neferett 28.01.05, 19:13 Bardzo zalezy mi na wiadomosciach dotyczacych tego hotelu. Jest to nowy hotel otwarty w 2004r.Jesli ktos tam byl , prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
egipt-hotele Re: King Tut 4* - Hurghada 10.08.05, 08:41 Większość hoteli w Egipcie to "kombinaty",sama w takich bywałam ,więc mam porównanie.Otóż hotel King Tut należy zaliczyć do grupy tych mniejszych,bardziej kameralnych obiektów.Co z tego wynika?Po pierwsze gość hotelu jest mniej anonimowy,co wpływa na jakość obsługi,do której nie mam najmniejszych zastrzeżeń.Pokoje zawsze czyste,ręczniki i pościel również.Jeśli chodzi o kuchnię to starali się jak mogli urozmaicać na różne sposoby(wieczory tematyczne-kuchnie kilku państw)menu.Jedynym mankamentem kulinarnym były napoje często pozbawione"gazu" a także rozcieńczane.Plaża i otoczenie hotelu nie należały do najciekawszych,ale i tak chętnie powrócę tam jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinach3 Re: King Tut 4* - Hurghada 10.08.05, 11:45 W środku nie byłam - ale otoczenie faktycznie nieciekawe - mniej wiecej w połowie nadmorskiej promenady między Sekalla a Daharem - wokół jak okiem sięgnąc same budowy. Natomiast być może sam hotel to rekompensuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.ryba Re: King Tut 4* - Hurghada 23.08.05, 04:58 Właśnie dzisiaj wróciłem z Hurghady i z wyżej wymienionego hotelu. Wszystko było ok! Obsługa, atmosfera, warunki, posiłki i plaża!!! (nie rozumiem poprzednika, który narzekał na plażę? - z rafą koralową o 5 metrów od wejścia do morza). Natomiast co do otoczenia - rzeczywiście może być zniechęcające, ale trzeba pamiętać, że cała Hurghada to jedna wielka budowla - wszędzie dookoła rozpoczętę nowe budynki i brak jakiegokolwiek działania. Mam zdjęcia z hotelu, pokojów, plaży, basenu - jeżeli ma ktoś ochotę zobaczyć - proszę o informację - prześlę. Polecam gorąco! (jeszcze jeden plus - hotel położony jest pomiędzu Al-Dahar i Sigalą - do jedengo jak i do drugiego centrum jest bardzo blisko). Odpowiedz Link Zgłoś
dorota9932 Re: King Tut 4* - Hurghada 30.08.05, 15:18 masz szczęście ,że wróciłeś 23 bo 24 mieli awarię i siadła im klima .Nie było jej do dnia mojego wyjazdu czyli do 26 /wyobraź sobie dwa dni i dwie noce w tej temperaturze/ .Poza tym zgadzam się z Twoją opinią na temat tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulekkoz Re: King Tut 4* - Hurghada 22.09.06, 10:13 Część Mam prosbę jeżeli to możliwe o przesłanie zdjęć z Hotelu King Tut kasiulekkoz@o2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: King Tut 4* - Hurghada 03.09.05, 00:44 Niedawno miałam okazję przebywać w tym hotelu poraz drugi i potwierdzam to co mówili moi przedmówcy.Najlepsze pokoje w tym hotelu to 08-22 np 108,220,510,215,321 itd,ponieważ mają ciekawszy widok z okna np na basen lub morze zamiast na sąsiedni, niewykończony budynek lub na ulicę.Obsługa hotelu bardzo miła i uczynna. Najsympatyczniejsi z obsługi to kelnerzy WAEL(oasis cafe,plaża i restauracja gł)oraz Ibrahim(restauracja gł)Powiedzcie,że jesteście z Polski a zobaczycie sami jak bardzo lubią Polaków.Ja zamierzam ponownie odwiedzić Hurghadę i z pewnością nie ominę tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
dark2003 Re: King Tut 4* - Hurghada 15.09.05, 08:15 Witam! Właśnie się dowiedziałem, że w sąsiedztwie hotelu jest uciążliwa pod względem akustyczno-optycznym budowa nowego hotelu. Czy to prawda? Czy ktoś może właśnie wrócił z pobytu w King Tut? Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: King Tut 4* - Hurghada 15.09.05, 09:30 Owszem niedawno się ona rozpoczęła i odgłody trochę dają się we znaki szczególnie na plaży ponieważ nowy obiekt powstaje w bardzo bliskiej odległości do morza Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: King Tut 4* - Hurghada 18.09.05, 16:58 Hotel king tut sąsiaduje z hotelem beirut oddalonym ok 200 m w kierunku sakkali Odpowiedz Link Zgłoś
furys Re: King Tut 4* - Hurghada 18.09.05, 19:55 dzieki za info nie wiem, czy pod egipt-hotele ukrywa sie ta sama osoba, wiec zapytam: czy byles w tym hotelu? czy zdjecia na stronach biur podrozy w miare wiernie oddaja jego wyglad? czy mozesz mi podeslac fotki tego hotelu, ktore zrobiles (furys@gazeta.pl)? pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: King Tut 4* - Hurghada 18.09.05, 20:15 Tak,byłam dwukrotnie,fotki biur w miare wiernie oddaja wizerunek hotelu,no moze z malym wyjatkiem palmy na plazy nie sa tak ladne jak na fotkach scan-a.Zdjęcia moge przeslac.Kiedy sie wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
furys Re: King Tut 4* - Hurghada 18.09.05, 20:58 w taki razie czekam na zdjecia! planujemy wyjazd w drugiej polowie pazdziernika (lub ciut pozniej). jeszcze nic nie jest pewne, w gre wchodzi takze Sunrise Palacio albo Royal Palace. mozesz King Tuta porownac do tych hoteli? pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: King Tut 4* - Hurghada 19.09.05, 09:09 Witam serdecznie.Trudno mi porównac King Tut-a do tych hoteli ponieważ nie byłam w zadnym w środku.Powiem tylko tyle obydwa hotele (sunricei royal)są ogromne natomiast King Tut jest bardziej kameralny,co nie znaczy gorszy.Mnie akurat King Tut przypadł do gustu.Foty wyślę Odpowiedz Link Zgłoś
bejbe2005 Re: King Tut 4* - Hurghada 19.09.05, 11:20 • Re: Sun Rise Resort (Tropicana el Pallacio) (**** egipt-hotele 26.04.05, 14:59 + odpowiedz Calkowicie się zgazam z tą opinią! Ja też byłam z Alfa Star w 2003 (sierpien) i wrażenia są identyczne: w żadnym razie nie może byc mowy o 5*! Hall owszem " wypasiony" w marmury, złocenia, fontanny ale w gigantycznej jadalni, mimo, ze godziny posiłków sa rózne, bardzo często były kłopoty ze znalezieniem siedzącego miejsca, obrusy poplamione, brak sztućców, ogólnie obsługa jadalni to 2 gwiazdki góra! Jedzenia też bardzo duży wybór, ale trzeba uważać na żoładek! TO JEST FRAGMENT POSTU O SUN RISE EL PALACIO - TO W KOŃCU BYŁAŚ W NIM CZY NIE??? JESTEŚ W STANIE PORÓWNAĆ TE HOTELE? Odpowiedz Link Zgłoś
mice2 Re: King Tut 4* - Hurghada 19.09.05, 10:55 Byłem tam pod koniec sierpnia i hotel ten odstaje standardem od innych. Mały, i mały basen, ładny ogród za to daleko do plazy a tamtejsza laguna płytka, a przejscie na głębszą wiąże sie z ryzykiem zetknięcia sie w śród kamieni z jeżowcami. Organizacja zabawy bardzo dobra, jedzenie też - jest w czym wybierać. Położenie marne, bo daleko od jakichkolwiek centr miasta (za to jest apteka blisko - może to być ważne), wokoło pełno placów budowy, więc nocne kolacje w ogrodach wiązały się z przypadkowym piaskiem na talerzu. Jest też osobne miejsce na zewnątrz na nocne zabawy ale o większych występach można zapomnieć, bo placyk jest za mały. Obsługa miła. Kin Tut w zasadzie nie sąsiaduje z hotelami, za to bardzo blisko dzielnicy, która jest wytyczona i ogrodzona specjalnie dla tamtejszej ludności aby mogli spotykać i kąpać się na plaży. Często organizowane są tam wesela - co jest b. ciekawe. 15 min sapcerkiem od hotelu. Polecam bardzie resort Sun Rise Odpowiedz Link Zgłoś
furys Re: King Tut 4* - Hurghada 19.09.05, 11:53 Mozesz sprecyzowac "daleko od plazy" i "daleko od centrum miast"? Bo dla jednych "daleko" to 10 metrow, a dla innych 5 kilometrow Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
furys Re: King Tut 4* - Hurghada 19.09.05, 14:39 www.kingtutresorthrg.com Strona hotelu bardzo elegancka Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
bed_71 Re: King Tut 4* - Hurghada 25.09.05, 10:40 Witam, wlasnie jestem w Kin Tut Hotel w Hurgadzie. 4 gwiazdki to przesada! Dalbym najwyzej 3 moze 3,5. Zarowno wokolo jak i w hotelu trwaja prace budowlane. Na plazy halas od koparek. Trudno wytrzymac. W basenie zimna woda, wiec pusty, rzadko kto korzysta. Obsluga slaba. Brak normalnego zejscia do morza. Codziennie ktos wychodzi pokaleczony o rafe. Odradzam!! Odpowiedz Link Zgłoś
bed_71 Re: King Tut 4* - Hurghada 26.09.05, 16:02 Witaj Furys, nie jest prawda ze cala Hurgad to plac budowy. Sa miejsca w ktorych powstaja nowe hotele a sa takie gdzie juz nie ma na nie miejsc. Jedzenie polecam - swietne. Obsluga raczej slabiutka. Wybrani, pojedynczy sa mili reszta wszystko zlewa nie istotne na co sie uskarzasz. Koniecznie przy meldowaniu daj 5$ napiwku recepcjoniscie, to dostaniesz lady pokoj z widokiem na morze. Te numery to: X08-X11 (X - numer pietra). Aby zejsc do morza trzeba przejsc po rafie. Bez specjalnego obuwia pokaleczysz na bank stopy. Za rafa dno ostro schodzi w dol, tak ze trudno wyjsc z powrotem. Dlatego wielu gosci ma pokaleczone kolana. Do Sakali (centrum) jest 5 km. Latwy dojazd mini busem za 1 funta. W hotelu jest sporo animacji, ale przewaznie nieciekawych. Wyjechalismy ze Scan Holiday`a i jestesmy mocno zawiedzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: King Tut 4* - Hurghada 29.09.05, 14:36 Autor: bed_71 Data: 29.09.05, 13:44 -------------------------------------------------------------------------------- Wczoraj wróciłem z tygodniowego pobytu w hotelu King Tut. Pokoje owszem czyste, pomijam brudne kafelki zachlapane farbą. Ręczniki zmiszczone, podziurawione i postrzępione. Obsługa sprzątająca pokoje bardzo miła, jednak kelnerzy tak szybko zbierają talerze, że przerwa na rozmowę lub uzupełnienie napoju wiąże się z utratą posiłku. Po za tym część obsługi całymi dniami natrętnie namawia do różnego rodzaju płatnych usług lub towarów. Mimo odmowy wracają ponownie. Trudno to było znieść. Wszystkim odradzam ten hotel. Na pewno nie zasługuje na 4 gwiazki czy 4,5 słonika Scan Holiday. Dałbym najwyżej 3. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: King Tut 4* - Hurghada 17.10.05, 11:16 hej była w nim tydzień od 29.09 do 06. 10 pokoje - widziałam chyba z 6 - mogą być -ale na 3* na pewno nie 4~ łózka wyjątkowo wygodne - ale kto śpi jak ma tydzień czasu w Hurghadzie !!?? Hotel sam w sobie ma 4* i na tyle wygląda- Obsługa zasługuje na 5* naprawdę animatorzy i wszyscy pozostali z obsługi hoitelu dbają aby kazdy miał uśmiech na twarzy. Basen położony trochę niefortunnie - wewnątrz literki L na którą wzorowany jest Hotel. Jest w nim chłodno. Temperatura morza (29 st.)to rekompensowała. na dachu hotelu do dyspozycji gości Jakuzzi i sauna oraz taras widokowy z możliwośćią oplania się na nim, lub odkarzania to prawda, że częśc pokoii ma widok na budowę ale ona się już kończy i do końca 2005 (teoretycznie) powinno byc po wszystkim. Natomiast widok stróża oglądającego w nocy pod gołym niebem TV jest zniewalający (w dzień zwykle spał co też niektórych interesowało). Plaża ok! choć jak niektórzy twierdzą mała - miejsc nie brakowało nigdy. Można było sobie przy wersji Hb jeść kolacyjki w restauracji przy plaży ala karte - trzeba wczesniej tylko zapisac sie w recepcji. Przy all - bez ograniczeń hotel serwuje tez kolacje na świeżym powietrzu co jest suuuper pomysłem jeść nad basenem kolacje i wsłuchiwac sie w szum fal..... codzienne animacje od rana do wieczora - nigdy nie były uciążliwe! (ja byłam na comedy Show - extra imprezka) jedzenie - ufff do oporu masa owoców, ryb itp. Pozdrawiam ewa Odpowiedz Link Zgłoś
monia5 Re: King Tut 4* - Hurghada 23.11.05, 14:57 bylam w tym hotelu w pazdzierniku i rzeczywiscie widok stroza na sasiedniej budowie mnie powalil w dzien spal w nocy wyciagal przed swoja strozowke telewizor i ogladal ichniejsze programy razem z kolegami. Odpowiedz Link Zgłoś
furys Re: King Tut 4* - Hurghada 17.12.05, 20:32 Bylismy w King Tut przez 16 dni na przelomie pazdziernika i listopada. Coz, hotel ma 4*, ale sa to jednak afrykanskie, a nie europejskie gwiazdki. Oto moje spostrzezenia: 1. Hotel jest polozony daleko od turystycznego centrum Hurghady i dosc blisko Sekkali. To oznacza, ze jest stosunkowo cicho - jedyny regularny halas to klaksony busow nawolujace turystow, ale od niego nie sposob sie uwolnic. 2. Hotel jest czysty i naprawde sprzataja w nim niemal non stop, ale mimo ze jest nowy, to juz jest lekko zuzyty - skrzypiace niemilosiernie drzwi na balkon, pouszkadzane wtyczki w lampach i TV, buczace glosno lodowki, rozwalajace sie stoliki (meble sa chyba najtansze z najtanszych), drzwi wejsciowe do pokoi, ktore trzeba sila dociskac, aby je zamknac na zasuwke, pouszczerbiane lustra, pozolkle od rdzawej wody zaslonki pod prysznicem... Mozna by dlugo wymieniac. 3. Kafelki to osobny temat - bylismy wczesniej w Tunezji i tam tez sie nie moglem nadziwic, ze kafelki w lazienkach i pokojach sa tak niechlujnie polozone. Nie tylko krzywo. W podlogach z reguly brakuje fugi, a w tych na scianach zamiast fugi jest jakas betonopodobna zaprawa. Dodam, ze w King Tut dodatkowo byly tu i owdzie zachlapane betonem. Ale Arabowie chyba we krwi maja taka budowlano-wykonczeniowa niechlujnosc. 4. Posciel, reczniki - OK. Czyste i zmieniane chyba dosc regularnie. Jakos nie zwrocilismy na to zbytniej uwagi. Lozka tez wygodne i mozna sie porzadnie wyspac. 5. Jedzenie: bylismy w Egipcie w ramadanie, wiec byc moze dlatego wiekszosc potraw niedoprawiona (kucharze caly dzien nie mogli nic jesc, a nawet sprobowac smaku). Potraw dosc sporo, wieczory z kuchniami roznych krajow. Duzy plus za spory wybor ciast, tortow, sernikow, babek i tak dalej. Opychalem sie, ile wlezie. Pieczywo tez w porzadku. Wkurzalo mnie natomiast jedno: permanentny brak lyzeczek do herbaty, o ktore ciezko sie bylo doprosic. W All Inclusive mozna bylo dostac prowiant na wycieczki, ale nie bylo tego za wiele, i codziennie 1,5 litrowa butelke wody, ktora warto brac (chocby zgromadzic sobie na wspomniane wycieczki, zeby nie placic bez sensu po drodze). Bardzo dobre piwo!!! Sztucce i naczynia czyste. 6. Basen nieduzy, ale czysty. Woda niezbyt ciepla, bo przez wiekszosc dnia basen jest w cieniu, ale naprawde przyjemnie sie w nim zanurzyc po kapieli w morzu. Bez zastrzezen. 7. Plaza nieduza, moze jakies 150 m szerokosci, czesciowo kamienista, czesciowo piaszczysta. Otacza plytka zatoczke, w ktorej podczas odplywow woda siega do kolan. Zatoczka zamknieta zaniedbana rafa koralowa, przy ktorej plywa sporo kolorowych ryb (warto wziac ze soba chleb i podczas snurkowania kruszyc do wody - splywaja sie stadami). Mozna poprobowac windsurfingu i kajakow. Przy plazy jest prysznic, wiec mozna tez sie oplukac z solonej wody. Zamontowane gesto i na stale parasole z lisci palmowych, lezaki z materacami, reczniki dla kazdej osoby - wszystko calkiem przyzwoite. Zejscie do plazy lagodne, obsadzone kwiatami - ladnie to nawet wyglada. Lepiej omijac z daleka hotelowe sklepiki - drozyzna i tandeta. Przy plazy bar z zimnymi napojami i alkoholem (znow piwo!). Spory minus - obsluga hotelu i handlarze, ktorzy non stop namawiaja do korzystania z ich programow "artystycznych" i kupienia jakichs nic nie wartych drobiazgow. 8. Na dachu jest jacuzzi, ale nie korzystalismy i nie widzielismy, zeby ktokolwiek korzystal. Wygladalo jednak na czynne. 9. Sejf, a dokladniej kasetki, na dole w recepcji. Strzezonego Pan Bog strzeze i lepiej z nich korzystac, zwlaszcza, ze sa za darmo. 10. Pokoje - warto walczyc o pokoje od strony basenu i morza, pozostale maja widok na plac budowy (ktora szybko sie nie skonczy, nie ma szans) albo ulice. Jesli komus nie zalezy na widoku, bo go czesciej nie ma w pokoju niz jest, to nie ma problemu, ale jesli cenicie ladny widok, lepiej sie starac, nawet proponujac 10-dol. napiwek w recepcji (Generalna zasada - pokazac pieniadze, ale nie wreczac ich od razu! Najpierw zobacz, co Ci oferuja w zamian za napiwek. I nie daj sie naciagnac opiekunowi z biura podrozy, ktory obieca, ze za 10 dol. zalatwi super pokoj. 99% z nich to oszusci!). Numery dobrych pokoi ktos podal juz wyzej. Aha, wystrzegac sie pokoi z drzwiami do innych pokoi - wszystko przez nie dokladnie slychac. W kazdym pokoju TV (m.in. Eurosport, ale glownie arabskie, niemieckie i rosyjskie stacje), lodowka, lazienka. To chyba wszystko. Podsumowujac, nie bylismy specjalnie rozczarowani, ale po wyjezdzie do Tunezji wiedzielismy, czego sie spodziewac. Moja subiektywna ocena, biorac pod uwage oficjalna ilosc gwiazdek, to czworka. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: King Tut 4* - Hurghada 04.05.06, 18:57 sporo minelo od ostatniego wpisu. moze byl juz ktos w kwietniu? prosze o informacje i dzoekuje Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: King Tut 4* - Hurghada 10.06.06, 12:09 czyktos ma jakies nowe informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: King Tut 4* - Hurghada 23.06.06, 21:11 Byłem w tym hotelu na początku czerwca. Położony jest gdzieś pośrodku miedzy Sekalą a Dżaharem. Okolica niezbyt ciekawa, wieczorem niema gdzie wyjść poza hotel. Dookoła jeden wielki plac budowy, w ciągu dnia hałas maszyn rozkuwających skały pod następne hotele. Pokoje czyste, wyposazone w klime, tv, lodówke. Plaża hotelowa OK. Najwieksza atrakcja to rafa położona bezpośrednio przy plaży - koniecznie zabierzcie sprzęt do nurkowania. Trzeba jednak uwazac rafa jest płytko - ja jeszcze lecze otarcia. Uwaga na jeżowce, mało przyjemne i kosztowne (zabieg wyjecia kolców 100Euro !!! ) Na plaży dużo namolnych naganiaczy. Restauracja serwuje dość monotonne jedzenie, żelazny codzienny zestaw to kurczak i wołowina. Obsluga hotelu bedzie próbować naciągać was na kazdym kroku. Na dzień dobry po przyjeżdzie, gość przy restauracji próbował ściągnać 50FE za posilek ktory mielismy w cenie. Na do widzenia facet (ten w okularach)w recepcji chciał 50FE za ręcznik, ktory jakoby zginął z pokoju (rada-liczyć ręczniki przy wymianie ). Ten sam gość wziął od nas listy do wysłania - z 10'ciu do Polski dotarło zero. Generalnie hotel możę by i zasługiwał na 4* ale jedna gwiazdka spada za obsługę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: King Tut 4* - Hurghada 26.06.06, 09:11 dzeki za tresciwa odpowiedz. ja mam jeszcze jedno pytanie. z jakiego biura jechales(ja jade z eximu)? i drugie: nie wiem czy miales/as ofetre all inclusive, ale w ofertach pisza ze jest tam limitowana woda mineralna. czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: King Tut 4* - Hurghada 29.06.06, 23:05 Byłem na objazdówce z rejsem po Nilu z Alfa-Star. W hotelu byłem tydzień, miałęm opcje HB - dla mnie wystarczającą. Nie wiem jak było z napojami w all-inclusive ,wode kupowałem 50m od hotelu po 1.5FE za 1.5l. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: King Tut 4* - Hurghada 30.06.06, 09:10 dziekuje za odpowiedz. a mozesz powiedziec kolo jakich hoteli jest mniej wiecej king tut, bo na zadnych mapach nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko byłem w lipcu 2006 - od na pytania 27.07.06, 17:07 pawelek.bielsko@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś