Dodaj do ulubionych

Najpiękniejszy kraj

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 17:59
Jaki jest waszym zdaniem najpiękniejszy kraj świata?
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek Re: ZDECYDOWANIE USA IP: *.chello.pl 22.01.06, 18:11
      j.w.
    • Gość: neronek Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 18:13
      zawsze bedzie jeden z tych w któtym każdy z nas był dla mnie poludniowe Chiny
      neronek
      neronekbyd.blog.onet.pl/
    • chilijczyk Re: Najpiękniejszy kraj 22.01.06, 19:28
      O gustach ponoc sie nie dyskutuje... Kazdemu podoba sie cos innego. Ja lubie
      Chile, Islandie, Indonezje...
    • s.wawelski Re: Najpiękniejszy kraj 22.01.06, 21:50
      Cos takiego nie wystepuje w przyrodzie, bo jak porownasz np. malutka Kostaryke
      z wielka Brazylia? Wybierzesz najciekawsze miejsca a pozniej podzielisz przez
      powierzhnie? Czy tez raczej zsumujesz wszystkie ciekawe miejsca w danym kraju,
      to wtedy te male nie maja szans z tymi duzymi. Aby porownac 200 krajow do
      siebie to trzeba by w wiekszosci z nich wczesniej byc. Jak ktos byl tylko na
      Bialorusi i w Alabani to dla niego jeden z tych dwoch bedzie najpiekniejszy.
      Innymi slowy jezeli ktos Ci odpisze wskazujac jako najpiekniejsze kraje te,
      ktore sa uznawane za turystycznie ciekawe to o tym i tak juz wczesniej
      wiedzialas. A jezeli te mniej znane to zawsze bedziesz miec watpliwosci czy ta
      osoba byla rowniez w tych bardziej popularnych.

Co Ty na to?

S.W.
    • Gość: Asia Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 21:57
      Indie
    • kornel-1 Re: Najpiękniejszy kraj 22.01.06, 22:55
      Gość portalu: N_natalia napisał(a):

> Jaki jest waszym zdaniem najpiękniejszy kraj świata?

"Byłem w Bułgarii na wczasach, w Niemczech u krewnych i w Egipcie w
      Chórchadzie. Egipt to najpiękniejszy kraj na świecie". Obawiam się, że ten
      sposób "wybierania" kraju będzie dominować w tym wątku.

Kornel
      • dunia77 Re: Najpiękniejszy kraj 23.01.06, 01:47
        LOL, wlasnie mialam cos podobnego napisac.

Z tym, ze moja (niemiecka) wies jest ladniejsza niz HRG :-))
        • Gość: N_natalia Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 14:14
          Rzeczywiście źle napisałam więc zmieniam na napiękniejsze miejsce na świecie
          • Gość: max Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.insead.fr 24.01.06, 20:15
            w takim razie Cat Ba w Wietnamie
          • Gość: wojtek Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.chello.pl 25.01.06, 00:17
            W takim razie to chyba Bora Bora?
      • Gość: nadia332 Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 15:24
        mam pytanie czy ty nie umiesz pisac czy zrobiles to celowo
    • umu Re: Najpiękniejszy kraj 24.01.06, 21:50
      Punani
      • Gość: matylda Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.d4.club-internet.fr 25.01.06, 18:05
        Toscania
        • Gość: robert Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:09
          Z miejsc gdzie bylem to chyba Australia(czyzby do tych wakacji?-wybieram sie do
          meksyku)
          • iza42 Re: Najpiękniejszy kraj 19.02.06, 22:18
            Nowa Zelandia jako kraj. Jest tam wiele roznych pieknych miejsc i trudno byloby
            mi sie zdecydowac , ktore jest najpiekniejsze.
    • Gość: zelandia Re: Najpiękniejszy kraj IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 21.02.06, 20:29
      wg. mnie Nowa Zelandia.
      Leżey na 40-tych szerokosciach, więc potrafi być i ciepło, na wybrzeżach zimy
      praktycznie tez nie ma, za to są tez i góry wysokie sniezne.
      Widoczki wspaniałe itd. :-)

ktoś się pytał ostatnio o strony polonijne:
      www.start24.pl/kat/polonia.htm
      • Gość: john Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.server.ntli.net 27.02.06, 20:46
        British Columbia
        • iza42 Re: Najpiękniejszy kraj 28.02.06, 09:42
          Gość portalu: john napisał(a):

> British Columbia
          nie zgadzam sie . Za zimno tam .
          • Gość: john Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.server.ntli.net 28.02.06, 12:41
            W zimie jest zimno a w lecie cieplo czyli tak jak powinno byc a tutaj nie bylo
            mowy o klimacie
    • Gość: lula Tajlandia IP: *.chello.pl 28.02.06, 17:38
      Kiedyś myslałem,że Norwegia,ale kraj to też ludzie i jedzenie,a to jest
      najlepsze w Tajlandii
    • Gość: jeff Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 23:54
      Grecja,z tych ktore widzialem.
      Kraj to dla mnie nie tylko przestrzen,w ktorej sie obaracam ale i czas,ktory
      odczuwam
      Zas szczegolnie to ostatnie jest w Grecji bezkonkurencyjne,przynajmniej dla mnie
      bylo nie bylo Europejczyka.
      USA,Vancouver,Nowa Zelandia ladne sa i owszem - krajobrazowo,bo poza tym reszta
      wyglada juz znacznie bardziej smetnie.
      TAjlandia,Birma...tak piekne wyspy,szczegolnie w tej ostatniej wciaz dziewicze,
      niepowtarzalne zabytki,mili ludzie ale wszystko razem aczkolwiek piekne i
      interesujace jednak w sumie dosc obce,no moze poza kuchnia tajska,ktora stala
      mi sie bliska niczym pewna tajska kucharka.
      Zas Grecja ma wszystko ....pare tysiecy lat historii z ktorej pozostalo wiele
      wrecz oszalamiajacych klasa i uroda zabytkow,setki wysp z rewelacyjnymi plazami,
      wyluzowany,zdaniem niektorych nawet za bardzo,narod ktory wie jak zyc nalezy,
      kuchnie moze prosta,ale smaczną no i klimat w ktorym czlowiek odzywa niczym
      swiateczny karp humanitarnie spuszczony do stawu.
      Oraz 3 godziny lotu gdy przyjdzie ci ochota odwiedzic ba
    • Gość: jeff Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 23:58
      Grecja,z tych ktore widzialem.
      Kraj to dla mnie nie tylko przestrzen,w ktorej sie obracam ale i czas,ktory
      odczuwam,zas szczegolnie to ostatnie jest w Grecji bezkonkurencyjne,
      przynajmniej dla mnie,bylo nie bylo Europejczyka.
      USA,Vancouver,Nowa Zelandia ladne sa i owszem - krajobrazowo,bo poza tym reszta
      wyglada juz znacznie bardziej smetnie.
      TAjlandia,Birma...tak,rajskie wyspy,szczegolnie w tej ostatniej wciaz dziewicze,
      niepowtarzalne zabytki,mili ludzie ale wszystko razem aczkolwiek piekne i
      interesujace jednak w sumie dosc obce,no moze poza kuchnia tajska,ktora stala
      mi sie bliska niczym pewna tajska kucharka.
      Zas Grecja ma wszystko ....pare tysiecy lat historii z ktorej pozostalo wiele
      wrecz oszalamiajacych klasą i urodą zabytkow,setki wysp z rewelacyjnymi plazami,
      wyluzowany,zdaniem niektorych nawet za bardzo,narod ktory wie jak zyc nalezy,
      kuchnie moze prosta,ale smaczną no i klimat w ktorym czlowiek odzywa niczym
      swiateczny karp humanitarnie spuszczony do stawu.
      Oraz 3 godziny lotu gdy przyjdzie ci ochota odwiedzic babcie ewentualnie
      exzonę.Czyż można chciec więcej?
    • monia1996 Re: Najpiękniejszy kraj 09.03.06, 12:19
      Zdecydowanie Australia.
      • Gość: Wizard Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.dgt.com.pl / *.dgt.com.pl 10.03.06, 12:58
        Na obecną chwilę, a trwa ona już dość długo to New York City.
        • Gość: john Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.server.ntli.net 11.03.06, 02:14
          To chyba tylko z okienek w basementach na Greenpoint tak wyglada bo z bliska to
          raczej koszmar (choc nie taki jak Londyn)
          • Gość: Wizard Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.dgt.com.pl / *.dgt.com.pl 21.03.06, 08:10
            Skoro miałeś możliwość oglądania tego miasta tylko z takiej perspektywy to
            serdecznie współczuję. Pracujesz jeszcze na constration?
    • Gość: Marek Re: Najpiękniejszy kraj IP: 81.15.189.* 11.03.06, 21:01
      Nie wiem czy ktoś napisał..... wg mnie najpiękniejszym jest Polska. To
      cudny kraj. Nie warto na siłę szukać czegoś innego, kraj rodzinny nie
      jest brzydki, ma mnóstwo uroków. Trzeba tylko chcieć zwiedzić
      najpierw "swoje". Z reguły, jak wczasy to wyjezdzamy za granicę, czym dalej
      tym lepiej, trzeba przecież zaszpanować przed znajomymi. Bywa, ze w
      obrebie nawet 100-200 km. od swojego miejsca zamieszkania nie znamy
      okolicy.
    • Gość: kufel Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.vc.shawcable.net 12.03.06, 18:09
      zdecydowanie zachodnia canada-whistler i okolice
      photo.biela.org/SnowSnow06
      • Gość: jeff Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 21:26
        Moze i najladniejszy,ale na pewno takiego wniosku nie da sie wyciagnac
        ogladajac Twoje zdjecia,sorry,nie lubie byc niemily...
        Poza tym kraj to nie tylko pejzaze,a reszta,nie wylaczajac pan,no moze poza
        jedna w Vancouver,niestety rozczarowuje.
      • Gość: Indiana Jones Re: Najpiękniejszy kraj IP: 219.93.17.* 21.03.06, 02:30
        witam,
        pozwolilem sobie na otworzenie stronki...musze przyznac ze bardzo ladne
        zdjecia:).

goraco pozdrawiam ze sloneczno-deszczowego Kuala Lumpur,
        R
      • platynka.iw do Kufel 29.03.06, 11:12
        Zdjecia ladne, tylko wywal datownik...strasznie psuje co niektore, ladne ujecia.
        Pozdrawiam, Iwonka
    • besir1 Re: Najpiękniejszy kraj 21.03.06, 08:19
      pytanie jest bardzo banalne, ale jednoczesnie bardzo interesujace...wiem, w
      jednym zdaniu dwie , kompletnie spolaryzowane opinie, ale: dla bardzo duzej
      rzeszy ludzi, a powiedzialbym nawet ze dla zdecydowanej wiekszosci bedzie to
      kraj, ktory sami widzieli i wywarl na nich ogromne wrazenie...doadam tylko ze
      zwykle bedzie to jeden z zaledwie paru krajow przez nich odwiedzonych. Ktos
      pisal USA- to prawda, ze USA maja okolice, ktore zapeiraja dech w
      piersiach...jednak atrakcje tego kraju glownie bazuja na tym, czego dostarcza
      natura ( przede wszystkim klimatu umiarkowanego, ewentualnie goracego,
      suchego.W wymiarze atrakcji stworzonych przez czlowieka, to w zasadzie w tym
      kraju mamy do czynienia z zaledwie ostanimi 200 laty. Podobnie jest z Kanada,
      tyle z4 klimat chlodniejszy, za to wiecej przyrody i pustkowi...lno i pare
      ciekawych i unikalnych miejscowosci - na przyklad Quebec City, czy Victoria.
      Nowa Zelandia.... ten kraj na bardzo malej powierzchni ma w zasadzie wszystkie
      atrakcje naturalne zarowno USA, jak i Kanady...a nawet jeszcze
      troche...bezwzglednie uwazam , ze bylby na "top list"...podobnie z Japonia,
      ktora pod wieloma wzgledami natury geograficznej jest do Nowej Zelandii
      szakenie zblizona...jest jeszcze trzeci kraj w tej grupie - Gruzja...ale tam
      obrzydliwa archiotektura osiedli-blokowisk, oraz wojny i konflikty etniczne
      bardzo tej atrakcyjnosci ujmuja. Podobnym krajem byla Jugoslawia...obecnie
      najatrakcyjniuejsza jej czesc - Chorwacja ma naprawde bardzo wiele do
      zaoferowania. Moim jednka zdaniem nie ma na swiecie drugiego kraju, ktory na
      swoim terytorium ma tak wiele turystycznych atrakcji, jak Indie i Chiny. Te
      drugie jednak majac terytorium o wiele wieksze, a i ceny o wiele wyzsze chyba
      ustepujakreinie basni- Indiom. Ten kraj ma pelny przeglad klimatow - od
      arktycznego ( wysoko w gorach), poprzez umiarkowany, pustynny ( suchy) az do
      zwrotnikowego i dalej rownikowego. Spuscizba kulturalna?...trudno o bogatsza
      mieszanke! EDgzotyka...krajow o takim zroznicowaniu kulturowym jak Indie na
      swiecie jest zaledwie pare...no i leza one w tym samym w sumie rejonie.
      Krajobrazowo - od najwyzszych gor swiata, poprzez wysokie wyzyny, pustynie ,
      bujne niziny, az po tropikkalne wybrzeze...nie ma nigdzie az takiego
      zroznicowania. Cenowo ...kazdy kto byl, wie ze dla turysty to jeden z
      najtanszych krajow na swwiecie. Jesli jeszxcze wezmiemy pod uwage, ze Indie to
      tak naprawde rowniez Pakistan, Bangladesh i Birma i podzial jest jedynie natury
      administracyjnej, to bedziemy mieli prawdziwy obraz atrakcyjnosci tego kraju.
      • Gość: meli5 Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.03.06, 14:07
        Oczywiscie numer jeden to Polska Ludowa:)
        Nastepnie Wlochy ,Francja,Grecja ,Indie i Egipt.
        • bullowy Re: Najpiękniejszy kraj 24.03.06, 13:35
          chyba żartujesz,jak wracam do Polski to zawsze mam doła tak tu słabo
          • Gość: .......... Re: Najpiękniejszy kraj IP: *.spray.net.pl 30.03.06, 08:49
            Polinezja Francuska!!!!!!!!!!!!!!
            • chenoa1 Re: Najpiękniejszy kraj 30.03.06, 22:36
              z tych co widzialam na razie na czele: australia i meksyk
              ale nadal szukam jeszcze piekniejszych miejsc, szczegolnie ze wtym roku szukam
              jakiegos niezwyklego miejsca na podroz poslubna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka