Dodaj do ulubionych

Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!!!!!!!

IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 13.03.05, 11:36
Miesiąc temu kupiłem bliskiej mi osobie bilet na przelot liniami Germanwings
na trasie Kolonia-Warszawa (lot na dzień 12.03.2005). Osoba ta miała duzo
bagażu, ok. 8kg ponad ustaloną normę, więc musiała zrobić dopłatę. Wszystko
byłoby OK i jest to zrozumiałe. Ale jest jedo ALE.... Polega na tym, że Niemcy
wylatujący z Niemiec nie zmuszą dopłacać za nadbagaż. Polka lecąca z Niemiec
była zdziwiona, że moja mama zapłaciła 50Euro dopłaty. Powiedziała: ja z moim
mężem Niemcem mieliśmy 3 razy więcej bagażu i nic nie dopłacaliśmy. No, ale on
jest Niemcem. W hali Etiuda w W-wie paniusia nie potrafiła podać żadnego
nazwiska osoby odpowiedzialnej za kontakty z klientami w Polsce ale i W
Niemczech. Gratuluję ludziom z Germanwings. "Pachnie" to latami 30-stymi.
Gratuluję Niemcy.......
Obserwuj wątek
    • Gość: Pawel Re: Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:42
      ach te tanie linie.
    • Gość: as Re: Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!! IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 13.03.05, 12:04
      Rasy ludzkie:
      biala
      czarna
      zolta
      Polacy?
      Facet najpierw pomysl a potem napisz.
      • Gość: lukumon Re: Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 09:36
        on pomyślał i napisał PRAWDĘ. ja również korzystałem z germanwings na trasie
        monachium - frankfurt w drodze do warszawy. i byłem świadkiem identycznego
        zdarzenia, które dotyczyło około pięćdziesięcioletniej kobiety, która podobnie
        jak ja wracała z włoch. dwóch niemców weszło na pokład z naprawdę dużym
        nadbagażem dosłownie dwa "oczka" przed nią, a jej torbę nawet mierzyli! i to
        dlatego, że się postawiła. zrobiliśmy raban bo to było jawne, bezczelne
        sku..syństwo. próbowali udawać greka. więc ściągnęliśmy szefa stanowisk na tym
        poziomie i zdrowo go opieprzyliśmy. ten powiedział, że "w drodze wyjątku ... ale
        na drugi raz ...". więc opieprzyliśmy gnoja jeszcze lepiej mówiąc, że w dupie
        mamy jego wyjątki, że nam chodzi o ewidentne różnice w sposobie traktowania.
        rozmawialiśmy po angielsku: szkop po tej rozmowie zwrócił się do personelu po
        niemiecku żeby "unikali takich zadrażnień z polakami". i wtedy dostał trzeci
        opie..po niemiecku że nie chodzi nam o jakieś pieprzona zadrażnienia, ale o
        bezczelne niemieckie chamstwo. gdzy od nas oschodził był mokry i blady. za
        nadbagaż oczywiście właścicielka nie zapłaciła. a polacy latający czesto tymi
        liniami twierdzili, że tego typu praktyki to tu codzienność.
        Lukumon
        • Gość: as czy to takie trudne? IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 15.03.05, 17:07
          "on pomyślał i napisał PRAWDĘ. "
          ale ty nie zrozumiales!!!!!
          NIE MA POLSKIEJ RASY !!!!!!!!
          • Gość: res Re: czy to takie trudne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:21
            dla Niemców rasą są Niemcy
            • chaladia Fakt! 23.03.05, 17:22
              Dokładniej "Rasą Panów".
              I będzie tak, dopóki nie doczekamy się za Odrą Islamische Bundesrepublik
              Deutschland z zagwarantowanymi w Grundgesetzu 4 miejscami w Bundestagu dla
              Weiße Minderheit. Do czego dojdzie w ciągu kilkudziesięciu lat, jeśli
              przeciętna niemiecka rodzina będzie miała 0,9 dziecka, a przeciętna rodzina
              Turków z obywatelstwem niemieckim - 10-12 bachorów.
          • lukumon Re: czy to takie trudne? 16.03.05, 09:40

nie skupiałem się na nic nie znaczących słówkach, ale na incydencie o którym pisał
            Lukumon
            • Gość: as Re: czy to takie trudne? IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 16.03.05, 17:15
              No coz ,kto nie jest dokladny w szczegolach tego nalezy traktowac z
              ostroznoscia.
          • Gość: Fabian Re: czy to takie trudne? IP: *.polkomtel.com.pl 21.03.05, 17:13
            Fakt, źle to ująłem. Zastanawiajace jest to, że juz wiele osób z tym sie
            spotkała. Może np. ktoś z Gazety poprosi o komentarz przedstawicieli tej
            linii....
            • Gość: as Re: czy to takie trudne? IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 21.03.05, 17:28
              bundestag bedzie tych dniach europejskie prawo antydyskryminacyjne legalizowal,
              jezeli sie to komus jeszcze raz zdarzy prosze zwrocic ta to prawo uwage. Poza
              tym nie rozmawiac z panienka przy okienku tylko zaraz wolac o zwierzchnika!!
    • Gość: potwierdzam Re: Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:11
      Mialem taka samą sutuacje moj bagaż podręczy ważył 11 kg byla to jedna torba
      kabinowa a lecielismy w dwie osoby ..w torbie był laptomi pare ksiażek pani
      w stutgarcie kazal mi przepakowac tobe tak zeby ważyła 8 kh mimo ze druga
      osoba nie miala żadnego bagażu tak iwęc wyjałem aparat i laptopem pod pachą
      wyslałem pustą torbę . faktem jest że niemcom nikt nie warzył bagażu
      podręcznego . zrobiłe, awanture ale nic to nie dało powiedziano mi że moge
      lecięć ina linia lotnicza jak mi sie nie podoba , co napewno zrobie nastepnym
      razem . Jesli czyta to jakiś pracownik germanwings jestem wstanie to udowodnić
      pokazuja kart pokładowe...
    • Gość: POCIOPOTEK Re: Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!! IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 17.03.05, 13:25
      Ludzie -
      macie za swoje,
      ja zadaję inne pytanie
      Czy warto szmacić się za 200PLN i latać takimi liniami?
      Coś za coś -
      I jeszcze jedno
      Latam Lufthansą i nie zdażyło mi się jakiekolwiek złe zachowanie z ich strony.
      Co więcej lubie jam mi niemcy usługują.
      • Gość: Andrzej Re: Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 10:45
        nie kazdego stac na LUFE to po 1 po 2 co za roznica czy lecisz GWings czy
        Central czy inna linia kazdy pasazer to czlowiek bez wzgledu na rase i
        narodowosc i nie wolno pozwalac na jakiekolwiek przejawy tego co tu opisano,
        tepic tepic i jeszcze raz tepic, ja bym napisal obszerna informacje do zarzadu
        firmy w Polsce Niemczech albo jeszcze gdzie sie tylko da!!!!!

Ps. a skad wiesz ze usluguja ci niemcy??? a moze to austryjacy, szwajcarzy albo
        inne narodowosci swietnie poslugujace sie jezykami?????!!!
        • Gość: POCIOPOTEK Re: Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!! IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 18.03.05, 11:04
          Dla mnie niemcy to też austiacy, i szwajcarzy(niemiecko języczni - w samej
          szwajcarii niemieckojęzyczni traktowani są jak troche gorsi szwajcarzy). To są
          germanie. Oczywiście zdarza się, że personel Lufthansy stanowią też polacy, ale
          taki/taka zawsze zwrócą się do Ciebie po polsku.
          Germanów nie rozróżniam - to nie są nasi przyjaciele - niezależnie co teraz
          mówić jest trendy. Oni o słowianach myślą to samo co o ja o nich.
          Nie trzeba tego udawadniać - wystarczy spojrzeć na historię.

Z liniami lotniczymi jest tak jak z hotelami- decydujesz się na tańszy to nie
          dziw się że w hotelu gorszej klasy jest gorsza obsługa czy chodzą karaluchy
          wielkości szczura. Tanie linie - tanie hotele. Pytanie czy jedziesz do dobrego
          hotelu o którym wiesz że wszystko będzie ok, czy jedziesz na tramping spać pod
          namiotami i pytasz o klimatyzację.

Co do cen,
          to przy odrobinie dobrej woli i po poszukaniu można znaleźć bliet na renomowaną
          linię lotniczą droższy o 10-15% od biletu taniej linii.
          Pytanie - Czy jesteś w stanie tyle dać by nie być traktowanym jak bydło???
          • Gość: as Re: Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!! IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 18.03.05, 14:36
            "Germanów nie rozróżniam "
            wiec nie lubisz anglikow, hollendrow, dunczykow norwegow itd?!
            • Gość: POCIOPOTEK Re: Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!! IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 18.03.05, 16:46
              Anglicy to kundle - kto tam nie był: Celtowie, Rzymianie, Sasi, Normanowie,
              XVIII-XX w. to krańcowe skundlenie tego narodu, od murzynów poprzez indyjczyków
              i żółtych po arabów - to nie jest jednolity naród,
              holendrzy, była taka noc - za nią ich nie lubię,
              germanie północy (duńczycy, szwedzi i norwedzy) to inna historia, niech
              mieszkają sobie tam gdzie ich miejsce, mogę oglądnąć ich państwa i tyle. Oni mi
              nie przeszkadzają.
              SAS mi nie przeszkadza, latałem tymi liniami, było ok, nikt mnie nie poniżał z
              tego powodu, żejestem polakiem.

• Gość: przemo Re: Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!! IP: *.cable.wsm.wielun.pl 18.03.05, 17:11
                Pociopotek durniu uosabiasz to całe polskie kołtuństwo
                • Gość: Ala Re: Germanwings -przemo ma racje IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 18.03.05, 18:07
                  to ze ktos zachowal sie wobec ciebie jak bydle wcale nie oznacza ze juz wszyscy
                  z tej nacji to bydleta!! pociopalek czy cos tam to przyklad typowego
                  bezmozgowca ktory tutaj pisze tyle roznych zdan na ten temat ale jak by
                  przyszlo co do czego to by slowem sie nie odedzwal na check-in czy na
                  pokladzie!!!!! dlatego popieram to co napisal przemo!!
                  • Gość: POCIOPOTEK Re: Germanwings -przemo ma racje IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 18.03.05, 21:54
                    Bardzo dobrze rodaku, pluj na swoich idź niemcom dupska podcierać. Ja mam w
                    lufthansie status senatora - nie musze sie odzywać zeby niemcy mi nadskakiwali.
                    jasne jestem bezmówzgowcem, i kto to ocenia- pewnie jakiś gołodupiec który w
                    swojej genialności szmaci się latając liniami, które uważa że go krzywdzą i
                    dyskryminują,byle zaoszczędzić kilkaset złotych, które potem przepije.
                    To jest polska mentalność, tobie śmieciu pewnie nikt z rodziny w obozie nie
                    zginął, bo twoja rodzina jak mi się wydaje donosiła na polaków.
                    Mdli mnie gdy czytam wynurzenia ludzi którzy w życiu nic nie osiągneli.
                    Popracuj troche dla niemca to się nauczysz, tylko on cie nie zatrudni bo uważa
                    cię za nieudacznika.
                    Dla niemca liczy się tylko siła - taki to naród i zapewniam Cię kilka razy
                    interweniowałem na lotnisku za polakami - moimi rodakami jak ich niemcy
                    szmacili, jedną babcię linia przepraszając za zachowanie przeniosła w cenie
                    biletu do klasy biznesowej i zapewniła jej transport z lotniska do domu, ale ty
                    tylko byś się cieszył gdyby jakiemuś polakowi niemiec pluł w twarz.
                    Tyle mam ci do powiedzenia.
                    • Gość: przemo Re: Germanwings -przemo ma racje IP: *.cable.wsm.wielun.pl 18.03.05, 22:04
                      Pociopotek jesteś zwykłym frustratem. Stare powiedzenie mówi, że chłop ze wsi
                      wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy... Niestety ale jesteś tego przejaskrawionym
                      przykładem.
                      A już najgorsze jest to, że taki niby "obyty", "światowy" człowiek jak Ty
                      niczego podczas tych wszystkich wyjazdów się nie nauczył. Pomijam kwestię
                      wychowania, tolerancji i innych. Uosabiasz to wszystko co w polskiej
                      mentalności najgorsze. Nadawałbyś się na sprzedawcę w sklepie mięsnym za czasów
                      głębokiego PRL-u.
                      • Gość: POCIOPOTEK Re: Germanwings -przemo ma racje IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 18.03.05, 22:17
                        Wsiadaj więc do taniej lini w którejpotraktują cię jak psa, oplują i znieważą,
                        podziękuj im za to i przeporoś że żyjesz.
                        Powiem Ci synu jedno, nie należy obrażać ludzi bez powodu.
                        Ja mam choćiaż odwagę powiedzieć co myślę, bo jesdtem niezależny,
                        ale od dziś nie ujmę się już za nikim bo może to ty przemo jakimś cudem kupiłeś
                        bilet lotniczy lecisz z żoną i dzieckiem a urzędnik na lotnisku czepia się
                        ciebie i żony że macie inne nazwiska bo ty masz końcówkę na ski a ona na ska, co
                        więcej dziecko wpisane do jej paszportu ma też końcówkę na ska bo to
                        dziewcznynka - i wytłumacz niemcowi że w Polsce odmienia się też końcówki
                        nazwisk. Po co ja się wtedy wtrąciłem, mogli zostać z tą śliczną dorotką na
                        lotnisku i użerać się z niemcami w dortmundzie.
                        Koniec z tym - przemo licz na siebie, niech traktują cię tak jak na to zasłużyłeś.
                        • Gość: Tominator Re: Germanwings -przemo ma racje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.03.05, 00:16
                          1. "nie należy obrażać ludzi bez powodu": to dlaczego obrażasz inne narodowości?
                          2. "Anglicy to kundle...": ta argumentacja pasuje również do Polaków. Czujesz
                          się wraz z twoją rodziną jako stado kundli?
                          3. Nienawidzisz Niemców, ale latasz Lufthansą. Czyżbyś sądził, że jest to
                          organizacja filantropijna? Błąd: latając LH finansujesz gospodarkę niemiecką.

POCIOPOTEK, wygląda na to, że jesteś personifikacją tezy, że głupi ma szczęście.
                          • Gość: POCIOPOTEK Re: Germanwings -przemo ma racje IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 19.03.05, 08:50
                            Tominator - mam kilka słów do Ciebie,
                            Polska jest jednym z najbardziej jednolitych etnicznie państw.
                            Przez Polskę jeśli przetaczały się najazdy obcych plemion, czy Państw - to nie
                            po to by się tutaj osiedlić tylko by nas ograbić.
                            Kundel nie użyłem w znaczeniu obrażliwym tylko chciałem zwrócić uwagę że anglicy
                            to mieszańcy. Nie ma oczywiście w tym nic złego. Jeśli chcesz dyskutować to
                            czytaj wszystkie posty.
                            Nienienawidzę niemców - nie lubię ich, jednak LH moim zdaniem to teraz majlepsza
                            linia oferującą najlepszą obsługę. Wystarczy spojrzeć na Frankfurcki pomysł
                            obsługi klasy pierwszej.
                            Nie ma już praktycznie gospodarki niemieckiej, francuskiej, czy angielskiej.
                            Kraje starej Unii są już tak zglobalizowane że nie wspiera się praktycznie
                            danego kraju. Spójrz na to z innej strony -
                            Ty przyjacielu siedząc teraz w niemczech - na co wskazuje twoje IP,
                            prawdopodobnie pracujesz tam, za marne grosze kupując jedzenie w ich sklepach -
                            to ty wspierasz niemców .
                            Ja latam często samolotami a najczęściej lufthansą, nie uważam że wspieram przez
                            to ich gospodarkę, bo na wakacje latam 3 razy do roku, a pozostałe moje loty
                            służą interesom.
                            Jeszcze jedno - to co mam zawdzięczam swojej pracy - widocznie na swojej drodze
                            spotkałem tylko głupszych od siebie. Ale dziękuję za opinię nawet od człowieka,
                            który nie potrafi pracować w PL dla naszego kraju.
                            To że napisałeś że Polacy to kundle (wznaczeniu które mi przpisujesz) świadczy
                            tylko o tym że jesteś niegodny być nazywanym Polakiem, jesteś zwykłym zerem
                            które nie szanuje swojego Kraju i Tradycji. Mam do Ciebie obrzydzenie.
                            Co się stało z Polakami? - nochyba że ty nie jesteś polakiem?
                            • Gość: Tominator Re: Germanwings -przemo ma racje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.03.05, 00:20
                              1.Polska nie jest od późnego średniowiecza państwem jednolitym etnicznie. Jeśli
                              zdaje ci się coś innego, to po prostu nie znasz historii Polski. Świadczy o tym
                              też ta brednia o przetaczaniu się najazdów obcych plemion czy państw przez
                              Polskę. Od średniowiecza było tak, że ludzie obcych narodowości osiedlali się w
                              Polsce.

2. Określenie "kundel" w odniesieniu do ludzi było w języku polskim zawsze
                              określeniem obraźliwym! Wygląda na to, że masz nie tylko spore luki w
                              wykształceniu (historia Polski!), ale również problemy z poprawnym używanie
                              twojego rzekomo rodzinnego jezyka.

3. LH straciła sporo w porównaniu do stanu kilkanaście lat temu. Np. Singapore
                              Airlines jest - szczególnie jeśli chodzi o komfort i obsługę - dużo lepsza od
                              LH. Masz tutaj ten sam problem, co przy ocenianiu innych narodowości: zero
                              wiedzy, masa przesądów.

4. "pracujesz tam, za marne grosze": masz jakieś podstawy do tego podejrzenia,
                              czy po prostu nie jesteś w stanie uwierzyć, że inni radzą sobie lepiej od ciebie?

5. To że uważasz, że nie wspierasz LH finansowo, nie ma znaczenia. Wierz mi,
                              płacąc LH za ticket finansujesz ich.

6. "napisałeś że Polacy to kundle": POCIOPOTEK ma problemy ze zrozumieniem
                              pisanego! Co za zaskoczenie! Spróbuję raz jeszcze: moja teza była, że twoja
                              argumentacja na temat Anglików pasuje również do Polaków, resztę sam sobie
                              dopowiedziałeś.

7. Jeśli chodzi o twoją opinię na mój temat, to czy ty naprawdę sądzisz, że
                              zdanie takiego szowinistycznego durnia jak POCIOPOTEK ma jakieś znaczenie? Takie
                              teksty robią z ciebie przydatnego do werbalnych szturchańców klowna.
                              • Gość: POCIOPOTEK Re: Germanwings -przemo ma racje IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 20.03.05, 12:03
                                Oczywiście,
                                1. Narodowość Polska nieuku składa się plemion sowiańskich - jakbyś podał
                                przykład osiedlanie się na terenie Polski jakiś etnicznie obcych
                                narodowości(powiedzmy jacyś germanie lub romanie) głupku byłbym ci wdzęczny. Ja
                                takich nie znajduje -pamiętam tylko że na tereny zachodnie(słowian łużyckich) od
                                Barbarossy ciągle naciskali germanie. Nie było żadnych obcych osiedleń - oprócz
                                osadnictwa żydowskiego od K. Wielkiego (ale ta grupa nie mieszała się z Polakami).
                                Nie można konowale porównać więc anglii do Polski. Słowianie osiedlali się w
                                Europie już po hunach i najazdach germańskich na cesarstwo rzymskie.

2. kundel nie ma zawszeznaczenie pejoratywnego - jakbyś mieszkał w Polsce tobyś
                                to wiedział. Nie odnosiłem, słowa kundel do konkretnych osób - to słowo jest
                                najlepszym synonimem mieszańca, ale cóż można się spodziewać od volksdeutscha.

3. Nie sprowadzam badziewia z Chin, a Singapore Airlines to nie sztandarowa
                                linia na połaczeniach europejskich - nie latają pomiędzy wszystkimi ważnymi
                                miastami europejskimi. Człowieku - zastanów się co piszesz, bo mogę wymienić Ci
                                conajmniej kilka lepszych linii lotniczych z młodzszą flotą. Niestety w
                                interesach latam przeważnie po Europie.

4. Jakbyś naprawdę był kimś - mieszkałbyś w Polsce. Nie ma prawdziwych Polaków
                                Niemczech, którzy coś znaczą. Chodź ludzi z polskobrzmiącymi nazwiskami można
                                znaleźć wśrod elity finansowej niemiec (prezes IKB Deutsche Industriebank AG).
                                Choć on ma tyle wspólnego z Polakami co prawdopodobnie ty.
                                Moge sobie wyobrazić czym tam się zajmujesz-

5. Finansuję, tylko kto jest największym płatnikiem netto w UE - Niemcy,a kto
                                chcebyć jednym zwiększych beneficjentów - Polska - opłaca się więc popierać
                                gospodarkę niemiecką. Ale zagadnienia ekonomiczne są ci widać obce. Lepiej znasz
                                się wydaje mi się na ...

6. Moja teza o "anglicy to mieszańscy" jest słuszna. Natomiast polacy są
                                narodowością jednolitą etnicznie. Wystarczy pojechać do Londynu i popatrzyć.
                                Rozumiem,że niestać cię na bilet żeby to zobaczyć. A w Polsce to się nie bywa
                                chyba za często - chyba jak trza towar upłynnić.

7. Werbalne kretynie znaczy wyrażone dźwiękiem - nie przypominam sobie zebym
                                rozmawiał z taką niedojdą co w Polsce nie potrafio znaleźć sobie miejsca tylko
                                tuła się po niemczech i myje kible (choć nie wiem czy stać cię na tak uczciwe
                                zajęcie). Polecam też sprawdzić pisownię ostatniego słowa.

Podsumowywując - czekam na przykładobcego osadnictwa na terenach Polskich -tylko
                                nie pisz o krzyżakach bo jak oni się sprowadzali -nie mieli kobiet więc nie
                                mogli się rozmnażać. A do Polski ściągnął ich inny zdrajca- Konrad Mazowiecki.
                                Nie pisz też o przymusowym wykupie polskiej ziemi na terenach zachodnich bo to
                                nie jest osadnictwo. Możesz oczywiście napisac o niemcach nadwołżańskich.

Najlepiej zostań sobie w tych niemczech, zrzeknij się Polskiego obywatelstwa
                                żebyś dostał niemiecki paszport - i żyj sobie wśród największych wrogów Polski
                                długo i szczęśliwie -tylko pamiętaj dla nich zawsze będzieesz gorszy.
                                • Gość: Tominator Re: Germanwings -przemo ma racje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.03.05, 18:39
                                  Jeśli chodzi o Niemców w Polsce, to tylko jedno hasło: powstanie wójta Arlberta!
                                  Nigdy o tym niesłyszałeś? I ty uważasz się za Polaka?

A poza tym skąd ten frust u ciebie? Spraw sobie maszynę Austina Powersa i
                                  wypróbuj. Może ci pomoże, będziesz miał dłuższego i się uspokoisz.

I nie martw się o moją sytuację w Niemczech. Ja tutejsze obywatelstwo mam od
                                  wielu lat i radzę sobie wystarczająco dobrze, żeby mnie sukcesy innych nie
                                  frustrowały.

A na zakończenie chciałbym ci podziękować za świetną zabawę. Masz do niej
                                  naprawdę idealny profil: posiadasz wystarczająco dużo rozumku, żeby pojąć
                                  werbalne kopniaki, a za mało żeby sparować na tym samym poziomie.
                                  • Gość: POCIOPOTEK Re: Germanwings -przemo ma racje IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 21.03.05, 08:30
                                    I cóż ja mogę na to odpowiedzieć-
                                    Nie podałeś przykłdadów obcego dużego osadnictwa w Polsce, nie odniosłeś się do
                                    żadnych merytorycznych uwag które przekazałem.
                                    Jedno dla mnie jest pewne - nasi przodkowie przez 2 tysiące lat walczyli z
                                    niemcami, nic niemogło ich złamać. Twoi pewnie są zadowoleni że masz
                                    obywatelstwo narodu który ma najbardziej skrwawione ręce polską krwią. Gratuluję.
                                    Nie wiem o jakej maszynie wspominasz, prawdopodobnie nigdy nie dorosnę aby być
                                    fanem takiej sztuki jak filmy z tym kretynem, co do długości to nie obawiaj się,
                                    zresztą widać kto tu ma kompleks małego członka.
                                    Niestety nie mogę odwdzięczyć się także podziękowaniami, gdyż dużo wysiłku
                                    kosztowało mnie na zniżenie mojego poziomu umysłowego do poziomu neandertalczyka
                                    który jest niewiele wyższy od twojego.
                                    Jedno się potwierdziło - nie jesteś godzien nazywać się polakiem - jesteś
                                    zwykłym volksdeutschem - moja rodzina była deportowana z poznańskiego przez
                                    tobie podobnych, mam do takich zer obrzydzenie.
                                    • besir1 Re: Germanwings -przemo ma racje 21.03.05, 09:45
                                      Pociopotku - czy nie za daleko sie juz posunales? Rozne sa losy ludzi i nie
                                      Tobie oceniac to , gdzie ktos sobie wybral swoje miejsce zamieszkania.
                                      Niestety wykazujesz sie rowniez wyjatkowa ignorancja dotyczacej polskiej
                                      historii...i to wszystko facet , ktory nieby jest tak ekstremalnie
                                      patriotycznie nastawiony. Po pierwsze - osadnicy zydowscy mieszali sie z
                                      Polakami i to nawet bardzo :))). Po drugie - slyszales kiedys o osadnictwie
                                      niemieckim jeszcze w czasach sredniowiecza? bylo bardzo znaczace, na tyle , ze
                                      nawet specjalne prawa dla tych osadnikow ustanowiono. Osadnictwo w okresie
                                      reformacji , dzieki ktoremy w tamtych czasach Polska uzyskala opinie kraju
                                      bardzo tolerancyjnego...niestety opinie pozniej zaprzepaszczona. Jesli
                                      pojedziesz do miejscowosci Wilcze Gardlo kolo Gliwic , znajdziesz cale
                                      farncuskie miasteczko ( oczywiscie w czasach osiedlania byly to tereny
                                      niemieckie). W czasie wojny domowej w Grecji osiedlilo sie w Polsce sporo
                                      Grekow, nastepnie na wschodzie znajdziesz calkiem spore osadnictwo tatarskie ,
                                      oczywiscie niemal calkowicie juz zasymilowane. Znajdziesz rowniez spore grupy
                                      Litwinow, Bialorusinow, Ukraincow, Lemkow....a co z Mazurami, Slazakami i
                                      Kaszubami, ktorzy sami uwazaja sie za odrebne grupy?
                                      Na i do tego wszystkiego dodales 2 tys lat konfliktow z Niemcami....czy Ty w
                                      ogole wiesz jak dlugo istnieja Niemcy???
                                      Zaczelo sie po prostu od tego , ze zamiesciles bardzo niegrzeczny post, a
                                      nastepnie kontynuowales swoja arogancje. Czy moge Ci przypomniec , ze to jest
                                      forum turystyczne? Forum uczace dobrych obyczajow i kultury slowa znajdziesz
                                      gdzie indziej.
                                      Tymczasem zycze milego dnia i interesujacych przemyslen!
                                      • Gość: POCIOPOTEK besir1 - przykro mi ale źle mnie oceniasz IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 21.03.05, 10:07
                                        Kilka spraw
                                        Odpisałem na post o traktowaniu polaków w liniach Germanwings.
                                        Napisałem co myślę -
                                        Po tej wypowiedzi zostałem zaatakowany - nie ja pierwszy pisałem żektoś jest głupi.
                                        Co do osadnictwa- ja pisałem o osadnictwie całych narodów jak w anglii - jako
                                        osoba znająca historię nie możeszporównywać osadnictwa niemieckiego w miastach
                                        polskich z najazdem normanów na sasów w anglii- to są różne proporcje.
                                        Co do związków polsko żydowskich - żydzi tworzyli odrębne społeczności i nie
                                        mieszali się z katolikami. Jeśli tak się już działo to wiesz doskonale że
                                        odchodziły pojedyncze osoby ze społeczności i asymilowały się z grupą do któej
                                        przystapiły zminiając religię.
                                        Co do miejsca zamieszkania - mieszkać można w róźnych miejscach - ALE PASZPORT
                                        POWINNO MIEĆ SIĘ JEDEN SZCZEGÓLNIE PATRZĄC NA NIEMCÓW. Co innego miejsce
                                        zamieszkania a co innego przyjęcie niemieckiego obywatelstwa.
                                        To nie miejsce jak zwracasz mi słusznie uwagę na rozważania historyczne- ale
                                        spojrz przez pryzmat historii Polski i podaj mi jeden epizod gdy interesy Polski
                                        i Niemiec były zbieżne. Nie ma takiego.
                                        Nie rozumiemteż dlaczego mnie obrażasz - Spójrz na skład etniczny Polski- 98%
                                        narodu to Polacy.
                                        Święte Cesarstwo Rzymskie Narodu Niemieckiego powstało ponad 2000lat temu
                                        -odsyłam Cię do podstawówki.
                                        Ale rzecywiście co do Niemców to trudno powiedzieć już że są czyści etnicznie -
                                        pełno tam turków, którzy za 30 lat wtakim tempie staną się większością w tym
                                        Państwie- acha i nie mam nic przeciwko turkom.
                                        • besir1 Re: besir1 - przykro mi ale źle mnie oceniasz 21.03.05, 12:10
                                          Pociopotku - nie mialem , nie mam i nie bede mial najmniejszego zamiaru
                                          obrazania kogokolwiek - mysle ze dalem wyraz swojej opinii na temat Twoich
                                          postow w sposob tak elegancki , jak to tylko bylo mozliwe.
                                          "Czy warto szmacić się za 200PLN i latać takimi liniami?" to zdanie jest
                                          naprawde obrazliwe dla wielu. Nie zapominaj , ze tanimi liniami lata wielu
                                          studentow, jak i w wiekszosci ludzie dla ktorych te 200 zl , jak pisales
                                          stanowi zasadnicza roznice. To tak , jakbys powiedzial dziewczynie , ktora
                                          zgwalcono , ze byla zbyt wyzywajaco ubrana i jest sobie sama winna, czyli jest
                                          to najzwyczajniejsze odwracanie kota ogonem. Moze raczej nalezaloby napisac ,
                                          jak w takiej sytuacji sie zachowac , a nie winic o traktowanie samych
                                          pasazerow. Adresuj swoje posty pod wlasciwym adresem i wszystko bedzie dobrze.
                                          Co do osadnictwa - jasne , ze mniejsza skala, ale nie o skali
                                          mowilismy....zreszta - wez sobie na przyklad warszawska ksiazke telefoniczna do
                                          reki i bedziesz widzial , ze okolo 15- 20 % nazwisk albo nie jest polska , albo
                                          zostala spolszczona z obcych nazwisk.....mysle ze to o czyms swiadczy. Zostawmy
                                          juz ta dyskusje , bo nie jest na temat.
                                          Tymczasem pozdrawiam!
                                          ...a przy okazji - Singapore Airlines w ostatnich 20 latach najczesciej
                                          wygrywal tytul linii lotniczej roku, najmlodszy tabor maja Vietnam Airlines (
                                          srednio ok 4 lat), a jedyna bodaj wielka i stara linia , ktora nie miala
                                          jeszcze zadnej katastrofy i tym samym jest uznana za najbezpieczniejsza jest
                                          Quantas Airways....no i masz racje - zadna z nich nie lata miedzy miastami
                                          europejskimi :))
                                        • Gość: as podstawowka IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 21.03.05, 12:58
                                          "Święte Cesarstwo Rzymskie Narodu Niemieckiego powstało ponad 2000lat temu
                                          > -odsyłam Cię do podstawówki."

podaj mi adres Twojej podstawowki-zeby zaraz wylac nauczyciela historii za te
                                          glupstwa, no chyba ze jestes slaby z matematyki?!
                                          • Gość: POCIOPOTEK Re: podstawowka IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 21.03.05, 13:18
                                            jasne -najlepiej przyczepiać się do szczegółów.
                                            Te dwa tysiące lat wprowadziłęy niezłe zamieszanie nie?
                                            Tylko dlaczego nikt nie poda przykładu jednej rzeczy z historii która łączyła
                                            nas z niemcami. Proszę tylko o jeden przykład że niemcy byli w stostnku do nas
                                            fair.Co nie ma go?
                                            Nie ma - za to dodawanie i odejmowanie szybko wzbudza
                                            Małostkowość. Proszę czepiajcie się dalej.
                                            Czy jak powiem że od zawsze nasi przodkowie walczyli z niemcami to się pomyle?
                                            Proszę dodawaj i odejmuj.
                                            Ile to jest zawsze????

Boże nie można się przejęzyczyć.

Oczywiście Święte Cesarstwo Rzymskie Narodu Niemieckiego powstało oficjalną datą
                                            powstania Polski. Dlatego napisałem że od zawsze walczyliśmy z niemcami. Ale cóż
                                            jak ktoś ma satsfakcję z czepiania się to proszę.

Tylko podajcie przyjaciele niemiec ten jeden fakt z historii który świadczy o
                                            przyjaźni Niemców do Polaków.
                                            Ja mogę ich kilka wymienić.

II Wojna Światowa
                                            Obozy zagłady
                                            Rozbiory Polski
                                            Krzyżacy
                                            Wojny polsko - niemieckie za Piastów
                                            panowanie Sasów w Polsce i doprowadzenie do upadku Polski
                                            Ribentropp-Mołotow
                                            Wolne Miasto Gdańsk
                                            germanizacja
                                            przymusowe wysiedlenia
                                            wykup polskiej ziemi
                                            łapanki i eksterminacja polaków
                                            zniszczenie warszawy

to te najciekawsze - jest tych przykładów o wiele więcej

Teraz możecie sobie poodejmować.
                                            • besir1 Re: podstawowka 21.03.05, 13:56
                                              Pociopotku - nie mozna cale zycie zyc zadraznieniami historii, gdyz nigdy nie
                                              wybudujemy Polski silnej ekonomicznie i wiarygodnej. Nikt nie twierdzi tutaj ,
                                              ze Niemiaszki kochane sa. Dlatego wlasnie nalezy chyba wymagac rownego
                                              traktowania wszystkich nacji. To ze ktos wybiera sobie do zycia inne miejsce na
                                              ziemii i dostaje inne obywatelstwo jest mysle dla nas bardzo pozytywnym
                                              zjawiskiem. Moze wlasnie tacy ludzie - szczegolnie ci , ktorzy cos beda w
                                              tamtym kraju znaczyc- ... moze beda pomostem ku lepszej i bezkonfliktowej
                                              przyszlosci. Odnosze to zarowno w strone Niemcow , jak i Rosjan i wszystkich
                                              innych dawnych wrogow , ze Szwedami , Tatarami, Turkami i Eskimosami na
                                              czele....aaaa - zapomnialem - Eskimosi zdaje sie nie zagrazali Polsce , wiec
                                              niepotrzebne skreslic!
                                              Przypominam - to jest temat o nierownym traktowaniu innych innych , poza
                                              Niemcami nacji przez linie German Wings - dylemta o tyle spory , ze z jednej
                                              strony osoba ktora zalozyla ten topik zdaje sobie sprawe , ze miala nadbagaz, a
                                              jednak czuje sie poszkodowana z uwagii na w pewnym sensie nacjonalistyczne
                                              traktowanie pasazerow tej linii przez obsluge. Mam w zwiazku z tym
                                              propozycje ....moze by tak sie znalazla jakas prasa, ktora by sie tym w Polsce
                                              zajela. Interesujace ilu klientow Luftwaffe ....oh pardon - German Wings czulo
                                              sie podobnie potraktowanych.
                                            • Gość: as Re: podstawowka IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 21.03.05, 14:45
                                              no to przypomne dwie daty:
                                              1863
                                              1981
                                          • besir1 Re: podstawowka 21.03.05, 13:31
                                            SCR nie bylo cesarstwem narodu niemieckiego , bo takiego narodu po prostu nie
                                            bylo. Byly w owym czasie liczne narody germanskie, ale tak to jest , gdy ktos
                                            swoja wiedze opiera wlasnie na podstawowce, gdzie dla potrzeb dzieci wszystko
                                            sie upraszcza...moze bys tak poszedl ciut wyzej? ...ja odsylam do szkoly
                                            sredniej. Co wiecej- jego fundatorem byl w 962 roku Otto I (nijak to nie chce
                                            byc 2 tys lat temu) i teoretycznie bylo przedluzeniem Swietego Cesarstwa
                                            Rzymskiego utworzonego przez Karola Wielkiego (Ktory byl Frankiem , a nie
                                            Germanem) w roku 800. Rozumiem , ze masz niepohamowana chec poprawiania innych -
                                            badz jednak na tyle uprzejmy , aby sprawdzic uprzednio fakty.
                                            Z gory dziekuje!
                                            Besir
                                    • Gość: as troche matematyki i historii IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 21.03.05, 12:56
                                      "nasi przodkowie przez 2 tysiące lat walczyli z niemcami, nic niemogło ich
                                      złamać"

2.klasa podstawowki:
                                      2005-2000=5 czyli 5 r n.e
                                      5-8 klasa podstawowki:
                                      gdzie byli w 5 roku po n.c germanie tu w szczegolnosci niemcy a gdzie
                                      slowianie/ polacy?
                  • Gość: edi Re: Germanwings -przemo ma racje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 11:20
                    Nie popieram tego co pisze Pociopotek, ale przeglądając to forum, napisał coś co
                    mnie zainteresowało.
                    Jakiś czas temu z żoną i córeczką (Dorotką) lecieliśmy z Dortmundu. Rzeczywiście
                    były problemy z nazwiskiem żony. Nie wiedziałem co zrobić - Niemcy strasznie
                    mnie się czepiali a dziecko płakało. Nagle jak spod ziemi wyrosło 2 facetów - i
                    po niemiecku przejechali się po check-in-ie. Gość dosłownie sponiewierał
                    obsługę. Musiał chwilę się przysłuchiwać awanturze, bo naprawdę szybko to się
                    rozwiązało po jego interwencji.
                    Przerażenie na lotnisku było tym większe, że potem okazało się, że Niemiec który
                    był z nim to jakaś szycha lotniskowa - nie wiem ktoś z zarządu portu - miał
                    identyfikator i chodził przez wszystki drzwi jak chciał.
                    Po zakończonej sprawie ten Pan - Polak odezwał się do nas po Polsku z pytaniem
                    jak ma nasze dziecko na imię. Byłem w szoku.
                    Z opisu wynika, że Pociopotek czy jak się tam nazwał to ten facet to ta osoba
                    która pomogła nam, chyba że się podszywa pod tamtego gościa - w co wątpię bo nie
                    było to tak głośne.
                    Nie zabierałbym głosu bo potępiam jego rasistowskie wypowiedzi, ale jeśli to on
                    to jeszcze raz mu dziękuję i życzę mu wszystkiego najlepszego. Wtedy naprawdę
                    byłem wdzięczny temu Panu za to że nam pomógł. Sami wiecie jak jest za granicą.
                    Dlatego Alu - jeśli to ten Pan to uwierz mi sama chciałabyś spotkać go na swojej
                    dordze gdy miałabyś kłopoty.
                    Pozdrawiam Pana i jeszcze raz dziękuję za to co Pan zrobił.
    • Gość: ach Re: Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!! IP: *.i.pppool.de 18.03.05, 19:36
      Niemcy wprowadzaja w tych dniach europejskie prawo antydyskryminacyjne, pozal
      sie.
    • Gość: To tyle Re: Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!! IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 21.03.05, 13:23
      To tyle. Jutro wylatuję do Niemiec w interesach.
      Proszę o dalsze plucie na mnie, niestety odpowiedzi udzielał będę od piątku po
      powrocie do kraju.

• Gość: POCIOPOTEK Re: Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!! IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 21.03.05, 13:24
        zapomniałem się podpisać
        POCIOPOTEK
        • Gość: bledatonn-mustafa Re: Germanwings prowadzi segregację rasową!!!!!!! IP: 129.115.62.* 23.03.05, 11:01
          O kurna, ale ciekawa dyskusja mi sie trafila.
          Mamy typowego przedstawiciela sredniego pokolenia z cokolwiek buraczana
          przeszloscia, ktory wczesnie zaczal robic kariere i nie mial czasu sie pouczyc.
          Mam takich ludzi w mojej bliskiej rodzinie. Zazwyczaj sie niezle rozumiemy.
          Wystarczy nie wchodzic na zaminowane tematy. Z drugiej strony mlode pokolenie,
          bez doswiadczenia, za to z glowa pelna wiedzy. I wez tu sie czlowieku zabij.
          Starsi cie lekcewaza i na kazdym kroku proboja udowodnic, ze ich doswiadczenie
          i zyciowa madrosc znacza wiecej niz twoje iles lat studiow. Czlowiek sie uczy
          cale zycie i cale zycie pracuje, nie mozna tego rozdzielac.
          Z drugiej strony spotkalem sie z bardziej doswiadczonymi osobami na
          kierowniczych stanowiskach, ktore uswiadomily mi, ze moje miejsce jest gdzie
          indziej, niekoniecznie w kraju. Jestem wdzieczny za zyczliwosc i posrednie
          naklonienie mnie do decyzji o opuszczeniu Polski.
          Jesli chodzi o Niemcow, nie mam powodow, zeby ich nienawidziec. Co prawda
          probowali zastrzelic mojego dziadka w '39. A On probowal zastrzelic Ich. Bronil
          Warszawy. Byla wojna. Jest juz po wojnie. Mam kolezanke, ktora z saksow w
          Raichu przywiozla sobie meza. Nie jest potworem. Nie zjada dzieci na sniadanie.
          Calkiem fajny gosc.
          A ze w Niemczech nas traktuja jak smieci? No nie gorzej niz my u nas "Ruskich".
          Takie poczucie wyzszosci. Jesli mozna pojsc do burdelu i kupic sobie Rosjanke z
          piec dych to znaczy ze jestesmy czyms lepszym? Albo jesli "raboczije" haruja za
          grosze to znaczy ze My Polacy jestesmy wiecej warci od Nich? I ze
          przelicznikiem jest porownanie naszych pensji?
          Herr POCIOPTEK, gratuluje pomocy naszym. A gdyby to byli Niemcy, Ci obrzydliwi
          Teutoni z recami ociekajacymi polska krwia, toby Pan pomogl? Niekoniecznie w
          Niemczech. No np. plywa Pan sobie z wycieczka kolo Al-Giftun w Hurgadzie, a tu
          slychac "Hilfe!!!,Hilfe!!!". Egipcjanie jakos nie zauwazyli ze Teutona prad
          porwal, ale jeden nasz - owszem. Pomogl wyratowal. Czlowiek - czlowieka.
          Chinczycy sa bardzo zdolni, wiele szacunku.
          Hindusi-nie wymagaja zbyt wiele, sa dumni ze swojej kultury i maja piekne
          dziewczyny (cos jak mlode cyganki).
          Turcy? OK. Genetycznie to sa Grecy, ktorzy przyswoili jezyk i religie. Ale
          skosnych oczu i zoltej skory sie nie dalo. Turkom z Turcji nijak do Turkmenow,
          ktorzy zakladali Porte Ottomanska, nijak do skosnookich Kazachow czy Ujgorow.
          A Grecka kultura to podstawa kultury europejskiej, nieprawdaz?
          (nota bene obecni Grecy to genetycznie Slowianie, jak my. I chociaz sie
          poczuwaja, to nie oni polozyli podwaliny naszej cywilizacji, obecna greka -
          dimotika, to jezyk mocno slowianski)
          Aha! Sorki, ale Noc Swietego Bartlomieja zrobili francuscy katolicy francuskim
          i nawarskim hugenotom(protestantom){"Krolowa Margot"}. Holendrzy - gezowie,
          glupia sprawa, ale to nie oni, tu bylo na odwrot, to ich Hiszpanie na stosach
          palili wlasnie za protestantyzm.
          A tak wogole to uwazam, ze wszelkie nacionalizmy goracym zelazem wypalone byc
          powinny. Zbyt duzo ludzkich istnien pochlonely.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka