Dodaj do ulubionych

Hong Kong i Bali

IP: *.net-10.rev.inter-c.pl 29.10.06, 12:55
Witam
Na przełomie lutego i marca chce lecieć na Bali przez Hong Kong. Mam w
związku z tym pytania:
Jakie są w tych krajach ceny wyżywienia?
Czy na Bali wystarczy brać hotel 3,5* czy lepiej 4*? Jeśli macie jakiś dobry
wdzięczny byłbym za info?
A może ktoś chciałby lecieć z nami – 2 osoby dorosłe (33 i 32 lata) +9 letnie
dziewczynka. Lecieć chcemy z Frankfurtu – do Hong Kongu – gdzie spędzimy 2
dni, a później na 12-13 dni na Bali. Powrót bezpośrednio do Frankfurtu.
Obserwuj wątek
    • wrobelptak Re: Hong Kong i Bali 30.10.06, 18:14
      Bali raczej wybieraj hotele 4**** niz 3***.
      Dobra Okolica to Kuta w poblizu Hard Rock Cafe lub Tuban.
      Tuban staraj sie wyubierac hotele w okolicach Kartika Plaza.

Hotele 4 lub 5 sa w dostepne w dobrych cenach jesli umiesz znalezsc poprzez net.
      Moim ulubionym hotelem w Tuban jest Discovery Kartika Plaza,
      inne dobre hotele to:
      Bintag, Bali Hai (dawny Holiday Inn) itd...
      zobacz :
      www.balihotels.com/
      Po drugiej stronie lotniska (wschod wyspy( znajduje sie Sanur, zrob tam
      rozpoznanie.
      Osobiscie wole Kuta-Tuban, lepszy surf oraz wiecej "akcji"

Ceny wyzywienia - bajecznie tanie -
      wiec nie powinno byc problemu- wybor potraw szalenie bogaty.

Sugestia - unikaj Nusa Dua - nudne miejsce dla snobow
      i masz calkowity brak kontaktu z miejscowa ludnoscia..

Masz czas - zwiedz Lovina Beach na polnocy,
      warto zwiedzic UBUD w srodku wyspy.

Koniecznie zajrzyj na ta web site:
      www.balicom,
      zwlaszcza poczytaj tamtjesze "forum",
      szybko sie zorientujesz
      z uwag oiraz pytan i odpowiedzi co warto zobaczyc,
      zwiedzic, kupic oraz w jakich miejscach przebywac...
      • Gość: vives Re: Hong Kong i Bali IP: *.man.poznan.pl 31.10.06, 11:17
        a co powesz o tym hotelu Inna Grand Bali Beach Hotel w Sanur?? Ja mysłaem o tym
        • tierralatina Re: Hong Kong i Bali 06.11.06, 17:03
          Sanur, Kuta i Nusa Dua to trzy centra masowej turystyki. Nie poczujesz w nich,
          ze jestes na Bali.
    • Gość: Karola Re: Hong Kong i Bali IP: *.crowley.pl 06.11.06, 15:05
      Czesc ja dokładnie w taka sama trasę wybieram się tylko w styczniu . Mam pytanie
      czy macie juz zarezerwowany hotel w Hong Kongu. Jesli tak czy mozecie polecic.
      Zalezy nam na czyms nie drogim.

Karola
      ps a na Bali tanio i jest super mam znajomego co robi tam interesy i dwa razy w
      roku tam jest i jest super jak chcesz ja moge polecic Ci hotel sprawdzony na bali.
      • Gość: piotr Re: Hong Kong i Bali IP: *.dsl.bell.ca 09.11.06, 15:33
        Ponoc na Bali w styczniu sa duze opady deszczu?
      • Gość: vives Re: Hong Kong i Bali IP: *.man.poznan.pl 14.11.06, 11:46
        hotel w Hongkongu, ktory sobie wybralem to Empire Kowloon. Nie mam jeszcze nic
        porezerwowane- w poniedzialek podejmuje ostateczna decyzje :))) W ta albo w
        druga strone.
    • hm95 Re: Hong Kong i Bali 14.11.06, 00:03
      Gość portalu: vives napisał(a):
      > Czy na Bali wystarczy brać hotel 3,5* czy lepiej 4*? Jeśli macie jakiś dobry
      > wdzięczny byłbym za info?

To zalezy jakie wygody sa w stanie Was usatysfakcjonowac. Ja zawsze wybieram
      hostele/guesthousy (a wiec noclegownie bezgwiazdkowe) - czasem z klima (zeby
      odpoczac) i wzglednie czyste. Te kryteria uznaje za najwazniejsze. Wyjatkiem
      byly Chiny, gdzie takich miejsc moglem ze swieca szukac.

Bali, miejscowosc Kuta Beach (niedaleko lotniska w Denpasar) - bylem w lipcu w
      hotelu Kedin's Inn na Poppies I Street. Za czysty, duzy pokoj z klima, spora
      lazienka i weranda placilem jakies 45 zl (pokoje z wiatrakami byly mniej wiecej
      za polowe tej ceny). To ponoc jedyny tani hotel w Kuta posiadajacy wlasny basen.

Aha, co do cen.. Hongkong jest dosyc drogi, Bali tez nie najtansze (choc po
      ostatnich zamachach bombowych ceny spadly o polowe). Plaza w Kuta nie rzuca na
      kolana - lepiej wybrac sie na Wyspy Banda (miedzy Celebes a Nowa Gwinea) - ponoc
      duzo ladniej, taniej, mniej turystycznie i mniej komercyjnie.

Pozdrawiam,
      HM
      hamster95.blog.pl
    • Gość: vives Re: Hong Kong i Bali IP: *.net-10.rev.inter-c.pl 20.11.06, 23:34
      No to decyzja podjeta - lece 21 marca - jakiej pogody moge sie spodziewac w
      Hongkongu?? Przeczytalem, ze w tym okresie jest duzo mgiel - czy to prawda??
      Ale za to dobije sbie w Indonezji :)) tam juz bedzie slonecznie
      • Gość: vives Re: Hong Kong i Bali IP: *.man.poznan.pl 04.12.06, 08:41
        Juz dostałem potwierdzenie -czy ktos w tym samym terminie leci. Wylot 21.03 o
        13.55 z Frankfurtu
        • Gość: Mariola Re: Hong Kong i Bali IP: 156.17.201.* 21.02.07, 12:02
          A do jakiego hotelu jedziecie ??? My będziemy w Melia Bali;-) wylatujemy też
          21.03 ale z Warszawy. Pozdrawiam
          • paczkosie Re: Hong Kong i Bali 21.02.07, 15:13
            WITAM .JA RAZEM Z MĘŻEM LECIMY 14.03.2007 Z WARSZAWY NA BALI DO NUSA DUA Z
            DUŻYM ZAINTERESOWANIEM CZYTAM WSZYSTKO CO PISZA O BALI NA FORUM ,BO JESTEM
            BARDZO CIEKAWA JAK TAM JEST .
            • blueant Re: Hong Kong i Bali 22.02.07, 20:42
              Czesc,

Dacie mi znac po powrocie z Nusa Dua? Ja wybieram sie tam za kilka mieisecy i
              juz nie moge sie doczekac.
              PS: Wezcie parasolki:)
              • Gość: piter Re: Hong Kong i Bali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 11:14
                czy moglibyscie napisac jaki jest koszt takiej wycieczki dla 2 osob? rozumiem ze
                jedziecie z biurem?
                • paczkosie Re: Hong Kong i Bali 26.02.07, 10:20
                  witam serdecznie.tak my jedziemy z biurem turystycznym happy holiday.wybralismy
                  opcje 10 dni-13 nocy i w cenie mamy cztery wycieczki fakultatywne i opieke
                  polskiego rezydenta i hotel 5* ,a płacilismy 12000 zł za dwie osoby
              • paczkosie Re: Hong Kong i Bali 26.02.07, 10:17
                wtam bardzo serdecznie!!!! jeszcze dwa tygonie i my bedziemy jechac czas szybko
                leci wiec moment i już bedziemy sie szykowac .troche ten lot dosc długi mnie
                jakos stresuje ,ale mam nadzieje,że jakos bedzie.ok ja wroce odezwe sie ,a
                wracam 26.02.2006. pozdrawiam pa pa
                • Gość: vives Re: Hong Kong i Bali IP: *.man.poznan.pl 26.02.07, 15:18
                  To dlugo tam nie pobedziesz - jeszcze nie wyecieliście a juz wrociliscie :)))
                  Popatrz na daty w swoim poscie :))).
                  A propo ceny - cholernie drogo placiliscie (tak przynajmniej ja sadze). Jakie
                  to sa wycieczki i macie pelne wyzywienie czy tylko sniadania??
                  • Gość: piter Re: Hong Kong i Bali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 23:32
                    a ja mam jeszcze pytanko czy 12000 zl to calkowity koszt czy do tego trzeba
                    dodac roznego typu oplaty np. lotniskowe,wizy jakies itp ?? i faktycznie
                    wracasz 26.02.2006?? to wrocisz "rok temu" ??:)
                    • paczkosie Re: Hong Kong i Bali 27.02.07, 13:56
                      FAKTYCZNIE POMYLIŁAM SIE CHODZI OCZYWISCIE O MARZEC TEGO ROKU ,ALE KRYTYCZNI
                      JESTESCIE!!!JESLI CHODZI O WYJAZD TO JEST TO CAŁKOWITA CENA WYJAZDU ,A CENY Z
                      TEGO CO SIE DOWIADYWALISMY KSZTAŁTUJA SIE W TYCH OKOLICACH.
                      • Gość: vives Re: Hong Kong i Bali IP: 77.45.1.* 27.02.07, 18:06
                        Mi wyszło 12 tys zale za 3 osoby i do tego mam 3 dniowy pobyt w Hongkongu. Fakt
                        ze hotle 4* a nie 5*, ale i tak bede wiecej poza nim niz w nim. Kolejny minus
                        to taki, ze musze dojechac do Frakfurtu - ale tam ma 800km a do Wawy 400. Jadac
                        po autostradzie dzuo czasu nie strace :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka