Gość: Karo IP: *.chello.pl 02.12.05, 16:24 Pytanie jak w temacie, jaki miesiąc jest najlepszy na wyprawę do Chin, chodzi mi o zwiedzaniae (Pekin, Szanghaj)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ludka Re: kiedy do Chin? IP: 217.153.164.* 04.12.05, 00:16 Myślę, że najlepiesze miesiące to kwiecień do czerwca, lipiec i sierpień mogą być zbyt ciepłe (co kto lubi), ale chyba są droższe. Jeszcze ciekawiej może być we wrześniu! Czy chcesz zwiedzać na własną rękę? Powodzenia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: kiedy do Chin? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 06.12.05, 11:58 Ja byłem w kwietniu i było dość zimno (ok. 10 st.) Ale maj jest już fajny - sprawdzałem potem pogodę, dochodziła do 20 st. Wrzesień podobno jest ok, latem jest zbyt gorąco i męcząco. Odpowiedz Link Zgłoś
monia734 Tylko nie jedź zimą bo zamarzniesz 12.12.05, 11:14 Mój mąż właśnie tam jest. Był na murze kilka dni temu i wszystkim kamery wysiadły. Było -17 i duży wiatr. To nie jest zwiedzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbas Re: Tylko nie jedź zimą bo zamarzniesz IP: 222.66.25.* 18.12.05, 04:13 To prawda, jestem teraz w Szanghaju i jest zimno jak diabli. W nocy ok -5C. Do tego brak CO, sa tylko klimatyzatory i te pojedyncze szyby w oknach. Lato w Szanghaju tez nie jest ciekawe bo ok 30-35C ale wilgotnosc 95% takze czlowiek jest caly czas zlany potem. Lato jest lepsze o tyle ze jest dluzej jasno (chociaz Szanghaj noca jest piekny). Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: kiedy do Chin? 18.12.05, 13:46 byłem w maju i było OK wcześniej byłem w październiku i w Pekinie było już dosć chłodno i nieprzyjemnie ale na południu było ciepło w sam raz na zwiedzanie Odpowiedz Link Zgłoś