Gość: szary IP: 83.18.90.* 22.09.08, 21:03 alez ja bardzo chetnie odwiedze te wyspe/y, tylko mi dajcie kase Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bingo Byłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 23:50 Ni ciekwego.W viCTORII jest fajna knajpka prowadzona przez Polaka z Chrzanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nazgul Re: Byłem IP: *.chello.pl 27.09.08, 12:53 w chrzanowie sie dzisiaj wy je bala cysterna co za przypadek ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Byłem IP: *.icpnet.pl 29.07.09, 00:39 a gdzie dokladnie ? bo niedlugo jade na seszele wiec bym odwiedzila.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackkalaska Re: Byłem IP: *.Red-83-32-205.dynamicIP.rima-tde.net 29.02.12, 17:19 gzie jest ta knajpka en Victoria bo ja sie tam tak nudze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Seszele: 115 rajskich wysp IP: *.acn.waw.pl 22.09.08, 23:56 Witam, miło że ktoś stara się pisać o Seszelach to piękny kraj i wart uwagi. Artykuł nie jest dokładny miałam wrażenie przepisany z przewondników. Informacje nieaktualne, a niektóre nazwy niepoprawne. Jeżdżę na Seszele parę razy w roku i znam je jak własny dom dlatego potraktowanie tematu z niedbałością trochę mnie rozczarowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaLep Re: Seszele: 115 rajskich wysp IP: 195.136.36.* 23.09.08, 08:03 Mamy pytanie. Ile kosztuje podróż, tygodniowy pobyt w średniej klasy hotelu dla 2 osób? Skoro jesteś tam tak często proszę podaj możliwie dokładną kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Seszele: 115 rajskich wysp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 13:03 bilet dla jednej odoby to kwota od 3 300 zł w nieskończoność w zależności kiedy kupuje się bilety najtaniej airfrance i condor, hotel to ok 1000 euro ze śniadaniami ale można kupić wycieczkę w pakiecie za ok 6-7 tys zł za osobę w biurze podróży, podałam cenę średniego hotelu przy plaży bo takie bez plaży są tańsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Seszele: 115 rajskich wysp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.09, 10:32 Witam. mam pytanie zwiazane z rezerwacją hoteli . czy moze Pani polecic jakąś firmę przez którą mozna zarezerwowac wybrany hotel na seszelach. znalezlismy firme Ocean Island Tours która oferuje dobre ceny nie wiemy jednak czy mozna im zaufać.prosze o kontakt tomasz_mat@hoga.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mscan Re: Seszele: 115 rajskich wysp 23.09.08, 16:00 Ludzie to mają. A u nas k..... 8 miesięcy jesieniozima, lato też zazwyczaj do d..y. Szkoda gadać ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Seszele: 115 rajskich wysp IP: 89.174.254.* 27.07.09, 00:44 Ludzie to mają. A u nas k..... 8 miesięcy jesieniozima, lato też zazwyczaj do d..y. Szkoda gadać ;-( widać bozia nas nie lubi.... (to wszystko przez tego rudego dziada) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Seszele: 115 rajskich wysp IP: *.icpnet.pl 29.07.09, 00:45 czy mozna sie z toba jakos skontaktowac gg, mail? ja wybieram sie na seszele i potrzebuje troche info..moje gg 10344778 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanessa Jak mozna porownywac Seszele z Majorka i Kanarami? IP: *.adsl.alicedsl.de 23.09.08, 09:31 Ten kto pisal ten artykol chba naprawde nie ma pojecia i zna Seszele tylko z przewodnika... Przyklad: przepelnione plaze na Majorce nie maja NIC wspolnego z PUSTYMI plazami na Seszelach. O naturze nie ma nawet co gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
paseo Widac,z enie znasz wcale Majorki.Wez auto i sam po 26.03.09, 12:16 szukaj.sa miejsca,jak Canyamel,a zwlaszcza Cala Torta,gdzie nie ma nikogo,a cisza przy spokojnym morzu jest taka,ze slychac jak plynie krew.A piekno krajobrazu nieporownywalne z niczym. Co do Kanarow,dokladnie to samo.Klient Triady i hotelu all inclusiwe powinien siedziec cicho i sie nie wypowiadac,bo nie ma pojecia,o czym mowi. Sprawa jest prosta: ilu ludzi przybywa na Seszele a ilu na Kanary i dlaczego roznica jest taka ogromna??? Jak napisano w tekscie,wystarczy 3 godziny na zwiedzenie najwiekszej wyspy .A co potem??? dziewczyna moze lezec na plazy nawet caly rok,ale co ma robic facet ?????? Bo przeciez,zeby poplywac,czy nurkowac,nie musze jechac wlasnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: House Seszele: 115 rajskich wysp IP: 212.191.172.* 23.09.08, 13:47 A luty/marzec? jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skony Re: Seszele: 115 rajskich wysp IP: 193.111.174.* 24.09.08, 14:47 W lutym jest bardzo przyjemnie. Temp. śr. 30stC. Woda w oceanie ok 29stC. Nocą zdarzały się krótkie parominutowe ulewy. Ogólnie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Seszele: 115 rajskich wysp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 19:54 Anno. Odpowiedz, proszę, na kilka pytań: Kiedy najkorzystniej pojechać na Seszele ?. Jakie niebezpieczeństwa czyhają na pływających w morzu (prądy? meduzy?}. Czy polecasz jakiś hotel? Są Polacy na Seszelach?. Pozdrawiam. irena.be@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciolt Seszele: 115 rajskich wysp 04.11.08, 15:44 mmmmm!!!! żyć nie umierać!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zebek Seszele: 115 rajskich wysp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 12:31 No trzeba się będzie wybrać. Trochę relaksu by się przydało. Pewnie w przyszłe wakacje tj. następny rok, ale myślę że trochę mało rozrywki jest na miejscu i może mi brakować. No ale trzeba sprawdzić w końcu można nurkować, pewnie też polować i opalać się cały dzień. Zapraszam w między czasie też do Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordochłap Seszele: 115 rajskich wysp IP: 89.108.210.* 18.11.08, 00:44 Ja chętnie z kimś sie zabiore jestem dostępny w Wyszukiwarce Osób na stronce www.OLNEO.pl pod nickie m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak dolecieć? Seszele: 115 rajskich wysp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 09:04 Jakie sposoby dolotu na Seszele proponują biura podróży? Odpowiedz Link Zgłoś
leprikon25 Re: Seszele: 115 rajskich wysp 28.02.09, 12:31 polecam holidaycheck.de za 1100 EUR mozna sie tam dostac ( z Niemiec) w sierpniu ( lot+ hotel). hotel trzeba sprawdzic w www.tripadvisor.com plaze sa puste .. jak szukacie widokow jak z widokówek to zecydowanie la digue jest najlepsza, ale jest tam baardzo spokojnie ja mieszkalam na praslin i promem przeprawialam sie na la digue wazne jest występowanie glonow! trzeba dokladnie sprawdzic, bo jak wystepują, plaze robią sie cale brazowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeslaw Seszele: 115 rajskich wysp IP: *.rev.numericable.fr 15.03.09, 10:26 Widze, ze najwiekszy problem to koszty.By je zmniejszyc, przede wszystkim zorganizowac wszystko samemu - to zaden problem. Bilety kupic w okresie gdy sa najtansze - to determinuje okres wyjazdu. Zadzwonic, wyslac fax lub mail do miejsca gdzie sie chce zatrzymac,ustalic terminy, potem niewielka zaliczka - lub czasami zadna - i wyjazd. Co najmniej na dwa tygodnie. Sa trzy najwieksze wyspy, kazda inna, najlepiej po tygodniu na jednej. Na Mahe - napisze byc moze niedokladnie - bungalowy Beau Vallon Bungalow, na Pralin - Chez Rosmery -np. Ceny za apartament u Rosemery - ok.100€ ze sniadaniem. To samo lub taniej mozna znalezc na Digue. Generalnie- mieszkajac we Francji ta sama cena wakacji na Seszelach co na Korsyce. A Seszele- no coz, prawdziwy raj, luz, super ludzie, czysto,ja przez pierwszy tydzien zapomnialem w ogole , ze jest inny swiat gdzies indziej. Pol dnia w wodzie z rybami, spacery, odpoczynek totalny. Reasumujac - warto troche zaoszczedzic i spedzic niezappomniane chwile- te gwarantuje, a zwiedzilem juz kawalek swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Seszele: 115 rajskich wysp 21.03.09, 13:04 ale te zdjęcia sa głównie z jednej wyspy "poćwiczyć w siłowni, zrelaksować się w saunie lub spa" - i po to lecieć na Seszele?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl Seszele: 115 rajskich wysp IP: *.chello.pl 22.03.09, 09:20 rajskie obrazki i piekne pokoje z wlasnym jakuzzi...ta pamietam z telewizji, a w rzeczywistosci? wyspy sa jeszcze piekniejsze i mozna sie poczuc jak podczas krecenia reklamy Baccardi, a hotele! przecietne, male, choc czyste. te eksklusywne musza sie znajdowac na prywatnych wysepkach w wydaniach all inclusive. wymienione w artykule najwieksze wyspy maja rzeczywiscie kreolski charakter, sa bardzo przyjazne, wrecz swojskie. czarny rynek wymiany walut przypomina dobrze nam znane wlasne podworko sprzed 20 lat... marze, zeby tam wrocic! Odpowiedz Link Zgłoś
viole-ta73 Seszele: 115 rajskich wysp 22.03.09, 13:02 piękna sprawa, ale pracowac caly rok tylko po to zeby wyjechac na dwa tygodnie? no chyba, że szybki kredycik - tylko nie u providenta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McArron Re: Seszele: 115 rajskich wysp IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 27.07.09, 01:04 Dobrze, ze jestem jednym z tych wyksztalciuchow co zaczynali w Irlandii na zmywaku. Za dwa tygodnie zaczynam kontrakt w jednym z tamtejszych kurortow jako System Administrator :) Roczek wakacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cj Re: Seszele: 115 rajskich wysp IP: *.centertel.pl 22.07.14, 18:09 Caly rok pracowac i odkladac..a pozniej miesiac zwiedzac i odpoczywac..tak wlasnie robie od paru lat ;-) ale na Seszele jeszcze mnie nie zagnalo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniula Seszele: 115 rajskich wysp IP: *.echostar.pl 24.03.09, 23:05 ja byłam w zeszłym roku na Seszelach w hotelu Maia. odłożylismy z mężem trochę pieniędzy - ale warto było. polecieliśmy z ecco travel. póki co były to moje wakacje życia...:) Odpowiedz Link Zgłoś
paseo Odradzam wszystkim,ktorzy lubia chodzic,jezdzic a 26.03.09, 12:10 zwlaszcza zwiedzac.Tu nie maja czego szukac.A juz pisanie o fascynujacym zyciu tubylcow to jawne kpiny. Nie widze odpowiedzi na pytanie,co jest w tym fascynujace??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Seszele: 115 rajskich wysp IP: *.15-2.cable.virginmedia.com 26.07.09, 20:08 "Ocean już bardziej błękitny być nie może, plaże - bardziej rajskie, a kokosy - większe" To niech autorka artykułu poleci na Meladiwy, to zobaczy bardziej błękitny ocean i bardzie rajskie plaże. Na kokosach się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gandhi Re: Seszele: 115 rajskich wysp IP: 193.24.202.* 27.07.09, 00:53 > To niech autorka artykułu poleci na Meladiwy, to zobaczy (...) A gdzie są te Meladiwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Seszele: 115 rajskich wysp IP: 213.17.150.* 27.07.09, 13:34 W Grudniu bralem na Seszelach (La Digue) slub. Zero stresu, zero zmartwien... :-) no i ceremonia na najpiekniejszej plazy na Swiecie... bezcenne - polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Seszele: 115 rajskich wysp IP: 83.143.143.* 29.12.09, 20:50 Chętnie podzielę się praktycznymi informacjami o Seszelach moje gg 1802603, proszę zostawiać wiadomość odpiszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrufka wlasnie wrocilam z Seszeli IP: *.adsl.alicedsl.de 29.01.10, 12:33 Nie polecam wyspy Mahe - spedzilam tam 1 dzien tylko, ale wyspa nie jest wielka, wiec sporo mozna wyniesc nawet z jednego dnia. Jesli juz to wyspy La Digue lub Praslin. Praslin - cudowna, jesli ktos lubi prawie puste piaszczyste plaze, czysta wode, roslinnosc, bliskosc niezniszczonej przyrody, ptaki. Poza tym warto sie skusic na jednodniowe wypady, aby zobaczyc np ogromniaste zolwie, czy chronione przed turystami wyspy, na ktorych zyje ptactwo. Seszele sa drogie! Bylam zaszokowana cenami. Kolacja w sredniej jakosci restauracji to 30-40 usd za osobe! A mozna wydac wiecej, zalezy, co kto lubi. Raz mielismy rachunek ponad 100 usd, za dwie osoby - dwa dania glowne, salatka, sok i dwa coctaile owocowe (bez alkoholu). Wynajem samochodu - 30-40 euro za dobe. Na Praslin sa lepsze opcje, niz hotele - apartamenty samoobslugowe. Podobno od 25 usd za dobe. Hotele znacznie drozsze. Pogoda? Chyba caly rok cudnie! Wrocilam nagrzana sloneczkiem, i nawet, gdy padalo, byly to przyjemne krotkie ulewy, po nich slonce. Fajnie, gdy pada, wtedy mozna sie schowac do.. oceanu - woda w oceanie cieplejsza niz sam deszcz. Noce tez cieple, przyjemne, a tak pieknego nieba nie widac z Europy. Jedyny minus - to ceny. Drugi raz na pewno tam nie polece, bo az tak spektakularnie, jak na pocztowkach, to nie jest. A za podobne pieniadze mozna smialo przezyc miesiac w Azji, robiac wedrowke do kilku miejsc, np Bangkok, Koh Samui, potem do Wietnamu czy Laos. Jak cos, to pytajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
detektyw75 Re: wlasnie wrocilam z Seszeli 26.06.10, 02:33 Witam. W listopadzie 2010 planuję podróż na Seszele. Docelowo Praslin, hotel Berjaya Praslin Resort. Czy ktoś zna ten obiekt? Będą to dwa tygodnie nicnierobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xocc Re: Seszele: 115 rajskich wysp IP: 213.17.155.* 17.08.10, 08:30 To ja polecam jak ktos szuka tanich biletów na seszele stronke konradtravel.pl, posrednika organizujacego wyoty z Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
hubert445 Re: Seszele: 115 rajskich wysp 25.07.14, 00:15 Nudzisz się na wakacjach ? Wygraj wycieczkę do Barcelony ! Opłacona podróż w dwie strony, pięciogwiazdkowy hotel oraz wszystkie atrakcje turystyczne ! Wejdź na: q3q.pl/wycieczkadobarcelony/ i weź udział w konkursie ! Odpowiedz Link Zgłoś