Gość: Ja-nosik IP: *.osk.pl / *.osk.pl 29.08.04, 12:34 Był ktoś już na wycieczce w Egipcie i Jordani oferowanej przez B.P. Triada? Jakie opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: triadowiec ;) Re: Triada - Egipt+Jordania IP: 62.29.160.* 11.10.04, 16:56 Tak... ja bylem. Wlasnie dotarlem do Wawy po Mysle, ze moja opinia nie jest odosobniona (wrecz popiera ja wiekszosc uczestnikow) - to po prostu byla kpina!!!! Pomijajac drobne niedogodnosci takie jak 3 godzinne opoznienie na starcie, ciagle spoznienia w trakcie objazdu (bez jakichkolwiek informacji n.t. przyczyn opoznien) problemy z brudnymi hotelami, ciagle dojezdzanie na obiadokolacje w godzinach 22/24 (wprost z autokaru) skupie sie na rzeczach istotnych: - Piloci (dwaj podczas objazdu, 3 podczas pobytu) wykazali sie wyjatkowa ignorancja i brakiem elementarnych umiejetnosci organizacyjnych. Pozwole sobie na przedstawienie tego z mojego autokaru - Pan Jaroslaw Wisniewski. Nigdy nic nie wiedzial - dlaczego stoimy, o ktorej ruszymy, o ktorej wrocimy (cud, ze wiedzial gdzie wogole wejdziemy). Plusem jest to, ze pieknie czytal nam przewodnik w autokarze ;) Zupelnie nie potrafil porozumiec sie z grupa ani jej odpowiednio pokierowac. Przekrety finansowe - mimo prosb wielu uczestnikow brak rozliczenia kosztow i mozliwosci ich wyegzekwowania. Piloci znikneli w momencie rozpoczecia pobytu i nie pojawili sie do momentu wylotu. Szczytem bylo zostawianie na recepcji karteczki z informacja o przesunieciu terminu wylotu... w pierwszej wersji o 6 godzin, a nastepnie w nocy przed dniem wylotu o ... ...12 godzin!!! Do tego informacja, ze mozna sobie wykupic pokoje :))))))) Gowniarskie zachowanie pilotow Jaroslawa Wisniewskiego i Patrycji Oleby idealnie pasuje do obrazu calej firmy Po prostu TRIADA pokazala, ze wszelkie negatywne opinie pojawiajace sie na jej temat sa jak najbardziej prawdziwe. Na tej wycieczce ZADEN element nie byl zrealizowany tak jak nalezy. Byl to pierwszy i ostatni raz kiedy mialem do czynienia z ta firma... i zabronie komukolwiek z mojego otoczenia na korzystanie z ich "uslug". Jesli ktos chce popsuc sobie urlop - polecam!!! Pozdrawiam goraco! P.S. Inne problemy pojawiajace sie w innych biurach pominalem - bynajmniej nie dlatego, ze nie wystepowaly :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaro08142826 Re: Triada - Egipt+Jordania 15.10.04, 16:43 Witam! Witam tych, ktorzy juz byli w Jordanii i tych, ktorzy chcieliby odwiedzic ten kraj i poznac skalne miasto - Petre. Nazywam sie Jarek Wisniewski i bylem pilotem wycieczki objazdowej Egipt + Jordania w dniach 26.09 - 03.10.2004 organizowanej przez Biuro Podrozy Triada. Pozdrawiam cala grupe z autokaru nr 2, ktorej bylem pilotem oraz te osoby z autokaru nr 1, ktore mialem okazje blizej poznac. Witam rowniez osobe niezadowolona z mojej pracy i organizacji imprezy, Pana "triadowca", wedlug ktorego zaden element wycieczki nie byl zrealizowany jak nalezy. I tutaj rada dla Pana. Nastepnym razem chcac poznac jakies miejsce, moze powinien Pan zdecydowac sie na zwiedzanie indywidualne. Sprawy organizacyjne beda wtedy tylko w Pana rekach i na pewno wszystko bedzie dopiete na ostatmi guzik, a do tego jaka satysfakcja i zadowolenie.... Po Pana wypowiedzi na forum, postanowilem zamiescic kilka uwag, ktore Panu przypomna fakty, a dla innych beda informacjami dotyczacymi tej wycieczki. Opoznienie rozpoczecia wycieczki spowodowane bylo opoznieniem wylotu z kraju. Posilek tego dnia byl po 22:00. W ciagu kolejnych dni objazdowki, obiadokolacje byly przed 21:00. W dniu powrotu (8 dzien) - przed 23:00. Pisze Pan, ze nigdy nic nie wiedzialem. Hmm... ciekawe.... No ale coz, ma Pan swoje zdanie. Czytalem przewodnik? W autokarze? I to jeszcze pieknie? Prosze Pana, ja mam problemy z czytaniem. Moze to kierowca czytal Koran? Ale glosno? W czasie jazdy? Cos tu sie nie zgadza. Czy Pan na pewno byl ze mna na tej objazdowce? Jedyny tekst, ktory czytalem, to fragmenty Ksiegi Wyjscia. Przyznaje, ladnie czytalem. Donosnym glosem. Staralem sie. To bylo na terenie klasztoru sw. Katarzyny. Ale chyba nie pomylil Pan tekstu Starego Testamentu z przewodnikiem....? Prosze Pana, to ze najprawdopodobniej z Panem nie rozmawialem, nie oznacza, ze nie potrafilem porozumiec sie z grupa. Przekrety finansowe? Powazne oskarzenie. Pieniadze, ktore sa zbierane podczas objazdowki: 110 USD, tzw. pakiet, czyli oplaty obejmujace wstepy, konwoje, ochrone, przewodnikow w Jordanii i Egipcie, prom-katamaran ma trasie Nuweiba - Aqaba - Nuweiba; 18 USD - wiza egipska, 7 USD - oplata wyjazdowa z Jordanii; 10 USD - napiwki dla obslugi w hotelach i kierowcow (podczas 7-dniowego objazdu). Razem 145 USD. Kazdy z uczestnikow moze od pilota wycieczki otrzymac potwierdzenie wplaty. Pierwszego dnia doszlo do pomylki i razem z kolega z autokaru nr 1 zbieralismy, zgodnie z informacja w katalogu biura, 35 USD na wize jordanska. Niedawno ta oplata zostala zniesiona o czym poinformowal mnie jordanski urzednik na promie plynacym do Aqaby. Pieniadze zostaly oddane. Ja zrobilem to w autokarze na trasie Aqaba - Petra. Podczas pobytu w Sharm El Sheikh byly wyznaczone godziny spotkan w hotelu. Moze Pana po prostu na nich nie bylo. Gowniarskie zachowanie? Mocne slowo. Brzydkie slowo. Wstyd prosze Pana, wstyd! Godzine wylotu ustala przewoznik, a nie biuro podrozy i moze ona ulec zmianie nawet dzien przed wyznaczonym terminem. Doba hotelowa konczy sie o 12:00. Jezeli hotel ma wystarczajaca ilosc miejsc, mozna za oplata przedluzyc pobyt w pokoju do godziny wyjazdu na lotnisko. Jest to zasada obowiazujaca na calym swiecie. Nie sa to ustalenia biura. Teraz kilka slow do osob, ktore zastanawiaja sie nad ta forma odwiedzenia Jordanii i poznania czesci Egiptu. Zwiedzanie glownej atrakcji turystycznej Jordanii - Petry, bedzie na pewno zacheta do dluzszego pobytu w tym kraju i poznania wspanialych miejsc i zabytkow przy innej okazji. Podroz po Egipcie to przejazd przez Synaj, mozliwosc wejscia na Gore Mojzesza, zwiedzanie klasztoru sw. Katarzyny, poczucie atmosfery najwiekszej aglomeracji Afryki jaka jest Kair, zobaczenie dawnej stolicy Egiptu - Aleksandrii i oczywisci piramidy i sfinks. Bedziemy tez w Sakkarze przy najstarszej, tzw. schodkowej piramidzie i zwiedzimy dzielnice chrzescijanska w Kairze. Naprawde warto to wszystko zobaczyc. Pozdrawiam! Jarek Wisniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomy Re: Triada - Egipt+Jordania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 02:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obieżyświat Re: Triada - Egipt+Jordania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 02:24 jakoś Panu nie wierze bo byłem z Triada w Tunezji a nasza pani rezydentka Alicja Skupniewicz pokazała jacy ludzie pracuja dla Triady-obrazanie się na turystów, wciskanie im głupot, niegrzeczne zachowanie. Mieliśmy nawet napisać skarge ale co to da.Wiem jak rezydenci z Triady traktuja klientów wiec prosze nie zmyslać. jedno jest pewne ja juz z Triady nigdy nie pojade a przed nastepnymi wakacjami bede wszystkim na forum odradzał korzystanie z Waszych usług.prosze nadal czytac przewodnik moze do nastepnej wycieczki nauczy sie go pan na pamięć.BEZ POZDROWIEŃ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Triada - Egipt+Jordania IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 18:47 Cos pan kreci Panie Jaroslawie - jakie oplaty za konwoje to jest przeciez bezplatne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Triada - Egipt+Jordania IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 16.10.04, 18:56 No wiza egipska 15USD- po co sie wyglupiac to czytaja myslacy ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Triada - Egipt+Jordania 17.10.04, 09:26 Czyli na podstawie Pańskiego tłumaczenia można stwierdzić w 100% ze Triada OKRADA KAŻDEGO swojego turystę biorąc za wizę egipską 18$ zamiast 15$. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik Re: Triada - Egipt+Jordania IP: *.toya.net.pl 16.10.04, 09:54 w tym roku spedzilem dwa cudowne tygodnie w egipcie... bylismy z zona w podrozy poslubnej (7+7 z hurgady) a naszym opiekunem byl pan Jaroslaw Wisniewski,bardzo dobry pilot o ogromnej wiedzy, otwarty, o wysokim poziomie kultury osobistej, dlatego nie moge zgodzic sie z opiniami na tym forum( a jedyną osobą czytajacą przewodnik w autokarze byla moja zona!) pzdr panie Jarku i prosze nie przejmowac sie nieslusznymi oskarzeniami bercik i monika z miasta lodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Triada - Egipt+Jordania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 00:23 byłes w podrózy ale chyba z panem Jarkiem robił Ci za zone -i czytał przewodnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik Re: Triada - Egipt+Jordania IP: *.toya.net.pl 17.10.04, 09:56 o lala widze ze ktos byl juz na "zlym wychowaniu" almodovara, zafascynowany? i co ktos cie nie dopiescil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Triada - Egipt+Jordania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 00:08 ja jestem jak najbardziej dopieszczony-Ty zreszta chyba tez(wiemy przez kogo) a dobre wychowanie przydałoby Ci się bardzo-bo jestes KŁAMCĄ!!!!!!!! człowieku-albo sie przyznaj, ze jestes fajnym Panem Jarkiem, albo jego kochankiem, albo kolega , którego poprosił, zeby pisał takie bzdury Odpowiedz Link Zgłoś