piszonka 27.01.06, 22:43 wybieram sie na wycieczke do Chin w polowie lipca z biurem Itaka (Wejście smoka) - Pekin Xian Shanghai. Jestem ciekawa jaka tam wtedy jest mniej wiecej pogoda - boje sie ze bedzie albo padalo albo bedzie nieziemsko parno... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ciekawa Re: Pogoda w Chinach w lipcu IP: 217.153.164.* 30.01.06, 12:49 No właśnie mnie też interesuje. Kto wie coś więcej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Pogoda w Chinach w lipcu IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.06, 13:09 jaka bedzie dokladnie pogoda w lipcu w tych miastach przekonasz sie po przyjezdzie.. generalnie musisz sie liczyc z nastepujacymi mozliwosciami_ 1. Pekin - goraco 28- 30 stopni, raczej bez opadow, sucho 2. Xian - podobnie jak pekin 3. Szanghaj - upierdliwie (30-35 stopni) PARNO! i jak bedziesz miec pecha to mnostwo komarow !! pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś
piszonka Re: Pogoda w Chinach w lipcu 30.01.06, 20:54 Fajnie:) W sobotę wpłaciłąm 3 000,00 zaliczki więc wiem że będzie super :) Postaram się napisać jak będzie... Ale to dopiero za pół roku. Ale zdążyłam znależć fajną stronkę www.transazja.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tartus1 Re: Pogoda w Chinach w lipcu 30.01.06, 21:42 Pogodę najlepiej sprawdzać w serwisach typu www.weatheronline.co.uk/ Bez trudu znajdzie się tu dane historyczne z ubiegłych lat. piszonka napisała: > Fajnie:) W sobotę wpłaciłąm 3 000,00 zaliczki więc wiem że będzie super :) Zaliczkę 3.000zł... Heh, za 3000 zł możesz mieć to: tartus.cba.pl i jeszcze ci trochę zostanie :-) Tartus Odpowiedz Link Zgłoś
piszonka Re: Pogoda w Chinach w lipcu 31.01.06, 23:33 tylko niestety nie kazdy tak moze.... w skrócie: pracuję okolo 15-16 na dobe (2 etaty), ustalenie terminu urlopu z polrocznym wyprzedzeniem i udalo sie dopiero w 3 probie - dwa pierwsze terminy zostaly odrzucone przez szefowstwo, perspaktywa pracy w 7 dni w tygodniu przez miesiac przed i po wycieczce powoduje ze na urlopie musze byc wozona z miejsca na miejsce, zarelko musi byc podstawiane pod sam nos i nie bede o niczym decydowac, zamartwiac sie itp .... Po prostu mam tego dosc na codzien. Poza tym jade w wielkim dzieckiem, ktore by samo raczej by sobie nie poradzilo - MĄŻ :) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1013 Re: Pogoda w Chinach w lipcu 01.02.06, 00:21 Szczerze wspolczuje takiego zycia i takiego partnera. Odpowiedz Link Zgłoś
tartus1 Re: Pogoda w Chinach w lipcu [OT] 01.02.06, 10:56 anka1013 napisała: > Szczerze wspolczuje takiego zycia i takiego partnera. Wiesz... co kto lubi :) Jeden haruje cały rok, by mieć dwa tygodnie odpoczynku w luksusowych warunkach, inny się "obija" i ma dłuższe wakacje. Te 6000zł, które ewentualnie zarobiłbym na drugim etacie musiałbym zużyć na haracz dla biura turystycznego. Ja tu zysku nie widzę. Tartus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA! Re: Pogoda w Chinach w lipcu [OT] IP: 217.153.164.* 01.02.06, 14:15 Ano, co kto ma, to ma i nie zawsze może to zmienić> Zwłaszcza w dzisiejszych czasach, kiedy to jednak praca żądzi człowiekiem, a nie odwrotnie. Na emeryturze zaś (zwłaszcza polskiej) żądzi człowiekiem pieniądz. HA! Skorzystałabym więc z towarzystwa osoby chętnej na wycieczke indywidualną, ale kto mi uwierzy, że plecak jeszcze mi garbu nie obciera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludka Re: Pogoda w Chinach w lipcu IP: 217.153.164.* 01.02.06, 14:17 Dzięki Ci stokrotne za te informacje. Straszono mnie bowiem, że bez przerwy pada. Teraz wiem: średnio 2 dni w miesiącu! Przeżyję! A informacje turystyczne są jednak różne.. Odpowiedz Link Zgłoś