Dodaj do ulubionych

Indie na krótko

12.02.05, 17:40
we wrzesniu wybieram sie do indii. mam malo czasu wiec na tydzien tylko.
poradzcie - gdzie, jak za ile, miasta, stany, czy warto sie przemieszczac, czy
moze stacjonarnie. jak najwiecej szczegolow mile widziane. pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: Indie na krótko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 20:11
      Cześć!

Dlaczego az na tydzień?Nie za długo?:).Wybacz,ale to trochę bez sensu..no i chyba nie najlepszy okres na podrozowanie po Indiach...Hmmm..Albo szybko Delhi-Agra-Varanasi,albo Rajastan/wybrałbym to drugie../.Niewiele zobaczysz a bilet kosztuje...Może jednak coś innego w Europie?:)
      Powodzenia!
      • pressforum Re: Indie na krótko 12.02.05, 21:34
        ale o co chodzi? chce do indii, ma, tydzien czasu we wrzesniu i kropka! prosze
        mnie ni irytowac. a co do biletu, jesne ze chce tanio, ale bez przesady, skoro
        sie wybieram, to chyba mnie stac na bilet co?
        • Gość: magda Re: Indie na krótko IP: 202.126.99.* 13.02.05, 04:58
          bylam w indiach na delegacji,mialam poza praca tydzien czasu na zwiedzanie.
          udalo mi sie zobaczyc delhi (radze uciekac z delhi jak najszybciej), agre i
          jaipur i na 2 dni wyskoczyc do spokojnego pushkaru. mysle ze taka trasa to w
          sam raz na tydzien.
          magda
          www.podrozowanie.republika.pl
    • Gość: domin Re: Indie na krótko IP: *.client.comcast.net 13.02.05, 03:17
      W gre wchodzi (jesli ladujesz w Delhi) : Delhi - Jaipur - Puszkar - Agra -
      Delhi, albo D - Agra - Varanasi - D. Troche to faktycznie bez sensu, ale skoro
      wyboru nie ma...
      • pressforum Re: Indie na krótko 13.02.05, 09:16
        no niestety, wyboru nie ma, tzn. czasu brak. dzieki za informacje. to juz jest
        jakis slad.
    • Gość: Piotr Re: Indie na krótko IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.02.05, 08:06
      W tamte rejony znakomitą promocję ma teraz Aerosvit.
    • Gość: leki Re: Indie na krótko IP: 80.241.130.* 17.02.05, 16:45
      jak wyladujesz w Delhi to chyba rzeczywiscie Rajastan, czyli Jaipur, Jaisalmer
      (polecam goraco)i/lub Pushkar, jak starczy czasu to mozesz sie kpnac w druga
      strone do Agry (chociaz tam oprocz Taj Mahal i Fatehpur Sikri - takie
      opuszczone miasto, nic ciekawego nie ma), alternatywa wobec Agry jest Varanasi
      tylko ze jest dalej niz Agra, ale kulturowo bardzo ciekawie
    • pressforum Re: Indie na krótko 13.04.05, 20:13
      dzieki - a zycie zrewidowalo, lece w koncu lipca. ale z porad skorzystam :)
    • Gość: Telesfor Szuwarek Re: Indie na krótko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:45
      Właśni wróciłem z 2 tygodniowego wyjazdu do Indii.

Jesli lecisz na tydzień, to najlepszą opcją jest Delhi (jak najkrócej) =>
      Kajuraho (może Varanasi) => Agra => Jaipur i powrót.
      Jeździć można jak zwykli Hindusi pociągami lub autokarami, ale bilety najlepiej
      kupować przez biura turystyczne (biorą za to łapówkę, ale zwykle maja dojścia,
      których biały nie ma).
      Nastaw się na to, ze chcesz czy nie, i tak zostaniesz kilka razy naciągnięty.
      Uważaj na jedzenie, jedz najlepiej tylko w restauracjach polecanych przez
      przewodniki. Owoce moim zdaniem możesz kupować normalnie na targu (myj je
      koniecznie). Targuj się.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka