Gość: luladelrio1 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.04.03, 11:36 znam ich oferty,ale nic o nich nie wiem; znajomi wykupili wyjazg do Egiptu i sa zadowoleni; czy to rzetelne biuro?miało jakieś wpadki? będę wdzięczna za pomoc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmm77 Re: biuro BIG BLUE szukam info 04.04.03, 12:19 Byłam z tym biurem już 2 razy, nie mam żadnych zastrzeżeń, wręcz przeciwnie, wszystko tak jak być powinno. Byłam bardzo zadowolona, na pewno jeszcze z tym biurem gdzieś się wybiorę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.zzgnig.com.pl 04.04.03, 13:17 Na forum pojawiają się bardzo skrajne opinie dotyczące tego Biura. Ja osobiście nigdy z nimi nie wyjeżdżałam, ale znajomi pojechali do Egiptu z BiG BLUE - hotel Sultan Beach i wrócili bardzo zadowoleni - dobry hotel, jedzenie w porządku za bardzo przyzwoite pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luladelrio1 Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.04.03, 13:36 no właśnie znajomi mojego męża byli w tym hotelu i było podobno cudownie, korzystali z wycieczek fakultatywnych i nie mają zastrzeżeń dziękuję za odzew pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.03, 20:16 Byłam we wrześniu z Big Blue w Portugali. Byłam bardzo zadowolona zarówno z hotelu jak i wycieczek fakultatywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tosz Re: biuro BIG BLUE szukam info 11.05.03, 23:59 A gdzie dokladnie? Pytam, bo sie wybieram, ale mam coraz wiecej watpliwosci co do BB, jak czytam posty na forum T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 06.04.03, 21:53 Gość portalu: luladelrio1 napisał(a): > znam ich oferty,ale nic o nich nie wiem; > znajomi wykupili wyjazg do Egiptu i sa zadowoleni; > czy to rzetelne biuro?miało jakieś wpadki? > > będę wdzięczna za pomoc > > pozdrawiam Nie jestem pewien słoneczko, ale chyba się spóźniłeś/aś. Big Blue właśnie zbankrutowało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEW Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.attu.pl / 192.168.3.* 06.04.03, 22:34 Gość portalu: Ryba napisał(a): > Nie jestem pewien słoneczko, ale chyba się spóźniłeś/aś. Big Blue właśnie > zbankrutowało... > ... a może napiszesz na jakiej podstawie tak twierdzisz??? Na forum Grecja ten wątek został już poruszany i chyba wyczerpany. Ryba chyba jesteś nie w temacie i siejesz popłoch. Bye, bye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roder Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.04.03, 22:55 To bylaby tragedia gdyby Big Blue upadlo. Mam nadzieje, ze to tylko kolejna plotka ale ich strona u mnie nie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEW Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.attu.pl / 192.168.3.* 06.04.03, 23:09 Gość portalu: Roder napisał(a): > To bylaby tragedia gdyby Big Blue upadlo. Mam nadzieje, ze to tylko kolejna > plotka ale ich strona u mnie nie chodzi BIG BLUE rzeczywiście upadło, ale za to powstało BIG BLUE TRAVEL, które ma się dobrze. Koleżanka w piątek wykupiła wycieczkę na Kretę w zaprzyjaźnionym biurze, gdzie na pewno by ją poinformowano. Ja dzisiaj wchodziłam na ich stronę, teraz też nie mogę, ale to o niczym nie świadczy. Uszy do góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 08.04.03, 01:20 Gość portalu: NEW napisał(a): > Gość portalu: Roder napisał(a): > > > To bylaby tragedia gdyby Big Blue upadlo. Mam nadzieje, ze to tylko kolejn > a > > plotka ale ich strona u mnie nie chodzi > > BIG BLUE rzeczywiście upadło, ale za to powstało BIG BLUE TRAVEL, które ma się > dobrze. Koleżanka w piątek wykupiła wycieczkę na Kretę w zaprzyjaźnionym > biurze, gdzie na pewno by ją poinformowano. Ja dzisiaj wchodziłam na ich > stronę, teraz też nie mogę, ale to o niczym nie świadczy. Uszy do góry Ja tylko przeczytałem artykuł, że Big Blue zbankrutowało i tyle. Strona internetowa faktycznie, kiedyś chodziła, a teraz pojawia się tylko witryna dostawcy miejsca na serwerze, czyli z netu Big Blue też znikło, co ma sens skoro zbankrutowało. Może powstało inne biuro, ale to już wtedy jest inne biuro. Anyway, nie znam BB z autopsji ale znajoma pojechała: nie było ani źle ani fantastycznie jeśli chodzi o serwis - po prostu minimum. Raz tylko miała mieć wycieczkę fakultatywną, ale potem się okazało, że tej wycieczki nie ma i biuro zaproponowało inną (pieniedzy oddać nie chcieli), ale ta inna wycieczka też była ciekawa więc znajoma pojechała. Ja i tak latam z Berlina bo skoro można polecieć za 500 zł to warto. Ale ja mam metę w Heraklionie, jak nie ma mety to lepiej chyba lecieć z biurem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W74 Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.acn.pl / 10.72.5.* 09.04.03, 13:21 RYBO! JAKA MASZ METE W HERAKLIONIE? ZASTANAWIAM SIE NAD SWIETAMI WIELKANOCNYMI ZA ROK NA KRECIE. MOZE SKORZYSTAM Z TWOJEGO NAMIARU? GDZIE? CO? ZA ILE? JAKI STANDARD? DZIEKI ZA ODPOWIEDZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.acn.pl 16.05.03, 16:27 Mysle, że to biuro nie zbankrutowało. otworzyli kilka nowych własnych siedzib. Ponadto maja cały czas te same oferty + kilka nowych. Ja z nimi jade do Egiptu w czerwcu, więc nie straszcie mnie. kupowałam te oferte w znajomym biurze, które ma równiez TUI i Neckermana oferte, więc nie osmieszaliby sie chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.zzgnig.com.pl 08.04.03, 08:01 Nie znam tego biura, nigdy z nimi nie wyjeżdżałam, ale ich strona chodzi ok! www.bigblue.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.dialup.medianet.pl 09.04.03, 01:51 Gość portalu: Anka napisał(a): > Nie znam tego biura, nigdy z nimi nie wyjeżdżałam, ale ich strona chodzi ok! > www.bigblue.pl To może czytają to forum i się zreflektowali, bo ostatnio ta strona nie chodziła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.dialup.medianet.pl 09.04.03, 01:52 Gość portalu: Ryba napisał(a): > Gość portalu: Anka napisał(a): > > > Nie znam tego biura, nigdy z nimi nie wyjeżdżałam, ale ich strona chodzi o > k! > > www.bigblue.pl > > To może czytają to forum i się zreflektowali, bo ostatnio ta strona nie > chodziła... > Z drugiej strony Alpina Tours chodziła aż do samego końca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamkolaz Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: 62.29.248.* 09.04.03, 11:56 Ja polecam. Za takie pieniadze mozna poleciec i odpoczac. My bylismy na krecie w pazdzierniku. Bylo w porzadku. Hotel bez rewelki, jedzenie tez srednie, ale tyle samo bysmy wydali u Polsce. Lubie wyjazdy w Polskie gory, ale nagle zrobilo sie tak zimno, ze nie mialo sensu (bysmy ciagle siedzieli na kwaterze) wiec pojechalismy decyzja zapadla z dnia na dzien. Bylo czysto i co najwazniejsze niedrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróznik Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.03, 19:41 Jeżeli chcesz znać moje zdanie znajdź na tym forum wątek: GORĄCO ODRADZAM BIG BLUE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 11:24 Byłem z Big Blue w Hurgadzie w Le Meridien 01.2003.Absolutna rewelacja. Wszystko O.K. Gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camyk Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.chello.pl 13.05.03, 10:22 Byłem z BigBlue w 98 roku na Santorini i Mykonos. Proszę tylko pilnować swojej rezerwacji, gdyż pracują tam młodzi ludzie, często roztargnieni ale bardzo mili. Nie znam lepszego biura w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacColin Re: biuro BIG BLUE szukam info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 02:14 od 1998 roku wiele sie zmienilo :-), weszly zagraniczne biura TUI, Ving, Neckermann, i pokazaly polskim biurom jak powinno sie organizowac wycieczki. Wiele biur z tych nauk skorzystalo np.taki Scan Holiday na skutek konkurencji poprawil jakosc swoich uslug, ale nie powiedzialbym tego samego o Big Blue. Kiedys jako niewielkie biuro organizowali naprawde fajne wyjazdy, niestety poszli na ilosc a nie jakosc i standard ich uslug bardzo sie pogorszyl. Ciekaw jestem jak sprawdzi sie nowy produkt Orbisu- Time Travel, zaplecze maja niezle, ale czy to wykorzystaja? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Zadowolona z Big Blue IP: *.acn.pl 16.05.03, 16:37 Popieram. ja byłam z nimi w 2002 na krecie. Wprawdzie mielismy hotel 5 gwiazdek Minoa palace, ale popeline zrobili turysci, a nie biuro pokoje były super, hotel nowiuteńki de lux. Było super. Na lotnisko odwoziły nas taksówki zamówione przez Big Blue, bo było niewiele gosci. Ci co polecieli z last minute marudzili cos na lotnisku. Ale uwazam, że jesli ktos leci z oferty z katalogu i do dobrego hotelu to nie bedzie płakał. Wiem, że czasami maja wpadki z samolotami, jakies 2 godziny w plecy, albo jeden dzien, ale wtedy gwarantuja na ten dzien hotel (gorzej jak komus sie urlop konczy). My lecimy teraz z nimi do Egiptu i mysle, że bede zadowolona. za hotel Sheraton Miramare biore 1800 złotych za tydzień, tanszej oferty nie znalazłam nawet w Alfa Star, które tutaj ldzie polecaja. gdzie ja znajde 5 gwiazdek na swiecie za takie pieniadze. Błagam was nie panikujcie, jak zaczniemy panikowac to rzeczywiscie zbankrutuja. Ponadto jako jedyni maja w swojej tegorocznej ofercie przepiekna wyspe Zakhyntos, nawet Tui tego nie ma (tylko niemieckie, i to z przelotem + prom), z dolotem na wyspe. Jest tam tak pieknie z tego co widze na stronach internetowych, że stwierdziłam, ze Kreta sie nie umywa do tej wyspy. tak więc jak ktos ma ochote tozapraszam tam w sierpniu. A może jakas pani z dzieckiem? ja własnie lece tylko z dzieckiem, więc moge sie troche sama nudzic. Pozdrawiam wszystkich i byle tylko takie biura były. uwazam, że te zachodnie biura lekko przeginaja z cenami, a szczególnie TUI. kiedys z nimi latałam, ale teraz jakis horror cenowy. Odpowiedz Link Zgłoś