Dodaj do ulubionych

Bangkok - warto?

IP: *.nwrk.east.verizon.net 14.01.06, 19:47
Witam.

Mam pytanie. W listopadzie jade na 1.5 miesiaca do Indii i pomyslalam sobie,
ze skorzystam z okazji i polece na pare dni do Bangkoku z Delhi. Nie wiem
praktycznie nic o Tajlandii i zastanawiam sie czy warto wydac te 500$ na
bilet, zeby zwiedzic tylko jedno miasto. Czy moze to troche tak, jakby
pojechac do Indii i zobaczyc tylko Delhi? Czy w Bangkoku jest duzo do
zobaczenia? Z gory dziekuje za odpowiedz:)

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: anisa 78 Re: Bangkok - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 20:04
      mysle, że warto ;-)
    • borasca0107 Re: Bangkok - warto? 14.01.06, 20:24
      hmmmm.... szczerze?

nie warto:) - ale tylko w mojej opinii... jak do tej pory wydaje mi sie, ze
      jako jedyna narzekam na Bangkok, wiec tak zupelnie nie bierz sobie mojej
      odpowiedzi do serca:) - ale jesli cokolwiek moge poradzic to juz lepiej polec
      troszke dalej do Siem Reap w Kambodzy, na trzy dni, powloczyc sie po Angkor
      Wat... i okolicach.

Pozdrowionka.
      • Gość: ewtc Re: Bangkok - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 21:46
        Zdecydowanie warto !!!!
      • anroko Re: Bangkok - warto? 19.01.06, 15:10
        popieram Twoją opinię, Siem Reap jest o wiele ciekawsze, trzeba jeszcze zabulić
        dodatkowe 250 USd za bilet z BKK do Siem Reap, ale napewno warto, kto tam był
        ten rozumie......
    • krzysztof.cukier Re: Bangkok - warto? 15.01.06, 00:22
      Na pewno warto, w Bangkoku jest do zobaczenia sporo ciekawych świątyń,
      rewelacyjna świątynia Szmaragdowego Buddy z Pałacem Królewskim, są fajne parki,
      galerie sztuki, muzea, poza tym jest to bardzo rozrywkowe miasto, zdecydowanie
      różne od miast indyjskich. A jak Ci się Bangkok znudzi to w okolicach jest do
      zwiedzania kilka na prawdę ciekawych rzeczy. Więc nie zastanawiaj się i leć :)
      • Gość: neronek Re: Bangkok - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 15:43
        warto ! ale jak zniesiesz smrud i hałas !!
        a możelepiej z bangkoku o godz 20 wsiąść do autobusu i rano już być np
        okolice Krabi i plaże itd....lub samolotem w dwie strony około 250zł air asia w
        1godz.!!
        darek

neronekbyd.blog.onet.pl/
        • Gość: e Re: Bangkok - warto? IP: *.ula5.1000lecie.pl 15.01.06, 16:59
          1,5 miesiąca w Indiach to nie za długo. Myśle że nie warto tracić czasu na
          Bangkok cho ć to niezwykle fajne misjsce. Moze lepiej pojeździć po Indiach i
          nacieszyć się jednym karajem...
          • Gość: lula Re: Bangkok - warto? IP: *.greenweb.net / *.176.106.22.revip.asianet.co.th 17.01.06, 04:21
            Nie zgadzam sie!Bangkok na poczatku mnie przerazil swoim ogromem i halasem.Ale
            teraz w 2 tyg pobytu widze jak sprawnie dziala to miasto i jakich milych ludzi
            sie spotyka.Wystarczy nauczyc sie troche po tajsku.
            Daleko polsce do gospodarczego poziamu tajlandii.
            W indiach byla bratowa i skarzyla sie na syf.Tu nic takiego nie ma,wszystko
            wieczorem jest sprzatane.
            Co zwiedzac?Wszystko jest interesujace.I nie powiem,ze zobaczyc szmaragdowego
            budde jest ciekawsze np od narodowej galerii.
            Przyjezdzajcie ludzie,bo gdyby nie internet to polsku zapomnialbym.
            Jako polak jestem dla tajow,tajek bardzo egzotyczny
            • krzysztof.cukier Re: Bangkok - warto? 17.01.06, 20:38
              zgadzam się z Tobą całkowicie, też uważam że to my jesteśmy 3cim światem
              takich dróg jak w Tajlandii to my się nigdy nie doczekamy
              widziałeś może 3 poziomowe skrzyżowanie 2 autostrad które widać z Baiyoke
              Tower ? niedawno odkryłem że takich skrzyżowań jest w Bangkoku 5,
              w tym jedno 2 razy większe
              • Gość: neronek Re: Bangkok - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:48
                ok ale takiego smrodu spalin nie ma w polsce !! to straszne tłok i syf na
                ulicach !
                • Gość: Kaja Re: Bangkok - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 06:23
                  Jak ktoś pisze o smrodzie i tłoku w Bangkoku, to nie ma zielonego pojęcia o
                  Indiach. Jednak tam jest mega najgorsza z możliwych wersji, więc pobyt w
                  Bangkoku pod tym względem nie powinien być przerażający.
                • krzysztof.cukier Re: Bangkok - warto? 18.01.06, 22:56
                  dość długo się zastanawiałem i na prawdę nie mogę się domyślić gdzie Ty ten syf
                  widziałeś w Bangkoku ? byłeś kiedyś np.w centrum Katowic ;)
            • aira5 Lula a ty z BKK? 18.01.06, 01:56
              Dlugo zamierasz tam byc? Pls odezwij sie na maila: air5@gazeta.pl. Pozdrawiam
              Aira
              • Gość: lula Re: Lula a ty z BKK? IP: *.greenweb.net / *.176.106.229.revip.asianet.co.th 18.01.06, 04:35
                Do 15.02.2549(taki jest teraz rok buddyjski)
                A co?
                • Gość: neronek Re: Lula a ty z BKK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 08:33
                  byłem w Tajlandi w chang Mai na właśnie nowy rok buddyjski 2548r ale jazda
                  przez 3 dni wszyscy sie opblewja wodą ile wlezie od rana do wieczora poruszaja
                  się samochodamui i z nich leją wodę na ludzi albo smaruja ich wapnem ! było
                  super
                  neronek
                  • Gość: Piotrek Re: Lula a ty z BKK? IP: .1P3D* / *.185.11.192.in-addr.arpa 18.01.06, 12:33
                    Napisz prosze jak spedzic 3 dni w Chiang-Mai jakis trekking, jak tak to skad.
                    Dziekuje i pozdrawiam Piotrek
                    • krzysztof.cukier Re: Lula a ty z BKK? 18.01.06, 23:01
                      bardziej polecam trekingi w okolicach Umphang przy granicy z Birmą, byłem w
                      2004r na trekingu 5 dniowym (są też krótsze i dłuższe) i nie spotkaliśmy na
                      trasie żadnych turystów, a jak jechaliśmy na słoniach to przewodnik wycinał
                      przejścia maczetą. Te trekingi są na prawdę dużo mniej komercyjne od tych na
                      północy Tajlandii.
                • aira5 Lula, szkoda, ze do lutego 18.01.06, 17:24
                  bo 15 lipca wybieraja sie fajni ludzie do BKK.Pozdrawiam Aira
    • Gość: Iwona Re: Bangkok - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:00
      Kiedy planowałam wyjazd do Tajlandii na wypoczynek i oczywiście zwiedzanie
      Bangkoku,miałam o tym mieście zupełnie inne wyobrażenie i nie ukrywam że
      pierwszym wrażeniem było ogromne rozczarowanie,tzn.kupa szarego
      betonu,hałas,bałagan i zaduch.Po czasie okazało się że pomiędzy tą brzydotą
      znajdują się oazy piękna.Tak więc uważam że Bakgkok to miasto olbrzymich
      kontrastów i na pewno jest godne zobaczenia decyzja należy do Ciebie.
    • Gość: xx Re: Bangkok - warto? IP: *.nwrk.east.verizon.net 26.01.06, 04:33
      Dziekuje za odpowiedzi. Caly czas zastanawiam sie nad tym Bangkokiem. Nie znam
      tego miasta, ale wyobrazam sobie, ze jest tam wiele niesamowitych swiatyn i
      budowli, ktorych nigdzie indziej nie zobacze. Nie interesuja mnie nowoczesne
      wysokie budynki, targi, restauracje...Chce pojechac do Bangkoku tylko ze
      wzgledu na 'zabytki'. Czy moge liczyc wlasnie na takie atrakcje?

Pozdrawiam.
      • krzysztof.cukier Re: Bangkok - warto? 26.01.06, 21:37
        tak, możesz, polecam Ci szczególnie: Świątynię Szmaragdowego Buddy (Wat Phra
        Kaew), Wat Po (wielki posąg leżącego Buddy), Citi Pillar Shrine (kapliczka nie
        daleko Wat Phra Kaew ze słupem który wmurowano przy zakładaniu Bangkoku), Wat
        Tramit(posąg buddy ze złota), Wat Arun (jest on umieszczony na monetach 10
        bath), Erewan Shrine (tu zobaczysz tancerki)......
        Większość z tych miejsc możesz zobaczyć na fotkach na mojej stronce w Tajlandia
        2004 i 2005. Chętnie pomogę gdybyś miał jakieś pytania dotyczące Bangkoku i
        Tajlandii.
    • graza4 Re: Bangkok - warto? 31.01.06, 10:02
      To chyba zależy też od tego jak znaczącą pozycją w Twoim budzecie jest te 500
      $ ;). Ja bardzo lubię Bangkok, chociaż niekoniecznie tylko ze względu na
      świątynie, to miasto jest fascynujące jako całość. Ja bym nie wydawała tych 500
      $ na bilet, wolałabym zobaczyc cos więcej w Indiach, a tą kasę odłożyc na
      kolejną podróż, własnie do Azji Płd-wsch.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka