Dodaj do ulubionych

Jaki hotel polecacie w Egipcie?

IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 17:21
Chcę się niedługo tam wybrać, ale z jakimś polskim biurem,a nie niemieckim
czy nawet Ving/Scan Holiday, bo są dość drodzy.
Czy ktoś był i gdzie z innymi biurami?
Obserwuj wątek
    • chaladia Polecam lekturę kilku ostatnich wątków o Egipcie 04.01.03, 18:59
      Obawiam się, że doszło do nieporozumienia.
      Do Egiptu nie jeździ się "do hotelu", ale zwiedzać zabytki. Hotel odgrywa rolę
      sypialni i ważne jest, aby był w miarę (jak na Bliski Wschód) czysty, latem
      miał klimatyzację i oferował sensowne wyżywienie.
      Wyjazd "do hotelu" kończy się frustracją, jaką opisała Trinity. Pobyt czyto
      rekreacyjny najlepiej zafundować sobie na Cyprze. Tam standard obsługi jest
      zdecydowanie wyższy, nie ma takich ograniczeń kulturowych odnośnie strojów
      (topless, mini) i wypoczynek jest niewątpliwie przyjemniejszy.

No, a jeżeli naprwdę zależy Ci na hotelach z atmosferą, to po spaleniu starego
      Semiramisa w Kairze został jeszcze "The Old Catharact" w Assuanie, z
      mgiełką "Death on the Nile" A.Christie.
      • Gość: gruba Re: Polecam lekturę kilku ostatnich wątków o Egip IP: 5.2.1R1D* / 213.212.195.* 16.01.03, 18:10
        do Egiptu tylko na zwiedzanie, a w hotelach sie spi
        Assuan jest piekny, a hotel Old Cataract jest b. drogi, za noc w apartamencie
        Agatha Christi placi sie 850 $, nie martw sie sa tez za 20$ za noc i w bardzo
        dobrym stanie, wiem bo tu mieszkam
    • Gość: marcin Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.lubon.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 14:50
      byłem w grudniu w egipcie, było super. co do hotelu napisz co chcesz tam robic
      i na czym ci zalezy.pozdrawiam marcin zapraszam osobiscie na lombok@interia.pl
      • Gość: Kasia Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.acn.pl 06.01.03, 14:07
        Nie do końca sie zgadzam ze do Egiptu jedzie sie zwiedzac a nie do hotelu.
        Bylam w Egipcie kilkanaście razy i wybor hotelu ma znaczenie. Nie zawsze sie
        zwiedza a 2 tygodnie w niektórych hotelach to moze byc koszmar.
        Zdarzaja sie hotele 3* Ok ale i 5* do których nie pojechałabym nawet za zero
        złotych.
        A jaki Ciebie standard interesuje?
        Pozdawiam,
        Kasia
        kasia430@wp.pl- jesli chcesz wiecej informacji
    • zibol Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? 06.01.03, 14:24
      Bylem z BigBlue w Hilton Resort i bylo swietnie.
      Generalnie wybieraj hotele markowych sieci, min. **** i bedzie ok.

Innych nie polecam choc oczywiscie moga byc rownie dobre.

Ale Hilton byl super :)
      • Gość: Biedronka Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 10:45
        Dziękuję,że choć ktoś podał nazwę hotelu!
        Kasiu,skoro tez byłaś w Egipcie,to czy też mogłabyś podać nazwy hoteli,do
        których warto, a do których nie.
        Nie jestem osobą zbyt wymagającą , więc myślę,że Sheraton nie jest mi potrzebny.
        Nie chcę żeby było brudno i zbyt daleko od centrum i plaży!
    • Gość: Kasia Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.acn.pl 07.01.03, 14:51
      hotele które znam- 3* :Aida ( dowóz do plaży ale
      hotel to rekompensuje), Mirette ,Empire, Laguna ( ale tylko odnowiona cześć)
      4* Palma de mirette, Aladin, Royal palace i Sultan ( pokoje po remoncie), 5*
      w zasadzie wiekszość Ok z wyjątkiem Golden 5
      Sharm- 3* Fantasia ( dobre położenie), Red Sea ( nowy),Sharm Reef, 4* Coral
      Beach Tiran, Mexicana, 5* Baron, Hilton Waterfalls, Hilton Dreams, Baron
      Amar Siny 3* nie polecam bo brudno , Tivoli 3* kiepskie jedzenie
      Pozdrawiam,
      Kasia
      • Gość: marcin Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.lubon.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 16:22
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> hotele które znam- 3* :Aida ( dowóz do plaży ale
        > hotel to rekompensuje), Mirette ,Empire, Laguna ( ale tylko odnowiona cześć)
        > 4* Palma de mirette, Aladin, Royal palace i Sultan ( pokoje po remoncie), 5*
        > w zasadzie wiekszość Ok z wyjątkiem Golden 5
        > Sharm- 3* Fantasia ( dobre położenie), Red Sea ( nowy),Sharm Reef, 4* Coral
        > Beach Tiran, Mexicana, 5* Baron, Hilton Waterfalls, Hilton Dreams, Baron
        > Amar Siny 3* nie polecam bo brudno , Tivoli 3* kiepskie jedzenie
        > Pozdrawiam,
        > Kasia
        kasienko a w jakim biurze pracujesz odp. lombok@interia.pl
        co do reszty.
        jeśli lubisz do kolacji wypić wino piwo pomyśl o all inclusive. piwo kosztuje
        od 12 zł. a wino dużo dużo więcej drinki od 15 zł. kawa/herbata 5-8 zł.
        pozrawiam
    • Gość: Iwona Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: proxy / *.allianz.pl 08.01.03, 12:11
      MINAMARK BEACH RESORT w Centrum - Sekkali. Doskonały.
      • Gość: Biedronka Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 14:27
        Gość portalu: Iwona napisał(a):

> MINAMARK BEACH RESORT w Centrum - Sekkali. Doskonały.

A możesz dokładniej ten hotel opisać?
        W jakiego biura ofercie mam go szukać?
        • Gość: MARCIN Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.lubon.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 16:46
          Gość portalu: Biedronka napisał(a):

> Gość portalu: Iwona napisał(a):
          >
          > > MINAMARK BEACH RESORT w Centrum - Sekkali. Doskonały.
          >
          > A możesz dokładniej ten hotel opisać?
          > W jakiego biura ofercie mam go szukać?
          JEŚLI CHCESZ NAPRAWDE DOBRY STANDART POLECAM SZCZEGÓLNIE SHERATONA MIRAMAR W EL
          GOUNIE LUB SHERATON SOMA BAY. JESLI CHODZI O SHARM, NORIA LUB HILTON SHARM
          DREAMS. STANDARTY TYCH HOTELI SĄ NAJWYŻSZE CO WIDZIAŁEM W EGIPCIE.
          MARCIN
          • Gość: erta Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: 195.94.219.* 08.01.03, 18:01
            We wrzesniu bylam w Hotelu Calimera**** all inc - biuro aladin. Polecam goraco,
            ale znajduje sie kawalek od centrum (16 km od hurghady, ok 5 od Gouna - busy za
            darmo z hotelu dowoza do jednego i drugiego miasta dwa razy w tygodniu).
            Szczerze powiedziawszy i tak nie tesknilam za centrum bo po jednym wypadzie do
            miasta mialam juz tego serdecznie dosyc. No i rezydentki widujesz tylko na
            poczatku i na koniec wyjazdu - ale do szczescia nie byly mi potrzebne.

Pozdrawiam,

Erta
          • Gość: Kasia Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.acn.pl 10.01.03, 12:19
          • Gość: Kasia Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.acn.pl 10.01.03, 12:23
            Sheraton Miramar to tak naprawde 4* , Soma Bay faktycznie bardzo komfortowy.
            Polecam Ritz Carltona, Hyatt, Hilton Waterfalls albo Barona w Sharm ( Reef
            Oasis tez OK).W Hurghadzie Calimera, Sea Star, MinaMark - broń boze Golden 5
            kasia430@wp.pl
            • Gość: wiesiek Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.media4.pl 10.01.03, 22:55
              Byłem w listopadzie w Hurghadzie w hotelu Empire. Blisko centrum do plaży 200
              m. Jak chcesz poczuć smak Egiptu to warto. Hotel OK jedzenie również.
              • Gość: MARCIN Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.lubon.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 15:27
                Gość portalu: wiesiek napisał(a):

> Byłem w listopadzie w Hurghadzie w hotelu Empire. Blisko centrum do plaży 200
                > m. Jak chcesz poczuć smak Egiptu to warto. Hotel OK jedzenie również.
                ZGADZAM SIĘ ŻE BLISKO CENTRUM ITD. ALE NIE ZAWSZE CENA JEST OK. NIŻSZĄ CENĘ I
                DOBTY STANDART USŁUG PROPONUJE HOTEL AIDA. FAKT ZE POKOJE MALE I BEZ BALKONÓW
                ALE RESZTA TO PLUSY.
                POZDRAWIAM
                • Gość: Biedronka Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 18:59
                  Dziękuję Wam wszystkim,ale zdcydowałam sie już na ofertę Exim Tours.
                  Hotel Bella Vista 4* w Hurghadzie. Jeśli ktoś coś wie na temat tego hotelu, to
                  przoszę mnie utwierdzić,że dobrze wybrałam:-)))
                  Biuro znam,bo byłam już z nimi na Krecie i się sprawdzili!
                  • Gość: Daria Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: granat:* / 192.168.1.* 11.01.03, 22:21
                    Witam wszystkich!!! Również jestem zainteresowana opiniami na temat hotelu
                    Bella Vista. Czy ktoś, kto niedawno wrócił mógłby podać jakie są tam teraz
                    temperatury.
                    • Gość: aga Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 11:22
                      28-35, ale bardzo wieje wiatr i komary wieczorami atakuja
        • Gość: Iwona Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: proxy / *.allianz.pl 14.01.03, 12:43
          W zeszłym roku byłam w Minamark z biurem EXIM TOURS. Ale to biuro jest do dupy
          i nie polecam. Wiem że w tym roku ten hotel w swojej ofercie ma ALADIN. Hotel
          możesz obejżeć na stronie www.minamark.com. Wygląda dokładnie tak jak w
          internecie. Aladin ma strone www.aladin.com.pl. W tym memencie na stronach
          Aladina nie ma w ofertach last minute co prawda tego hotelu. Ale pojawia się co
          jakiś czas i w ofercie napewno go maja. Możesz zadzwonić. Pozdrawiam.
          • Gość: Ilona Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 17:08

> W zeszłym roku byłam w Minamark z biurem EXIM TOURS. Ale to biuro jest do
            dupy
            > i nie polecam. Wiem że w tym roku ten hotel w swojej ofercie ma ALADIN.

Jesteś pierwszą osoba od dawna,która twierdzi,że Exim jest "do dupy".
            Poczytaj lepiej o Aladinie-ponoć na to biuro ludzie narzekaja -na pewno
            bardziej niz na pierwsze.
            Ja byłam i z tym i z tym i nie moge narzekac,ale jestem ciekawa co sie Tobie
            przytrafiło,że jesteś z nich niezadowolona?
          • Gość: Ilona Do Iwony IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 17:09

> W zeszłym roku byłam w Minamark z biurem EXIM TOURS. Ale to biuro jest do
            dupy
            > i nie polecam. Wiem że w tym roku ten hotel w swojej ofercie ma ALADIN.

Jesteś pierwszą osoba od dawna,która twierdzi,że Exim jest "do dupy".
            Poczytaj lepiej o Aladinie-ponoć na to biuro ludzie narzekaja -na pewno
            bardziej niz na pierwsze.
            Ja byłam i z tym i z tym i nie moge narzekac,ale jestem ciekawa co sie Tobie
            przytrafiło,że jesteś z nich niezadowolona?
    • Gość: iza Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.03, 13:14
      Gość portalu: Biedronka napisał(a):

> Chcę się niedługo tam wybrać, ale z jakimś polskim biurem,a nie niemieckim
      > czy nawet Ving/Scan Holiday, bo są dość drodzy.
      > Czy ktoś był i gdzie z innymi biurami?
      Wyjazd z Eximem to swietny pomusl. bylam z nimi w egipie dwa lata temu. tydzien
      w hurghadzie - hotel chyba nazywal sie merit a drugi tydzien statkiem po
      nilu.polecam iza
      • Gość: marcin Re: hotel bella vista IP: *.lubon.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 15:40
        hotel 4* dość nowy położony dokładnie na samiutkim końcu ścisłego centrum
        sekalli. plaża całkiem całkiem, ale co do raf to raczej musisz popłynąć sobie
        łodzią.byłem na plaży obok(h.Roma)była w miare delikatnie wchodząca do morza-
        oczywiście woda czysta!Co do miasta i rozrywki masz ją w zasięgu ręki-pod tym
        wzgl. wybrałaś wyśmienicie.o obsłudze i samym hotelu nie wiem.ale powinno być
        ok. pamiętak o bakszyszu. 1-2 funty a wszyscy będą dla ciebie mili
        (roomservise,kelnerzy,tragarze)nie zapomnij o zaopatrzeniu się na naszej DUTY
        FREE w alkohol tam jest B. drogi!!!.MIłego wypoczynku. Ktoś się pytał kto poza
        Eximem ma ten hotel hyba oasis ale chyba lepiej wybrać exim(takie krążą opinie)
        co do eximu po przylocie rezydenci będą chcieli od ciebie na bakszysze NIE
        DAWAJ!!!- powiedz że sami będziecie płacili!!!Pozdawiam lombok@interia.pl
        • Gość: Biedronka Re: hotel bella vista IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 20:57
          Gość portalu: marcin napisał(a):

> hotel 4* dość nowy położony dokładnie na samiutkim końcu ścisłego centrum
          > sekalli. plaża całkiem całkiem, ale co do raf to raczej musisz popłynąć sobie
          > łodzią.byłem na plaży obok(h.Roma)była w miare delikatnie wchodząca do morza-
          > oczywiście woda czysta!Co do miasta i rozrywki masz ją w zasięgu ręki-pod tym
          > wzgl. wybrałaś wyśmienicie.o obsłudze i samym hotelu nie wiem.ale powinno być
          > ok. pamiętak o bakszyszu. 1-2 funty a wszyscy będą dla ciebie mili
          > (roomservise,kelnerzy,tragarze)nie zapomnij o zaopatrzeniu się na naszej DUTY
          > FREE w alkohol tam jest B. drogi!!!.MIłego wypoczynku. Ktoś się pytał kto
          poza
          > Eximem ma ten hotel hyba oasis ale chyba lepiej wybrać exim(takie krążą
          opinie)
          >
          > co do eximu po przylocie rezydenci będą chcieli od ciebie na bakszysze NIE
          > DAWAJ!!!- powiedz że sami będziecie płacili!!!Pozdawiam lombok@interia.pl

Dziękuję za info,szczególnie jeśli chodzi o ten bakszysz-obym tylko niespłukała
          się na tym,bo jak tak każdemu płacić....
          Jeśli coś jeszcze ciekawego chcesz przekazać,to czekam na cenne informacje :-)))
          Pozdrawiam

• b.c1 Re: Jaki hotel polecacie w Egipcie? 20.01.03, 17:50
      Może u nas na forum turytycznym będziecie mogli uzyskać więcej informacji... i
      opinii w tym temacie ... zapraszam na forum turystyczne dla pracowników i
      właścicieli biur podrózy na www.eccoholiday.pl
      Bartek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka