Dodaj do ulubionych

KIJOW - Czy warto ???

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.07.01, 14:02
Witam wszystkich !!
Ostatnio wpadlismy z przyjaciolmi na pomysl , troche szalony , zeby pojechac na
tydzien do Kijowa .
Podobno za 150 dol. mozna tam zyc jak Krol.
Mam kilka pytan ??
Czy Kijow jest bezpieczny i jak najlepiej tam dojechac. Szukam wszystkich
praktycznych informacji !!
Pozdrawiam
Pietro81@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: KIJOW - Czy warto ??? IP: *.ipartners.pl 03.07.01, 08:40
      Bardzo, bardzo warto jedno z piękniejszych miast jakie widziałam. Jest już
      polski pociąg gorąco polecam. Tanio i bezpiecznie. Nie ma sie czego obawiać.
      • Gość: U-art Re: KIJOW - Czy warto ??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 10:11
        Ukraina, Krym, itp.

Wiele cennych informacji o Ukrainie można znaleźć na stronach dwujęzycznego
        Ukraińsko-Polskiego Magazynu Internetowego oraz Ambasady Ukrainy w RP
        umieszczonych pod wspólnym adresem http://www.ukraine-poland.com
    • Gość: oleksa Re: KIJOW - Czy warto ??? IP: 192.168.1.* / 212.35.160.* 18.07.01, 16:59
      Kijow to jest moje miasto. Teraz jest duze pjekne ale nie najtansze. 150 dolariw na 1 tygodien moze
      nie staczic jezeli pan bedze miec wiele zabaw. Jednak miasto warto zobaczic

Z powazenniem
      • Gość: U-art Re: KIJOW - Czy warto ??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 10:11
        Ukraina, Krym, itp.

• Gość: Agga Re: KIJOW - Czy warto ??? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 21.07.01, 19:44
      Kijów jest naprawdę piękny. Jest tam przede wszystkim bardzo czysto, miasto
      jest bardzo zadbane. Kiedy tam byłam w sierpniu zeszłego roku, akurat
      następnego dnia było święto i przez całą noc żołnierze przygotowywali się do
      parady. Chcieliśmy to obejrzeć razem z przyjaciółmi ale troche obawialiśmy się
      takich nocnych wędrówek. Okazało się jednak, że ulicami spacerowało cały czas
      mnóstwo osób i czuliśmy się naprawdę bezpiecznie.
      • Gość: u Re: KIJOW - Czy warto ??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 10:11
    • Gość: Paulina Re: KIJOW - Czy warto ??? IP: 195.94.222.* 07.08.01, 17:20
      Jasne, ze warto. Oczywiscie, ze bezpiecznie natomaist wcale nie jest tanio.
      Nie widze duzej roznicy cenowej pomiedzy Kijowem a Polska, no chyba, ze
      bedziesz jadl slonine i popijal herbata. Ale chyab nie to masz na mysli. Ale
      wodka rzeczywiscie bardzo tania, jak na calej Ukrainie.
      • Gość: Pietro Re: KIJOW - Czy warto ??? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 18:32
        A co z noclegami ??? Slyszalem ze mozna tanio dostac akademiki ... tyle ze ja
        wybieram sie we wrzesniu .. nie wiem czy wtedy tam juz jest rok akademicki...
        a czy moglabys podac przykladowe ceny ..
        np.
        Hamburger w budce ( ew. w MCD )
        Taksowka
        Wstep do klubu ( piwo w klubie ) itd.
        jakis t_shirt na pamiatke...
        Bede wdzieczny
        pozdrawiam
        • Gość: Paulina Re: KIJOW - Czy warto ??? IP: 195.94.222.* 08.08.01, 11:45
          Z tanimi noclegami nie moge pomoc bo ja z pewnych wzgledow mieszkalam w dosyc
          drogim hotelu. Takie rzeczy jak hamburger czy piwo sa troche tansze niz w
          Polsce. W McDonaldzie za to ceny stale, czyli tak jak u nas a dla Ukraincow
          strasznie drogo. Piwo w sklepie kupisz za grosze, ale juz w klubie kosztuje
          kilka razy drozej. I jest traszna roznica w cenach pomiedzy piwem ukrainskim a
          importowanym np. Heinekenem. Kilkaset procent. Nie warto placic za Heinekena
          bo czesc ukrainskich napitkow jest bardzo godziwa. T-shirty na pamiatke -
          raczej mozesz miec klopoty- jeszcze nie jest jak w Londynie czy Paryzu, ze t-
          shirt z wieza eifla kupisz na kazdym rogu. Pomysl o jakiejs innej pamiatce.
          Tanie sa pirackie plyty kompaktowe, jesli dobrze pamietam 10 hrywien.
          Generalnie, jesli nie chodzisz do knajp, robisz zakupy w zwyklych sklepach i
          znajdziesz tani nocleg to taki pobyt wyjdzie taniej niz w Polsce. Ale bajka sa
          opowiesci o tym, ze za 100-150 dolarow kawior, sampanskoje i mercedesy.
          Nieprawda. Jesli chcesz zwiedzac to pamietaj, ze bilety dla cudzoziemcow sa
          duzo drozsze, najlepiej poprosic jakiegos Ukrainca zeby Ci kupil bilet (np. do
          muzeum, Pieczierkiej Lawry etc.) Udanego pobytu
    • Gość: U-art Re: KIJOW - Czy warto ??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 10:10
      Ukraina, Krym, itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka