Dodaj do ulubionych

OASIS Tours- Skanes Garden Club

IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.07.03, 02:49
Byłem tam!! Zobacz!!
www.republika.pl/oasis_nigdy_wiecej
Czy coś się zmieniło??
Obserwuj wątek
    • Gość: agentka Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 11:21
      Nie znudziło ci się jeszcze sianie tego zamentu, przeciez ten temat juz został
      dokładnie przerobiony i przetrawiony. Stałes się bardzo nudny. Mnie też
      irytował ten hotel, ale ilez można to samo wałkować!!!!!!!!
      pozdrawiam
    • Gość: Agentka Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 11:23
      i jeszcze jedno, jezeli interesuje cię czy coś się zmieniło, to informuję że
      nie ma go już w ofercie. Zadowolony??????
      • Gość: arti Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.tvsat364.lodz.pl 31.07.03, 00:26
        Otórz mylisz się. Jest on w ofercie pod zmienioną nazwą (tym razem prawdziwą).
        A link zamieszczam ku przestrodze kolejnym nieświadomym turystom. Ty, jeśli nie
        chcesz nie musisz wchodzić na stronę.
        • Gość: Agentka Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 10:05
          Niestety jesteś niedoinformowany, skanes garden nie jest juz w sprzedaży.
          Sprzedają ofertę oasisa i jakoś nie widzę tego hotelu w promocjach. Oasis sam
          bez twoich porad rezygnuje ze złych hoteli. A może ty jesteś kim,ś z
          konkurencji i nie masz zadnego innego zaczepienia tylko ten skanes i wiercisz
          tą dziure az do znudzenia. Już ci pisałam jest to w tej chwili nudne, a nie
          wzbudzające sensację, możesz sobie darować dalszy wysiłek.
          • Gość: kate Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: 212.160.127.* 31.07.03, 13:45
            Sama jestes nudna, pewnie pracujesz w Oasis Spadaj na drzewo tam twoje miejsce
            i nie wtracaj sie jesli ktos chce pomódz innym! Jak jestes taka madra to prosze
            zalatw mi udane wakacje.
            • Gość: Agentka Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 14:04
              Poszę bardzo , podaj miejsce termin i jaka sumą dysponujesz, bo jezeli chcesz
              najtaniej to tylko skanes cię ratuje
              • Gość: iwka Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.wroc.zigzag.pl 31.07.03, 18:57
                Niestety, agentka nie ma racji, ten hotel dalej jest sprzedawany- oczywiście
                pod prawdziwą nazwą i z właściwą ilością gwiazdek... np u agenta we Wrocławiu w
                Galerii Dominikanskiej - wiem , bo sama widziałam wywalone na szybie jako super
                last za ok 2400 zł/2 tyg.
                pzdr.
                iwka
          • Gość: arti Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.tvsat364.lodz.pl 31.07.03, 22:22
            Droga Agentko! Nie będę już komentował twoich dziwnych wypowiedzi. Wejdź na
            stronę Oasisa i wybierz (po lewej stronie) "Nowe hotele". Tam znajdziesz obiekt
            naszego sporu. Pozdrawiam i życzę miłego surfowania.
    • Gość: Beata Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.acn.pl 01.08.03, 00:32
      A ja sie własnie zastanawiałam, ktory hotel wybrac z Oasis. To już wybrałam,
      lepiej nie wydam swoich pieniedzy. hahahahahahaha
    • Gość: Ania OASIS Tours- odradzam IP: 213.25.31.* 01.08.03, 15:11
      Miałam pecha z męzem korzystać z zeszłym usług w tym roku. Problemy zaczęły
      się już na lotnisku z
      Warszawie - nie dostarczyli jakiejś listy i musieliśmy czekać, aż odprawią się
      inni i dopiero wtedy mogli odprawić tacy nieszczęśnicy, jak my. Na miejscu w
      Hurgadzie pani "rezydent" oświadczyła, że nie ma dla nas czasu i na pierwsze
      wiadomości o miejscu, w którym sie znaleźliśmy musieliśmy czekać półtora dnia.
      Okazało sie też, że hotel, za który zapłaciliśmy jako za czterogwiazdkowy w
      rzeczywistości ma 3 gwiazdki, tylko jeden budynek ma 4 (otoczenie hotelu i
      wyżywienie na poziomie 3 gwiazdek). Mieszkajacy w tym samym hotelu Niemcy
      wykupywali pobyt w standardzie 3-gwiadkowym (Oferowany przez Oasis jako 5
      gwiazdek inny hotel, chyba Golden Five, w katalogu niemieckim Nackermanna też
      znależliśmy jako ofertę na poziomie 4 gwiazdek). Rejs po Nilu opóźniono o 2
      dni, przez co
      wpadlismy w burzę piaskową, która wg słów przewodnika pojawia sie co roku z
      zadziwiającą regularnością (pewnie w czasie burzy jest taniej). Wycieczka do
      Abu Simbel się nie odbyła, bo podobno policja nie pozwoliła (Francuzi jednak
      pojechali). Następne dni byłu mniej więcej wg planu, z tym że przez zabytki
      przewodnik przeganiał nas w rekordowym tempie po to, żebyśmy mieli więcej czasu
      na zakupy w sklepach, z których przewodnik zbierał dolę. Kolejny skandal miał
      miejsce w okolicach Kairu - hotel zamiast w Kairze (tak było w programie
      wycieczki) zakwaterowano nas w hotelu ok. 10 km za piramidami, na przeciwko
      którego stał drogowskaz z napisem "Cairo 18 km". Program wycieczki mówił, że w
      Kairze mamy jeden dzień zwiedzania z przewodnikiem i jeden dzień wolny z
      mozliwością wykupienia wycieczek fakultatywnych. Tu przewodnik nas postanowił
      zaszantażować: kupujecie wycieczki (35 USD od osoby) albo wyjeżdżamy o 12.00.
      Tu już przegiął pałę, wycieczka sie zbuntowała, wywalczyła wyjazd o 16.30 i
      zbojkotowała wycieczki fakultatywne. Wracamy do Hurgady. Wcześniej "rezydentka"
      zapewniała nas, że załatwi nam pokoje od strony basenu i, że będzie na nas
      czekał kolacja. Do hotelu dojechaliśmy ok. godz. 23.30 i okazało się, że
      obsługa hotelu nic nie wie o naszym przyjeździe. Po godzinie użerania się z
      recepcjonistami dostalismy swoje pokoje (podobno ludzie z innego hotelu musieli
      czekać do 4.30). "Kolacja" składała się z dwóch suchych bułek przełożonych
      nędznymi kawałkami sera. Przeczytaliśmy jeszcze raz regulamin i wyczytalismy,
      że zażalenia należy składać do rezydenta, który ma potwierdzić przyjęcie ich do
      wiadomosci i wręczyć nam formularz reklamacyjny. Pani "rezydent" powiedziała że
      pierwszy raz słyszy o takich formularzach. Na szczęście podróż powrotna
      przebiegła bez komplikacji.
      Jechali z nami też Litwini, którzy mieli zagwarantowanego przewodnika
      rosyjskojęzycznego dla grupy co najmniej ośmioosobowej (było ich dwunastu)-
      ludzie Oasisu na miejscu też nic o tym nie słyszeli.
      PS. Napisaliśmy skargę do Wojewody Mazowieckiego (udziela koncesji biurom
      podrozy na swoim terenie), który stwierdził ze Oasis Tours naruszył w kilku
      miejscach prawo Ustawe Turystyczną, co może mieć wpływ na przedłuzenie koncesji
      w przyszłosci. Biuro, oczywiście , nie znalazło zadnego powodu do uznania
      naszej reklamacji. Na którą zresztą w ogóle raczyli odpowiedzieć dopiero po
      złożeniu skargi do PITu

Poczytaj też wypowiedz grzegorza na tym forum - miał też podobne "atrakcje" z
      Oasisem. Ponizej jego wypowiedź:
      JESLI JEDZIECIE DO GOLDEN FIVE W HURGADZIE Z OASIS TOURS TO
      ZDECYDOWANIE ODRADZAM.
      JEST ON NAJWYZEJ 3* WG MNIE I TO W SKALI EGIPSKIEJ NIE
      EUROPEJSKIEJ.
      WIELKI KOMPLEKS OKOLO 1000 POKOI, CHAMSKA OBSLUGA
      DOMAGAJACA SIE NA KAZDYM KROKU "BAKSZYSZU" (NAPIWKU),
      PRUSAKI BIEGAJACE PO RECEPCJI (CO SIE DZIEJE W RESTAURACJI
      CZY KUCHNI WOLE NIE WIEDZIEC), PRZY POSILKACH JESLI COS SIE
      SKONCZY TO OBSLUGA POTRAFI POWIEDZIEC ZE JUZ SIE
      SKONCZYLO I NIE MA!!! KELNERZY POTRAFIA BRUDNE SZTUCCE
      WYTRZEC O SPODNIE I SPOWROTEM POLOZYC NA STOL, BRAK