gustawada 14.02.12, 09:04 Zdecydowałam się. Ponownie monastir, ale inny hotel. Prosze o coś do poczytania na temat tego hotelu, wygląda na dosc popularny wśród Polaków. Raczej tani, ale atrakcyjny dla dzieci, brodziki, zjeżdżalnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: aga Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 11:05 Nie mam niestety dobrych informacji. Tani. I to widać i czuć na każdym kroku. Szczerze mówiąc wszystko wydaje się być stare, zużyte, brudne. Co gorsze - jest to prawdziwy moloch - upychają do niego takie tłumy, że ciężko nacieszyć się rzeczywiście fajnymi basenami (ale może jedziesz poza sezonem). Wszędzie kolejki, tylko jeden bar z alkoholem, drugi z jedzeniem, masakryczne kolejki po wszystko, a restauracja brzydka, ciasna, przeludniona, chociaż i tak posiłki są na dwie zmiany, inaczej goście by się nie zmieścili. Budynek (a w zasadzie kompleks budynków) jak jakiś labirynt, łatwo się zgubić w dziesiątkach korytarzy, zbudowanych bez ładu i składu, mrocznych, brudnych, ciasnych... Koszmarnie brzydka mała i brudna plaża, z prawej strony zamknięta jakimś dziwnym murem, z lewej otwarta może na jakieś niespełna pół kilometra, nie da rady pospacerować plażą :-( Co do plusów: dosyć fajne baseny (ale też niestety mocno nadgryzione zębem czasu, no i za małe jak na tą ilość ludzi, którą tam upychają), animacje (świetnie tańcząca grupa animacyjna, duży amfiteatr), bliskość dużego centrum handlowego (jeśli ktoś chce robić zakupy). Niestety dla mnie minusy przeważały. To były jedyna wakacje, na których żałowałam, że tam jestem (a dodam, że nie jestem francuskim pieskiem). I powiem Ci jeszcze, że czytałam wcześniej podobne do mojej opinie, ale uznałam, że ludzie przesadzają - typowi narzekający Polacy, wszystko im się nie podoba itp, a na pewno będzie ok. Nie było... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzanna Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.net.stream.pl 14.02.12, 13:58 Wykupiłam w tym hotelu wczasy od 10 czerwca 2012.Zaczynam żałować po przeczytaniu poniższego postu.Lecę z sześciolatkiem i skusiły mnie nie ukrywam zjeżdżalnie i pozytywne opinie Pani z biura podróży.Może ktoś jeszcze się dołączy i coś optymistycznego napisze. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gustawada Re: Houda Golf &Beach Club 16.02.12, 11:49 Ale naprawde nie warte ceny? Moze opąłca mi się zmienić na inny hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 12:18 Moim zdaniem w sezonie absolutnie nie dałabym się tam zamknąć nawet za darmo. Poza sezonem (kiedy zakładam, że jest dużo mniej ludzi), jeśli nie jesteś wyczulona na czystość (nigdy nie zapomnę wielorazowych plastikowych kubków płukanych zimną wodą i zawsze brudnych, które kelnerzy wyciągali do mycia nawet ze śmietników - a w niczym innym nie dostaniesz picia...) i cena jest rzeczywiście niska (no nie wiem, np 1500 zł), to od biedy... Kiedy ja byłam tam w sierpniu, razem ze mną byli goście, którzy utrafili ten hotel z niemieckiego last minute za ok. 1600 zł/osobę na 10 dni. To były pierwsze ich wakacje tego typu (wcześniej Bałtyk, jakieś campingi, prywatne kwatery w Chorwacji itp), więc oni byli bardzo zadowoleni. Zależy co masz już za sobą i czego oczekujesz. Jeśli bywałaś na tego typu wakacjach, możesz być zawiedziona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dana Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.ip.netia.com.pl 02.06.12, 19:04 Jestem przerazona, wybieram się tam z dziećmi 01.07, chryste co ja zrobilam????:((((( Powiedz mi jeszcze jak wyglada kwestia zdrowotna przy tym syfie??:(((((((((((Nie mieliscie klopotow np. z biegunka? Zabieram fure lekow i mam zamiar kupowac tylko napoje butelkowane ale kurcze wywalilam kase na all i z wiekszosci nie skorzystam ze strachu, moj maz mnie chyba zje jak zobaczy ten syf. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 12:57 Zerknęłam na ceny. Zamieniłabym na 4* bez chwili wahania. Odpowiedz Link Zgłoś
gustawada Re: Houda Golf &Beach Club 16.02.12, 16:12 Brałam pod uwagę 4* byłam juz w Ruspina, było ok. Przed wylotem chciałam zmieniać, panikowąłam, bo opinie były jednoznaczne brud, smród a było super i TO JAK.. Jednak pani z biura podróży stwierdziła ze Houda jest znacznie lepsza. Kurcze, ale myslę ze twoje negatywy to typowe problemy w sezonie. Dużo ludzi, pracy, klient stoi czeka skąd wziac kubek to dawaj nawet ze śmieci. Ja jade pierwsze 2 tyg. października bedzie spokój, byle pogoda tez była. Te ich plastikowe kubki to niestety zdarzają sie nawet w 5 *. Aga ale powiedz tylko czy jedzenie w miare ok, alkohol i pokój bez robactwa, resztę przeżyję. Umiem walczyć jak mi poda ze śmietnika kubek to taką zrobię burę ze nie powtórzy tego nigdy, pokój tez będę zmieniać w razie co.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 16:42 Pewnie masz rację. Nie chcę Ci popsuć nastroju, ze szczerego serca przestrzegam przed ryzykiem zafundowania sobie niezbyt udanych wakacji. Jedzenie ok, alkohol też. Różne napoje, przekąski, desery, owoce - ok. Ja miałam pokój przyzwoity, duży, chociaż bez balkonu (chciałam zamienić, że mieć gdzie suszyć ręczniki, "sprzęt" basenowy mojego dziecka itp), ale jak zobaczyłam pokoje z balkonem, to zostałam przy tym pierwszym (ciasne, ciemne, z piętrowym łóżkiem). Ale przez to nigdy nie zdołałam wysuszyć ręczników w nocy, rano były zawsze obrzydliwie wilgotne i zanim na nich się kładliśmy, musiały poleżeć na słońcu, żeby wyschnąć. Październik to zupełnie co innego. Pewnie poza sezonem jest ok, pewnie dostaniesz pokój w głównej części (a nie gdzieś na końcu labiryntów), na pewno nie będzie problemów z miejscem w restauracji, leżakami. Może personel będzie sobie radził ze sprzątaniem (chociaż korytarz i schody prowadzące do mojego pokoju były zalane ogromną ilością jakichś słodkich soków, lepiły się tak, że buty się przyklejały, stada much na tym siedziały, a oni nie umyli tego przez całe 2 tygodnie! Niewiarygodne). Poczytaj opinie, przemyśl, zadecyduj, bo jednak trochę to kosztuje i lepiej mieć lepiej niż gorzej :) Ja bywałam w różnych hotelach różnego standardu, ale w krajach arabskich 3* - już nigdy więcej! Zwłaszcza, że np w Itace 4-gwiazdkowe hotele mają podobne ceny. Houda Golf to hotel niewart swojej ceny, wymaga gruntownego remontu, jest stary, brudny, zniszczony, z higieną fatalnie, nawet jak na tunezyjskie standardy. Podobno piękna i świeżo po remoncie jest pobliska Rosa Beach. Ma świetne opinie, piękne wnętrza, doskonałe jedzenie. Inne hotele z sieci Houda (4-gwiadkowe) też. Jakkolwiek zadecydujesz, życzę wspaniałego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dana Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.ip.netia.com.pl 02.06.12, 19:09 Zuzanna błagam napisz po powrocie jak było, lecę 01.07 z 3 latka i 7 latkiem strasznie się boję po tym co tu wyczytałam. Panicznie boję się o zdrowie dzieciaków po tym co tu wyczytałam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgos1234 Re: Houda Golf &Beach Club 12.06.12, 22:43 dana napisz proszę po powrocie jak było , ja 09.08 jadę tam z 4,5 miesiecznym synkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iza Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.c0.msk.pl 27.02.13, 08:50 ja bylam w tym hotelu goscinnie (moj byl pierwszy a ten ostatni lub na odwrot kto jak woli) plaza brzydka mala ciasna zakonczona murem linia brzegowa niestety bardzo brzydko brudno i najbrzydsza woda w calej Tunezji Hotel lepszy niz w tym co ja bylam (EdenClub) wieksz6y ciekawszy z lepszym basenem, przerazona bylam liczbna gosci poczatkiem czerwca i nie wyobrazam sobie tam byc w lipcu np jeden na drugim na stolowce na basenie i na plazy. Na temat jedzenia pokoi sie juz nie wypowiadam bo nie wiem ;) ale dzieciaki napewno beda zadowolone z atrakcji :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzanna Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.net.stream.pl 16.02.12, 13:19 Czy na prawdę jest tak tragicznie,jestem przerażona!!!. Czytam różne opinie na forach są na tak i na nie , ale tymi jestem zniesmaczona dokładnie, aż strach pomyśleć!. Proszę o posty osób które odwiedziły ten hotel !!. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_z_tunezji Re: Houda Golf &Beach Club 26.03.12, 09:15 Nie jest tak źle jak wynikało by z niektórych opisów. Houde jest powyżej przeciętnej jeżeli chodzi i wiele innych 3* "hitów" w Tunezji. W październiku nie ma tłumów więc 80% "problemów" opisanych wcześniej magicznie znika. natomiast basen , zjeżdżalnia i animacje pozostają nadal. Są jeszcze dwa OBIEKTYWNE dowody które potwierdzają że ten hotel musi trzymać przyzwoity poziom 1) w ofercie maiło go niestety już upadłe ale swego czasu dobre biuro "Orbis Travel" 2) Mają go biura Niemieckie Wynika z tego że MUSI on spełniać standardy niemieckich biur i rzeczywiście trzyma natomiast dystans jaki dzieli ten hotel od "gwiazd" jakich nawet teściowej bym nie polecił jest naprawdę duży. Nie ma się czego obawiać! Niezłe (jak na standardy tunezyjskie) 3* WART SWOJEJ CENY!! Duzo NAPRAWDĘ POZYTYWNYCH opinii na jego temat Tutaj ____________________________ www.tunezja.travel.pl Informacje praktyczne o Tunezji z pierwszej ręki Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: Houda Golf &Beach Club 04.04.12, 14:17 Byłam w tym hotelu i nie jest tak źle jak opisuje aga. Zaznaczam że nie był to mój pierwszy hotel. Podaję link gdzie opisałam to miejsce: forum.gazeta.pl/forum/w,22878,43573261,115377333,Re_Houda_Beach_Golf_Club_.html Mogę jeszcze tylko dodać, że to były bardzo udane wakacje. Nigdy nie mieliśmy problemu ze znalezieniem wolnego leżaka nawet po południu. Jedzenie było bardzo smaczne i różnorodne. Córka była zachwycona zjeżdżalniami i basenami. Restauracja czysta, codziennie zmieniano obrusy. Dostaliśmy stolik przy którym siadaliśmy codziennie, plusem tego było to że przez cały pobyt obsługiwał nas ten sam kelner, który był zawsze miły ( któregoś dnia przystroił nam pięknie stół kwiatami). Po plaży spacerowaliśmy bez żadnych problemów. Pokoje sprzątane codziennie, mieliśmy widok z balkonu na mały uroczy ogród. Jeśli masz jakieś pytania, chętnie odpowiem. Baw się dobrze i nie stresuj się :-)) Pozdrawiam E. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzys Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.range86-178.btcentralplus.com 14.08.12, 18:05 Witam. Czy w hotelu są ręczniki plażowe? Nigdzie nie ma tej informacji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzanna Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.net.stream.pl 11.03.12, 15:22 Podbijam temat :);) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzanna Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.net.stream.pl 25.03.12, 16:43 Czy ktoś wybiera się 10 czerwca 2012r. do tego hotelu - wylot z Katowic! Odpowiedz Link Zgłoś
tanieodpoczywanie Re: Houda Golf &Beach Club 05.04.12, 18:39 Naprawde sympatyczny hotel. I cena jest atrakcyjna dość często. Z takich tańszych polecam jeszcze Marabout. Zapraszam www.Tanieodpoczywanie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzanna Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.net.stream.pl 15.04.12, 14:00 Dziękuję za garść informacji i proszę o jeszcze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pawel Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.zone2.bethere.co.uk 28.04.12, 23:01 My lecimy 26.08.12 i z tego co wszędzie wyczytałem ogólnie wszyscy są zadowoleni ale wszędzie znajdzie sie jedna osoba nie zadowolona . Jestem tego zdania ze sam polecę i sie przekonam bo przecież skoro inni tam latają i żyją no to ja tez przeżyje :) Odpowiedz Link Zgłoś
sahelvoyages Re: Houda Golf &Beach Club 30.04.12, 07:41 Wszystkich wybierających się do tego hotelu zapraszamy na organizowane przez nasze biuro wycieczki Safari. Mamy w ofercie safari 1,2 i 3 dniowe podczas gdy u rezydenta dostępne są jedynie imprezy dwudniowe. ________________________ www.sahelvoyages.pl Najszersza oferta safari w Tunezji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rezydent Re: Houda Golf &Beach Club IP: 41.225.214.* 08.08.12, 23:05 Drodzy turysci, biuro z którego lecicie na wczasy organizuje Wam również wycieczki fakultatywne na miejscu, min Sahare. Dlatego też proszę o zastanowienie sie nad zakupem jakiegokolwiek fakultetu u innego organizatora ...trzeba tez myslec o ubezpieczenie, które może byc sprawa dyskusyjna jeśli podczas wycieczki zakupionej poza biurem macierzystym może wydarzyc sie jakies przykre zdarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.12, 20:54 Pawle, oczywiście, że przeżyjesz. I może nawet będziesz zadowolony. Chodzi jednak o to, aby wymieniać doświadczenia, prawda? Więc ja moje opisałam - też przeżyłam, ale za te prawie 7 tyś zł, które zapłaciłam za dwutygodniowy pobyt 2+1 w początku sierpnia, mogłabym spędzić wakacje w duuuuużo lepszych warunkach. Myślę, że to forum jest najcenniejsze przed wyborem hotelu, a nie po to, aby potwierdzić swój dokonany już wybór. W tym drugim przypadku tylko się irytujesz, kiedy czytasz negatywy, ot zwykły dysonans. Poza tym najważniejsze są własne odczucia - być może Ty dostaniesz to czego oczekujesz. Buziaki i - szczerze - udanego urlopu! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.12, 22:35 ... i dodam, że ta cena to był trzy dni przed wylotem last minute, dzisiaj cena w tym hotelu to 8 tyś dla 2+1. A dla przykładu pobliska 4* Rosa Beach (piękna, nowa, czysta, ekskluzywna - widziałam i znajomi w niej byli) jest o 200 zł droższa. Albo 4,5* El Ksar w Sousse - nawet odrobinę tańszy. Zatem radzę - przed decyzją poczytać i pooglądać zdjęcia na Holidaycheck, niekoniecznie słuchać pani w biurze podróży. Albo nie przejmować się niczym, jechać, nie czytać forum i nie porównywać cen i standardów, żeby sobie nie psuć zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
gustawada Re: Houda Golf &Beach Club 06.06.12, 21:46 Hej Zuzanna jak tam nastroje? Nie psuj sobie zabawy i nie martw się na zapas. Byąłm kilak razy w Tunezji i na pewno nie będzie źle. Będziesz miała na pewno -super pogodę, fajne baseny, mało ludzi iwęc kolejek nie będzie. Pozdraiwam i czekam na relację po powrocie -.. Ja wróciąłm własnie z nad Bałtyku - porażki nie było ale raczej odpuszczam sobie nasze morze bo do ,,morsów ,, nie należę i w przyszłym roku w czerwcu jade na Węgry, Slowację a we wrzesniu pewnie znowu Tunezja. Odpowiedz Link Zgłoś
gustawada Re: Houda Golf &Beach Club 18.06.12, 10:37 Podbijam bo jestem ciekawa opinii zuzanny a widze ż ei inni pomału będa wracać. Ja do wrzesnia mam czas ale ciekawi mni ebardzo ten hotel i sytuacja w Monastirze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hania Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.12, 22:46 Ja też podbijam. Napiszcie jak teraz wrażenia z houda golf? Warto jechać czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: majaiw Re: Houda Golf &Beach Club IP: 91.238.254.* 07.08.12, 12:47 odsprzedam wczasy dla 4 osób (2+2) w terminie 16-30 sierpnia. odsprzedaję z przyczyn losowych. chętnych proszę o kontakt pod numerem 608578376 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Houda Golf &Beach Club IP: 46.31.32.* 07.08.12, 22:05 Gość portalu: majaiw napisał(a): > odsprzedam wczasy dla 4 osób (2+2) w terminie 16-30 sierpnia. odsprzedaję z prz > yczyn losowych. chętnych proszę o kontakt pod numerem 608578376 Za jaką cenę odsprzedasz i z jakim biurem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tuptuś Re: Houda Golf &Beach Club IP: 91.238.254.* 12.08.12, 12:51 witam. czy w hotelu są ręczniki plażowe? nigdzie nie ma tej informacji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.12, 18:14 No co ty!!! To jest 3-gwiazdkowy hotel, tam naprawdę trzeba być megawyluzowanym, żeby w ogóle przetrwać, a ty chciałbyś ręczniki... Houda Golf to strasznie syfiasty stary, brudny moloch. Nie polecam nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
gustawada Re: Houda Golf &Beach Club 10.09.12, 17:36 Moze ktoś wrócił jadę za kilkanaście dni, jaka pogoda? Odpowiedz Link Zgłoś
gustawada Re: Houda Golf &Beach Club 05.10.12, 12:06 Wróciliśmy-hotek ok, baseny rewelacja dla dzieci, położenie super, animatorzy sympatyczni-słowem ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ankajk Re: Houda Golf &Beach Club 29.10.12, 12:09 witam, hm, my wybieramy się w przyszłym roku w lipcu, 2+1, nas skusiła cena dla dziecka, no i zjeżdżalnie, szukaliśmy innego najlepiej 4* hotelu (Tunezja) ze zjeżdżalniami ale w cenie która dysponujemy na wyjazd nic nie było od 4 lat korzystamy z first-ów i byliśmy zadowoleni, choć zawsze można się było do czegoś przyczepić, gwarancja pogody dla nas najważniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: darsi Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 11:58 Witam, wyjeżdżam z rodziną 2+2 do tego hotelu 20.06.2013 (wylot z Katowic). Czy ktoś wybiera się tam w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
jatytyja Re: Houda Golf &Beach Club 19.02.13, 20:07 Witam lecimy z Katowic dokładnie 20 .06.2013 do tego hotelu-ja,mąż i syn(9lat) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jatytyja Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 19:14 Wybieram się w tym terminie z Katowic z mężem i 9 letnim synem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: darsi Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.13, 10:47 Witam, cieszę się, że ktoś leci w tym terminie. Macie jakieś plany związane z wycieczkami fakulatywnymi? Może podzielicie się swoimi informacjami na temat hotelu, do którego się wybieramy? Pzdr Darek Odpowiedz Link Zgłoś
jatytyja Re: Houda Golf &Beach Club 26.02.13, 14:43 Witam ponownie ,narazie nie zastanawialismy się jeszcze nad wyborem wycieczek,lecimy na 10dnii i jesteśmy nastawieni,przedewszystkim na słodkie lenistwo co do wycieczek zobaczymy jak rozwinie się oferta na miejscu.Wiem że wasza rodzinka to 2+2 ,jeśli można wiedzieć to w jakim wieku są dzieciaczki bo mój syn 9lat.Co do hotelu,lecimy do Tunezji poraz pirwszy,więc wszystko dla nas będzie nowe,ale nieprzejmuję się zbytnio opiniami na NIE bo mam doświadczenie z poprzednich wakacji -byliśmy w Turcji ,mase ludzi nażekało na hotel do którego jechaliśmy ,a nam się podobało nawet bardzo ,więc chyba wszystko zależy od nastawienia jak ktoś jest już na NIE to pewnie poszuka dziury w całym . My do Katowic przyjeżdamy z Rawicza woj.wielkopolskie a wy,skąd jesteście??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: darsi Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.13, 09:46 Cześć, Tunezję i ten hotel wybraliśmy przede wszystkim z uwagi na dzieci (2 dziewczyny 10 i 7 lat). Też chcemy przede wszystkim odpocząć i pojechać na wycieczkę na pustynię z noclegiem w oazie. My jesteśmy z okolic Rybnika, więc mamy trochę bliżej na lotnisko. Co do opinii, to rzeczywiście wszystko zależy od oczekiwań i szczęścia, ale przede wszystkim od towarzystwa i atmosfery w hotelu. Dzieci na pewno będą zadowolone, a my razem z nimi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.czarnet.pl 23.05.14, 20:06 Witam moge prosci i wrazniea z hotelu wybuiermy sie za miesiac z dziecmi 2 i 7 lat tez jestesmy z olic rybnika:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lysy70 Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.smgr.pl 08.05.13, 13:11 wyjeżdżamy 30.06 do tego hotelu z synem 9 letnim z W-wawy,czy ktoś leci w tym terminie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: walus Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.215.196.57-internet.zabrze.debacom.pl 03.05.13, 22:15 witam my tez wybieramy sie do tego hotelu z dzieckiem w tym samym terminie Odpowiedz Link Zgłoś
jatytyja Re: Houda Golf &Beach Club 05.05.13, 22:41 Bardzo fajnie , napiszcie skąd jesteście-czy po raz pierwszy do Tunezji ? bo my tak Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: walus Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.215.198.13-internet.zabrze.debacom.pl 06.05.13, 09:42 Jestesmy z Zabrza wiec na lotnisko niemamy daleko jedziemy z 5 latka i dwujka przyjacół to nasz pierwszy taki wyjazd Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiceszef Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.kielce.net.pl 23.10.12, 15:02 i tu Cię zmartwię Rosa Beach - z pozoru Extra. Bylismy w pażdzierniku br. na niektórych piętrach smród nie do opisania a poza tym ludzie pogryzieni przez .... pchły. Odpowiedz Link Zgłoś
ankajk Re: Houda Golf &Beach Club 29.05.13, 12:40 przypominam się :) czy ktoś jedzie do Houda w lipcu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monika Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.cable.net-inotel.pl 12.06.13, 12:25 hej,mu 4 lipca- z Poznania.pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
ankajk Re: Houda Golf &Beach Club 13.06.13, 14:09 hej, my też 4 lipca z Łodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.13, 11:44 a my jedziemy 11.07. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarek Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 18:01 My lecimy 4.7.13 z Gdańska o 23.40 !!!! i po mimo złych komentarzy, wierzę że będzie super. W zeszłym roku byliśmy w SUSSE w Marabucie i było OK, choć różnie o nim mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ankajk Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.13, 10:15 może ktoś wrócił ostatnio z tego hotelu? jakieś aktualne wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adamos Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.awacom.net 19.06.13, 11:12 Witam my też lecimy 11 lipca z Bydgoszczy do Houdy w 7 osób w tym 3 dzieci , pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Asa Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.13, 11:46 Adamos, to w takim razie zobaczymy sie w hotelu! my jedziemy z wroclawia w 4 osoby, 2 dorosle i 2 dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: daga Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.182.118.75.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.06.13, 18:50 Ja wróciłam 13.06.2013 z tego hotelu. Hotel jak na tę cenę całkiem przyzwoity, największym minusem jest morze do którego ciężko wejść bo jest tyle glonów że masakra. Dla mnie to miejsce nie jest dla ludzi z małymi dziećmi a ja z takimi byłam.... brak windy, bardzo głośno wieczorami i baseny z animacjami oddzielone hotelem od tego ze zjeżdżalniami. Jest tam też trochę szpitalnie.... wszystko wymalowane jest na biało. Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem:) A i koniecznie jak jedziecie zabierzcie coś na komary bo gryzą okrutnie Odpowiedz Link Zgłoś
ankajk Re: Houda Golf &Beach Club 01.07.13, 12:56 wylatuję 4 lipca i kilka pytań :) - czy leżaki są ogólnie dostępne czy faktycznie trzeba wcześniej je zajmować? - suszarek i lodówek pewnie brak w pokojach, bo to 3* ? - obiady w dwóch turach? - czy dają wodę butelkowana do pokoi? - jeśli wiesz, ile kosztuje 2-dniowa wycieczka na Saharę? - chyba nie ma ręczników plażowych? - lądowanie było w Monasir czy Endifia? z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adamos Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.play-internet.pl 07.07.13, 10:07 Witam i jak tam było w Houdzie , był ktoś na przełomie czerwca i obecnego lipca, na co zwrócić uwagę, my lecimy za 4 dni Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leszek Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.13, 09:29 Wróciłem na początku lipca z tego hotelu i chcę się podzielić pierwszymi wrażeniami. Najpierw plusy: przede wszystkim pogoda, ciepła woda w morzu i na basenach, polscy animatorzy, codzienne sprzątanie i wymiana ręczników na życzenie. A teraz minusy: hotel labirynt, w pierwszych dniach można się zgubić, rezerwacja leżaków przy głównym basenie do 5.00 rano (lepiej jest na basenie przy zjeżdżalniach), kolejki w restauracji nawet po 20 minut mimo 2 tur na obiad i kolację, kuchnia monotonna ze średnim wyborem dań. I NAJWAŻNIEJSZE - BEZ 20 EURO W PASZPORCIE NIE MA CO LICZYĆ NA ŁADNY POKÓJ. Ogólnie hotel dla ludzi, którzy pierwszy raz wyjeżdżają na wczasy za granicę i nie mają porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
ankajk Re: Houda Golf &Beach Club 23.07.13, 10:07 Witam i ja, wróciliśmy 18 lipca, po dwóch tyg., 2+1 Pokój mieliśmy na 1 piętrze, z tarasem, widok na korty i miejsce do strzelania z łuku, bez łapówki w paszporcie, poprosiliśmy o 1 piętro i ciche, tzn. daleko od dyskoteki i wieczornych animacji, nr 162, pokój jak pokój tunezyjski 3*, taras, klimatyzacja ok, wc bez awarii, sprzątane jako tako, ręczniki zmieniane, więc dla nas ok; co do leżaków miejsce się znajdzie zawsze, ale jak się chce mieć konkretne, to fakt trzeba zająć wcześnie rano, ja osobiście chodziłam na kawę między 6.30 a 7.00 i wtedy ustawiałam sobie leżaki; co do posiłków: kolejek specjalnych nie było (obiad/kolacja dwie tury), jedzenie jak to w Tunezji, ale dużo do wyboru, choć nie zawsze smaczne; fakt hotel to labirynt, komary są (my mieliśmy cały czas włączony elektryczny odstraszacz w pokoju i łazience), morze kwitnące, brudne, ale bardzo ciepłe; ogólnie my byliśmy zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczupak Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.dynamic.mm.pl 19.08.13, 19:12 witam. Czy prawdą jest : cytuję - że, Polaków kwateruje się razem, w jednym skrzydle. Nasza grupa miała pokoje w części położonej nad morzem. Są one w dwóch rodzajach: większe, z 4 łóżkami i oknem na całej ścianie, oraz mniejsze, z piętrowym łóżkiem i tarasem. ??? , Powiedzcie co warto tam wziąść, robić , bo jedziemy 5 września ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ankajk Re: Houda Golf &Beach Club 20.08.13, 14:44 hej, my wokół siebie (chodzi o pokoje) nie mieliśmy Polaków, więc nie sądzę, żeby było jakieś konkretne miejsce, gdzie kwaterują "naszych", przy takiej liczbie turystów i takim ich "przemiale" to jest chyba nie możliwe :) dużo sprzętu sportowego (na moje oko) można wypożyczyć na miejscu płacąc 20 DT kaucji, choć ja nie korzystałam, dobrze mieć jakieś swoje "pompowane zabawki" typu materac, koło itp. Polecam wyprawę na Saharę, 2-dniową. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczupak Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.dynamic.mm.pl 22.08.13, 14:32 ankajk- powiedz mniej więcej jaką kwotę zapłacilaś za firsta- na 7 dni do tego hotelu.....?? 2+1 ( ile lat dziecko) bo Lasty w tym roku bardzo drogie, chcemy porównać czy warto brać firsty...... Odpowiedz Link Zgłoś
ankajk Re: Houda Golf &Beach Club 23.08.13, 09:32 szczupak - first kosztował mnie 6500, dziecko 7 lat, było taniej niż last? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczupak Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.dynamic.mm.pl 23.08.13, 10:01 nam wyszło na 7 dni- 6400 ( 2 osoby dorosłe , 2 dzieci - 5,9 lat ) kupione na dwa tyg przed wyjazdem. czyli nie wiem, jak to przeliczyć. ale za twoje 2 tyg to faktycznie dobra cena. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-wilk Re: Houda Golf &Beach Club 24.08.13, 13:14 witam kiedy lecicie i skąd? my od 4 września Gość portalu: szczupak napisał(a): > nam wyszło na 7 dni- 6400 ( 2 osoby dorosłe , 2 dzieci - 5,9 lat ) > kupione na dwa tyg przed wyjazdem. > > czyli nie wiem, jak to przeliczyć. ale za twoje 2 tyg to faktycznie dobra cen > a. > > > > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczupak Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.dynamic.mm.pl 24.08.13, 18:13 my- 5 września z Wa-wy do 12 września Sun Fun Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: walus Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.215.196.59-internet.zabrze.debacom.pl 24.08.13, 20:49 hej bylem w czerwcu hotel ok ale jezeli lecicie z biurem sun fun niewykupujcie wycieczek u rezydenta w zadnym niebylo polskojezycznego lektora a mial byc wycieczka rejs porazka stary kuter rybacki kąpiel na tzw pełnym morzu wsrud betoniarni i jakiegos zlomowiska porazka w samym hotelu sa osoby co sprzedaja wycieczki fakultatywne o wiele taniej i duzo lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczupak Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.dynamic.mm.pl 24.08.13, 21:04 a jakie wycieczki już z Hotelu polecasz.....?? i czy faktycznie tam jest tyle ludzi......?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: walus Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.215.196.59-internet.zabrze.debacom.pl 24.08.13, 21:09 Napewno polecam rejs chodzi taki gosciu w czapeczce marynarskiej ma opisy w wszystkich prawie jezykach ja bylem w czerwcu no hotel byl prawie pelny ludzi naprawde troche bylo ale hotel naprawde sie stara zeby bylo super Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adamos Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.play-internet.pl 25.08.13, 09:10 my byliśmy w lipcu, za tydzień 6800 za 2 dorosłych i s dzieci 3 lata i 10 lat, hotel ok, pogoda baseny super , jedzonko może być napewno inne niż u nas , ale można skosztować , w hotelu było ok poza hotelem syf, wzięliśmy tuktuka czyli kierowcę małej moto taxi i się z nim dogadaliśmy co do małej wycieczki po monastyrze 2 i pół godziny za 25 dinxów,zawiózł nas do sklepów pokazał najważniejsze miejsca w monastir, mogliśmy się zatrzymać , porobić fotki nad brzegiem morza na klifie w monastir ogólnie super i za małą cenę, jechaliśmy w 2 rodziny więc na spółę po 13 dinxów, później tuktuk czuli kierowca o wiele taniej niżw hotelu załatwi wycieczkę na wilebłądach poza miastem w gajach oliwnych za monasturem i znowu za 2 rodziny na wielbłądach chyba po 30 dinxów za rodzinę z dojazdem tuktukiem i wielbłądy sami elegancko bez syfu i wielu ludzi spacer na zwierzakach , ekstra można byo pogadać z prostymi tunezyjczykami , naprawdę polecam , później jescze facet od taxi tuktuk oferował podróż jachtem te za mniejsze pieniądze niż wycieczka statkiem oferowana przez rezydenta ale zdecydowaliśmy się na faceta w przebraniu kapitana chodzącego po hotelu i znim taniej niż u rezydenta fajna wycieczka z portu el qantai na morze skoki do morza obiadek owienie ryb animacje na statku . ogólnie super, po prostu wyjdzie przed hotel łapcie gościa w tuktuku i z nim gadajcie no i się targujcie,będziecie zadowoleni, taki fajny w czapeczce napewno zareaguje na hasło " ruskie to buraki" ,pozdraiwamy , Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: teko Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.dynamic.mm.pl 25.08.13, 09:36 Fajna sprawa, ale ten tuktuk- to jakiś motorek....?? tam wejdą dwie rodziny czyli 8 osób......?? Jak się z nim dogadać, czy kuma trochę po polsku, czy ang. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
pepe191 Re: Houda Golf &Beach Club 25.08.13, 22:44 hej witam wszystkich, leci ktosś z was w terminie 12-26.09.2013? my 2 doroslych +4 latek lecimy z poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adamos Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.play-internet.pl 26.08.13, 09:42 tak, dogadacie się łamaną angielszczyzną bez problemu , tuktuk taki motorek z przodu i 2 kanapy z tyłu, my jechaliśmy w 7 osób z czego ja mam 207 cm i troszkę ważę :-) ale tuk dał radę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczupak Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.dynamic.mm.pl 26.08.13, 09:47 a powiedz, jak się ugadujemy z ceną np za taxi, lub inne atrakcje, to płacimy po usłudze ? wy płaciliście jak was już przywiózł z powrotem pod Hotel....., po przejażdzce wielbłądem - czy po uzgodnieniu ceny ?? i powiedz jak jest faktycznie z tymi pokojami, gdzie wy mieszkaliście , w którym budynku....? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adamo Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.play-internet.pl 27.08.13, 14:36 mieliśmy pokój 366 , było ok , co do tuktuka to płacimy po przyjeździe pod hotel Odpowiedz Link Zgłoś
kornelinkaaa Re: Houda Golf &Beach Club 27.08.13, 20:54 wybieram się z mężem, syneczkiem 2,5 letnim oraz parą znajomych 19,09,2013 wylot z katowic, sun & fun- ktoś jedzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pepe Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.180.1.232.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.08.13, 22:59 Bedziemy juz na miejscu, powrot mamy do poznania moze sie spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
kornelinkaaa Re: Houda Golf &Beach Club 28.08.13, 20:48 no to kupa cellulitu to ja:P hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pepe Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.pila.vectranet.pl 29.08.13, 17:30 Kornelika napisz na gg to sie zmowimy 1265745 Odpowiedz Link Zgłoś
kornelinkaaa Re: Houda Golf &Beach Club 03.09.13, 10:26 9453795 :) mam pytanie do tych którzy już byli-stan z ręcznikami i czy są suszarki do włosów???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: walus Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.215.195.224-internet.zabrze.debacom.pl 03.09.13, 18:42 Suszarek niema a reczniki sa tylko w pokoju na plazy niema Odpowiedz Link Zgłoś
kornelinkaaa Re: Houda Golf &Beach Club 03.09.13, 20:07 dobrze ze mam małą i się zapakuje. i jeszcze jedno-kwestia wycieczek-gdzie warto a gdzie lipa-tak w skrócie prosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: walus Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.215.195.134-internet.zabrze.debacom.pl 03.09.13, 22:32 Nieradze u rezydentki w hotelu chodza goscie i naprawde warto Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: justag Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.dg-net.pl 10.09.13, 08:44 My zastanawiamy się nad wykupieniem wczasów własnie od 19 wylot z Pyrzowic. Rodzina 2+1:) Odpowiedz Link Zgłoś
kornelinkaaa Re: Houda Golf &Beach Club 10.09.13, 20:01 a dzieciątko macie małe? jak sie zdecydujecie to napisz :) zgadać zawsze sie można:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jus Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.dg-net.pl 11.09.13, 07:48 Niestety nie ma już terminów od 19:( wiec się nie zdecydujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczupak. Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.dynamic.mm.pl 12.09.13, 23:24 Najpierw opiszę Hotel, faktycznie nie jest nowy, pokoje średnie, My dalismy 15 euro do paszportu- to dostaliśmy pokój an 1 pietrze, z widokiem na ogród( tak prosiłem) , ci co nic nie dali dostali pokój z grzybem. Baseny są rewelacyjne. Zjeżdzalnia mega rewelacja. Byliśmy na tydzień. Jedzenie takie sobie, przeważnie dzieci brały frytki, jajka, makarony. Lody po obiedzie. Napoje alkoholowe do wyboru. Pizza nawet o 01 w nocy :)): Mini disko dla dzieci fajne. Animacje ciekawe. Nie polecam wycieczek z biura, warto wziąsć wycieczkę od Kapitana z czapką. chodzi po hotelu i namawia. Obok hotelu dwa duże Centra Handlowe w bardzo dobrymi cenami, jak nie umiesz się mocno targować, to an medinie przepłacisz. w Centrum są dobre stałe ceny. Plaza ok. , sporo meduz, które parzą. Obok hotelu jest takie molo, ze statkiem, trzeba przejść po kamieniach, tam codziennie łowią ryby. Warto pójść na pokaz ogni na plaży w sobotę. Polecam kupić sobie małą kłódeczkę na walizkę i nie brać sejfu tylko zamykać walizkę w pokoju na kluczyk. Ja zapłaciłem u chińczyków 3 zł. za jedną kłódkę. Jeżeli jesteś przyzwyczajony do luxsusu, to wybierz inny hotel- czytaj droższy. Jeżeli chcesz wydać nie dużą kasę bierz Houda. :) Wakacje bardzo udane. !!!! tu są recenzje Hotelu- pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297949-d305453-Reviews-Houda_Golf_and_Beach_Club-Monastir_Monastir_Governorate.html Odpowiedz Link Zgłoś
kornelinkaaa Re: Houda Golf &Beach Club 13.09.13, 12:49 justag właśnie ostatnio oglądałam, że juz brak wolnych miejsc i powiem Ci szczerze, że mnie to martwi bo brak wolnych miejsc=hotel ful ludzi, ful na plaży, ful na basenie itd ;/ myśmy szukali w miarę tańszych wakacji( budujemy dom) i dlatego zdecydowaliśmy się na ten hotel bo w takiej cenie nie znaleźliśmy nic w europie, a ostatnio jak z ciekawości przglądałam oferty to za te pieniądze była Sycylia, Rodos i Cypr. No ale jak szukaliśmy w sierpniu to nic nie było- wszystko przez EGIPT... ale jestem dobrej myśli:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: justag Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.13, 11:10 Hej, my wkońcu zdecydowalismy się na Korku hotel Mostanghi Beach. W Tunezji niestety nie znalazłam nic w przystępnej cenie co by Nas interesowało. Jak juz było coś fajnego to wyloty z Warszawy...pozdrawiam i zycze wszystkim udanych wakacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: Houda Golf &Beach Club IP: *.play-internet.pl 24.09.13, 00:52 kto leci 03.10 wrocka? Odpowiedz Link Zgłoś
joejoe1979 Re: Houda Golf &Beach Club 24.10.13, 21:23 Witam, byłem w tym hotelu z żonka i prawie 3-letnią córeczką i nie żałuję!! To, że miejsc nie ma w biurze podróży, to nie,że hotel przepełniony, tylko, że miejsca w samolocie juz nie ma. Ja też chciałem pierwotnie jechac od 26.09 ale własnie przez brak wolnych miejsc w samolocie musiałem przesunąć wczasy na 03.10, a hotel był zapełniony w ok 60 %. Odpowiedz Link Zgłoś