juan5 07.06.06, 12:38 Czy ktoś był na północy Tajlandii w tym mieście i okolicach. Chętnie usłyszę opinie, gdyz planuję wyjazd w tamten rejon zwany też złotym trójkatem. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
www.aktywizator.pl [...] 07.06.06, 13:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiramisu5 Re: Tajlandia-Chiang Mai IP: *.dbgr.siemens.de / 195.124.89.* 07.06.06, 13:39 Byłam w Chiang Mai w marcu. BYło super. Miasto jest 10 razy mniejsze niz Bangkok. Ok 140.000 mieszkańców. Bardzo przyjazne dla turystów. Dużo zabytków, świątyń. Dużo hoteli zróżnicowanych cenowo. Okolice bardzo ciekawe. Co chcecie wiedzieć? Chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
energajzerka Re: Tajlandia-Chiang Mai 08.06.06, 17:01 chiang- mai -koniecznie- urocze turystyczne miasto,swietna baza wypadowa na trekkingi i do chiang rai. Polecam Libra guest house. Pozdr-erka Odpowiedz Link Zgłoś
juan5 Re: Tajlandia-Chiang Mai 08.06.06, 17:43 Dzięki. Jak np sie tam dostaliście - mamy zamiar lecieć z BKK samolotem. Napisz trochę co warto zwiedzic i z czego skorzystać. I jakieś uwagi spostrzeżenia - tak na gorąco bo wybieramy się na początku października. Nadmieniam że będe pierwszy raz w Tajlandii a moja przyjaciółka zdecydowała, aby jechac właśnie tam w góry, a nie na wybrzeże. Co o tym sądzisz? Tak ogólnie to mamyw planie 2- 3 dni w BKK potem chcemy leciec do Phnom Penh i Siem Reap i w dalszej kolejności właśnie Golden Triangle-Chiang Mai.Całość zajmie 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Tajlandia-Chiang Mai IP: *.ms.com 08.06.06, 20:25 ja tez bylam i bardzo mi sie podobalo, goraco polecam wyprawe - trekking do dzungli, organizuja je wszystki hotele, guest houses no i agencje turystyczne. My bylismy na 2 dniowej - kosze $30/osoba - naprawde warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.cukier Re: Tajlandia-Chiang Mai 09.06.06, 01:16 ChiangMai, Chiang Rai są fajne, polecam jeszcze MaeHongSon za to odpuść sobie całkowicie Złoty Trójkąt, tak na prawdę to jest to tylko widok ze wzgórza na Tajlandię, Laos i Birmę. Obok jest niezbyt interesujące (przynajmniej dla mnie) muzeum opium. Na prawdę nie warto tłuc się kilka godzin (chyba 5godz.) by to zobaczyć. Gdybyś się jednak uparł to z złap autobus z ChiangRai do Chiang Saen i dalej jakimś tuk-tukiem lub samlorem 6 km do .... (nazwy nie pamiętam ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neronek Re: Tajlandia-Chiang Mai IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:05 dołącze sie do tych pozytywnych opini o Chang Mai byłem tam rak temu , i w tym roku -miesiac temu wróciłem . bardzo fajne spokojne miasteczko a zwłaszcza okolice światynia Doi Sutep i gorące zródła czy bazar nocny Pólnocna Tajlandia jeste duzo tańsza od południa ! polecam także wykupienie jakies wycieczki np do złotego trójkata + wodospad + jazda po dżungli na słoniach 700bth ! /1 dzień/ noclego od 150 Bth w góre fotorelacja : neronekbyd.blog.onet.pl/ oraz neronek1.blog.onet.pl/ pozdrawiam neronek Odpowiedz Link Zgłoś