Gość: a. IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.07.03, 02:49 Byłem tam!! Zobacz!! www.republika.pl/oasis_nigdy_wiecej Czy coś się zmieniło?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agentka Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 11:21 Nie znudziło ci się jeszcze sianie tego zamentu, przeciez ten temat juz został dokładnie przerobiony i przetrawiony. Stałes się bardzo nudny. Mnie też irytował ten hotel, ale ilez można to samo wałkować!!!!!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agentka Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 11:23 i jeszcze jedno, jezeli interesuje cię czy coś się zmieniło, to informuję że nie ma go już w ofercie. Zadowolony?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.tvsat364.lodz.pl 31.07.03, 00:26 Otórz mylisz się. Jest on w ofercie pod zmienioną nazwą (tym razem prawdziwą). A link zamieszczam ku przestrodze kolejnym nieświadomym turystom. Ty, jeśli nie chcesz nie musisz wchodzić na stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agentka Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 10:05 Niestety jesteś niedoinformowany, skanes garden nie jest juz w sprzedaży. Sprzedają ofertę oasisa i jakoś nie widzę tego hotelu w promocjach. Oasis sam bez twoich porad rezygnuje ze złych hoteli. A może ty jesteś kim,ś z konkurencji i nie masz zadnego innego zaczepienia tylko ten skanes i wiercisz tą dziure az do znudzenia. Już ci pisałam jest to w tej chwili nudne, a nie wzbudzające sensację, możesz sobie darować dalszy wysiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: 212.160.127.* 31.07.03, 13:45 Sama jestes nudna, pewnie pracujesz w Oasis Spadaj na drzewo tam twoje miejsce i nie wtracaj sie jesli ktos chce pomódz innym! Jak jestes taka madra to prosze zalatw mi udane wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agentka Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 14:04 Poszę bardzo , podaj miejsce termin i jaka sumą dysponujesz, bo jezeli chcesz najtaniej to tylko skanes cię ratuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.wroc.zigzag.pl 31.07.03, 18:57 Niestety, agentka nie ma racji, ten hotel dalej jest sprzedawany- oczywiście pod prawdziwą nazwą i z właściwą ilością gwiazdek... np u agenta we Wrocławiu w Galerii Dominikanskiej - wiem , bo sama widziałam wywalone na szybie jako super last za ok 2400 zł/2 tyg. pzdr. iwka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.tvsat364.lodz.pl 31.07.03, 22:22 Droga Agentko! Nie będę już komentował twoich dziwnych wypowiedzi. Wejdź na stronę Oasisa i wybierz (po lewej stronie) "Nowe hotele". Tam znajdziesz obiekt naszego sporu. Pozdrawiam i życzę miłego surfowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: OASIS Tours- Skanes Garden Club IP: *.acn.pl 01.08.03, 00:32 A ja sie własnie zastanawiałam, ktory hotel wybrac z Oasis. To już wybrałam, lepiej nie wydam swoich pieniedzy. hahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania OASIS Tours- odradzam IP: 213.25.31.* 01.08.03, 15:11 Miałam pecha z męzem korzystać z zeszłym usług w tym roku. Problemy zaczęły się już na lotnisku z Warszawie - nie dostarczyli jakiejś listy i musieliśmy czekać, aż odprawią się inni i dopiero wtedy mogli odprawić tacy nieszczęśnicy, jak my. Na miejscu w Hurgadzie pani "rezydent" oświadczyła, że nie ma dla nas czasu i na pierwsze wiadomości o miejscu, w którym sie znaleźliśmy musieliśmy czekać półtora dnia. Okazało sie też, że hotel, za który zapłaciliśmy jako za czterogwiazdkowy w rzeczywistości ma 3 gwiazdki, tylko jeden budynek ma 4 (otoczenie hotelu i wyżywienie na poziomie 3 gwiazdek). Mieszkajacy w tym samym hotelu Niemcy wykupywali pobyt w standardzie 3-gwiadkowym (Oferowany przez Oasis jako 5 gwiazdek inny hotel, chyba Golden Five, w katalogu niemieckim Nackermanna też znależliśmy jako ofertę na poziomie 4 gwiazdek). Rejs po Nilu opóźniono o 2 dni, przez co wpadlismy w burzę piaskową, która wg słów przewodnika pojawia sie co roku z zadziwiającą regularnością (pewnie w czasie burzy jest taniej). Wycieczka do Abu Simbel się nie odbyła, bo podobno policja nie pozwoliła (Francuzi jednak pojechali). Następne dni byłu mniej więcej wg planu, z tym że przez zabytki przewodnik przeganiał nas w rekordowym tempie po to, żebyśmy mieli więcej czasu na zakupy w sklepach, z których przewodnik zbierał dolę. Kolejny skandal miał miejsce w okolicach Kairu - hotel zamiast w Kairze (tak było w programie wycieczki) zakwaterowano nas w hotelu ok. 10 km za piramidami, na przeciwko którego stał drogowskaz z napisem "Cairo 18 km". Program wycieczki mówił, że w Kairze mamy jeden dzień zwiedzania z przewodnikiem i jeden dzień wolny z mozliwością wykupienia wycieczek fakultatywnych. Tu przewodnik nas postanowił zaszantażować: kupujecie wycieczki (35 USD od osoby) albo wyjeżdżamy o 12.00. Tu już przegiął pałę, wycieczka sie zbuntowała, wywalczyła wyjazd o 16.30 i zbojkotowała wycieczki fakultatywne. Wracamy do Hurgady. Wcześniej "rezydentka" zapewniała nas, że załatwi nam pokoje od strony basenu i, że będzie na nas czekał kolacja. Do hotelu dojechaliśmy ok. godz. 23.30 i okazało się, że obsługa hotelu nic nie wie o naszym przyjeździe. Po godzinie użerania się z recepcjonistami dostalismy swoje pokoje (podobno ludzie z innego hotelu musieli czekać do 4.30). "Kolacja" składała się z dwóch suchych bułek przełożonych nędznymi kawałkami sera. Przeczytaliśmy jeszcze raz regulamin i wyczytalismy, że zażalenia należy składać do rezydenta, który ma potwierdzić przyjęcie ich do wiadomosci i wręczyć nam formularz reklamacyjny. Pani "rezydent" powiedziała że pierwszy raz słyszy o takich formularzach. Na szczęście podróż powrotna przebiegła bez komplikacji. Jechali z nami też Litwini, którzy mieli zagwarantowanego przewodnika rosyjskojęzycznego dla grupy co najmniej ośmioosobowej (było ich dwunastu)- ludzie Oasisu na miejscu też nic o tym nie słyszeli. PS. Napisaliśmy skargę do Wojewody Mazowieckiego (udziela koncesji biurom podrozy na swoim terenie), który stwierdził ze Oasis Tours naruszył w kilku miejscach prawo Ustawe Turystyczną, co może mieć wpływ na przedłuzenie koncesji w przyszłosci. Biuro, oczywiście , nie znalazło zadnego powodu do uznania naszej reklamacji. Na którą zresztą w ogóle raczyli odpowiedzieć dopiero po złożeniu skargi do PITu Poczytaj też wypowiedz grzegorza na tym forum - miał też podobne "atrakcje" z Oasisem. Ponizej jego wypowiedź: JESLI JEDZIECIE DO GOLDEN FIVE W HURGADZIE Z OASIS TOURS TO ZDECYDOWANIE ODRADZAM. JEST ON NAJWYZEJ 3* WG MNIE I TO W SKALI EGIPSKIEJ NIE EUROPEJSKIEJ. WIELKI KOMPLEKS OKOLO 1000 POKOI, CHAMSKA OBSLUGA DOMAGAJACA SIE NA KAZDYM KROKU "BAKSZYSZU" (NAPIWKU), PRUSAKI BIEGAJACE PO RECEPCJI (CO SIE DZIEJE W RESTAURACJI CZY KUCHNI WOLE NIE WIEDZIEC), PRZY POSILKACH JESLI COS SIE SKONCZY TO OBSLUGA POTRAFI POWIEDZIEC ZE JUZ SIE SKONCZYLO I NIE MA!!! KELNERZY POTRAFIA BRUDNE SZTUCCE WYTRZEC O SPODNIE I SPOWROTEM POLOZYC NA STOL, BRAK PAPIERU TOALETOWEGO, RECZNIKOW (DOSTEPNE DOPIERO PO ZAPLACENIU "BAKSZYSZU", MIEJSC NA PLAZY, CZESTO USZKODZONA KLIMATYZACJA. NP: ZA WSKAZANIE, GDZIE JEST POKOJ DOMAGANO SIE OD NAS "BAKSZYSZU" BO INACZEJ NIE DOWIEMY SIE GDZIE TO JEST. KOLEJKA LINOWA DO PLAZY NIE DZIALA, A JESLI JUZ TO JEST PLATNA ZA JEDNORAZOWY PRZEJAZD 10 LE (LIROW EGIPSKICH = OK 10 ZLOTYCH). NIE WIEM Z JAKIEGO BIURA WYJEZDZASZ ALE JESLI TO JEST OASIS TOURS TO BARDZO MOCNO SIE ZASTANOW, OLBRZYMIE PROBLEMY PRZY PR0BIE ZMIANY HOTELU ZDYCEDOWANIE POLECAM NATOMIAST HOTEL 5* ALBATROS BEACH W HURGADZIE - NAPRAWDE JEST OK - ZDECYDOWANIE EXTRA Odpowiedz Link Zgłoś