Gość: Tanzanit IP: *.eranet.pl 28.05.08, 19:38 Wybieram sie jesienią do Kenii na safari i chciałabym zostać tydzień na plaży w okolicach Mombasy. Poszukuję wszelkich informacji na temat tamtejszych hoteli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tanzanit Re: Mombasa. IP: *.eranet.pl 30.05.08, 11:50 Dziękuję, za linka z hotelami, ale raczej chodziło mi o opisy hoteli ludzi którzy w nich byli. Jakie pokoje, jedzenie, plaża i inne rozrywki? Odpowiedz Link Zgłoś
no_masz Re: Mombasa. 30.05.08, 13:50 Ja podobnie planuje wyjazd do Kenii w listopadzie razem z córka 6 lat, myślicie, że to dobry pomysł, Chcemy lecieć do Mombasy na ładne plaże , dobry hotel i oczywiście safari. Czekam na opinię i sugestję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Mombasa. 31.05.08, 12:32 Nie wybierz tylko Kenya Bay, bo to turystyczno - seksualne miejsce dla spragnionych niewybrednych rozrywek! Dziwki na plaży i basenie, hołubione przez bardzo starszych i nie tylko turystów płci obojga.Niestety ja tak trafiłam i tylko dziekowałam Bogu, że nie mam ze sobą dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
xenia10 Pielgrzymka religijna. 31.05.08, 15:05 jolantas1955 napisała: " Dziwki na plaży i basenie, hołubione...tylko dziekowałam Bogu..." Dziwki holubione? Cos ci sie pomylilo na pielgrzymce :). Odpowiedz Link Zgłoś
furka17 Re: Mombasa. 17.07.08, 12:54 Pomysł dobry tylko się musisz się przygotować. W Kenii ilość hoteli jest policzalna więc możesz na holidaycheck sprawdzić i dobrze wybrać. W starym przewodniku Pascala były prawie wszystkie opisane , może w aktualnym też. Jadąc z dzieckiem pamiętaj o szczepieniach i o lekach antymalarycznych. Najlepiej skontaktuj się z wojewódzką stacją Sanepid-u , tam dostaniesz sensowne informacje, bo niektórzy lekarze wygadują bzdury. Zacznij to robić odpowiednio wcześniej bo niektóre szczepienia trzeba powtarzać a inne trzeba robić z wyprzedzeniem. Byliśmy w 2001 roku z córką niespełna 11 letnią. Do tej pory dla mnie to wyjazd Nr1 choć od tamtego czasu też trochę pojeździłam. Po powrocie wracałam do rzeczywistości ponad miesiąc. Było to 7+7 . Po safari odpoczywaliśmy w Diani Beach w Hotelu Africana Sea Lodge. 3* , pokoje słabe , basen przyzwoity, plaża piękna biała- szerokość zależna od przypływów, jedzenie dobre. Miejscowość typowo turystyczna ale w porównaniu z miejscowościami turystycznymi w basenie morza śródziemnego to istny spokój. Jeśli planujesz safari to zorientuj się od jakiego wieku dzieci organizatorzy zabierają na takie wycieczki. Bo z kilkudniowym safari możesz mieć problem. Jak masz pytania do napisz do mnie maila. Byłam jednak dość dawno i moje informacje mogą być przestarzałe. Inni forumowicze są bardziej na czasie. Pozdrawiam i zazdroszczę Ci nawet tego planowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koli Re: KENIA HOTELE IP: *.static.62-152-194-199.swisscomdata.ch 17.07.08, 11:47 polecam zajrzec na stronke holidaycheck.pl , niezla baza hoteli i opisy turystow, wedlug mnie to super strona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: KENIA HOTELE IP: *.static.213-200-219-9.cybernet.ch 17.07.08, 14:57 Znalazlam faja strone na temat hoteli w keni www.holidaycheck.pl/city.php?zusatzoptionen_offen=0&lid=17&rid=242&oid=5717 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TANZANIT Re: KENIA HOTELE IP: *.eranet.pl 02.08.08, 14:52 Dzięki o to mi chodziło. Wylatuje 2 listopada i wybrałam Neptuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: KENIA HOTELE IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.08.08, 21:25 byłam w Kenii w listopadzie. Hotel Voyager beach. Bardzo polecam. Wróciłam zachwycona (a jestem naprawdę wymagającą turystką). Cudowne miejsce, z klimatem, bardzo dobra kuchnia, każdego dnia jakaś atrakcja podczas kolacji, przemiła obsługa. Trzy baseny przy hotelu, kilka barów. Szczególnie polecam taki jeden na skarpie, siedząc tam można obserwować przypływ i odpływ oceanu. Koniecznie trzeba wybrać się na safari ze zwiedzaniem wioski masajskiej i wycieczkę na delfiny. No i obowiązkowo brać malarone przeciw malarii !!! bo komary naprawdę tam są i dużo ludzi choruje. Chętnie odpowiem na pytania, bo Kenia mnie zauroczyła swoim pięknem , klimatem, gościnnością i radością zycia ludzi tam mieszkających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamos Re: KENIA HOTELE IP: *.lear.com 16.09.08, 14:22 wybieram sie do Kenii w listopadzie ale podobno jest tam wtedy krotka pora deszczowa i troche sie boimy ze trafimy na zla pogode, jezeli ktos byl tam w listopadzie niech napisze jaka jest tam pogoda i jak to wyglada z ta pora deszczowa Z gory dzieki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
logopeda9 Re: KENIA HOTELE 01.10.08, 13:12 Wybieramy się w grudniu do tego samego hotelu, proszę napisz coś więcej! z jakim biurem byłaś? ile trwa lot?opisz proszę choć w kilku zdaniach wycieczki fakultatywne , byłaś na 2-dniowym safari? będziemy baaaaaaaaardzo zobowiązani za odp, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: travelka Re: KENIA HOTELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 19:58 Bylismy w Neptun Club Paradise Village na poldniu od Mombasy. Hotel, warunki, atmosfera super. Bardzo polecam. Atrakcją są żyjące na terenie hotelu małpy. Na safari pojechaliśmy z firmą współpracującą z TUI. Wróciliśy wszyscy zachwyceni ( syn miał 14 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamos Re: KENIA HOTELE IP: *.lear.com 18.09.08, 11:42 Mam leciec do Kenii w listopadzie i najbardziej mi zalezy na hotelu z mozliwoscia plywania w morzu, czy ktos moze doradzic ktory hotel bylby najlepszym wyborem, zastanawiam sie tez czy warto brac opcje All czy lepiej HB po przygodach w hotelach w Egipcie jestem sceptyczny odnosnie opcji All, dzieki za informacje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: travelka Re: KENIA HOTELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 20:01 W hotelu, który opisałam można się kąpać w oceanie, ale oczywiście dużó zależy od fazy przypływów. My mieliśy All i było w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: KENIA HOTELE IP: *.gprs.plus.pl 22.09.08, 19:38 a może coś o hotelu Reef?????? Odpowiedz Link Zgłoś
karpio1980 Re: KENIA HOTELE 08.10.08, 18:20 podaje Ci strone gdzie znajdziesz opisy hoteli pisane przez innych turystow www.trivago.pl/kenia-93 Odpowiedz Link Zgłoś
karpio1980 Re: KENIA HOTELE 08.10.08, 18:17 opisy i recenzje na temat hoteli w Kenii jak i zdjecia znajdziesz na www.trivago.pl/search.php? pagetype=&offset=0&searchtype=3&ref=index&q=kenia Odpowiedz Link Zgłoś
adma.0 Re: KENIA HOTELE 10.10.08, 22:22 czy insekty i inne owado-pająki są widoczne i dokuczliwe? hotel jakoś gosci przed tyma zabezpiecza? Odpowiedz Link Zgłoś