Dodaj do ulubionych

Park Inn- Sharm

05.01.13, 17:21
Wybieram się w lipcu do tego hotelu i planuje wycieczkę z lokalnym biurem. Wyczytałam, że ktoś będąc właśnie w tym hotelu nie otrzymał lunch box. Czy kogoś jeszcze spotkała taka sytuacja?
Obserwuj wątek
    • patrychapati Re: Park Inn- Sharm 09.01.13, 13:07
      no i dobrze wyczytałaś nie daja Boxów jezeli jedziesz na wycieczke z lokalnym biurem , rezydenci to takie szuje nic ci nie załatwią jak z nimi nie jedziesz
      bralismy sobie dzien wczesniej na kolacji jakies bulki z wedlina , a w pobliskim markecie kupowalam lekkie przekaski zeby miec na wycieczki , wszystkie wycieczki bralismy z lokalnego biura i bylismy bardzo zadowoleni ogolnie zaoszczedzilismy ponad 100$ (3 os za dziecko nas nie kasowali 6lat), szczerze mówiąc to jesc sie nie chce jak pic najlepiej wziasc do plecaka z 3 duze butelki wody bo to najwiecej schodzi a oczywiscie wody w hotelu tez nie daja mozna ja sobie nalac z takich wielkich baniakow do swoich butelek . i nie daj sie naciagnac i nie plac za wode wiecej jak 1$
      juz wam zazdroszcze smile
      • dagarts Re: Park Inn- Sharm 09.02.13, 09:18
        Czy ktoś korzystał z centrum nurkowego w tym hotelu?
    • chuda41 Re: Park Inn- Sharm 23.02.13, 19:08
      Właśnie wróciłam z tego hotelu ,napiszę opinię nieznacznie negatywną,ale tylko dlatego ,żeby wyjeżdżający nie myśleli ,że za super pieniądze "Pana Boga za nogi złapali". Chociaż generalnie uważam pobyt za udany,ale jest kilka minusów -po pierwsze i najważniejsze bardzo zimna woda w basenach i aquaparku.W lipcu to nie problem ,w lutym duży.Ja nie dałam rady wejść do wody.Po co na niby podgrzewać 3 ,lepiej jeden a dobrze.Po drugie -pokój-my dostaliśmy w budynku na końcu hotelu,za namiotem beduińskim-to chyba najstarsza część i to widać.Brudno było bardzo.Tam są takie niby "rodzinne "pokoje,w przedsionku- dostawka,wersalka,komoda,stolik,dwie łazienki i dopiero pokój główny.Ten był trochę sprzątany,ale "boki "to już nie.A fugi nadają się do zdjęć upierdliwego turysty jak nicsmile.
      Na stołówce mało estetycznie podane jedzenie,no i znowu nie za czysto.(np.wędlina i ser rzucone na talerze i już,dzem w słoikach z potopionymi łyżkami).Zaraz po przyjeździe poszliśmy na pizzę do barku koło aquaparku -tak obsranych przez wróble stołów i krzeseł w życiu nie widziałam.
      Ale po 2 dniach okrzepłam ,przywykłam i wszystko zaczęło mi się podobać.Jedzenia wbrew pozorom nie było mało -jest 2 restauracja -na lewo -czystsza ,super smaczne warzywa,,kurczak- jak podleci,wołowina jak podeszwa,owoce trzy rodzaje-daktyle,ew.mandarynki czy banany w mleku( po co ??),ale coś się znalazło zawsze.Ogród bardzo ładny,baseny śliczne,fajny bar wewnątrz-duży i taras nad restauracją.Piwo dobre,wino nie do picia ,reszta alkoholi jak kto lubi.
      Wokół dużo sklepików,ok.30min piechotą w lewo La Strada-ew.taxi 3$.Polecam taki duży super market -z 1,5 km.dalej na lewo od wyjścia-baardzo tanio-ceny nawet 3xniższe niż koło hotelu-np. za chałwę.A jakie owoce.No i wszystko co w Polsce jakby ktoś potrzebował-soki ,nutella,serki,herbata Nestee-polska itd.
      Plaża ładna.Znajomi korzystali z centrum nurkowego w hotelu ,zadowoleni.
      My byliśmy na quadach z lokalnego biura-jakieś po drodze-20$ za podwójny quad,wszystko super zorganizowane.
      Ogólnie hotel polecam,ale nie dla wymagających i może nie zimą.
      • joanna4241 Re: Park Inn- Sharm 05.04.13, 18:38
        Witam.mam pytanie. Czy warto dawać pieniadze przy meldunku?Jade z meżem bez dzieci. Nie wiem jakie maja tam zwykłe 2 osobowe pokoje.
    • malczik63 Re: Park Inn- Sharm 24.02.13, 13:32
      w zeszłym roku mieszkałam w Park Inn, miałam wykupioną wycieczkę w Alfie i tam nas zakwaterowano. Nie wydarzyło się nic niepokojącego. Mnie osobiście podobała się lokalizacja, 300 m od morza, niedaleko jest też prywatna plaża, gdzie można się wylegiwać, nie płacąc za leżaki i parasole. Dla mnie było to ważne o tyle, że wyjechałam z rodziną, czyli wszystko trzeba pomnożyć razy cztery. Generalnie było w porządku.
      • monia22a Re: Park Inn- Sharm 28.02.13, 14:34
        Witam mam pytanie czy wybiera sie ktoś do tego hotelu w lipcy dokladnie od 30 lipca , my lecimy wiekszą paczką tzn jak narazie jest 7 młodych osób i jedno 1,5 roczne dziecko?
        • dagarts Re: Park Inn- Sharm 03.03.13, 13:39
          chuda41, czy orientujesz się ile znajomi płacili w centrum nurkowym? Pamiętasz Wasz numer pokoju?
          • chuda41 Re: Park Inn- Sharm 03.03.13, 15:17
            Nie wiem ile płacili,nie pytałam,zadaje się,że mówili ,że trochę drożej niż w jakimś lokalnym poza hotelem,ale różnica wielka nie była.Ćwiczyli najpierw w hotelowym basenie.
            Pokój mieliśmy na 2 piętrze numery od 77..,pierwsze piętro miało 76..,to parter pewnie 75..
            Pan w recepcji na początku grzecznie proponował nam zamianę tych pokoi jak powiedział "standard" na junior suitę,ale my nie chcieliśmy bo w poprzednim hotelu wołali na nas za takie zamianki 50$ i nam się nie chciało już użerać z nimi.Ale ci znajomi zamienili i okazało się,że za free i pokój fajny ,połączony przesuwanymi drzwiami i obok aquaparku.Ale nie byłam u nich ,dokładnej różnicy w pokojach nie podam.Widziałam tylko przechodząc,że te w "głównym" budynku -obok basenów są mniejsze,ale jakieś lepsze.
            • joanna4241 Re: Park Inn- Sharm 04.04.13, 20:06
              Witam. Ja jade do Park inn 09.04.13. Bardzo ciekawych rzeczy sie tu dowiedzialam. Wcale nie takich strasznych bo czytajac opinie na innych stronach byłam już przerazona.
              • monia22a Re: Park Inn- Sharm 04.04.13, 20:09
                witam joanna4241 w takim razie poproszę o opinię po przyjeżdzie smile) jesli można oczywiście
                • joanna4241 Re: Park Inn- Sharm 04.04.13, 21:35
                  ok. nie ma sprawy
                  • dagarts Re: Park Inn- Sharm 05.05.13, 08:12
                    joanno, czekamy na świeże informacje
              • monia22a Re: Park Inn- Sharm 17.05.13, 12:26
                witam, mam pytanie do "joanna4241" i do innych którzy w osttaanim czasie byli w Park Inn - -jakie wrażenia? Pozdrawiam
              • monia22a Re: Park Inn 17.05.13, 12:27
                witam, mam pytanie do "joanna4241" i do innych którzy w osttaanim czasie byli w Park Inn - -jakie wrażenia? Pozdrawiam
        • sz34 Re: Park Inn- Sharm 28.06.13, 00:10
          cześć ja zrobiłam wstępną rezerwację ale nie wiem czy nie zrezygnuje, bo zmienił się tam Menger i podobna jest nieciekawie np.: dużo gorsze jedzenie, pokoje nie są sprzątane - wiem to od rezydentki tego hotelu - nie wiem co mam zrobić
          • sz34 Re: Park Inn- Sharm 28.06.13, 00:12
            pisałam do moni wyjazd 30-07 wrocław
            • dagarts Re: Park Inn- Sharm 28.06.13, 16:14
              Ja wylatuję z Wrocławia 3 lipca.
              • monia22a Re: Park Inn- Sharm 28.06.13, 21:56
                Witam ja dopiero 30 lipca wieć będe wdzięczna z aopinie po powrocie smile
                • sz34 do monii 30.06.13, 22:56
                  to się spotkamy ja też 30 lipca
                  • monia22a Re: do monii 01.07.13, 09:48
                    wylot z Poznania rozumiem? ") kogo szukać smile? My w 7 osó plus małe dziecko - chłopiec 1,5 roku
                    • sz34 Re: do monii 01.07.13, 10:39
                      nie z Wrocławia lecę , z 2 dzieci 9 lat syn i 2 latka córeczka no i mąż , mam na imiĘ ŁUCJA
                      • monia22a Re: do monii 02.07.13, 08:52
                        Na pewno się gdzieś spotkamy na terenie hotelu smile
                        • dagarts Re: do monii 11.07.13, 17:17
                          Wczoraj wróciłam zadowolona z tego hotelu.Spokojnie można jechać bez obaw. W hotelu jest fajny aquapark, pokoje ładne, czyste. Wieczorem animacje dla dzieci i dorosłych, w dzień aerobic itp. Do morza dowozi busik, dosłownie jedzie się 1min. Ładna rafa. Wokół hotelu sklepiki. Jedzenie trochę monotonne. Było bezpiecznie, nic się nie działo. Byliśmy z Wezyrem w delfinarium (warto) i w Jerozolimie i Betlejem z lokalnym biurem Słoneczny Sharm.
                          • monia22a Re: do monii 11.07.13, 22:00
                            do dagarts - dziękuję bardzo za opinię, tyle się teraz słyszy że niebezpiecznie jest w Egipcie, więc warto posłuchać kogoś kto tam rzeczywiście był w ostatnich dniach. Pozdrawiam
                          • sz34 Re: do dagarts 11.07.13, 23:13
                            super , dzięki za info a słyszałam ,że bardzo się pogorszyło w tym hotelu , jedzenie , pokoje brudne itp...
                            • dagarts Re: do dagarts 12.07.13, 16:33
                              Nie wiem jak było wcześniej, ale teraz jest naprawdę ok. Obsługa miła, nie natarczywa.Pokój codziennie sprzątany, jeśli położylam ręczniki na wannie to zostały wymienione. Jedzenie trochę monotonne, ale da się wytrzymać i każdy znajdzie coś dla siebie. Nikt nie zajmował o 6 rano leżaków, bo jest ich tyle, że są wolne(zarówno w aquaparku jak i na plaży). Tylko jechać i odpoczywać.
                              • sz34 Re: do dagarts 12.07.13, 22:00
                                dzięki za info pozdrawiam
          • sz34 Re: Park Inn- Sharm 14.08.13, 22:00
            Byłam 2 tygodnie w tym hotelu 3-07 do 13-08 - jednym słowem super , nie ma się czego czepić
            • monia22a Re: Park Inn- Sharm 15.08.13, 19:31
              Wita wsyztski ja juz po wakacjach niestety, hotel mogę polecić pokoje czyste teren hotelu równiez czysty piękny ogród i mnóstwo alejek, jedzenie dobre troszke monotonne ale nie jest to hotel 5 gwiazdkowy. Leżaków sporo i dwa duże główne baseny ale pomimo tego trzeba było ok 8 wstaći iść zostawić ręćzniki smile
              Piękny duży aquapark, sporo zjezdzalni, basenów, dookoła płyne fosa gdzie można lezec na leżackzu i nurt sam nas niesie smile a my się opalamy smile Podsumowując daję ocenę dobrą bo naorawde ne ma na co narzekać hotel zasługuje na swoje 4 gwiazdki
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka