Wadi Bani Khalid.Kiedy jedzieicie ?
          pozdrawiam
          • Gość: miki Re: Oman wynajem auta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 23:36
            lecimy 28 maj 6 czerwiec przez katar , dzieki za odpowiedzi pozdrawiam
            • nelciowata Re: Oman wynajem auta. 16.04.13, 11:54
              Miki,
              no to zycze super podrozy !!! Czy juz macie jakis wstepny plan ?Pewnie bedzie juz gorąco -trzeba sie po prostu na to psychicznie nastawic. Jeśli masz jeszcze szanse, to polecam w Katarze zrobic sobie jednodniowy stopover. My mielismy taki 23 godz. przystanek i spaliśmy w Doha jedna noc, wiec moglismy zobaczyc miasto by night i w ciagu dnia, zupełnie inna bajka niż Oman. Samolot z Doha do Muscatu byl prawie pusty, mielismy po 3 siedzenia dla siebie..
        • iwenhow Re: Oman wynajem auta. 05.06.13, 18:03
          Czy daje sie dojechać samochodem prywatnym do fortu - Nakhal Fort w Al Batinah

www.photo-travels.org/pl/foto/250/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka