Dodaj do ulubionych

Szukam informacji - Malezja (Kuala Lumpur); Singapur, Indonezja

IP: 195.94.201.* 24.08.01, 13:01
Wbieramy się w podróż (wspaniałą!) - trasa Kuala Lumpur, Singapur, Jawa, Bali,
Lombok, wyspy Gili. Czy ktoś z Was był? Czy możecie powiedzieć jak się
poruszaliście, i co ewentualnie warte jest zobaczenia? Korzystamy z
przewodników Lonely Planet, ale chcemy zasięgnąć języka u kogoś, kto
doświadczył...
Czekamy na info
Obserwuj wątek
    • Gość: Moskwa Re: Szukam informacji - Malezja (Kuala Lumpur); Singapur, Indonezja IP: 157.25.119.* 24.08.01, 13:32
      na stronie sąsiedniej - ogólnej w katalog forum>turystyka masz sporo pt. Bali-
      Indonezja. Gorąco polecam Gili. Mogę cos też powiedziec o Singapurze.
      • Gość: ŻyrafKa Re: Szukam informacji - Malezja (Kuala Lumpur); Singapur, Indonezja IP: 195.94.201.* 24.08.01, 15:14
        Moskwa,
        Dziękuję za wskazówkę - obejrzę sobie dokładnie te strony, bo od kiedy mam
        Lonely Planet loguję się tylko na www.asiatravel.com.
        A co możesz powiedzieć o Singapurze? Co zobaczyć w ciągu 2/3 dni?
        Jedziemy w 2 osoby. Zarezerwowaliśmy już sobie hotel (internet) w ChinaTown,
        ale może znasz jakieś inne? Wszystkie informace mile widziane. :)
        • Gość: Moskwa Re: Szukam informacji - Malezja (Kuala Lumpur); Singapur, Indonezja IP: 157.25.119.* 27.08.01, 10:35
          Hoteli nie znam. Ten w którym mieszkałam był z góry narzucony przez
          organizatora, nawet nie pamiętam nazwy. Co zobaczyć: jeżeli macie w pakiecie
          city tour to warto, bo opowiedzą i zawiązą do najważniejszych miejsc: np.
          dzielnica hinduska czy chinska, poza tym warto wybrac się (koniecznie kolejką
          linową, bo jest fantastyczny widok na Sin.) na wyspę Sentosa-tam mozna troche
          odsapnąć od duchoty jaka panuje w Singapurze. Definitywnie odradzam nocne
          safari - tandeta, zwierzęta jak w amoku a wstęp drogi jak diabli. Coś więcej to
          pytaj.
        • Gość: LilooM Re: Szukam informacji - Malezja (Kuala Lumpur); Singapur, Indonezja IP: *.11.vie.surfer.at 09.09.01, 09:39
          Gość portalu: ŻyrafKa napisał(a):

> Moskwa,
          > Dziękuję za wskazówkę - obejrzę sobie dokładnie te strony, bo od kiedy mam
          > Lonely Planet loguję się tylko na www.asiatravel.com.
          > A co możesz powiedzieć o Singapurze? Co zobaczyć w ciągu 2/3 dni?
          > Jedziemy w 2 osoby. Zarezerwowaliśmy już sobie hotel (internet) w ChinaTown,
          > ale może znasz jakieś inne? Wszystkie informace mile widziane. :)

Kiedy jedziecie???
          2/3 dni? To nie zapomnij o SENTOZIE!!! China Town, India Town, Port, Seafood
          Center...
          Tez bylam tam 3 dni i pozostaje pod wrazeniem, mimo licznych podrozy w inne
          cudowne miejsca naszej planety.
          Nie zapomnijcie o szczepieniach!!!
      • Gość: szpak Re: Szukam informacji - Malezja (Kuala Lumpur); Singapur, Indonezja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 10:49
        W singapurze mieszkałem ostatnio w Waterloo Hostel na Waterloo st. To jest
        równoległa ulica do Bencoolen st. Na niej jest dużo innych tanich hoteli.
        Płaciłem za pokój z klimatyzacją i łazienką około 50 sing. dolarów. Dobre
        miejsce, w połowie drogi pomiędzy city a Orchard Rd.
      • Gość: szpak Re: Szukam informacji - Malezja (Kuala Lumpur); Singapur, Indonezja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 11:06
        Warto się wybrać na Tioman. Tylko połączenia są takie sobie. Traci się dużo
        czasu. Gdybym leciał drugi raz, to poleciałbym lokalnymi liniami z Kuala na
        Tioman. Przepiękna wyspa. Z wyspy latają też awionetki do Singapuru. Nie
        pamiętam ceny ale nie jest drogo. Pływają też wodoloty do Singapuru.
    • Gość: Adam Re: Szukam informacji - Malezja (Kuala Lumpur); Singapur, Indonezja IP: 194.221.81.* 27.08.01, 15:17
      W Kuala-Lumpur polecam noclegi w China-Town, sa bardzo tanie jesli sie dobrze
      targuje (wszyscy mówia po angielsku wiec nie ma klopotu). Polecam Batu-Caves
      ale wczesnie rano, pózniej jest taki tlok, ze lepiej zostac w miescie i pójsc
      np. pod wierzowce Petronasu, gdzie jest park (Full High tech) którego moga
      pozazdroscic europejskie miasta i nie tyklo :-)
      Jest tez bardzo ladny BirdPark - ptaki nie sa w klatkach tylko pod gigantyczna
      siatka (bardzo polecam).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka