ade.da
27.05.14, 18:45
Wybieram się na raczej lajtowy wyjazd do Australii, z tym, że na sześć tygodni. Planuję wylot zaraz po połowie października a powrót w pierwszych dniach grudnia, oczywiście 2014 roku. Chcę wynajętym samochodem zrobić przejazd z Perth na wschód, aż do Blue Mountains i powrót do Melbourne. Po drodze jeszcze około tygodniowy wypad na Tasmanię.
Wyprawa samochodem z namiotem na dachu, więc wszystkie noclegi na kempingach. Bez szaleństw, ale i bez notorycznych wyrzeczeń.
Mam dość spore doświadczenie podróżniczo – wyprawowe ( wyprawy do Afryki, Australii i Azji), znam realia podróżowania przez Australię bowiem cztery lata temu pokonałam ich drogami i bezdrożami ponad 11.000 kilometrów, jestem otwarta na nowe przygody i niezmordowana w robieniu zdjęć.
Szukam koleżanki która by do mnie dołączyła. Nie ukrywam, że szukam osoby potrafiącej prowadzić samochód, która ma ochotę na przygodę, nie marudzi z powodu trudów podróżowania i kempingowego życia, łatwo dostosowuje się do włóczęgi i jest zadowolona z życia. I rozumie, że w Australii są pająki, skolopendry i wije :wink: . Sama lewituję w okolicach pięćdziesiątki, więc fajnie by było, gdyby towarzyszka była w podobnym wieku – tak wydaje mi się, łatwiej można znaleźć wspólne tematy na wieczorne rozmowy.
Nie ukrywam, że jestem absolutnie zdecydowana na wyjazd, więc bieżąco szukam biletów lotniczych i chciałabym je nabyć w niedalekiej przyszłości. Zaraz po tym zarezerwuję samochód. Dlatego bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi osoby zainteresowanej. Korespondencja najlepiej pod adres: adeda@poczta.onet.pl
adeda