Dodaj do ulubionych

topless - Egipt / Tunezja

IP: 195.117.77.* 05.08.03, 13:14
Wybieram sie we wrzesniu do Egiptu lub Tunezji. Czy w tych krajach mozna bez
skrepowania opalac sie topless - na plazy i przy basenach ? W Europie nie ma
z tym problemu, ale nie mam doswiadczenia w innych krajach. Z jednej strony
nie chce rezygnowac z przyzwyczajen, z drugiej - boje sie troche Arabow
wpatrujacych sie w moj goly biust. To samo dotyczy stringow. Czy sa
akceptowane ? Bede wdzieczna za opinie Forumowiczek. z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: zzyzzio Re: topless - Egipt / Tunezja IP: 213.76.135.* 05.08.03, 14:05
      Weź pod uwagę możliwość, że wszyscy będą woleli się nie patrzeć na twój goły
      biust. Wtedy możesz sie eksponować topless, gdziekolwiek...
    • czarodziejka1 Re: topless - Egipt / Tunezja 05.08.03, 14:23
      Byłam w tym roku w czerwcu w Sousse (Tunezja). Niektóre kobiety opalały się
      topless przy basenie i na plaży. Przy basenie nie wzbudzało to sensacji, gdyż
      głównie siedzieli tam goście z hotelu. Natomiast na plaży niestety goły biust
      wzbudzał wielkie zainteresowanie. Jeśli będziesz się opalała topless to nie
      zapomnij o męskiej obstawie. Jeśli będziesz szła do morza się kąpać, to jeśli
      nie chcesz aby szła za Tobą gromadka arabskich samców, załóż staniczek :)
    • Gość: iwka Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.wroc.zigzag.pl 05.08.03, 14:33
      co do Egiptu- przeczytaj na ten temat na forum Egiptu.
      Jedna z forumowiczek pisała, że na plaży luksusowego hotelu Sheraton, kilka
      Polek opalało się nago. Efekt był taki, że własciciel hotelu przepraszał innych
      gości za to zgorszenie, a egipcjanie pozamykali sklepy i przyszli oglądać do
      zjawisko.Wynika z tego nie, że nie jest to mile widziane.
      Uważam, że udając się do kraju o innej kulturze powinniśmy szanować zwyczaje
      miejscowych.
      pzdr.
      • Gość: golaska Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 06.08.03, 10:37
        A nie przesadzacie wy może?
        Idę o zakład że kierownik takiego hotelu ma lepsze rzeczy do roboty niż
        bieganie po plaży i przepraszanie urażonych! a jakby araby pozamykały sklepiki
        i poszły się gapić - to ich by przepędzał bo albo -jeśli mieli sklepiki na
        terenie - powinni być w pracy, albo jak byli z zewnątrz - to po pierwsze nie
        powinni byc na terenie zamkniętym hotelu 5* a tym bardziej gapiostwem psuć
        wypoczynek klientom hotelu!
        Na pewno nie należy łazić w "gołym cycem" po całym hotelu i "wykładać biustu"
        na stolik w restauracji czy na bar, ale leżeć spokojnie na basenie czy plazy
        można i bez staniczka!!!
        W Tunezji nie było z tym żadnych problemów, chodziliśmy na ogólnodostępną
        plaże, było tam wiele pań różnych narodowości i w różnym wieku opalających się
        topless i nikt za nami nie łaził, gwizdał itp. i nikt nam nie zwracał uwagi.
        Także jeśli chcecie opalać się topless - nie ma problemu, tylko zasłaniajcie
        swe wdzięki poza plażą i basenem :-)
    • Gość: al arabija a po jaka cholerę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.03, 14:59
      A co ty jesteś ekshibicjonistka?
      Twoje sflaczałe atrybuty i tak nikogo nie zainteresują.

Kobitki są znacznie fajniejsze w kostiumach - najlepiej skąpych...

pozdra!
      al arabija
      • Gość: M Re: szanujcie obyczaje! IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 15:16
        jak w tytule. Pamiętaj też o tym, że biust źle znosi opalanie, w wieku 40 lat
        będziesz wyglądała okropnie staro.
      • Gość: golaska Re: a po jaka cholerę? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 06.08.03, 10:40
        ty jak chcesz i masz sflaczałe atrybuty - to noś HABIT!
        jak ktoś ma ładne ciało i chce je całe opalac - ma do tego prawo, cała europa
        to akceptuje więc się "uaktualnij".
        A jak się topless opalają się stare Niemki jak rodzynki - to po prostu odwróć
        wzrok! Jak cię gorszy to nie patrz! gapiostwo tez jest niegrzeczne!!!
        • Gość: alarabija sama jesteś rodzynek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.03, 12:28
          ... i masz kompleksy.

A Nowoczesność to tu nie ma nic do rzeczy. Jesem 30 latkiem a moja żona jest
          śliczna w kostiumie, natomiast Ty nie złapiesz chłopa nawet nago!
          • Gość: golaska Re: sama jesteś rodzynek... IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 08.08.03, 11:38
            A widzisz - tu się pomyliłeś - jestem młodsza od twojej żonci o ładnych parę
            lat :-) chłopa też mi nie trzeba, bo mam fantastycznego mężczyznę, który
            uwielbia mnie całą opaloną.
            rozumiem ze krepuje cię widok twojej żony rozebranej. I pewnie wolisz żeby
            miała białe placki na piersiach to je wtedy może dojrzysz po ciemku w
            sypialni...
            • Gość: alarabija a jednak kompleksy ... :-) n/txt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.03, 11:41
              • Gość: golaska Re: a jednak kompleksy ... :-) n/txt IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 08.08.03, 17:21
                dyskusja jest chyba zbędna - jak nie widziałes to nie oceniaj.
                pytanie było czy można czy lepiej nie - a nie co się komu podoba.
            • Gość: m Re: sama jesteś rodzynek... IP: armagedon:* 26.08.03, 13:36
              Gość portalu: golaska napisał(a):

> A widzisz - tu się pomyliłeś - jestem młodsza od twojej żonci o ładnych parę
              > lat :-) chłopa też mi nie trzeba, bo mam fantastycznego mężczyznę, który
              > uwielbia mnie całą opaloną.
              > rozumiem ze krepuje cię widok twojej żony rozebranej. I pewnie wolisz żeby
              > miała białe placki na piersiach to je wtedy może dojrzysz po ciemku w
              > sypialni...

to ze jestes mlodsza nie znaczy ze ladniejsza:)
              • Gość: :-) Re: sama jesteś rodzynek... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 15:16
                he, he, he - dobre
        • Gość: m Re: a po jaka cholerę? IP: armagedon:* 26.08.03, 13:34
          Gość portalu: golaska napisał(a):

> ty jak chcesz i masz sflaczałe atrybuty - to noś HABIT!
          > jak ktoś ma ładne ciało i chce je całe opalac - ma do tego prawo, cała europa
          > to akceptuje więc się "uaktualnij".
          > A jak się topless opalają się stare Niemki jak rodzynki - to po prostu odwróć
          > wzrok! Jak cię gorszy to nie patrz! gapiostwo tez jest niegrzeczne!!!

powiem ci tylko ze ja nie akceptuje obnoszenia sie z tym bo na plazy moge byc z
          moimi dziecmi i nie zycze sobie by jakas stara krowa wywalala cycoch na wieszch
          a pozatym przebywajac za granica w jakims kraju powino sie szanowac obyczaje
          tam panujace wiec nie ma oczym gadac nie powinno sie tam opalac toples a jezeli
          juz ktos musi to powinien robic to w miejscu ustronnym!!!!!!!!!!!

a kolezance przypominam ze chodzi o Tunezje a nie europe wiec to ze europa cos
          akceptuje niema nic do rzeczy:)
          pozdrawiam m
    • Gość: margot_1 Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 22:17
      Goły biust zawsze wzbudza zainteresowanie. W każdym kraju. W Tunecji nie ma z
      tym problemu, bo oni są naprawdę do tego przyzwyczajeni, więc spoko, ale jak w
      Egipcie to nie wiem. Tam może lepiej uważać i najpierw przyjrzeć się innym
      kobietom. Mimo, że u nich też dużo turystów, tam na pewno bardziej trzeba
      przestrzegać obyczajów. W Tunecji jest im to gance ganc.
    • Gość: aganiok13 Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.polkomtel.com.pl 06.08.03, 09:53
      Spoko :) Ja opalałam się topless i w Tunezji i w Egipcie. Żadnych problemów,
      gapiów, gwizdów. Przyzwyczajenie do europejskich turystek robi swoje. Możesz
      czuć się swobodnie. Stringi również nie powodują tłumów wytrzeszczonych gał w
      kierunku Twojego ostringowanego tyłka.
      Miłych wakacji :-)
      pozdrawiam
    • Gość: Ja Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.saint 06.08.03, 11:07
      Ja byłam w Hurghadzie w ubiegłym roku i opalałam się topless i na plaży i przy
      basenie. Tubylcy trochę się gapili, ale nie długo. Natomiast małe dzieci
      (takie 4-8)miały ubaw i przychodziły sobie mnie oglądać. Da sie wytrzymać
      • Gość: ludwicz Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.tonie.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 22:13
        wrocilam z Tunezji - na plazy i na basenie byly kobiety opalajace sie topless
        co nie budzilo niczyjego zainteresowania (Arabów tez). Stringi w powszechnym
        uzyciu. Moj 11-letni syn przywykly do takich widokow w zwiazku z wyjazdami,
        byl mimo to bardzo zniesmaczony i mowil ze to obrzydliwe (topless) ale mial
        troche racji bo zadnego ladnego golego biustu nie dalo sie wypatrzec.
    • Gość: Syla Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.au.poznan.pl 08.08.03, 11:24
      Ja rok temu byłam w Egipcie (w Hurghadzie)i dziewczyny młode i stare kobity
      opalały się na plaży w toplessie. Więc jeśli masz ochotę na topless to również
      warto porozglądać się jak to jest praktykowane na plaży gdzie się wybierzesz.
      W Turcji topless też nikogo nie raził. Pa!
    • Gość: tekstylny Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.acn.pl / 10.70.0.* 10.08.03, 21:34
      wow, ale mi problem!
      A jeśli trzeba jednak chodzić w staniku to co, nie pojedziesz?
      • Gość: keitel to downless!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:43
        jak trzeba w staniku to odstawi downless = bez majtek!!! :-)))
        ale prymitywne te Polki.
        A potem detektyw Rutkowski jeździ je ratować, hehehehe :-)))
    • Gość: cez Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 02:11
      Dwa lata temu, w Tunezji, obok nas opalała się dziewczyna bez stanika. Parę
      metrów za nią stał starszy tubylec w szerokich szortach i dyskretnie "robił
      sobie dobrze" ręką. Zauważony, zmieszał się, wyjął z reklamówki brudny bandaż i
      zaczął udawać, że opatruje sobie jakąś ranę. Pogoniła go na dobre dopiero
      policja konna.
      • Gość: Patrycja Re: topless - Egipt / Tunezja IP: NEO:* / 10.10.10.* 22.08.03, 06:51
        wrocilam we wtorek z Tunezji..panie opalaly sie toples, ale byly to oczywiscie
        tylko i wylacznie polki..wzbudzaly powszechne zainteresowanie..na temat tego
        rodzaju "ubioru" mozna zwykle poczytac w przewodnikach..i jest tam napisane, ze
        przez szcunek dla religii Islamu, nie nalezy tego robic..ale co to obchodzi
        Polakow??
        • czytelnik22 Re: topless - Egipt / Tunezja 22.08.03, 10:08
          Jesli tak rzeczywiście było, że tylko Polki opalały się topless to wiele się
          zmieniło od zeszlego roku kiedy to chyba wszystkie Niemki opalały się topless,
          bylo ich zedcydowanie wiecej niż widziałem na europejskich plażach. Arabów
          zainteresowanych mogłobyć najwiecej właśnie w okolicach hoteluSousse Palace
          gdzie była czarodziejka - położonego w centrum sousse gdzie w pobliżu są plaże
          publiczne.Czym dalej w stronę portu el Kantaoui jest ich mniej.

Uściślam tez i prostuję informację o sheratonie miramare w Egipcie żadnych
          kobiet nie widziałem bez majtek, za to odsetek opalających się topless był
          zdecydowanie największy ze wszystkich plaż na jakich kiedykolwiek byłem -
          zdecydowanie ponad 50 % i to nie 60 letnie Niemki tylko głównie młode Włoszki,
          Francuzki...
          PZDR
    • Gość: nie-magda Re:topless Magda - wstydź się IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.08.03, 13:30
      Magda, pracujesz w turystyce (konkretnie w ORBISIE), więc nie powinnaś
      (powinieneś) stawiać takich idiotycznych pytań na forum. Wstydź się.
      pozdrawiam
      nie-magda
    • Gość: normalna Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.luszowice.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 13:40
      Spoko , wróciłam 4 dni temu z Hurghady , opalały sie panie toples , chodziły w
      stringach po plaży i zaden Egipcjanin nie zwracał nawet na nie uwagi (obsługa
      hotelowa i na plaży jest tam NIENAGANNA!)
      • Gość: goły cycek Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.visp.energis.pl 22.08.03, 18:48

KOBIETY, JAKO SAMIEC APELUJE DO WAS, OCENCIE REALNIE PIEKNO SWOJEGO BIUSTU I
        DOPIERO WTEDY POKAZUJCIE GO NA PLAZY.

Rzygać się chce widząc obwisłe cyce starych albo grubych kobiet.
      • Gość: sylwia Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.puls.pl 23.08.03, 11:36
        Mozna ale uwazam ze sprawą poszanowania religii w Egipcie i tunezji jest to ze
        nie powinno sie opalac topless. Wróciłam z Egiptu i zaprzyjazniłam sie z jednym
        z Egipcjaninów który mówił ze sporo ich kosztuje powstrzymywanie sie przed
        ogladaniem kobiet w bikini a co dopiero w topless.
        Byłysmy 4 dziewczyny i przezyłymy 2 wspaniałe tygodnie niekoniecznie
        wystawiajac swój biust na palące słonce
        • Gość: Aga Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.rop / 10.104.0.* 23.08.03, 17:11
          Nie przesadzajcie z tą religią. A Egipcjanie zupełnie inczej zachowują się "na
          pokaz" a zupełnie inaczej prywatnie. Dotyczy też to np. picia alkoholu. Poza
          tym wypoczywa się w ośrodkach turystycznych, gdzie akurat miejscowi należą do
          mniejszości. Problem leży wg. mnie wyłącznie w poczuciu estetyki tzn. czy po
          prostu ma sięładny biust. A tych panów co tak gardłują to zachęcam do opalania
          się w podkoszulce czy przepasce na piersi. Ja osobiście nie wyobrażam sobie
          inaczej opalania jak topless ! Byłam i w Egipcie i Tunezji i nie miałam z tym
          żadnego problemu.
    • Gość: el Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.stacje.agora.pl 24.08.03, 18:45
      W zeszlym roku bylam w Tunezji. Opalanie się topless nie jest tam przyjete na
      plazy, a przy basenie w hotelu bylo kilka pan {Niemki] i nikogo to nie dziwilo.
      Nie pomyslcie, ze jestem purytanką i świetoszką, ale uwazam, ze w kraju, gdzie
      kobiety wchodza do morza ubrane od stop do glow, mozna sobie darowac topless. A
      poza tym, czy to jest zdrowe dla skory chronionej przed sloncem w tym akurat
      miejscu przez caly rok, nawet po solarium? Zycze duzo slonca na urlopie
      • Gość: kocuryna Re: topless - Egipt / Tunezja IP: 217.8.166.* 25.08.03, 08:09
        W zasadzie to mało rzeczy jest równoczesnie i fajnych i zdrowych. Opalanie jest
        jak wszędzie trąbia jest mało zdrowe ale to kwestia indywidualna - ja jestem
        ciemna z definicji więc mnie słońce specjalnie nie szkodzi. Jak ktos ma jasną
        karnację to rzeczywiście większy problem. No i jak zaczyna sie opalac nagle
        topless w tropikalnym słońcu to ma problem. Ja opalam sie topless od szczeniaka
        wiec jest to dla mnie (słonecznie) dokładnie taka sama część ciała jak np.
        brzuch. Natomiast koszmarnie wygląda dla mnie osoba z białymi śladami od
        ramiączek kostiumu. Po prostu opalenizna jest sexy i tyle. Natomiast każdy ma
        prawo do wyboru - ostentacja jest też nie na miejscu.
    • Gość: saskia Topless jest dla idiotek, IP: 148.228.174.* 25.08.03, 18:42
      ktore mysla, ze sa bardzo do przodu. najsmieszniejsze jest to, ze jak sie
      podchodzi do takiej pani, to sie szybciutko zakrywa reczniczkiem. nie rozumiem
      dlaczego. jestem za naturyzmem, zdrowiej, normalniej. topless wymyslili faceci
      zeby sobie poogladac glupie baby. jak nie w go go clubie to chociaz na plazy,
      za darmo.
      • Gość: zdrowa Re: Topless jest dla idiotek, IP: *.dial.plusgsm.pl 26.08.03, 08:54
        Gość portalu: saskia napisał(a):

> ktore mysla, ze sa bardzo do przodu. najsmieszniejsze jest to, ze jak sie
        > podchodzi do takiej pani, to sie szybciutko zakrywa reczniczkiem. nie
        rozumiem
        > dlaczego. jestem za naturyzmem, zdrowiej, normalniej. topless wymyslili
        faceci
        > zeby sobie poogladac glupie baby. jak nie w go go clubie to chociaz na plazy,
        > za darmo.
        Dziecko, tu na forum ludzie chcą się czegoś dowiedzieć. A jak masz jakieś
        kompleksy to są inne miejsca.
        • Gość: saskia Re: Topless jest dla idiotek, IP: 148.228.174.* 26.08.03, 18:43
          > Dziecko, tu na forum ludzie chcą się czegoś dowiedzieć. A jak masz jakieś
          > kompleksy to są inne miejsca.

no wiedzisz slonko, dowiedzialas sie jakie sa moej poglady na temat topless.
          kompleksow nie mam co nie oznacza, ze kazdemu facetowi mam pokazywac swoj biust.
          proste.
          • Gość: kikri Re: Topless jest dla idiotek, IP: *.Astral.Lodz.PL 13.09.03, 23:47
            a ja tam uwazam ze jak ktos chce to niech sie opala toples i w stringach

jak ktos chce to niech sie patrzy
            ma takie samo prawo do tego jak ty do opalania sie jak chcesz

ja tam nie mam nic przeciwko kobietom w stringach i toples

sam lubie tez sobie popatrzec
            w koncu to ladne ciało
    • cii Re: topless - Egipt / Tunezja 14.09.03, 00:30
      W Tunezji spokojnie możesz opalać sie i topless i w stringach.Hotelowe plaże są
      strzeżone.Niestety-tunezyjczycy piersi nie traktują normalnie-mnie się zdażyło,
      że koleś sprzedający papierosy na plaży wykonywał obsceniczne gesty stojąc
      przed moim leżakiem i jednocześnie usiując sprzedać mi Malboro..Nie wiem jak w
      Egipcie
    • Gość: patryk Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.03, 21:08
      Oj, ciasne horyzonty macie. To sa kraje muzulmanskie i to, ze miejscowosci sa
      turystyczne, nie ma znaczenia! Oczywiscie turysci maja to gdzies - i nie
      dziwcie sie pozniej, ze Europejki na dzien dobry traktowane sa w krajach
      arabskich jak kobiety lekkich obyczajow. Wyobrazcie sobie, ze jest na swiecie
      kraj, gdzie ludzie chodza calkiem nago, albo uprawiaja seks na ulicy - potem
      tacy ludzie przyjezdzaja do Polski i robia u nas, na naszych oczach to samo.
      Bylibyscie zadowoleni??
      • Gość: Joasa Re: topless - Egipt / Tunezja IP: 217.8.166.* 18.09.03, 13:09
        Jest subtelna różnica między chodzeniem nago czy uprawianiem seksu na ulicach a
        opalaniem topless. Dla mnie jest to po prostu strój plażowy zupełnie naturalny.
        Poza tym nie chodzi o miejsca ogólnie dostępne ale plaże hotelowe i miejsca
        wybitnie przeznaczone dla turystów.Idąc twoim tokiem rozumowania należałoby w
        ubierać się szczelnie od stóp do głów pokazując jedynie oczy.
        Byłbyś zadowolony ?
        • Gość: gostek Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 18:20
          Joasa - klasa !
        • Gość: patryk Re: topless - Egipt / Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.03, 19:44
          Widzisz tylko subtelna roznice, bo dla naszej kultury rzeczywiscie jest ona
          subtelna. Dla Arabow jest to wielki szok. Chodzi tylko o szacunek i to, jak
          chcesz, zeby Cie tam postrzegano. Kazdy jest wolny i moze robic co chce,
          kwestia tego, jakie to przynosi skutki.
          • Gość: saskia pytanie tylko po co? IP: 148.228.174.* 18.09.03, 22:23
            moim zdaniem mniej hipokryzji jest w nudyzmie niz w top lessie. jesli top less,
            to czemu sie zostawia majtki??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka