Gość: ecco IP: 81.210.22.* 10.09.03, 13:06 Czy ktoś z Was był w tym hotelu ??? Będę wdzięczny za info ecco Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zbych Re: Turcja - Side- hotel Dosi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 14:48 Znajduje się obok hotelu VIP SUITE, w którym byłem. Wygląda praktycznie tak jak w katalogu - choć ślizgawka nie była czynna w czasie mojego pobytu - ktoś zapomniał puścić wodę ;-) i ludziska ręcznie popychali tyłki :-) Ogólnie hotel leży praktycznie na przy drodze wylotowej z miasta - dalej już tylko pole. Co 2 dzień organizują dyskoteki do ok. 2:00 w nocy. Do plaży od hotelu w linii prostej jest ok. 600 m, a w rzeczywistości pewnie z 1,5 km jeżeli przejdzie się przez teren innego hotelu. A co w środku - nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Turcja - Side- hotel Dosi IP: 193.0.117.* 11.09.03, 14:52 a mozesz cos powiedziec o samym Side? czy jest co zwiedzac w okolicy? czy plaze sa ladne? komunikacja z innymi miastami? bede wdzieczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Re: Turcja - Side- hotel Dosi IP: *.mtmkom.com 11.09.03, 23:51 Side to mała mieścina - letnisko zorganizowane na styl europejski - bardzo mało w nim prawdziwej Turcji. W samym mieście warte zobaczenia są ładnie zachowane starożytne ruiny i muzeum. Co sobotę organizowany jest targ, na którym przeważają podróby oryginalnych ciuchów i mierne pamiątki za dość wygórowaną cenę. W okolicy miasta warto zobaczyć Aspendos i wodospad Kursunlu na rzece Aksu - okoliczne biura organizują tam wycieczkę za ok. 5 Euro. Jeśli chodzi o plażę, to jest raczej ładna. Komunikacja z innymi miastami - wyśmienita - dolmusy zawiozą Cię do wszystkich okolicznych miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecco Re: Turcja - Side- hotel Dosi IP: 81.210.22.* 11.09.03, 17:42 dzieki za info, mam jeszcze pytanie odnośnie waluty, co najlepiej mieć ze sobą dolary, euro czy może tak jak mówiła mi moja znajoma najlepiej brac kasę z bankomatów. pozdrawiam ecco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Re: Turcja - Side- hotel Dosi IP: *.mtmkom.com 12.09.03, 00:03 Praktycznie wszystkie ceny w Side podawane są w Euro i jest to normalna obiegowa tam waluta. Dolarów w niektórych sklepach nie przyjmują, albo przeliczają po bardzo zaniżonym kursie. Warto, także mieć liry tureckie, bo np. kurs dolmusem kosztuje zamiennie 1 mln litów, 1$, 1 euro, czy choćby WC - 750 tys litów albo 1 euro. O bankomatach nie wypowiadam się bo nie wiem - sam zabrałem gotówkę w euro i dolarach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Turcja - Side- hotel Dosi IP: 212.160.200.* 12.09.03, 10:14 W okolicach hotelu Dosi znajdują się 2 bankomaty, bliższy wypłaca tylko liry a troche dalszy liry, dolary i euro ! Odpowiedz Link Zgłoś