Dodaj do ulubionych

Słowo na niedzielę

13.04.25, 15:49
Słowem na dziś jest paw. I nie o ptaka chodzi.
Wczoraj chyba mnie buk opuścił i dałam się mężu namówić na stacjonarne zakupy w centrum. Dzizas kuwa, ja piedole, tyle ludzi, że przejść się nie da, w sklepach kolejki do przymierzalni, do kas, do wszystkiego. Chciałam dać szansę Zarze, bo na stronie widuje fajne ciuchy a w sklepie jakoś magicznie znikają, ale i tym razem nie było mi to dane, bo kolejki do przymierzalni wiły się przez cały sklep, nie było wiadomo gdzie początek a gdzie koniec.
Wkuwilam się tylko tym wyjściem więc dla relaksu poszliśmy na coś słodkiego. Mąż i córka wzięli po gofrze a ja dwie gałki lodów, z czego jedna zaraz po wręczeniu wylądowała na moich butach. Ewidentnie wszechświat dawał mi znać ale go nie posłuchałam i najprawdopodobniej się tymi lodami zatrulam, bo on 3 nad ranem do mniej więcej południa rzygalam jak kot, myślałam że wyrzygam duszę 🤮
Jedyna pozytywną rzecz, że kupiłam w końcu pasujące wszędzie, piękne, szerokie, beżowe spodnie w CottonClub, dzięki czemu ten sklep zyskał status mojego ulubionego 😁
Co u was?
Co ciekawego?
Zamieszczam zdjęcie tłumow na ulicach i czekoladowego popiersia Fridy dla uwagi.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 15:54
      Współczuję pawia. U mnie pod znakiem pawia minęła noc z czwartku na piątek. Też zatrucie. Na szczęście przeszło szybko i dziś balkoning na całego.
      • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 15:59
        Ale piękna ta twoja kwietna dżungla!
    • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 15:58
      Powiedzcie mi jeszcze, które ładniejsze? Bo się waham
      • mama-ola Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:01
        Pierwsze. Ale trudno mi uzasadnić czemu, takie są podobne.
        • majenkirr Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:22
          Mnie też się bardziej te pierwsze podobają.

A mówiłam już jak ostatnio kupiłam dwa różne buty?😅😂. Dopiero w domu się zorientowałam.
          • nenia1 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:26
            o też fajnie big_grin Ale ja ci tak sprzedali, sama brałaś?
            • majenkirr Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:31
              Sama brałam! Co więcej - byłam z córką i ani ona, ani chłopak na kasie nie zauważyli. A jak głupio mi było iść wymienić jednego buta😭
              • nenia1 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:03
                Ha, ha, musieli mieć ubaw w sklepie big_grin
          • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:31
            Łot? Nawet nie są podobne! 🤣
          • ga-ti Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:41
            😄
            We wrześniu mąż z córką kupowali buty do szkoły. Wczesna nastolatka, wszystkie były nie takie, po przymierzeniu kilkunastu par w końcu coś się spodobało. Przyjeżdżają, młoda zadowolona przymierza a ja w krzyk, że ona mają różna rozmiary! Niby napisany był ten sam, ale jeden ze 2 rozmiary większy. Pani stwierdziła, że pomyłka przy szyciu, uwzględnia reklamację, ale drugich takich niema 🤪 dziecko nie wie czemu nie poczuło różnicy 🙈
            • aankaa Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:10
              bo mierzyła tylko jeden?
      • primula.alpicola Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:05
        Żadne, te podeszwy są straszne.
        • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:13
          Mnie się podobają:p
        • arabelax Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:28
          to samo pomyslalam, z tych dwóch, to drugie lepsze, ale wciąż jak ortopedyczne buty przez te podeszwy.
      • bene_gesserit Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:08
        Biały z beżem? Mdło, zwłaszcza dla osoby z twoja osobowością.
        • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:11
          Kolorowych już mam wystarczająco :p
          • bene_gesserit Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:30
            W takich mdłych albo bys oszukiwała siebie, albo innych :p
            • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:35
              Ale mnie się one podobają :p
              Jakoś mnie to połączenie kolorów kręci tej wiosny :p
      • mabel_mora Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:25
        ooo, moje pumy, mam te wyższe, super wyglądają do szerokich spodni i są bardzo wygodne.
        • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:34
          Że wygodne, to akurat nie wątpię, pod tym względem Puma mnie nigdy nie zawiodła.
      • szmytka1 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:30
        Pierwsze, choć nie podobają mi się żadne, zbyt gruba podeszwa😅 a ponadto ja nie daje rady utrzymać białego koloru obuwia, więc nie mogę takich nosić. Tak tylko piszę, nie żeby na złość, czy cos
        • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:33
          Nie mam tego problemu:p mam taki feler, że butów ani nie brudze specjalnie ani nie niszczę. I takim sposobem mam np. Conversy sprzed ponad 10 lat w bardzo dobrym stanie, gdzie mój mąż w tym czasie z 10 par przemielił:p
          • mabel_mora Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:58
            swoje nosze już ze 2 m-ce i nadal wygladaja jak nowe, ale ja butów nie niszczę, wiec jezeli masz tak samo to kupuj smile
          • szmytka1 Re: Słowo na niedzielę 14.04.25, 14:17
            Zazdroszczę, że nie brudzisz, u mnie wszyscy brudzimy bardzo.
            • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 14.04.25, 14:33
              Jestem jedyną w rodzinie posiadająca ta jakże przydatną przypadłość:p
              Najgorsza pod względem niszczenia butów jest córka, każde buty po tygodniu wyglądają jak wywleczone ze śmietnika 😐
      • ga-ti Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:45
        Chyba pierwsze, ale nie wiem czemu.
        Mam takie czarne i do szerokich spodni fajne, ale ja nie potrafię na tej podeszwie, nie czuję się "stabilnie", jakoś sztywnie i lewy uciska od góry, ale może to specyfika mojej stopy.
        • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:49
          Mam wężowe trampki na takiej grubej podeszwie, mnie nie przeszkadza.
      • alexis1121 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:52
        Pierwsze, gdyby ktoś mi przystawił pistolet do głowy.
        • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:54
          Tak, my dwie butowo zdecydowanie nie jesteśmy kompatybilne, bo ja mam takie myśli kiedy patrzę na 99% twoich butów:p choć może nawet 100% by to mogło być :p
          • alexis1121 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:56
            😅❤️
          • majenkirr Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:02
            A jakie Alexis buty nosi, bo nie przypominam sobie?
            Dla mnie też musi być gruba podeszwa, właśnie kupiłam sandałki na lato.
            • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:04
              Takie jak niżej np :p babciowe cichobiegi:p
              Fajne sandałki wink
              • majenkirr Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:15
                Oj, to ja też na nie😅, ale Alexis jest szczupła i wysoka, na niej wyglądają ok.
            • arabelax Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:30
              wkleiła niżej i alexis ma bardzo ładne buty, podobają mi się.
              • majenkirr Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:01
                Alexis ładnie w nich wygląda, ja bym czuła się jak kaczka.
      • aankaa Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:09
        pierwsze, z białym przodem
        • abasia0 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:18
          Ja z podróży, już w domu. Na obiad pizza w fajnym miejscu, bardzo dobra. Oryginalna " jajeczna droga" jest świetnym pomysłem i bardzo nam się spodobała.
          Zakupowo skrzynia kwiatów do posadzenia.
      • piataziuta Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:15
        Pierwsze!
      • wapaha Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:39
        szarmszejk123 napisał(a):

> Powiedzcie mi jeszcze, które ładniejsze? Bo się waham

pierwsze, nie cierpię złota
        nigdy nie mam nic złotego.
        no, może poza sercem tongue_out
        • eglantine Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:47
          Oj tam, oj tam, złote a skromne. 😉
          Ja głosuję na drugie, choć też nie jestem fanką takich wysokich podeszew.
      • mayaalex Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 20:05
        drugie bardziej mi sie podobaja ale chyba dlatego ze sa bardziej zachowawcze a te pierwsze maja dosc duza platforme - a w sumie moze wlasnie maja miec platforme?
        • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 14.04.25, 09:45
          Wziełam drugie :p
      • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 16.04.25, 11:07
        Przyszły, zadowolonam 😊
    • bene_gesserit Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 15:59
      Też poszliśmy na lody w sobotę, to znaczy ja na lody, chłop jako ochrona. Czekoladowy sorbet że śliwkami chyba w łiskaczu, bardzo przyzwoite, pawia brak, przeciwnie.

Poza tym tradycyjnie jak to w niedzielę handlowa byłam na zakupach i tradycyjnie wyszłam ze sklepu, nienawidząc ludzi. Czy zawsze musi się znaleźć jakiś czerwony na twarzy pieniacz, który wózkiem wjeżdża mi w tyłek?
    • primula.alpicola Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:06
      Frida z czekolady! Mniam
      Kleiku ryżowego sobie zjedz.
      • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:14
        Cenią sobie tą czekoladę, 6 kuleczek 26€ :p
    • snakelilith Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:10
      Napiszę tak - mogło być gorzej. Na przykład ta burza z piorunami i oberwaniem chmury, która przeszła przez chwilę nad moim domem, mogła być już wczoraj. Bóg cię więc nie opuścił. big_grin U mnie tulipany wytrzymały, ale żonkile nie lubią chyba deszczu i smętnie wiszą.
      • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:12
        U mnie wczoraj wieczorem straszyło, zerwał się nagle bardzo silny wiatr ale przeszło bokiem.
    • ania357 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:27
      U mnie tez weekend pod znakiem pawia. Dzieciatko wymiotowalo cala nos z czestotliwoscia co 20 minut. Teraz spi i ma goraczke sad. Nie wiem, czy to zatrucie pokarmoiwa czy jakas wirusowka. Nie chorowal przez ostatrnie dwa lata, a teraz osma klasa, miesiac do egzaminow i druga choroba w ciagu dwoch tygodni jak na zlosc uncertain.

My z mezem troche ogarniamy chalupe.

Na obiad chyba nic, bo czuje opor przed zjedzeniem czegokolwiek na mysl, ze to jednak jakas wirusowka i wlasnie mi sie wykluwa wink.
      • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:36
        Zdrówka dla dziecia i dla was! Nie dajcie się zarazie!
      • ga-ti Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:53
        Ojojoj. Może weźcie coś, probiotyk jakiś, tak zapobiegawczo. Albo cole 🙂
    • ga-ti Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:51
      Pij dużo. I odpoczywaj! Zdrówka!

Ja przezornie ani wczoraj ani dziś nie wybierałam się do sklepów. Wczoraj akcja pranie, zmiana pościeli, wietrzenie, obiad i relaks z filmem. A dziś balkonik, słonko, drinczek, książeczka i emama. Ptaków śpiew, zieleniejące się drzewka, kontempluję wiosnę 😀
      • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:58
        Dzięki, już mi trochę lepiej, choć nadal niepewnie. Wcisnęłam w siebie kawałek suchej bułki na razie bez efektów, więc może już po .
        Ja się dałam chłopu podejść z tymi zakupami, bo w piatek lecimy do Włoch i " żeby mieć na wyjazd", jakbyśmy na co dzień goli chodzili 😅
    • alexis1121 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:53
      .

• szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 16:59
        Ale by ci pasowały do tych outfitow któreś z tych moich butów :p
    • sandy_cheeks Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:05
      Rozpoczęliśmy sezon rowerowy, nawet starsza się podpięła, co w poprzednim sezonie było już rzadkością.
      Wczoraj pojechaliśmy do warszawskiej namiastki japońskiej Sakury, a dziś na ukrytą plażę za Grubą Kaśką..
      • piataziuta Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:19
        Pięknie! ❤️
    • piataziuta Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:26
      O esu, współczuję!

Nie mam nic ciekawego do powiedzenia. tongue_out
      Popracowałam. Na obiadokolację wyszliśmy do knajpy (poprosiłam o super krwistego steka, dostałam super wysmażonego - masakra, brak szacunku do mięsa), Mieciu nie chce grać w grę uncertain, zamiast tego piłuje swojego foila.
      Żyję z wielką nadzieją, że za tydzień w święta będzie wiało i będzie cudownie!
    • pepsi.only Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:27
      Współczuję wszystkim z pawiem. Wracajcie do zdrowia!

My od rana wybraliśmy się na szybkie zakupy do castoramy, w sklepie ludzi prawie nie było, zakupy prawie udane. Za to poza sklepem sceny dantejskie ...
      okazało się, że właśnie zjeżdżali się z całej okolicy, bliższej i takiej dalszej, sportowcy. bo nieopodal była organizowana wielka impreza dla biegaczy. I wszyscy postanowili skorzystać z tego parkingu. Na godzinę przed imprezą udało nam się ledwo-ledwo stamtąd wyjechać.
    • wapaha Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:33
      Kocham Fridę ! ( prawie tak samo jak czaszki)- w każdym wydaniu
      Ja jadłam wczoraj-z nowości-precla z jabłkiem i cynamonem smile Dobre
      Poza tym jestem wyraźnie radośnie szczęśliwa smile
    • nenia1 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:33
      u mnie w sumie weekendowa bieganina, w sensie, że w domu nic nie robię, za to biegam po parkach z psami. Wczoraj byłam z takim cwaniakiem, że co ławkę zobaczy, to wskakuje na nią i siedzi big_grin A ja chciałam głównie pochodzić, więc się nie do końca spasowaliśmy. W każdym razie bardzo sympatyczny pies i miły, dodatkowo wzbudzał rozbawienie ludzi siedząc tak na ławce, trochę jak człowiek. A ja obok niego czekając aż łaskawie wstanie big_grin Dwóch panów przechodziło obok, jeden się zwierzał, coś że życie ciężkie. A drugi mówi, trzeba życie brać na spokojnie, cieszyć się chwilą, o zobacz jak tutaj, pies na ławce siedzi, obok zadowolona pani...a wcale taka zadowolona nie była, choć śmiałam się ciągle pod nosem, bo sytuacja z upartym psem dość zabawna była...za to dzisiaj biegałam z niezawodnym w szybkim chodzeniu Dąbusiem, spędziliśmy razem parę uroczych godzin. W każdym razie ponad 50 tys. kroków na samych spacerach mam, przyjemne uczucie w ciele, jest moc.
      • alexis1121 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:48
        Cudowne! I bardzo wzruszający opis ❤️🐶🐶
      • eglantine Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:52
        Piękny psi uśmiech! A ten drugi od razu widać, że z motorkiem w kuprze.

Ja dziś walczyłam z szafami, masakra.
        Ale już wiosna pełną gęba, żeby nie powiedzieć lato się zbliża. W czwartek nawet u mnie ma być 26 stopni. 😳
      • eliszka25 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:32
        Ale słodziak z tego miłośnika ławeczek 😍.
    • homohominilupus Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:47
      Coli się napij na ten żołądek.

U nas ruszyły od wczoraj procesje. Uwielbiam ten spektakl i b się ucieszyłam że w tym roku też obejrzę (jutro wyjezdzam)
      Wrażenie niesamowite. Dziś znow idę oglądać, najlepiej będzie po ciemku.
      I dorzucam jeszcze sucz w kwiatach żeby tak ponuro nie było.
      • nenia1 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:27
        o fajne, lubię takie rzeczy . Wyglądają trochę jak Ku Klux Klan, "nikt się nie spodziewa hiszpańskiej inkwizycji" big_grin
        • homohominilupus Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:42
          No nie?

Rozwala mnie to za każdym razem- ta rozbuchana obrzędowość, krwawiący Chrystus na krzyżu i wszyscy święci na platformach w oparach kadzidla (matka nie miała się do kogo pomodlić jak u mnie była, bo wszystkie figury jej z kościoła zabrali) a to wszystko na niby, dzieciaki nawet nie wiedzą jakie to swieto, ważne że wakacje będą 😁
            • homohominilupus Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:49
              Człowiek Motyl 🥰
              • piataziuta Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:54
                Paweł Hajncel, znasz?
                • homohominilupus Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:56
                  No jasne
                  • piataziuta Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 19:00
                    Bez sensu spytałam. wink

Skąd jesteś? tongue_out
                    Architektura?
                    Historia sztuki?
                    • homohominilupus Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 19:05
                      Pudlo
                      Pudlo

Ale o motylu głośno było swego czasu. Wiem, że to artysta/ performer i mieszka(ł) gdzieś na Bródnie, nawet znałam ludzi którzy go znają 😃
                      Więcej dorobku artystycznego nie znam, nie miej o mnie niewiadomo jakiej opinii bo przyjdzie beaucoś tam i Cię z błędu wyprowadzi.
                      • piataziuta Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 19:16
                        Beaucouptrop bym nie spytała, czy jest po architekturze. wink
                        • homohominilupus Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 19:38
                          Ona jest po Wyższej Szkole Nadęcia
          • nenia1 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 19:28
            Najciekawsze są takie procesja na wsiach. W miastach, tu na Śląsku najciekawszą procesję mają Lipiny, też w niej jest trochę klimat jak na wsiach. Ludyczność niemalże ocierająca się o kicz, złotem i przepychem po oczach na pewno nie świeci.
            • gulcia77 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 20:28
              Święty Jacek na bytomskim Rozbarku też w podobnym klimacie. I, jajem ateistką, to pooglądać sobie rozbarskie stroje lubię. Niestety, dziś mnie praca zawodowa za gardło chwyciła i musiałam odwalić kupę godzin. Ale za to teraz oglądam, a raczej słucham 100 najlepszych hitów lat sześćdziesiątych i zastanawiam się, czemu się nie urodziłam gdzieś w 1941/42 w Wielkiej Brytanii. Uwielbiam czasem ten klimat.
              • nenia1 Re: Słowo na niedzielę 14.04.25, 09:00
                gulcia77 napisała:

> Święty Jacek na bytomskim Rozbarku też w podobnym klimacie. I, jajem ateistką,
                > to pooglądać sobie rozbarskie stroje lubię.

a bo to nie ma nic wspólnego z wiarą (u ciebie czy u mnie), to raczej wrażliwość na pewien rodzaj "street artu" wink
      • wapaha Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 19:02
        homo !-dobrze że jesteś
        czy możesz potwierdzić, że ten sklep jest legitny ? ( chat GPT mówi że tak ale wolę słowo człowieka)

kubekings.com/
        • homohominilupus Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 19:06
          O kurczę, nie wiem... strona wygląda ok. Jest kontaktprzez WhatsApp.
          Nigdy stamtąd nic nie zamawiałam 😬
          • wapaha Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 19:11
            oki, dzięki, poszperam jeszcze
      • majenkirr Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 20:16
        Wyglądają jak zielony ku klux klan😅
    • eliszka25 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 17:50
      O kurczę, współczuję i zdrówka życzę. Pij dużo i odpoczywaj.

U mnie weekend pracowity. Od wczoraj zasadziłam dwie hortensje i osteospermum oraz zioła w moim ziołowym ogródku, który sobie powoli urządzam na tarasie, żeby mieć wszystko pod ręką. Poza tym rozpoczęłam przygotowania do świąt, czyli nastawiłam zakwas na żurek oraz zrobiłam pasztet z królika, który się właśnie piecze. Przed chwilą deszcz wygonił mnie z tarasu, na którym odpoczywałam z herbatą. Pogoda u nas dziś niespecjalna, choć ciepło.
      • alexis1121 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:01
        Kic kic. Uratowane właśnie przed pasztetem wielkanocnym (2023). W tym roku też 2 zostaną uratowane. Kwiatki piękne.

• mabel_mora Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:06
          a co z tym psem? znalzł dom?
          • alexis1121 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:09
            Nie, opłacam mu hotelik, jest zareklamowany przez fundację. W tym tygodniu sterylka.
            Wczoraj rozmawiałam z jedną panią, która szukała trzeciego psa. Ale jak się okazało, jest „mamusią” maltańczyka, a owczarek siedzi na dworze i to dla niego szukała towarzystwa. Dramat.
            • mabel_mora Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:14
              szkoda sad przykre - a wręcz wkurw...ające, to co piszesz o poszukiwaniu towarzystwa dla psa na dworze sad
              ...on tak do was pasował, serio smile
              • alexis1121 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:16
                O każdym psie można tak w sumie powiedzieć. Niestety ja nie mam warunków na drugiego, na dodatek młodego psa. Ale o fajny dom ciężko. Zareklamuję go jeszcze na olx.
                • majenkirr Re: Słowo na niedzielę 14.04.25, 14:33
                  Wrzuć tu zdjecie! Może się ktos skusi❤️
                  • alexis1121 Re: Słowo na niedzielę 14.04.25, 20:39
                    Wrzucałam, na dodatek dopisałam, że osoba która wyrazi chęć adopcji (wypełni formularz adopcyjny) będzie mogła zobaczyć mnie na żywo. I nikt się nie skusił, wyobraź sobie..

• mabel_mora Re: Słowo na niedzielę 14.04.25, 20:56
                      gdybym nie miała kota, byłby mój sad patrze na te smutne oczy i ryczę

co za paskudny świat, ludzie rozmnażają bezmyślnie psy/koty i takie bidy jak rzeczy są zabierane, oddawane, wyrzucane (jestem przed okresem, wiec moja wrażliwość i płaczliwość jest jeszcze bardziej wzmożona)
        • eliszka25 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:08
          Mój był już poćwiartowany w markecie, więc nie bardzo miałam jak go uratować. Mogłam jedynie przetworzyć, żeby jego śmierć nie poszła na marne.

Te twoje długouchy bardzo milusio wyglądają. Co się z nimi dzieje po uratowaniu? Bo ostatnio czytałam artykuł o pani, która założyła coś w rodzaju schroniska dla królików, które ludzie najpierw kupują, bo takie słodkie, a potem wywalają, bo niszczą, nie są bezobsługowe i nie można wyjechać na wakacje.
          • alexis1121 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:14
            Absolutnie. Nigdy nie próbowałam pasztetu z królika, ale słyszałam że dobry.

Te konkretne króliki są w fundacji psiej, ale mają super życie (z psami się nie stykają) i łącznie jest ich 8. Ale w Szczecinie jest jeszcze fundacja od samych królików, która bierze też te porzucone przez poprzednich właścicieli.
            • eliszka25 Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 18:20
              No ja ciebie akurat nie podejrzewałam, że porzucasz jakiekolwiek zwierzę. Tak z ciekawości pytam, bo mi się ten artykuł przypomniał.

Pasztet z królika robię pierwszy raz. Kupiłam mięso już dość dawno temu w innym celu, ale wtedy tego nie ugotowałam i tak leżało w zamrażarce, więc pomyślałam, że spróbuję z tym pasztetem.
          • wena-suela Re: Słowo na niedzielę 14.04.25, 15:07
            Lata temu włożyłam mięso z królika do koszyka w sklepie, a byłam tam z 4 letnią wówczas córką. Zapytała co to za mięso, a ja szczerze jak na spowiedzi odparłam, że z królika. Dziecko z płaczem zapytało czy "zabili królika, żeby go zjeść"? Od tego dnia zaczęła myśleć i mówić o niejedzeniu mięsa, co ostatecznie się stało gdy miała 8 lat.
    • eva_evka Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 19:41
      Współczuję smile
      Ja bym wziela te drugie buty.
      Pokażesz spodnie? Lubię te firmę, ale sklep mam daleko.
      • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 14.04.25, 07:24
        Oto i one wink były też bardzo fajne lniane ale niestety nie było na mnie rozmiaru.
        • eva_evka Re: Słowo na niedzielę 14.04.25, 22:51
          Oj, fajne......
    • mayaalex Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 20:03
      o, pawia bardzo wspolczuje!
      ja chyba zlapalam jakiegos zwyklego wirusa bo boli mnie gardlo i glowa a na nastepne 3 dni mam zaplanowane wyjscia z dzieciakami w Londynie wiec nawet nie moge zalec na kanapie i nic nie robic, co na wirusy tego typu dziala najlepiej. Jutro kino, Chinatown i zakupy, mam nadzieje ze jakos przezyje wink
    • bywalec.hoteli Re: Słowo na niedzielę 13.04.25, 20:38
      Lodami się zatrułaś? To co tam mogło być? Salmonella w jajkach?
      Mam nadzieję że już lepiej 🙂
      • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 14.04.25, 07:25
        Salmonella chyba nie, dłużej by trzymało. Z resztą nie wiem czy to salmonella z lodów czy jakaś mini jelitowka od kogoś , bo było ciężko w tym tłumie trzymać się na dystans od ludzi:p
    • sarah_black38 Re: Słowo na niedzielę 14.04.25, 08:43
      Czytając ten post przyszedł mi na myśl ten mem! Jak to szło ... ,,wspułczóie tfojm dzieią"?

>Wczoraj chyba mnie buk opuścił i dałam się mężu namówić na stacjonarne zakupy w centrum. Dzizas kuwa, ja piedole,
      • szarmszejk123 Re: Słowo na niedzielę 14.04.25, 08:53
        Nie bardzo rozumiem korelację 🤔 i co dziecko ma z tym wspólnego?
      • danaide2.0 Re: Słowo na niedzielę 14.04.25, 08:53
        Czy aby dobry wątek?

W temacie - nie wiem, które ładniejsze, sama potrzebuję butów do szerokich spodni, ale większość platform mnie odrzuca więc dygam często w różnych trampkach. Mam tylko jedne fajne sandałki, ale czasem noga mi się powinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka