IP: *.pzn.org.pl 25.07.02, 09:49
POSZUKUJE WSZELKICH INFORMACJI DOTYCZĄCYCH POBYTU I ZWIEDZANIA WYSPY,
INTERESUJĘ MNIE CENY WYPOŻYCZANIA SAMOCHODY, WYŻYWIENIA, ZWIEDZANIA ITD.
Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA NOWINKI.
Obserwuj wątek
    • Gość: Malgosia Re: CYPR IP: *.astercity.net 25.07.02, 11:20
      Na temat Cypru jest oddzielne forum "Cypr" i tam znajdziesz b. dużow ciekawych
      informacji.
    • szarmila Re: CYPR 09.06.15, 09:20
      Zdecydowanie polecam wyspę Cypr. Wszelkie informacje na temat atrakcji turystycznych i nie tylko znajdują sie na mojej stronie: cypr.link
      • kornel-1 Re: CYPR 09.06.15, 12:56
        Strona twoja ale zdjęcia nie twoje.

Fotografie według prawa uznawane są za „utwory” i jako takie z założenia są objęte ochroną. Ochrona ma miejsce zawsze, nawet jeśli pod zdjęciem nie widnieje imię i nazwisko lub pseudonim autora, nie ma danych konkretnej instytucji, czy też nie ma oznaczenia symbolem „©”. Właściciel zdjęć nie musi ich zastrzegać w żadnej instytucji czy umieszczać w rejestrze. Niejako z urzędu chronione są one prawem autorskim. To że np. bloger opatrzy cudzą fotografię zamieszczoną na swoim blogu źródłem, czyli nazwiskiem autora lub stroną, z której została pobrana, może okazać się niewystarczające.

Fakt, że fotografię umieszczono w Internecie najczęściej nie oznacza, że można nią dowolnie dysponować. Nie stanowi ona „własności publicznej”, a jej właściciel z pewnością będzie domagał się jej usunięcia przez właściciela strony www, a czasami nawet odszkodowania ze względu na naruszenie praw autorskich. O tym, co można zrobić ze zdjęciem decyduje licencja.

Publikacja zdjęć znalezionych w Internecie – kiedy jest możliwa i jak ją rozliczyć?

Kornel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka