Gość: N_natalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 17:59 Jaki jest waszym zdaniem najpiękniejszy kraj świata? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: neronek Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 18:13 zawsze bedzie jeden z tych w któtym każdy z nas był dla mnie poludniowe Chiny neronek neronekbyd.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: Najpiękniejszy kraj 22.01.06, 19:28 O gustach ponoc sie nie dyskutuje... Kazdemu podoba sie cos innego. Ja lubie Chile, Islandie, Indonezje... Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: Najpiękniejszy kraj 22.01.06, 21:50 Cos takiego nie wystepuje w przyrodzie, bo jak porownasz np. malutka Kostaryke z wielka Brazylia? Wybierzesz najciekawsze miejsca a pozniej podzielisz przez powierzhnie? Czy tez raczej zsumujesz wszystkie ciekawe miejsca w danym kraju, to wtedy te male nie maja szans z tymi duzymi. Aby porownac 200 krajow do siebie to trzeba by w wiekszosci z nich wczesniej byc. Jak ktos byl tylko na Bialorusi i w Alabani to dla niego jeden z tych dwoch bedzie najpiekniejszy. Innymi slowy jezeli ktos Ci odpisze wskazujac jako najpiekniejsze kraje te, ktore sa uznawane za turystycznie ciekawe to o tym i tak juz wczesniej wiedzialas. A jezeli te mniej znane to zawsze bedziesz miec watpliwosci czy ta osoba byla rowniez w tych bardziej popularnych. Co Ty na to? S.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 21:57 Indie Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Najpiękniejszy kraj 22.01.06, 22:55 Gość portalu: N_natalia napisał(a): > Jaki jest waszym zdaniem najpiękniejszy kraj świata? "Byłem w Bułgarii na wczasach, w Niemczech u krewnych i w Egipcie w Chórchadzie. Egipt to najpiękniejszy kraj na świecie". Obawiam się, że ten sposób "wybierania" kraju będzie dominować w tym wątku. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
dunia77 Re: Najpiękniejszy kraj 23.01.06, 01:47 LOL, wlasnie mialam cos podobnego napisac. Z tym, ze moja (niemiecka) wies jest ladniejsza niz HRG :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N_natalia Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 14:14 Rzeczywiście źle napisałam więc zmieniam na napiękniejsze miejsce na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.insead.fr 24.01.06, 20:15 w takim razie Cat Ba w Wietnamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.chello.pl 25.01.06, 00:17 W takim razie to chyba Bora Bora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadia332 Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 15:24 mam pytanie czy ty nie umiesz pisac czy zrobiles to celowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.d4.club-internet.fr 25.01.06, 18:05 Toscania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:09 Z miejsc gdzie bylem to chyba Australia(czyzby do tych wakacji?-wybieram sie do meksyku) Odpowiedz Link Zgłoś
iza42 Re: Najpiękniejszy kraj 19.02.06, 22:18 Nowa Zelandia jako kraj. Jest tam wiele roznych pieknych miejsc i trudno byloby mi sie zdecydowac , ktore jest najpiekniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zelandia Re: Najpiękniejszy kraj IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 21.02.06, 20:29 wg. mnie Nowa Zelandia. Leżey na 40-tych szerokosciach, więc potrafi być i ciepło, na wybrzeżach zimy praktycznie tez nie ma, za to są tez i góry wysokie sniezne. Widoczki wspaniałe itd. :-) ktoś się pytał ostatnio o strony polonijne: www.start24.pl/kat/polonia.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.server.ntli.net 27.02.06, 20:46 British Columbia Odpowiedz Link Zgłoś
iza42 Re: Najpiękniejszy kraj 28.02.06, 09:42 Gość portalu: john napisał(a): > British Columbia nie zgadzam sie . Za zimno tam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.server.ntli.net 28.02.06, 12:41 W zimie jest zimno a w lecie cieplo czyli tak jak powinno byc a tutaj nie bylo mowy o klimacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Tajlandia IP: *.chello.pl 28.02.06, 17:38 Kiedyś myslałem,że Norwegia,ale kraj to też ludzie i jedzenie,a to jest najlepsze w Tajlandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeff Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 23:54 Grecja,z tych ktore widzialem. Kraj to dla mnie nie tylko przestrzen,w ktorej sie obaracam ale i czas,ktory odczuwam Zas szczegolnie to ostatnie jest w Grecji bezkonkurencyjne,przynajmniej dla mnie bylo nie bylo Europejczyka. USA,Vancouver,Nowa Zelandia ladne sa i owszem - krajobrazowo,bo poza tym reszta wyglada juz znacznie bardziej smetnie. TAjlandia,Birma...tak piekne wyspy,szczegolnie w tej ostatniej wciaz dziewicze, niepowtarzalne zabytki,mili ludzie ale wszystko razem aczkolwiek piekne i interesujace jednak w sumie dosc obce,no moze poza kuchnia tajska,ktora stala mi sie bliska niczym pewna tajska kucharka. Zas Grecja ma wszystko ....pare tysiecy lat historii z ktorej pozostalo wiele wrecz oszalamiajacych klasa i uroda zabytkow,setki wysp z rewelacyjnymi plazami, wyluzowany,zdaniem niektorych nawet za bardzo,narod ktory wie jak zyc nalezy, kuchnie moze prosta,ale smaczną no i klimat w ktorym czlowiek odzywa niczym swiateczny karp humanitarnie spuszczony do stawu. Oraz 3 godziny lotu gdy przyjdzie ci ochota odwiedzic ba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeff Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 23:58 Grecja,z tych ktore widzialem. Kraj to dla mnie nie tylko przestrzen,w ktorej sie obracam ale i czas,ktory odczuwam,zas szczegolnie to ostatnie jest w Grecji bezkonkurencyjne, przynajmniej dla mnie,bylo nie bylo Europejczyka. USA,Vancouver,Nowa Zelandia ladne sa i owszem - krajobrazowo,bo poza tym reszta wyglada juz znacznie bardziej smetnie. TAjlandia,Birma...tak,rajskie wyspy,szczegolnie w tej ostatniej wciaz dziewicze, niepowtarzalne zabytki,mili ludzie ale wszystko razem aczkolwiek piekne i interesujace jednak w sumie dosc obce,no moze poza kuchnia tajska,ktora stala mi sie bliska niczym pewna tajska kucharka. Zas Grecja ma wszystko ....pare tysiecy lat historii z ktorej pozostalo wiele wrecz oszalamiajacych klasą i urodą zabytkow,setki wysp z rewelacyjnymi plazami, wyluzowany,zdaniem niektorych nawet za bardzo,narod ktory wie jak zyc nalezy, kuchnie moze prosta,ale smaczną no i klimat w ktorym czlowiek odzywa niczym swiateczny karp humanitarnie spuszczony do stawu. Oraz 3 godziny lotu gdy przyjdzie ci ochota odwiedzic babcie ewentualnie exzonę.Czyż można chciec więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wizard Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.dgt.com.pl / *.dgt.com.pl 10.03.06, 12:58 Na obecną chwilę, a trwa ona już dość długo to New York City. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.server.ntli.net 11.03.06, 02:14 To chyba tylko z okienek w basementach na Greenpoint tak wyglada bo z bliska to raczej koszmar (choc nie taki jak Londyn) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wizard Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.dgt.com.pl / *.dgt.com.pl 21.03.06, 08:10 Skoro miałeś możliwość oglądania tego miasta tylko z takiej perspektywy to serdecznie współczuję. Pracujesz jeszcze na constration? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Najpiękniejszy kraj IP: 81.15.189.* 11.03.06, 21:01 Nie wiem czy ktoś napisał..... wg mnie najpiękniejszym jest Polska. To cudny kraj. Nie warto na siłę szukać czegoś innego, kraj rodzinny nie jest brzydki, ma mnóstwo uroków. Trzeba tylko chcieć zwiedzić najpierw "swoje". Z reguły, jak wczasy to wyjezdzamy za granicę, czym dalej tym lepiej, trzeba przecież zaszpanować przed znajomymi. Bywa, ze w obrebie nawet 100-200 km. od swojego miejsca zamieszkania nie znamy okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kufel Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.vc.shawcable.net 12.03.06, 18:09 zdecydowanie zachodnia canada-whistler i okolice photo.biela.org/SnowSnow06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeff Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 21:26 Moze i najladniejszy,ale na pewno takiego wniosku nie da sie wyciagnac ogladajac Twoje zdjecia,sorry,nie lubie byc niemily... Poza tym kraj to nie tylko pejzaze,a reszta,nie wylaczajac pan,no moze poza jedna w Vancouver,niestety rozczarowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indiana Jones Re: Najpiękniejszy kraj IP: 219.93.17.* 21.03.06, 02:30 witam, pozwolilem sobie na otworzenie stronki...musze przyznac ze bardzo ladne zdjecia:). goraco pozdrawiam ze sloneczno-deszczowego Kuala Lumpur, R Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw do Kufel 29.03.06, 11:12 Zdjecia ladne, tylko wywal datownik...strasznie psuje co niektore, ladne ujecia. Pozdrawiam, Iwonka Odpowiedz Link Zgłoś
besir1 Re: Najpiękniejszy kraj 21.03.06, 08:19 pytanie jest bardzo banalne, ale jednoczesnie bardzo interesujace...wiem, w jednym zdaniu dwie , kompletnie spolaryzowane opinie, ale: dla bardzo duzej rzeszy ludzi, a powiedzialbym nawet ze dla zdecydowanej wiekszosci bedzie to kraj, ktory sami widzieli i wywarl na nich ogromne wrazenie...doadam tylko ze zwykle bedzie to jeden z zaledwie paru krajow przez nich odwiedzonych. Ktos pisal USA- to prawda, ze USA maja okolice, ktore zapeiraja dech w piersiach...jednak atrakcje tego kraju glownie bazuja na tym, czego dostarcza natura ( przede wszystkim klimatu umiarkowanego, ewentualnie goracego, suchego.W wymiarze atrakcji stworzonych przez czlowieka, to w zasadzie w tym kraju mamy do czynienia z zaledwie ostanimi 200 laty. Podobnie jest z Kanada, tyle z4 klimat chlodniejszy, za to wiecej przyrody i pustkowi...lno i pare ciekawych i unikalnych miejscowosci - na przyklad Quebec City, czy Victoria. Nowa Zelandia.... ten kraj na bardzo malej powierzchni ma w zasadzie wszystkie atrakcje naturalne zarowno USA, jak i Kanady...a nawet jeszcze troche...bezwzglednie uwazam , ze bylby na "top list"...podobnie z Japonia, ktora pod wieloma wzgledami natury geograficznej jest do Nowej Zelandii szakenie zblizona...jest jeszcze trzeci kraj w tej grupie - Gruzja...ale tam obrzydliwa archiotektura osiedli-blokowisk, oraz wojny i konflikty etniczne bardzo tej atrakcyjnosci ujmuja. Podobnym krajem byla Jugoslawia...obecnie najatrakcyjniuejsza jej czesc - Chorwacja ma naprawde bardzo wiele do zaoferowania. Moim jednka zdaniem nie ma na swiecie drugiego kraju, ktory na swoim terytorium ma tak wiele turystycznych atrakcji, jak Indie i Chiny. Te drugie jednak majac terytorium o wiele wieksze, a i ceny o wiele wyzsze chyba ustepujakreinie basni- Indiom. Ten kraj ma pelny przeglad klimatow - od arktycznego ( wysoko w gorach), poprzez umiarkowany, pustynny ( suchy) az do zwrotnikowego i dalej rownikowego. Spuscizba kulturalna?...trudno o bogatsza mieszanke! EDgzotyka...krajow o takim zroznicowaniu kulturowym jak Indie na swiecie jest zaledwie pare...no i leza one w tym samym w sumie rejonie. Krajobrazowo - od najwyzszych gor swiata, poprzez wysokie wyzyny, pustynie , bujne niziny, az po tropikkalne wybrzeze...nie ma nigdzie az takiego zroznicowania. Cenowo ...kazdy kto byl, wie ze dla turysty to jeden z najtanszych krajow na swwiecie. Jesli jeszxcze wezmiemy pod uwage, ze Indie to tak naprawde rowniez Pakistan, Bangladesh i Birma i podzial jest jedynie natury administracyjnej, to bedziemy mieli prawdziwy obraz atrakcyjnosci tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meli5 Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.03.06, 14:07 Oczywiscie numer jeden to Polska Ludowa:) Nastepnie Wlochy ,Francja,Grecja ,Indie i Egipt. Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Najpiękniejszy kraj 24.03.06, 13:35 chyba żartujesz,jak wracam do Polski to zawsze mam doła tak tu słabo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .......... Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.spray.net.pl 30.03.06, 08:49 Polinezja Francuska!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chenoa1 Re: Najpiękniejszy kraj 30.03.06, 22:36 z tych co widzialam na razie na czele: australia i meksyk ale nadal szukam jeszcze piekniejszych miejsc, szczegolnie ze wtym roku szukam jakiegos niezwyklego miejsca na podroz poslubna Odpowiedz Link Zgłoś