Dodaj do ulubionych

JICIN - CZESKI RAJ - PYTANIA

IP: 157.25.119.* 09.05.03, 11:05
Czy ktos z was byl w tym miescie, a moze w innym miescie czeskiego raju.
Interesuje mnie wszystko co dotyczy tego regionu a PRZEDE WSZYSTKIM
odległodsc od Pragi, bo to ona jest glownym celem naszej wycieczki, tylko ze
wzgledu na drogie noclegi planujemy zatrzymac sie w jakiej innej ciekawej
okolicy a do Pragi dojezdzac.
dziekuje wszystkim papa

Obserwuj wątek
    • Gość: Dorota Re: JICIN - CZESKI RAJ - PYTANIA IP: 213.76.142.* 09.05.03, 11:10
      W drodze do Pragi nocowaliśmy dwa lata temu w Jicinie. Ze znalezieniem noclegu
      nie ma problemu, jest sporo przytulnych pensjonatów. Wtedy kosztowało nas to ok
      1000 koron ze śniadaniem. Miasto troche nudne. Kilka fajnych knajp z jedzeniem
      i piwem. No i można zedrzeć buty w Czeskim Raju. Ja Jicin wspominam tak sobie,
      ale tylko z powodu fatalnej pogody. Jeśli masz czas to odwiedź Kutną Horę,
      zaraz za Pragą - to dopiero perełka!
      Pozdrawiam
      Dorota
      • otto_1 Re: JICIN - CZESKI RAJ - PYTANIA 09.05.03, 14:52
        1000 Kc - ale chyba za dwie osoby? W zeszłym roku byłemw Czeskim Raju i ceny w
        kwaterach prywatnych nie przekraczały 300 (Turnov). A CZeski Raj jak
        najbardziej godny polecenia. Warto tez rozważyc Kutną Hore jako baze wypadową
        do Pragi. Samo miasteczko urocze, niesamowita katedra gotycka, a do Pragi 60
        km - to chyba bliżej, niż z Jicina, ale głowy nie dam.
        • Gość: Dorota Re: JICIN - CZESKI RAJ - PYTANIA IP: 213.76.142.* 09.05.03, 17:37
          No jasne, ze za dwie. Pensjonat w centrum miasta, bardzo ładny pokój z
          łazienką, na dole restauracja, w cenie śniadanie. Naprawdę ok.
    • Gość: Rumcajs Re: JICIN??? - CZESKI RAJ - PYTANIA IP: *.lo9.szczecin.pl / 10.10.10.* 09.05.03, 12:26
      Zapewne chodzi Ci o Jičin - czyli po prostu po polsku Iczyn?...
      Byłem miła mieścinka - ale nic ponad to. Po Rumcajsie ani sladu, za to mówi
      [pisze] się trochę o Wallensteinach, do których mieścina należała.
      Główna atrakcją jest wieża, na która nawet za pewna opłatą można wleźć. poza
      tem deptaczek i nudny, wielgachny typowo czeski rynek. Jest jedna fajna knajpa
      w piwnicy - ale nie umiem pisemnie wytłumaczyć jak do niej dojść...niestety o
      noclegu nic nie wiem, bo nocowałem gdzie indziej w namiocie...
    • Gość: Oleśka Re: JICIN - CZESKI RAJ - PYTANIA IP: *.gdynia.mm.pl 09.05.03, 19:55
      witajcie
      o Czeskim Raju - wlasnie zarezerwowalam miejsca w Krompachach - Pensjonat
      Hanka - moze ktos z Was byl? opowiedzcie jeszcze troszke, prosze - zabieramy
      rowery, mamy samochod, troche pieniedzy :) - co trzeba zobaczyc?
      pozdrawiam
      • Gość: bah7 Re: JIĆIN - CZESKI RAJ... IP: ProteriansZgNet:* 09.05.03, 20:18
        Zajrzyj tu, przecież niedawno o Cz. Raju było... :) :
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=5801591&a=5822920

bah7
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka