Dodaj do ulubionych

pobyt w Hiszpanii

IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 10:58
Na początku czerwca wykupiłem w "Rainbow Tours" pobyt w hotelu "Alcotan" w
San Pedro koło Marbelli. Może ktoś tam był? Jakie wrażenia: plaża, dokąd
można się wybrać w bliskiej okolicy, jak dojechać do Gibraltaru (czy wogóle
warto tam jechać?), itd... . Wdzięczny będę za informacje.

Mój adres: agro@post.pl
Obserwuj wątek
    • jita Re: pobyt w Hiszpanii 17.04.03, 13:16
      Hej,
      garść informacji o Gibraltarze (przykładowe ceny, zdjęcia, opis wędrówki)
      znajdziesz na stronie
      nasze-podroze.republika.plPozdrawiam,
      Justyna
      • Gość: STYRO Re: pobyt w Hiszpanii IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 18.04.03, 23:32
        Janusz!
        Ja akurat bylem 30 km od Marbella we Fuengirola - tydzien temu... Sama Marbella
        duzo ladniejsza niz Malaga czy Fuengirola, nie potrafie powiedziec Ci nic na
        temat plaz czy Twojego hotelu, blosko bedziesz mial Puerto Banús a tam jachty,
        samochody i panny - jakie widzi sie tylko na filmach i w kolorowych
        czasopismach... Nie chce mi sie wierzyc, ale kumpel (Hiszpan) mowil mi ze samo
        zacumowanie w Banús kosztuje kilkanascie tysiecy euro - nie wiem czy za tydzien
        czy za miesiac ( bo za dzien to w to nie wierze)... Aby dojechac do Gibraltaru
        masz 2 opcje autostrada N340 - wzdluz wybrzeza w duzej czesci - duzo zakretow,
        albo nowa i platna autostrada - nie pamietam numeru drogi a mam stara mape i
        nie moge sprawdzic... Pamietaj - N340 to krajowka - ma biale drogowskazy i tym
        sie kieruj, ta nowa i platna ma drogowskazy niebieskie - bierz kierunek na
        Estepona y pozniej na La Linea de la Cocepción - nie jest daleko -
        kilkadziesiat km... Rozumiem, ze jedziesz samochodem - zwroc uwage, czy Ci
        wbija pieczatke paszportu na granicy z UE, jak trafisz na policjanta buraka na
        granicy to Cie nie wypusci twierdzac, ze jestes dluzej niz 3 miesiace w
        Hiszpanii - ale to wyjatki- nie powinienes miec klopotow... Mnie z Hiszpanii
        nie wypuscili, bo wg komputera na graniccy od 2001 jestem tu nielegalnie hahaha
        dopiero dzwoinili, odkrecali sprawe a i tak mnie nie wypsucili z Hiszpanii
        twierdzac, ze to co w komputerze to swiete - wiec Gibraltar zobaczylem tylko z
        daleka :-)

Pozdrawiam z Madrytu
    • Gość: mirekk Re: pobyt w Hiszpanii IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 22:33
      Na Gibraltar: do Algeciras, potem autobusem do La Linea - zatrzymuje się na dw.
      autobus. koło przejscia granicznego. KONIECZNY PASZPORT!!! Czy warto? Hmmm.
      Mają ładne monety:))) A poważnie, warto. Jest strefa wolnocłowa oraz pewna
      egzotyka.
    • Gość: esscort Re: pobyt w Hiszpanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.03, 22:43
      sporo informacji jest w forum hiszpania, w wątku o andaluzji
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=5739452

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka